Dodaj do ulubionych

Gang Piechowicki?

20.07.05, 15:15
Wiadomości z kroniki policyjnej:

16grudnia 2004
Piechowice ul. Tuwima godz.6.30
Policjanci w wyniku realizacji sprawy zatrzymali 31-letniego mieszkańca Piechowic podejrzewanego o współudział w kradzieży z włamaniem do samochodu marki Seat Alhambra w nocy z 22 /23 grudnia 2004 roku.

09 luty 2005
Jelenia Góra ul. Chałubińskiego godz. 19.45
Funkcjonariusze grupy samochodowej Komendy Miejskiej Policji w Jeleniej Górze w wyniku działań operacyjnych w bezpośrednim pościgu zatrzymali Agnieszkę M. lat 21 zam. Jelenia Góra, Krzysztofa L. lat 27 zam. Piechowice i Pawła B. lat 24 zam. Piechowice , którzy poruszali się samochodem marki Skoda Oktawia . Samochód ten został skradziony w dniu 8 stycznia br w Szklarskiej Porębie. Na samochodzie założone były inne tablice rejestracyjne z powiatu jeleniogórskiego. Osoby te zostały zatrzymane w PDOZ KMP w Jeleniej Górze do dalszych czynności procesowych. Postępowanie w tej sprawie prowadzi KMP w Jeleniej Górze.

13 lipiec 2005
Jelenia Góra
Na wniosek Policji i Prokuratury Rejonowej w Jeleniej Górze Sąd Rejonowy w Jeleniej Górze zastosował środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania wobec 31-letniego mieszkańca Piechowic za kradzież z włamaniem do samochodu marki Audi A3.

19 lipiec 2005
Jelenia Góra, ul.Wrocławska.
Funkcjonariusze Sekcji Kryminalnej KMP Jelenia Góra w wyniku podjętej pracy operacyjnej zatrzymali 35 letniego mieszkańca Piechowic, który samochodem marki Audi przewoził środki odurzające w ilości 996,22 grama marihuany, 99,2 grama amfetaminy oraz elektroniczną wagę marki IKEA. Ponadto w trakcie przeszukania jego pomieszczeń mieszkalnych ujawniono i zabezpieczono 20 sztuk ostrej amunicji kaliber 5,62 mm. Zatrzymanego osadzono w PDOZ.

Ciekawe czy te osoby są jakoś ze soba powiązane? Kilka lat temu prasa też donosiła o ujęciu na gorącym uczynku mieszkanców Piechowic na rozkręcaniu kradzionych aut, czy ponieśli jakąś kare?
Boje się że wysiłki policjantów są poźniej marnotrawione przez prokurature, która te osoby wypuszcza na wolność.A może się mylę?
Może w tej sprawie wypowie się henryko2 bo z porzednich postów wnioskuję że orientuje się w temacie.
Obserwuj wątek
    • 555jmf Re: Gang Piechowicki? 21.07.05, 19:55
      Coś w tym jest,niestety odnoszę wrażenie,że część prawdy o aktywnych
      złodziejach aut rodem z Piechowic jest przed opinią publiczną ukrywana.Zbyt
      znane nazwiska?
      • policmajster1 Re: Gang Piechowicki? 27.08.05, 12:33
        KMP JELENIA GÓRA

B I U L E T Y N WYDARZEŃ

23sierpień 2005

Piechowice, ul. Świerczewskiego
        Funkcjonariusze Sekcji Kryminalnej KP II w Jeleniej Górze ustalili, że 13-letni chłopak kupił od 18-letniego mieszkańca Piechowic środek odurzający w postaci tabletki extazy. Postępowanie w tej sprawie prowadzi KP II w Jeleniej Górze.

25sierpień 2005

Piechowice
        Na wniosek Policji Prokurator Rejonowy w Jeleniej Górze zastosował środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego wobec 18-letniego mieszkańca Piechowic podejrzanego o rozprowadzanie narkotyków.

Piechowice, Piastów
        Policjanci zatrzymali 21-letniego mieszkańca Piastowa poszukiwanego na podstawie wezwania o ustalenie miejsca pobytu wyd. przez Prokuraturę Rejonową w Jeleniej Górze za czyn z artykułu 286§1 kk, 270 § 1kk.

Narkotyki w Piechowicach stają się faktem wsród młodzieży.
        Nowy dyrektor Gimnazjum ma w tym temacie wiele do zrobienia.
        • obok1 Re: Gang Piechowicki? 27.08.05, 14:19
          A rodzice nie???
          • policmajster1 Re: Gang Piechowicki? 27.08.05, 15:50
            Jeśli chodzi o rodziców to sprawa jest oczywista,ale niektórych trzeba uświadomić i właśnie szkoła ma wielkie pole do działania w tym temacie.
            • megga7 Re: Gang Piechowicki? 27.08.05, 16:17
              Młodzież przebywa w szkole średnio 5-6 godz.dziennie i za jej bezpieczenstwo w
              tym czasie odpowiadaja nauczyciele a przede wszystkim dyrektor placowki, bo on
              ponosi osobistą odpowiedzialnośc za tę sprawę.Jak wcześniej czytaliśmy na forum
              uczniowie gimnazjum mają dostęp do narkotyków(pisala o tym absolwentka),więc
              od programu profilaktycznego opracowanego przez pedagogów pod kierunkiem
              dyrektora zależeć będzie cz zjawisko nie będzie się rozpowszechniać.
        • pyzdraa Re: Gang Piechowicki? 14.04.06, 01:49
          Ehh... a sprawe i tak umożyli :D a wiecie czemu ? bo kryminał przyjechał 2 tygodnie po sprawie a wtedy już niemożna było ustalić co wyżej wymieniona osoba (ciekawe kto to hmm :)) zażyła ;D i skończyło sie na tym że ten tabs to była witaminka c zagryziona browarkiem :D ahh ta nasza kochana polska policja ^^" Tak robią żeby sie nienarobić :D a Piechowicka młodzież szaleje ^^"
    • sanicom Re: Gang Piechowicki? 17.12.05, 07:30
      to włamanie z 9 lutego było na moich tablicach rejestracyjnych , byłem
      przesłuchiwany na komendzie i z przyjemnością chciałbym sie dowiedzieć co za
      gówniarz ukradł mi te tablice z czarnego BMW .
      a co do tego gościa z 19.07 to powinni podać pełne dane osobowe , aby ustrzec
      dzieci przed tym fagasem z mojego rocznika
      PZDR
      • inferno_m Re: Gang Piechowicki? 17.12.05, 12:28
        A to cwaniaki.
        Ja miałem inną systuację. Gość na podobnych numerach rejestracyjnych (tylko
        jedna cyfra była inna) uderzył na Zabobrzu w zaparkowany samochód. Wszystko było
        na mnie , chodzenie na policję itp. tylko był problem bo nie miałem śladów
        uderzenia które pasowały by do do śladów na uderzonym samochodzie. A
        poszkodowany nawet znalazł świadków że to ja uderzyłem:)
        Sprawa się wyjaśniła, znaleziono samochód i kierowcę.
        • mnega8 Re: Gang Piechowicki? 17.12.05, 13:12
          SZKODA, bo powinni ciebie zapuszkować za te idiotyzmy które tu wypisujesz :-)
          • inferno_m Re: Gang Piechowicki? 17.12.05, 13:16
            Powiedz mi jak bardzo mnie nie lubisz?:)
            • mnega8 Re: Gang Piechowicki? 17.12.05, 13:28
              :-),:-),:-)
              • inferno_m Re: Gang Piechowicki? 17.12.05, 13:30
                Tylko tak bardzo? Jestem zawiedziony.
                Ale obiecuję że dam powody to większego nie lubienia mojej osoby:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka