11.07.03, 15:03
Witam, jestem z Łomianek i w sierpniu biorę ślub :-)
Czy ktos się przyłącza?
A moze są chętni na lipiec?
Obserwuj wątek
    • Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 16:01
      meggiess napisała:

> Witam, jestem z Łomianek i w sierpniu biorę ślub :-)
      > Czy ktos się przyłącza?
      > A moze są chętni na lipiec?

Ja juz jestem dawno "po", więc nie moge się przyłączyć, ale życzę Ci szczęścia.
      • sloggi Re: ŚLUBY 11.07.03, 17:22
        Czy nadal w Łomiankach jest jeden kościół + kaplica w Dąbrowie?
        • Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 23:15
          W Dąbrowie od kilku lat jest bardzo fajny mały kościółek, do którego przychodzą
          także niektórzy mieszkańcy Łomianek. Mówią, że tu jest "klimat", a kościół w
          Łomiankach już samym wygladem odstrasza, a w dodatku ksiadz w Dabrowie nie jest
          nawiedzony politycznie. Jest też kościół w Burakowie. Natomiast budynek starego
          koscioła w Łomiankach wali się (w dosłownym znaczeniu tego słowa), przy - jak
          się okazało pomocy z zewnątrz (ktos podpiłował krokwie na dachu).
          • Gość: zntk Re: ŚLUBY IP: *.proxy.aol.com 14.07.03, 07:32
            a czy w tym budynku w ktorym jest "klimat"ludzie maja szanse dowiedziec sie
            prawdy o nadchodzacym Krolestwie Bozym? i czy go opuszczajac wiedza i rozumieja
            to Krolestwo? i czy sie orientuja co ono ludzkosci przyniesie? to byl by
            wspanialy klimat dla kazdego.
            • sloggi Re: ŚLUBY 14.07.03, 09:49
              A termin nadejścia już ustalono?
              Ta Pani od "Strażnicy" jak się dowiedziała, że Mamęcja jest po 3 transfuzjach
              krwi - przestała nas nawiedzać. To takie smutne.
          • sloggi Re: ŚLUBY 14.07.03, 09:47
            Szkoda, bo "stary" kościół ma swój urok - tam ślub miałby wspaniałą oprawę.
            Nowy kosciół zawsze przypominał mi halę targową od wewnątrz, a hangar od
            zewnątrz.
    • Gość: macinak Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 12:05
      hi hi ja też się nie przylączę bom już po ślubie (co prawda cywilnym a
      kościelnego brać nie zamierzam)ale jak już będziesz znała dokładną datę,
      godzinę i miejsce to mogę ustawic sie z kwiatkiem w kolejce do składania życzeń
      pozdrawiam Gośka
      • sloggi Re: ŚLUBY 14.07.03, 13:33
        Gość portalu: macinak napisał(a):

> hi hi ja też się nie przylączę bom już po ślubie (co prawda cywilnym a
        > kościelnego brać nie zamierzam)ale jak już będziesz znała dokładną datę,
        > godzinę i miejsce to mogę ustawic sie z kwiatkiem w kolejce do składania
        życzeń
        > pozdrawiam Gośka

Jak Gośka to ja też!!!
        • Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 20:53
          O, to wygląda, ze będzie duzo gości.
          • sloggi Re: ŚLUBY 14.07.03, 21:01
            Może Ty też przytaskasz odwłok?
            • Gość: zntk Re: ŚLUBY IP: *.proxy.aol.com 15.07.03, 06:37
              sloggi ty wiesz wiecej niz inni,dlatego dowiedz sie w tym kosciolku,i to od
              ksiedza najlepiej,czy naprawde czlowiek moze z niego wyjsc oswiecony,z duma
              patrzac na czas historii biblijnej,w ktorej nam przystalo zyc.prosze,dowiedz sie
              • sloggi Re: do zntk 15.07.03, 08:32
                Nie odpowiedziałeś mi na pytanie dlaczego pani od "Strażnicy" odkąd wie o
                transfuzjach mojej Mamęcji przestała nas nachodzić?
            • Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 11:15
              sloggi napisał:

> Może Ty też przytaskasz odwłok?
              Pewnie, że przytaskam, ale pod warunkiem, że Panna Młoda nas tu oficjalnie
              zaprosi, poda termin itp.
              • sloggi Re: ŚLUBY 15.07.03, 12:16
                Dotrę pewnie na rowerku - o ile prom nie zawiedzie - w innym przypadku eŁką.
                • Gość: zntk Re: ŚLUBY IP: *.proxy.aol.com 16.07.03, 08:43
                  jezeli ktos nie ma pozytywnego nastawienia,to szkoda czasu,lepiej go
                  spozytkowac w stosunku do szczerego serca.
                  • Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 23:14
                    Gość portalu: zntk napisał(a):

> jezeli ktos nie ma pozytywnego nastawienia,to szkoda czasu,lepiej go
                    > spozytkowac w stosunku do szczerego serca.

Ale o co Ci chodzi?
                    • Gość: macinak Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 14:09
                      no cóż mi się też wydaje, że to raczej poza tematem. Jeśli chcesz podyskutować
                      na temat Kościołów, światopoglądu, wiary, moralności itd to po prostu załóż
                      odzielny wątek. Tylko proszę wyraź się nieco jaśniej bo ja mogę jedynie
                      domyślać się o co Ci chodzi.
                      Pozdrawiam Gośka
                      • Gość: zntk Re: ŚLUBY IP: *.proxy.aol.com 22.07.03, 08:28
                        gosiu miej sie dobrze.i nie mniej mi za zle,ze cos napisalem jakoby nie na
                        temat.sama przeciez wtracilas mysl religijna,piszac o swym stanie malzenskim.
                        i wiedz,ze twe malzenstwo,jest wazne w oczach Stworcy.powodzenia.
                        • Gość: macinak Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 21:42
                          No nie, pisząc o moim małżeństwie stwierdziłam fakt. Daleka bylam od dysput
                          religijnych do których się zupełnie nie nadaje. Dla mnie najważniejsze jest, ze
                          to małżeństwo jest ważne w moich i mojego męża oczach. Co do Stwórcy to nie mam
                          pewności że On istnieje a tym bardziej nie mam najmniejszych podstaw do tego
                          aby twierdzić co jest a co nie jest ważne w Jego oczach. Na te jednak tematy
                          możemy podyskutować na jakimś forum religijnym jeżeli oczywiście kiedyś na nie
                          zawitam.
                          Pozdrawiam Gośka
                          • Gość: kazik Re: ŚLUBY IP: *.proxy.aol.com 25.07.03, 16:02
                            dziekuje za pozdrowienia.gosiu,widze ze jestes szczera osoba i zycze wszelkiego
                            powodzenia tobie w rodzinie i w calokrztalcie zycia codziennego.nie wszyscy z
                            nas poznali Boga,ale to nic straconego jeszcze.z tego powodu rzeczywiscie trudno
                            na ten temat sie czasami wypowiedziec.czasami szczerosc serca i chec poznania
                            Boga pobudza czlowieka,by sie z Nim blizej zapoznac.i nie jest to nic trudnego.
                            wystarczy wziasc do reki Jego Slowo,Biblie i zaczac czytac i rozmyslac nad tym.
                            wystarczy wygospodarowac sobie czasami troche czasu,a korzysc bedzie ogromna.
                            zreszta chodzi tez tu o zycie wieczne[ew.Jana 17:3].i to tak o nasze,jak i
                            naszych bliznich.poznanie prawdy,pomoze nam zrozumiec nadchodzace
                            Krolestwo Boze i co ono przyniesie calej ludzkosci na ziemi.
    • Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 20:37
      No i jak się udał slub?
      • Gość: wojtek Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 22:15
        Gość portalu: esscort napisał(a):

> No i jak się udał slub?

Powinieneś ich raczej zapytać za jakieś paręnaście lat ;-)
        • effka454 Re: ŚLUBY 01.09.03, 11:29
          Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Gość portalu: esscort napisał(a):
          >
          > > No i jak się udał slub?
          >
          > Powinieneś ich raczej zapytać za jakieś paręnaście lat ;-)

Za paręnaście lat to możemy ich zapytać jak im się życie układa :)

A teraz jeszcze życzonka ode mnie (bo się lekko zgapiłam):

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
          Niech się Wam dobrze żyje, mieszka, kocha, gotuje, i nawet trochę
          kłóci, bo to oczyszcza atmosferę (z doświadczenia "10-letniej małżonki) :))))
          a potem żebyście się dobrze godzili ;)
    • Gość: esscort Jak było? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 11:14
      Wyglada na to, ze meggiess jest po slubie bardzo zajęta ;) albo pojechała w
      podroż poślubną. Meggiess, odezwij się i opowiedz, jak było!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka