Gość: sloggi IP: *.man.polbox.pl 03.07.01, 14:02 Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ? - dużo ludzi nią jeździ ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: winnie Re: Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ??? IP: *.studiomi.com.pl 03.07.01, 15:59 Gość portalu: sloggi napisał(a): > Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ? - dużo ludzi nią jeździ ?? Mój chłopak codziennie wraca ostatnią "Ł" - ale nie nazwałabym jej nocną - ostatnia odchodzi z pl. Wilsona ok. 22.50, potem jest dopiero ok. 2.00 w nocy. Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnie Re: Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ??? IP: *.studiomi.com.pl 03.07.01, 16:01 acha - i z tego wszystkiego zapomniałam odpowiedzieć. Ludzi jeździ dużo i porządni (jedyna draka, a wraca właściwie codziennie tą o 22.50, zdarzyła nam się podczas powrotu z Sylwestra o 9.00 rano...) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ??? 31.10.01, 22:40 Z ilości postów mniemam, iż poza winnie i jej chłopem reszta ludzi tych podróży nie przeżywa. A swoją drogą taki nocnik mknący o 2.00 przez Pułkową jest chyba takim samym zjawiskiem jak UFO. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: uszyniona nocna Ł-ka ??? 01.11.01, 15:32 A gdyby taki nocnik jechal po szynach? Tez ufologia? Sloggi zajrzyj do watku o tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: uszyniona nocna Ł-ka ??? 02.11.01, 18:33 Noż to siok..!!! Jaki to piękny pomysł.... "Tramwaj pełem pawianów..." Spiewał Maleńczuk... Pamietacie??? Chyba jednak nie, bo w Waszy radiu taka muzyka nie leci... radio Mazowsze.... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: uszyniona nocna Ł-ka ??? 02.11.01, 18:58 sugerujesz, że w Łomiankach w eterze inna stacja nie jest osiągalna ?? Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: uszyniona nocna Ł-ka ??? 02.11.01, 22:49 sawa55 napisał(a): > Noż to siok..!!! Jaki to piękny pomysł.... "Tramwaj pełem pawianów..." Spiewał > Maleńczuk... Pamietacie??? Chyba jednak nie, bo w Waszy radiu taka muzyka nie > leci... radio Mazowsze.... ;o) Przykro mi - radio Mazowsze nie ma takiego zasięgu i sluchac sie tu nie da :( Podobnie zreszta jak wiele innych radiostacji. A calosc Malenczukowa to bylo tak: KOTEK MAMROTEK Tramwaj pełen pawianów ciągną pasiaste wieprze na przystanku stado tapirów z trudem wdycha powietrze Buum! Wielka kraksa na zakręcie To hipopotam cierpiąc na wzdęcie Uszkodził szyny gromkim pierdnięciem Gromadka krukowi wracała z zakupów, Rozsypał się im cały karton żuków, Mrówkojad wpadł na jeżozwierza, Koala zaprawiacz oczom nie dowierzał Czarny goryl, małpy kawał Z nóg się zwalił, pewnie zawał Skunks nasmrodził tak straszliwie, Że spadł z drzewa śpiąc leniwiec Draki narobiły kozy Ktoś im buchnął korę z brzozy A mój kotek Mamrotek spokojnie siknął w wióry I pognał do delikatesów podglądać gołe kury Jezeli Pan Sawa55 z jego zboczonym kotkiem woli tkwic w korku w limuzynie War- sawa z rocznika '55 jego wybor. My ze Sloggim pomkniemy sobie tramwajem - jak pawiany... ;) Pa, pa Vtec Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: uszyniona nocna Ł-ka ??? 05.11.01, 12:24 Jestem pod wielkim wrażeniem znajomości tekstów Pana Maćka... "Jestem pudel z Gwadelupy, Nogi proste mam jak słupy, Jestem piękny i puszysty Ojcem moim ratler bystry... Jestem pudlem z rodowodem Jeszcze złotym samochodem!!! Mieszkam w zamku .... Mam tam piękny czarny kibel..." Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: uszyniona nocna Ł-ka ??? 05.11.01, 17:10 sawa55 napisał(a): > Jestem pod wielkim wrażeniem znajomości tekstów Pana Maćka... > "Jestem pudel z Gwadelupy, > Nogi proste mam jak słupy, > Jestem piękny i puszysty > Ojcem moim ratler bystry... > > Jestem pudlem z rodowodem > Jeszcze złotym samochodem!!! > Mieszkam w zamku .... > Mam tam piękny czarny kibel..." > > Jestem pudel z Gwadelupy co szokuje wszystkie..... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: uszyniona nocna Ł-ka ??? 05.11.01, 17:45 Co Cie szokuję młody człowieku??? Myślałem, że nic na tym malutkim świecei... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnie Re: Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ??? IP: *.studiomi.com.pl 22.11.01, 15:19 Czasem jeżdżę z psem....(a właściwie suką) sloggi napisał(a): > Z ilości postów mniemam, iż poza winnie i jej chłopem reszta ludzi tych podróży > > nie przeżywa. > A swoją drogą taki nocnik mknący o 2.00 przez Pułkową jest chyba takim samym > zjawiskiem jak UFO. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ??? 22.11.01, 18:34 Dla bezpieczeństwa? Też zajmujecie miejsca na poiczątku? Może potrzebujecie z suczką pięć miejsc. Rozumiem już dlaczego wszyscy tak spieszą się na miejsca ("smarują nogami") To Wy zajmujecie wszystkie miejsca... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnie Re: Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ??? IP: *.studiomi.com.pl 23.11.01, 11:14 Nie, przeważnie usadawiamy się obok kierowcy (lepsze widoki, bezpiecznie i jaki komfort)... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ??? 23.11.01, 22:07 Nie jechałem, ale ostatnio widziałem o godz. 2,55 bus z Łomianek pod kinem Wisła. Ludzi kilkoro tam siedziało, podczas gdy ja w ciepłej taxi mknąłem na Bródno. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ??? 24.11.01, 08:24 Szkoda, ze nie jechałeś obok kierowcy... Zawsze jakieś szanse, że przy mocniejszym hamowaniu przelecisz przez przednią szybę i na jezdnię. Bardzo duże prawdopodobieństwo, że zostaniesz automatycznie przez autobus, który może zatrzyma się na Tobie tylnymi kołami (jeżeli będzie jechał 20km/h), albo daleko już za nim. Przecież stan opon i hamulców daje wiele do życzenia... Powodzenia... i miłego dnia, bo nie w pracy... Jaka cisza, Jeszcze nic nie zrobiłem. Dzień jak co dzień... chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Czy jechał ktoś z Was nocną Ł-ką ??? IP: 195.85.227.* 13.10.03, 17:05 Witam, ja bardzo często podróżuje nocną ełką, są dwie na noc - pierwsza przed objazdem odjeżdzała o 0.30 z pl. Wilsona a teraz odjeżdża o 0.28 spod hali marymonckiej, co w praktyce uniemożliwia zdążenie na nią jadąc warszawskim nocnym 604 lub 606 odjeżdżającym z dw. Centralnego o 0.15 (te autobusy są w tej okolicy ok. 0.30(sic!!!!)), drugi autobus ruszał z Wilsona o 3.45, teraz rusza spod hali pewnie trochę wcześniej. Liczba ludzi podróżujących nocnym z(Ł)omem zależy od dnia, w tygodniu każdy może zająć podwujne miejsce dla siebie, z kolei w piątek i sobotę trzeba na nie polować bo później może byc konieczność stania. Kierowcy przeważnie wyraźnie dają do zrozumienia jak bardzo są niezadowoleni z konieczności zrywania się w nocy aby przewieść tych paru pętaków, można powiedzieć że nocna ełka nie ma żadnych przystanków (ostatnio kierowca wysadzał i zabierał wszystkich "w biegu", bez zatrzymywania pojazdu:) Na szczęście w zeszły wtorek kupiłem samochodzik :)))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś