broown 02.03.05, 19:30 Kto się orientuje jak wygląda sytuacja w klubie.Podobno zawieszono start w rundzie wiosennej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
9999lobo Re: Co z Lechią P ? 03.03.05, 23:06 ja ci powiem co jest z lechia!! niektorzy panowie juz oddawna proboawli i im sie udalo doprowadzic do upadku..teraz niby zabraklo pieniedzy nie mam sponsora i prezes chce zawiesic klub na runde wiosenna..malo tego nikomu nic nie powiedzialiel nie bylo zadnego zebrania by powiadomic zawodnikow co dalej..wykorzystaly to dwa zespoly ktore wypozyczyly zawodnikow do konca rundy..choc bylo to zalatwiane za plecami zawodnikow ktorzy nie byli powiadomieni o sytuacji w klubie..nastepnie pan trener J.Jechalski sam namawial zawodnikow do przejscia do innych klubow..takze ciezko mi jest powiedziec co i jak bedzie dalej..ale to juz jest koniec chlopaki zostali na lodzie poswiecali sie i starali reprezentowac klub piechowicki oraz utrzymac w A klasie.. Odpowiedz Link
chester_74 Re: Co z Lechią P ? 03.03.05, 23:49 Podobno na Stowarzyszenie nie ma rady... ale ja nie w imieniu Ekipy;) Odpowiedz Link
gena12 Re: Co z Lechią P ? 04.03.05, 14:04 Ponieważ i tak jako ,że jestem Twoim przeciwnikiem tzn. wg Twojego mniemania jestem z Ekipy (nie chce mi się już na ten temat dyskutować) dlatego wypowiem się w tym miejscu co myślę o sporcie. Być może w zamierzchłych czasach przy zatrudnianiu piłkarzy na fikcyjnych etatach w zakładach pracy i hojnym wspieraniu sportu było pięknie i bogato. Niestety( dla sportu) te czasy już nie wrócą. W chwili obecnej niestety nie ma sponsorów sportu a środki jakie przeznacza Panstwo są poprostu śmieszne.Dlatego też uważam ,że gdyby jakikolwiek klub np.Lechia miało w swoim zarządzie menadżera,który próbowałby pozyskiwać środki na utrzymanie klubu i do tego prawdziwego trenera to być może za kilka lat przy ciężkiej pracy z młodzieżą byłaby szansa na drużynę godną reprezentownia Piechowic . Nie można w tej mierze liczyć na wsparcie Państwa czy Samorządu. Nie ma co ubolewać nad klubem Lechia w tej chwili,trzeba zacząć od podstaw. dzisiejsi reprezentanci Klubu chętniej spędzają czas w takich lokalach jak "Tawerna Bosmana" , 'Bolo" itp niż na boisku.Wielkie pole do popisu dla wszystkich tych,którzy wiecznie narzekają -tutaj można się wykazać pracą społeczną ,pracą z młodzieżą i nikt ich nie posądzi o politykowanie a jk się wykażą to może ludzie zauważą i wybiorą na radnych i wtedy sobie popolitykujecie.Na dzisiaj chciałbym wsszystkim zadedykować wczorajsze słowa Premiera Belki- Do roboty. Miłego dnia Odpowiedz Link
kroll5 Re: Co z Lechią P ? 04.03.05, 14:44 A dlaczego społecznie?Czy np kierownik POK czy sali gimn. pracuje społecznie?A czy państwo radni pracują społecznie?To przecież też jest praca i jak za każdą prace należy się wynagrodzenie,a te raczej powinni zapewnić..no wlaśnie kto? Odpowiedz Link
gena12 Re: Co z Lechią P ? 04.03.05, 15:06 O ile wiem to klub Lechia nie jest klubem miejskim.To dlaczego ma Miasto finansować rozrywke kilkunastu zwolenników piłki? Nie jestem przeciwnikiem klubu,czy kogokolwiek z piłkarzy ale jeżeli Panowie chcecie się bawic w piłke to bawcie sie za swoje.Sami sobie to zorganizujcie a nie oczekujcie ,że ktos to zrobi za was . Odpowiedz Link
kroll5 Re: Co z Lechią P ? 04.03.05, 15:25 Więc co proponujesz gena12 jeśli chodzi o miasto Piechowice i Sport?Co się dzieje do tej pory jeśli chodzi o imprezy tego typu?Nie pisz czasami o TdP bo to impreza ogólnopolska i nasze dzieciaki nic z tego tytułu nie mają, a jak już jesteśmy przy kolarstwie to odbyła się raz piękna impreza w Górzyńcu Bike maraton i co?Powiem Ci co - odbywa się niedaleko nas w Świeradowie Zdroju,Karpaczu, Przesiece, a chyba nie musze mówić kto jest odpowiedzialny za to że straciliśmy taka piękną okazję na promocje naszego miasta i propagowanie zdrowego spędzania wolnego czasu przez młodzież i nie tylko. Odpowiedz Link
unipop1 Re: Co z Lechią P ? 04.03.05, 20:23 Nie jest tak chyba zle z pieniedzmi na sport w naszym miescie, skoro jeden z wuefistów pracujących w gimnazjum dostaje co miesiąc "dolę" jako koordynator imprez sportowych w mieście. Tylko ja się pytam jakie on koordynuje imprezy? czy może to są tak tajne zawody,że o nich nikt nie wie? Odpowiedz Link
stasio_i_zofija Re: Co z Lechią P ? 04.03.05, 21:08 My dobrze wynagradzamy naszych donosicieli. Nie tak łatwo jest znależć kogoś kto chętnie będzie donosić na swoich kolegów. Odpowiedz Link
wscibski1 Re: Co z Lechią P ? 10.03.05, 18:52 gena12 piszesz :" Lechia nie jest klubem miejskim ,to dlaczego miasto ma finansowac..." a moze z tego samego powodu ,dla ktorego miasto tym klubem chwali sie na swojej stronie internetowej www.piechowice.pl/ Odpowiedz Link
czub.1 Re: gena12 cytuje premiera 04.03.05, 17:56 Geno12,ty naprawde nie masz chyba nic wspolnego z Piechowicami,albo udajesz,ze nie wiesz ze Lechia ma menadzera popieranego i cenionego przez Ekipe. Chociaz z drugiej masz swietna orientacje w ktorej pijalni piwa "reprezentanci" Lechii spedzaja wolny czas. Dlaczego gena12 nie po raz pierwszy na tym forum rozkazujesz wszystkim co maja robic a sama za robote sie nie wezmiesz?A to porownanie sie do PREMIERA to juz chyba przesada? Odpowiedz Link
chester_74 Re: gena12 cytuje premiera 04.03.05, 21:22 Zadedykowanie słów Premiera nie jest porównywaniem się do niego... no ale czego można od Ciebie wymagać... skoro sam sobie nick wybrałeś :) Odpowiedz Link
stasio_i_zofija Re: gena12 cytuje premiera 04.03.05, 21:28 Niestety nie ma leku na impotencje umysłu chester_74. Przykro nam. Odpowiedz Link
czub.1 Re: gena12 cytuje premiera 04.03.05, 22:48 ZACYTOWANIE a nie zadedykowanie madralo!Juz po raz trzeci kogos pouczasz a sam masz spore braki .To co czubowi ujdzie,chesterowi nie przystoi-te madrosc ci DEDYKUJE!Czub.1 Odpowiedz Link
chester_74 Re: gena12 cytuje premiera 05.03.05, 01:50 "Na dzisiaj chciałbym wszystkim zadedykować wczorajsze słowa Premiera Belki- Do roboty." Sprawdź sobie Czubie.1 w słowniku co znaczy dedykować komuś coś. Jeśli Gena12 dedykował nam słowa premiera a Ty nie zrozumiałeś o co chodzi to już nie moja wina. Odpowiedz Link
czub.1 Re: gena12 cytuje premiera 05.03.05, 12:33 No widze ,ze masz nastepnego po och_ziucie idola-gene.Co powie gena to swiete? Gena dedykowala,a ty cytowales geniuszu! Odpowiedz Link
9999lobo Re: Co z Lechią P ? 05.03.05, 22:39 do gena12: a skad ty wiesz w jakich pijalniach siedza pilkarze..pewnie nie wiesz ze zawodnicy klubu to chlopaki(srednia wieku 18-23lata) i niestety tam nie siedza bo wiekszasc sie uczy i pracuje takze nie wypisuj glupot jesli nie wiesz :PPPPPP Odpowiedz Link
mega.7 Re: Co z Lechią P ? 08.03.05, 23:38 gena12,nie wiem czemu ma sluzyc zmiana miejsca dyskusji o sporcie w miescie i wykrecanie sie "celowym nieodpowiadaniem na zarzuty",chyba chcesz zatrzec niemile wrazenie, jakie tu zrobilas .Mam nadzieje,ze piszac o"nieudacznictwie" mialas na mysli ludzi ,ktorzy koordynuja sportem w miescie i biora za to pieniadze,a nie np rodzicow i tu piszacych.Moze to tym pierwszym powinnas rzucic haslo "do roboty"?To oni powinni organizowac,inicjowac i zainteresowac jak najszersze grono spolecznikow wspolpraca a nie odwrotnie... Odnosze wrazenie,ze ty jednak masz duzo w P.do powiedzenia,chociaz sie tego wypierasz.Nie moglabys rozruszac tego towarzystwa? I okresl sie co do plci,bo raz jestes on,raz ona. Odpowiedz Link
gena12 Re: Co z Lechią P ? 09.03.05, 11:25 Zmiana miejsca ma służyć ew.dyskusji o sporcie a nie o piłce nożnej. Też zadam ci mega.7 pytanie. Którzy to ludzie bioprą pieniądze w mieście za koordynacje sportem-bo ja nie wiem? A społecznicy sami są bezwolni i nic nie mogą zrobić "bez bata"? Ja swoim dzieciom staram się organizować czas na sport - nie czekam na animatorów i nie zwalam winy na sutuację w Polskim sporcie na kogokolwiek. Moja płec - a po co Ci to? Odpowiedz Link
mega.7 Re: Co z Lechią P ? 09.03.05, 14:45 Klub sportowy to nie tylko pilka nozna,wiec mozna tu smialo dyskutowac o wszystkim co dotyczy SPORTU w P. Jezeli nie wiesz kto zajmuje sie w miescie sportem ,to pora abys gena 12 sie tym zainteresowala,bo jak mozna z taka pewnoscia siebie o czyms rozprawiac ,jak nie ma sie na ten temat pelnej wiedzy. Ty za spolecznictwo uwazasz organizowanie zajec sportowych dla swoich dzieci?Co to kogo obchodzi?I dlaczego sugerujesz ze inni rodzice tego nie robia? I jaki zwiazek ma dbalosc rodzicow o usportowienie wlasnych dzieci z tym ,ze pracownik UM odpowiedzialny za organizacje imprez sportowych powinien sie uaktywnic? Twoja plec jest mi obojetna,to tylko taki maly sprawdzian twojej gena12 wiarygodnosci... Odpowiedz Link
gena12 Re: Co z Lechią P ? 09.03.05, 19:45 Oświeć mnie mega.7 i powiedz kto sie tym sportem ma w urzędzie zajmować ,bo naprwdę nie wiem. Wcale nie uważam że społecznictwo polega na zajmowaniu się własnymi dziećmi,tylko gdybym miała chęć się zajmować również cudzymi to napewno próbowałabym coś w tym kierunku zrobić a nie czekać aż ktoś mi to zorganizuje. Czy inni rodzice to robią? Chyba nie,bo naszą czyli polska specyfika jest ciągłe narzekanie i obwinianie innych za cała naszą nieudolność i "tumiwisizm" Odpowiedz Link
kroll5 Re: Co z Lechią P ? 09.03.05, 23:12 Może ja panią spróbuje oświecić,słów pana Kłopotka już nie bedę cytować, ale to chyba nie jest skomplikowane żeby wejśc na stronę: www.piechowice.gmina.biz/struktura.php i tam widnieje taka komórka organizacyjna: Stanowisko d/s kadr, oświaty, SPORTU!!! i turystyki, a jak wiadomo aby ogarnąć te wszystkie obowiązki w urzędzie zajmuje sie tym nie lada wykwalifikowana specjalistka, lub zajmowała, bo tam ostatnio coś szybko nastepują zmiany...i jak?oświeciło już panią?Jak nie to mała podpowiedź - GD Odpowiedz Link
555jmf Re: Co z Lechią P ? 17.07.05, 20:04 No właśnie,co z tą Lechią?Szczególnie w świetle 2,5 godzinnego spotkania komisji rewizyjnej z dnia 31.06.05 r.?Czy wszystkie wątpliwe sprawy wyjaśniono? Odpowiedz Link
555jmf Re: Co z Lechią P ? 17.07.05, 22:38 Sorry,31 maja 2005 r.,naprawdę wiem,że czerwiwc ma 30 dni! Odpowiedz Link
koott2 Re: Co z Lechią P ? 22.07.05, 14:30 A co ma być? Wszystko gra, prezes ma się dobrze,stadion wspaniale utrzymany,zawodnicy zadowoleni,imprez w obiekcie multum,hotelik hula,pralnia pierze ,kasa gra,czego chcieć więcej? Odpowiedz Link