meggiess 11.07.03, 15:03 Witam, jestem z Łomianek i w sierpniu biorę ślub :-) Czy ktos się przyłącza? A moze są chętni na lipiec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 16:01 meggiess napisała: > Witam, jestem z Łomianek i w sierpniu biorę ślub :-) > Czy ktos się przyłącza? > A moze są chętni na lipiec? Ja juz jestem dawno "po", więc nie moge się przyłączyć, ale życzę Ci szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ŚLUBY 11.07.03, 17:22 Czy nadal w Łomiankach jest jeden kościół + kaplica w Dąbrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 23:15 W Dąbrowie od kilku lat jest bardzo fajny mały kościółek, do którego przychodzą także niektórzy mieszkańcy Łomianek. Mówią, że tu jest "klimat", a kościół w Łomiankach już samym wygladem odstrasza, a w dodatku ksiadz w Dabrowie nie jest nawiedzony politycznie. Jest też kościół w Burakowie. Natomiast budynek starego koscioła w Łomiankach wali się (w dosłownym znaczeniu tego słowa), przy - jak się okazało pomocy z zewnątrz (ktos podpiłował krokwie na dachu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zntk Re: ŚLUBY IP: *.proxy.aol.com 14.07.03, 07:32 a czy w tym budynku w ktorym jest "klimat"ludzie maja szanse dowiedziec sie prawdy o nadchodzacym Krolestwie Bozym? i czy go opuszczajac wiedza i rozumieja to Krolestwo? i czy sie orientuja co ono ludzkosci przyniesie? to byl by wspanialy klimat dla kazdego. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ŚLUBY 14.07.03, 09:49 A termin nadejścia już ustalono? Ta Pani od "Strażnicy" jak się dowiedziała, że Mamęcja jest po 3 transfuzjach krwi - przestała nas nawiedzać. To takie smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ŚLUBY 14.07.03, 09:47 Szkoda, bo "stary" kościół ma swój urok - tam ślub miałby wspaniałą oprawę. Nowy kosciół zawsze przypominał mi halę targową od wewnątrz, a hangar od zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macinak Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 12:05 hi hi ja też się nie przylączę bom już po ślubie (co prawda cywilnym a kościelnego brać nie zamierzam)ale jak już będziesz znała dokładną datę, godzinę i miejsce to mogę ustawic sie z kwiatkiem w kolejce do składania życzeń pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ŚLUBY 14.07.03, 13:33 Gość portalu: macinak napisał(a): > hi hi ja też się nie przylączę bom już po ślubie (co prawda cywilnym a > kościelnego brać nie zamierzam)ale jak już będziesz znała dokładną datę, > godzinę i miejsce to mogę ustawic sie z kwiatkiem w kolejce do składania życzeń > pozdrawiam Gośka Jak Gośka to ja też!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 20:53 O, to wygląda, ze będzie duzo gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zntk Re: ŚLUBY IP: *.proxy.aol.com 15.07.03, 06:37 sloggi ty wiesz wiecej niz inni,dlatego dowiedz sie w tym kosciolku,i to od ksiedza najlepiej,czy naprawde czlowiek moze z niego wyjsc oswiecony,z duma patrzac na czas historii biblijnej,w ktorej nam przystalo zyc.prosze,dowiedz sie Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: do zntk 15.07.03, 08:32 Nie odpowiedziałeś mi na pytanie dlaczego pani od "Strażnicy" odkąd wie o transfuzjach mojej Mamęcji przestała nas nachodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 11:15 sloggi napisał: > Może Ty też przytaskasz odwłok? Pewnie, że przytaskam, ale pod warunkiem, że Panna Młoda nas tu oficjalnie zaprosi, poda termin itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ŚLUBY 15.07.03, 12:16 Dotrę pewnie na rowerku - o ile prom nie zawiedzie - w innym przypadku eŁką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zntk Re: ŚLUBY IP: *.proxy.aol.com 16.07.03, 08:43 jezeli ktos nie ma pozytywnego nastawienia,to szkoda czasu,lepiej go spozytkowac w stosunku do szczerego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 23:14 Gość portalu: zntk napisał(a): > jezeli ktos nie ma pozytywnego nastawienia,to szkoda czasu,lepiej go > spozytkowac w stosunku do szczerego serca. Ale o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macinak Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 14:09 no cóż mi się też wydaje, że to raczej poza tematem. Jeśli chcesz podyskutować na temat Kościołów, światopoglądu, wiary, moralności itd to po prostu załóż odzielny wątek. Tylko proszę wyraź się nieco jaśniej bo ja mogę jedynie domyślać się o co Ci chodzi. Pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zntk Re: ŚLUBY IP: *.proxy.aol.com 22.07.03, 08:28 gosiu miej sie dobrze.i nie mniej mi za zle,ze cos napisalem jakoby nie na temat.sama przeciez wtracilas mysl religijna,piszac o swym stanie malzenskim. i wiedz,ze twe malzenstwo,jest wazne w oczach Stworcy.powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macinak Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 21:42 No nie, pisząc o moim małżeństwie stwierdziłam fakt. Daleka bylam od dysput religijnych do których się zupełnie nie nadaje. Dla mnie najważniejsze jest, ze to małżeństwo jest ważne w moich i mojego męża oczach. Co do Stwórcy to nie mam pewności że On istnieje a tym bardziej nie mam najmniejszych podstaw do tego aby twierdzić co jest a co nie jest ważne w Jego oczach. Na te jednak tematy możemy podyskutować na jakimś forum religijnym jeżeli oczywiście kiedyś na nie zawitam. Pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: ŚLUBY IP: *.proxy.aol.com 25.07.03, 16:02 dziekuje za pozdrowienia.gosiu,widze ze jestes szczera osoba i zycze wszelkiego powodzenia tobie w rodzinie i w calokrztalcie zycia codziennego.nie wszyscy z nas poznali Boga,ale to nic straconego jeszcze.z tego powodu rzeczywiscie trudno na ten temat sie czasami wypowiedziec.czasami szczerosc serca i chec poznania Boga pobudza czlowieka,by sie z Nim blizej zapoznac.i nie jest to nic trudnego. wystarczy wziasc do reki Jego Slowo,Biblie i zaczac czytac i rozmyslac nad tym. wystarczy wygospodarowac sobie czasami troche czasu,a korzysc bedzie ogromna. zreszta chodzi tez tu o zycie wieczne[ew.Jana 17:3].i to tak o nasze,jak i naszych bliznich.poznanie prawdy,pomoze nam zrozumiec nadchodzace Krolestwo Boze i co ono przyniesie calej ludzkosci na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 20:37 No i jak się udał slub? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ŚLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 22:15 Gość portalu: esscort napisał(a): > No i jak się udał slub? Powinieneś ich raczej zapytać za jakieś paręnaście lat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
effka454 Re: ŚLUBY 01.09.03, 11:29 Gość portalu: wojtek napisał(a): > Gość portalu: esscort napisał(a): > > > No i jak się udał slub? > > Powinieneś ich raczej zapytać za jakieś paręnaście lat ;-) Za paręnaście lat to możemy ich zapytać jak im się życie układa :) A teraz jeszcze życzonka ode mnie (bo się lekko zgapiłam): Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Niech się Wam dobrze żyje, mieszka, kocha, gotuje, i nawet trochę kłóci, bo to oczyszcza atmosferę (z doświadczenia "10-letniej małżonki) :)))) a potem żebyście się dobrze godzili ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Jak było? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 11:14 Wyglada na to, ze meggiess jest po slubie bardzo zajęta ;) albo pojechała w podroż poślubną. Meggiess, odezwij się i opowiedz, jak było!! Odpowiedz Link Zgłoś