Dodaj do ulubionych

Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy

13.04.07, 21:48
jak w treści, pilnie poszukuje działki w okolicy łomianek lub samych
Łomiankach.
Informacje prosze kierowac na maila aneta_r1@vp.pl
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • a.zablocka Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 16.04.07, 13:47
      I znów taki wątek, ja też cały czas szukam... tylko czegoś tańszego, bo 2000 to
      chyba dla mnie tylko marzenie...
      POZDRAWIAM wszystkich szukających i życzę byśmy kiedyś zostali sąsiadami
      AZ
      • kmsanczia Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 16.04.07, 14:07
        Coraz taniej chyba kupić dom 'używany'...
        Działki w horrendalnych cenach.
        • esscort Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 16.04.07, 14:13
          kmsanczia napisała:

> Działki w horrendalnych cenach.

To co jest?! Ludzie nie czytali Kowalik, że tu mają być prawie same blokasy?
          • kmsanczia Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 16.04.07, 14:29
            Blokasów póki co nie widać, ale osiedla szeregowców co krok. Przeważnie
            wciśnięte na małe działki.
            Coraz bardziej nam się zagęszcza zabudowa jednorodzinna, ludzie sprzedają np.
            pół działki (ok. 500 metrów) bo można sporo zarobić i mieć na wykończenie domu.
            • lolaxyz Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 16.04.07, 14:39
              Ciekawe czy ci, ktorzy kupują takie 500 m. dostają decyzje o warunkach
              zabudowy. Jak jest z minimalną powierzchnią działki do zabudowy np na osiedlu
              Chopina, wie ktoś?
              • kmsanczia Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 16.04.07, 14:42
                lolaxyz napisała:
                > Jak jest z minimalną powierzchnią działki do zabudowy np na osiedlu
                > Chopina, wie ktoś?

Panie radny, do tablicy. ;)
                • krzysiom1 Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 16.04.07, 15:06
                  Nie ma planów zagospodarowania więc mamy taka partyzantkę jaką mamy...
                  Każdy buduje co chce, jak chce i na działkach jakich chce na dodatek bez dróg
                  dojazdowych..
                  Dwie kuriozalne budowle na które ostatnio wpadłem to osiedle bloczków
                  kwadracików z kompletnie zakostkowaną działką na ul Jeziornej i
                  prostopadłościenny trzypiętrowy bliźniczek koszmarek na Chopina.
                  Pasują do otoczenia jak pięść do nosa.
                  • lolaxyz Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 16.04.07, 15:13
                    krzysiom1 napisał:

> Nie ma planów zagospodarowania więc mamy taka partyzantkę jaką mamy...
                    > Każdy buduje co chce, jak chce i na działkach jakich chce ...

Nie całkiem "jak chce", w przypadku gdy nie ma ważnychj planów
                    zagospodarowania, co i jak można zbudować określa decyzja o warunkach zabudowy
                    i zagospodarowania (powierzcnia biologicznie czynna itp bzdety). Paiętam, że
                    gdy ja wtystępowałam o taką słyszałam od urzednika coś o minimalnej powierzchni
                    1000 m2.
                    Czyżby niektórzy mogli budować na 500?
                    • papirus22 Ze studium wynika:( 16.04.07, 15:29
                      Osiedle Chopina jest podzielone na 3 części-dziwne nie???:)
                      Ciekawe dlaczego tak się żąglowało tymi dokumentami:)

W obecnym studium, tym drugim. Na osiedlu chopina od wspólnej do ul. chopina
                      jest:

6.3
                      wolnostojąca 800
                      bliźniacza 700
                      szeregowa 250
                      wielorodzinna -4 kondygnacje
                      min pow. biologicznie czynnej 60%

od Chopina do KD czyli 5.2
                      wolnostojąca 1200
                      bliźniacza 1000
                      wielorodzinna 4 kondygnacje
                      min pow. biologicznie czynnej 70%

a na odcinku KD do jeziorek 4.3

wolnostojąca 2000
                      min pow. biologicznie czynnej 75%

Największym problemem zapisy o budynkach 4 kondygnacyjnych na tym osiedlu i nie
                      tylko.

bip.lomianki.pl/portal/bip/!run.Page?Session_=_&PageId_=113&id=1852&subm=4&dz=103&wt=114&grp=1481&_CheckSum=646737813
                      • krzysiom1 Re: Ze studium wynika:( 16.04.07, 15:36
                        Tylko, że Studium nie jest obowiązującym prawem miejscowym- tak jak plan
                        zagospodarowania i chyba nie trzeba tych wielkości przestrzegać?
                        • papirus22 Re: Ze studium wynika:( 16.04.07, 15:44
                          Nie wiem, studium ma takie dane więc je przytoczyłem.
                          Na podstawie czegoś warunki zabudowy się dostaje, oczywiście studium jest złe,
                          bardzo złe, wiele należałoby zmienić natychmiast. Obawiam się ze jak zabierzemy
                          się za zmiany studium to za 4 lata dalej nie będzie planów. Wydaje się ze
                          kolejnośc musi być odwrotna. Zrobić plany i wrócić do udoskonalania studium.
                          • kmsanczia Re: Ze studium wynika:( 17.04.07, 11:43
                            Czy ktoś mi może wytłumaczyć co to znaczy?
                            W ogłoszeniu o sprzedaży działki piszą jednocześnie:
                            "Działka ROLNA bez możliwości uzyskania warunków zabudowy. (...)
                            Działka rolna z planem zagospodarowania przestrzennego. Można budować."

?
                            • papirus22 Re: Ze studium wynika:( 17.04.07, 11:49
                              ad1. pewnie nie ma możliwości zabudowy, poza siedliskiem.
                              ad2. wiadomo, kiedyś działka rolna, a dziś objęta planem, który przewiduje
                              zabudowę np. jednorodzinną:)
                              • kmsanczia Re: Ze studium wynika:( 17.04.07, 11:56
                                Ale jednocześnie?? To było w jednym ogłoszeniu.
                                • a.zablocka Re: Ze studium wynika:( 17.04.07, 12:20
                                  Jeśli to dotyczy działki w gminie Łomianki to informacja na temat planu jest po
                                  prostu nieprawdziwa, a brak możliwości uzyskania warunków może sugerować, że
                                  obecny właściciel odmowę WZtki już dostał. Ale może wnioskował o WZtkę pod
                                  zabudowę jednorodzinną a w gminie powiedzieli mu, że gdyby miał gospodarstwo
                                  rolne to mógłby tam pobudować siedlisko. Tylko, że na siedlisko w łomiankach
                                  potrzeba ponad 2,3 ha o ile dobrze pamiętam.
                                  NAjłatwiej wziąć nr działki od sprzedającego i udać się na rozmowę do gminy.
                                  Oni są na prawdę OK i powinni powiedzieć jak sprawy się mają.
                                  POZDRAWIAM
                                  A
                    • krzysiom1 Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 16.04.07, 15:37
                      Wygląda na to, że tradycyjnie są równi i równiejsi...
        • lolaxyz Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 16.04.07, 14:23
          Jak patrze na te ceny działek, zaczynające sie od 400 tys to chyba faktycznie
          przestało sie opłacać budować. Budowa domu min. drugie 400 a za tą cenę można
          bez stresu kupic dom.
          • a.zablocka Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 17.04.07, 07:50
            No niestety tak... Tylko, że czasami łatwiej uzyskać kredyt na 400 tys i
            poczekać kilka lat z budową ...
            A może jednak znajdę w końcu jakąś małą działkę :-) - tylko nie 500 m2.
            POZDRAWIAM
            AZ

• aneta_r1 Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 17.04.07, 18:46
              proszę o maila na adres aneta_r1@vp.pl , mam propozycję odnośnie działki
            • aneta_r1 Re: Kupię działkę 2000m2 w Łomiankach lub okolicy 17.04.07, 18:47
              a.zablocka napisała:

> No niestety tak... Tylko, że czasami łatwiej uzyskać kredyt na 400 tys i
              > poczekać kilka lat z budową ...
              > A może jednak znajdę w końcu jakąś małą działkę :-) - tylko nie 500 m2.
              > POZDRAWIAM
              > AZ

proszę o maila na adres aneta_r1@vp.pl , mam propozycję odnośnie działki
              Pozdrawiam
    • adam-bronisz Re:popytaj się u moich sasiadów w Kiełpinie 22.04.07, 09:15
      za Witchemem, przy ul. Ogrodowej . Tam jest kilka ha ziemii . W stronę ul.
      Rolniczej. Od ul. Ogrodowej jest wjazd. Cen działek nie znam . Ale bardzo dużo
      osób sie tam pyta o działki. I kilka jest ostatnio sprzedanych . Naprzeciwko
      nowych domów. Ja mam działkę bez dojazdu 2000 m2, Szerokość 20m. Jest tam
      obecnie boisko z bramkami .Trzeba rozmawiać . Działek jest kilka juz
      podzielonych. I stale coś sąsiedzi sprzedają.
      pzdr
      • aneta_r1 Re:popytaj się u moich sasiadów w Kiełpinie 22.04.07, 22:32
        Witam serdecznie, a mogę prosić o nr kontaktowy do Pana lub do sąsiadów. Prosze
        przesłać na maila aneta_r1@vp.pl
    • 2foremka Re Kupuj na gminnym przetargu w Leoncinie 30.04.07, 15:24
      działki. Nowy przetarg za 3-4 miesiące ,
      czosnow.bip.org.pl/?tree=535
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka