Dodaj do ulubionych

nowa seria visions

26.06.04, 14:51
cieszę się że odświeżono visions, oprócz zmiany koloru opakowań , zmienił sie
kształt opakowań i układu cieni,jaka będzie w praktyce to sie okaże ale ja
osobiście jestem z niej zadowolony, świetnie się nią maluje.
Obserwuj wątek
    • chicarica Re: nowa seria visions 27.06.04, 10:03
      Moim zdaniem seria Visions jest bardzo słaba, nie trafiłam jeszcze na dobry
      kosmetyk z tej serii. Już chyba lepiej kupić sobie zwykłego polskiego Inglota -
      cienie i lakiery po około 10 zł/szt, bardzo dobra jakość, duże opakowania i
      niesamowity wprost wybór kolorów.
      Visions moim zdaniem są gorsze nawet od najtańszych polskich kosmetyków typu
      Lovely z Rossmanna (najtańsze lakiery po 3 zł, pudry po około 10). Kiedyś
      lubiłam cienie do powiek Visions, był taki zestaw różowy+brązowy, używałam tego
      w ostatnich klasach liceum, ale wtedy nie orientowałam się jeszcze w innych
      kosmetykach.
    • chicarica Re: nowa seria visions 27.06.04, 10:32
      Aha, żeby nie było że najeżdzam na całą firmę Ori, to dodam że już np. szminki
      Color By Oriflame są całkiem ok pod względem jakości. To samo jeśli chodzi o
      lakiery do paznokci.
      • martaori Re: nowa seria visions 28.06.04, 16:01
        Kasiu seria visions przeznaczona jest dla nastolatek, które nie mogą poświęcić
        dużo kasy na kosmetyki i polecam ją właśnie tej grupie osób.kosmetyki te nie są
        zbyt trwałe ale w młodym wieku to wystarczy, polecam tusz do rzęs i krem
        koloryzujący dla dziewczyn z problemami trądzikowymi, gdyz jege skład
        leczy.kolory są bardzo żywe i intensywne a nowe opakowania dodają mu
        blasku.pozdrwiam.
        • 1szylider Re: nowa seria visions 28.06.04, 16:20
          martaori napisała:

> Kasiu seria visions przeznaczona jest dla nastolatek, które nie mogą
          poświęcić
          > dużo kasy na kosmetyki i polecam ją właśnie tej grupie osób.kosmetyki te nie

>
          > zbyt trwałe ale w młodym wieku to wystarczy, polecam tusz do rzęs i krem
          > koloryzujący dla dziewczyn z problemami trądzikowymi, gdyz jege skład
          > leczy.kolory są bardzo żywe i intensywne a nowe opakowania dodają mu
          > blasku.pozdrwiam.

Witam!

Dokłdnie tak nalezy traktowac visions jako tania oferte dla nastolatek, jako
          naszą odpowiedź na Avon.

O tym że tak jest najlepiej swiadczy zupełnie nieprzypadkowa koincydencja:
          Visions wprowadzono jednocześnie ze zliberalizowaniem wieku konsultantek do 16
          lat oraz z expansja Avonu, która jak się okazuje miała miejsce głownie w tych
          rocznikach i na wsiach...

Szkoda, ze wprowadzili to tak późno...

Więc jeszcze raz Visions traktujemy jako odpowiedx na Avon, nie zaś serie
          alternatywna wobec Diorów i innych...

Bez jaj!

Diora nie da sie zaatakowac seria Visions..

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
          Pozdrawiam i zapraszam!
          gg 172 85 85
          • chicarica Re: nowa seria visions 28.06.04, 17:49
            Niestety, uważam że nastolatki lepiej zrobią, jeśli wydadzą kieszonkowe na
            tańsze i lepsze jakościowo polskie kosmetyki kolorowe firm takich jak Bell,
            Eveline, Inglot. Ceny podobne, często niższe, a jakość zbliżona,
            niejednokrotnie znacznie lepsza (patrz Inglot).
            • roberti.ori Re: nowa seria visions 28.06.04, 21:00
              Kasiu to powiedz dziewczynom które od dawna używają visions że nie mają racji!
              • chicarica Re: nowa seria visions 28.06.04, 21:51
                A niech sobie używają, ich kasa, ich sprawa. Ja tylko nie zamierzam cmokać z
                zachwytu nad tą serią, bo uważam, że nawet kosmetyki dla nastolatek mogą być
                przyzwoite jakościowo. Visions w porównaniu do polskiej kolorówki wypada słabo
                pw. jakości, a cenowo niestety jest zawyżone.
                • martaori Re: nowa seria visions 03.07.04, 11:45
                  Kasiu kazda firma ma lepsze i gorsze kosmetyki w zależności od użytych
                  komponentów.Avon tez ma serie dla młodych i jej jakość daje duzo do myślenia ja
                  polecam Visions moim młodszym klientką a czy ty poleciłabyś color trend swoim?
                  pozdrawiam.
                  • chicarica Re: nowa seria visions 03.07.04, 14:13
                    To stąd Twoje pytanie o CT na forum Avon?
                    Owszem, poleciłabym kilka kosmetyków z tej serii, ale nie wszystkie i nie moim
                    klientkom, bo ja nie mam klientek. Natomiast nie zakładam na forum wątków,
                    które mają być peanem na cześć kosmetyków, których nie używam. I nie mów
                    proszę, jakie to serie ma Avon, bowiem ponoć WSZYSTKIE kosmetyki Ori wg Was są
                    wspaniałe. Na forum Avon nikt nigdy nie twierdził, że CT jest superrewelacją.
                    • roberti.ori Re: nowa seria visions 04.07.04, 10:44
                      seria visions jest przeznaczona dla nastolatek. nie jest to seria super trwała
                      czy też super ujędrniajaca usta itp. jest to seria gdzie pomadki choc nie
                      wytrzymuja 24 h to jednak delikatnie nawilżają usta , dostarczaja im witamin
                      itd.
            • masikm Re: nowa seria visions 05.07.04, 23:11
              chicarica napisała:

> Niestety, uważam że nastolatki lepiej zrobią, jeśli wydadzą kieszonkowe na
              > tańsze i lepsze jakościowo polskie kosmetyki kolorowe firm takich jak Bell,
              > Eveline, Inglot. Ceny podobne, często niższe, a jakość zbliżona,
              > niejednokrotnie znacznie lepsza (patrz Inglot).

Piszesz o polskich kosmetykach czy o polskich markach? Raczej nie jestem
              przekonany by te kosmetyki były produkowane w Polsce.
              • chicarica Re: nowa seria visions 06.07.04, 06:58
                Piszę o polskich markach, wymieniłam które mam na myśli. Natomiast akurat te
                które wymieniłam, z pewnością produkowane są w Polsce - o Inglocie był kiedyś
                artykuł we Wprost, oni zaczynali właśnie od produkcji dla innych marek, potem
                wypuścili swoją.
                Eveline: www.eveline.com.pl -> "O firmie": "(...) nowy zakład produkcyjny pod
                Warszawą."
                Bell z kolei ma fabrykę w Józefowie.
                • masikm Re: nowa seria visions 06.07.04, 17:02
                  chicarica napisała:

> Piszę o polskich markach, wymieniłam które mam na myśli. Natomiast akurat te
                  > które wymieniłam, z pewnością produkowane są w Polsce - o Inglocie był kiedyś
                  > artykuł we Wprost, oni zaczynali właśnie od produkcji dla innych marek, potem
                  > wypuścili swoją.
                  > Eveline: www.eveline.com.pl -> "O firmie": "(...) nowy zakład produkcyjny po
                  > d
                  > Warszawą."
                  > Bell z kolei ma fabrykę w Józefowie.

profit.redakcja.pl/archiwum/spis.asp?Index=25
                  Proponuję artykuły w "Raporcie Specjalnym".
                  O tym że marka to jedno a producent to drugie pisałem już kiedyś na forum.
                  Teraz podpieram się artykułami w prasie.
                  • chicarica Re: nowa seria visions 06.07.04, 19:27
                    No ale, drogi Masiku, wielkiego odkrycia nie dokonałeś - od dawna wiadomo, że w
                    przemyśle kosmetycznym tak jest. Chodziło mi akurat o to, że podane przeze mnie
                    firmy mają swoje fabryki w Polsce. Cienie i lakiery Inglot z pewnością powstają
                    u nas, Inglot sam zaczynał od produkowania kosmetyków dla innych firm.
                    Z tego co mi wiadomo, Eveline też produkuje w Polsce, chociaż na zagranicznych
                    komponentach.
                    A te marki są zdecydowanie tańsze od zachodnich marek, do tego także - moim
                    zdaniem - świetne jakościowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka