Dodaj do ulubionych

mała dzialka, duzy domek

02.12.06, 16:01
za póltorej dużej bańki.
www.luxlux.pl/artykul/1408/dom_w_lomiankach
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: mała dzialka, duzy domek 02.12.06, 16:13
      Chyba dwa takie domki znajdują sie przy ul. Wiślanej, trochę ruchliwo tam
      • trekkie Re: mała dzialka, duzy domek 02.12.06, 18:17
        A drzewa będą u sąsiada, bo obok domu już się nie zmieszczą ;P Typowy przykład
        pasożyta. To ładne tło lasu szybko zniknie jak wszyscy w okolicy tak będą
        budować. Tfu.

Jestem przeciw tego typu proporcjom, jak ktoś buduje dom wielkości 350m2 za cenę
        1 600 000 PLN to powinien dorzucić trochę grosza na działkę przynajmniej 1500m2.
        • osa551 Re: mała dzialka, duzy domek 02.12.06, 19:12
          ... i może jeszcze parę złotych powinien dołożyć na stolarkę. Niezłe - domek za
          półtorej bańki z plastikowymi oknami. Ale w dzisiejszych czasach każda potwora
          znajdzie swojego amatora i wkrótce domek nie będzie na sprzedaż
    • drabbu Re: mała dzialka, duzy domek 02.12.06, 19:22
      To jest dom położony przy Wiślanej, tuż za skrzyżowaniem z Zachodnią (w górę,
      po prawej stronie).
      Przebudowany zasadniczo, ale nie nowy (przebudowany chyba po raz trzeci).
      Biorąc pod uwagę wielkość działki i położenie - przy coraz bardziej ruchliwej
      ulicy i skrzyżowaniu - cena wydaje mi się wygórowana.
      • esscort Re: mała dzialka, duzy domek 02.12.06, 19:24
        Za 1,6 mln można kupic coś bardziej atrakcyjnego. Pewnie pójdzie na firmę.
      • trekkie Re: mała dzialka, duzy domek 02.12.06, 19:59
        Tam był wcześniej dom? Jesteś tego pewien?
        • papirus22 Re: mała dzialka, duzy domek 02.12.06, 20:29
          z tego co pamiętam dom był niżej i to on był przebudowyany. Ten chyba jest nowy?
          • drabbu Re: mała dzialka, duzy domek 03.12.06, 12:44
            Papirus ma słuszność, dom z ogłoszenia jest nowy. Od frontu od Wiślanej
            prezentuje się przyzwoicie. Jednak wielkość działki trudno ocenić. Ten o którym
            myślałem, jest tuż przed i został przebudowany w tym samym stylu.
            Przy okazji: nasz były burmistrz wciąż jeszcze dekoruje swoją osobą wiele
            miejsc w Łomiankach, np. skrzyżowanie Warszawskiej i Wiślanej.
        • frags Re: mała dzialka, duzy domek 02.12.06, 22:36
          Ceny są jednak szaleńcze. Na Gwiaździstej w bloku na 5 piętrze apartament ok 160
          m.kw kosztuje 1 400 000 zł. Fakt, ze luksusowy, gotowy do zamieszkania podobno
          itp, ale to jednak sporo.

Te plastikowe okna są zapewne dlatego, że mają antywłamaniowe framugi i
          antywłamaniowe szyby. Nie wiem, jak jest w tej chwili, ale kiedy zakładałem
          takie coś z sześć lat temu w mieszkaniu, to nie montowali tego zestawu z
          drewnianymi ramami okiennymi.
    • iod Re: mała dzialka, duzy domek 03.12.06, 13:49
      mijam codziennie duży domek, cena mnie nie szokuje, bo znaleźć z Łomiankach coś
      poniżej bańki graniczy chyba z cudem. Widziałam gorsze kwiatki niż ten.
      Ten kwiatek jest dość interesujący, podoba mi się pozorny "chłód" bryły.
      Lokalizacja - dla mnie nie do przyjęcia.
      • esscort Re: mała dzialka, duzy domek 03.12.06, 13:59
        tez uważam, ze cena nie jest (jak na dzisiejsze ceny) z sufitu, a i 10-20%
        pewnie mozna wytargowac. Przypominam, ze byle kawalerka w blokasie kosztuje 250
        tys. Inna sprawa to polozenie domu itp.
        • lomek2 Re: mała dzialka, duzy domek 04.12.06, 00:36
          To budynek na siedzibę firmy.
          Lokalizacja i wielkość działki, dziadowskiej jak na miejsce mieszkalne (w
          stosunku do wielkości budynku) też zdecydowanie nie przemawia jakoby miałoby to
          być miejsce do życia.
          • esscort Re: mała dzialka, duzy domek 04.12.06, 11:52
            OK, to w takim razie poniżej oferta większej działki :)
            Zwracam uwagę, że w ofercie jestb zapewnienie o możliwosci zabudowy do 4 pięter
            oraz że wg oferty mamy juz centrum handlowe. Cena jest troche wyższa, ale
            jeżeli ktos ma stałe dochody, to bez problemu dostanie kredyt. No i ponoć można
            się targować
            • esscort Re: mała dzialka, duzy domek 04.12.06, 11:54
              z wrażenia zapomnialem dac link:
              www.domiporta.pl/details,193,139053178120220061129006.asp
              • lomek2 Re: mała dzialka, duzy domek 04.12.06, 16:24
                Za milion złotych można mieć w lepszym miejscu dom dokładnie taki jak się chce,
                zbudowany jak się chce z czego się chce i bez fuszerki przykrytej tynkiem :)
                A nawet za "nieco" mniejsze pieniądze ;)

Domy bodowane na handel to z regułu straszne dziadostwo budowlane. Niejedną taką
                budowę widziałem w trakcie powstawania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka