Gość: ja IP: *.filar.pl 30.08.05, 09:37 jestema zatrudniony na podst umowy o pracę na czas nieokreślony,pracuję 1,5 roku, jaka odprawa przysługuje mi w przypadku kiedy pracodawca wypowie mi umowę o pracę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebyl Re: odprawa 30.08.05, 12:40 Dwumiesięczna - ale to musi być redukcja etatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avalon Re: odprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:28 nie redukcja a wystarczy wypowiedzenie z przyczyn niedotyczących pracownika. Ustawa dotyczy pracodawcow zatrudniajacych powyzej 20 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgoś Re: odprawa IP: *.kv.net.pl / *.kv.net.pl 30.08.05, 20:38 Na razie przysługiwałaby Ci odprawa jednomiesięczna gdyż jesteś zatrudniony krócej niż 2 lata. Wg ustawy z dnia 13.03.2003 r. o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunków pracy z przyczyn niedotyczących pracowników odprawa pieniężna przysługuje w wysokości: - jednomiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy krócej niż 2 lata; - dwumiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy od 2 do 8 lat; - trzymiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy ponad 8 lat. Ustawa dotyczy zakładów pracy zatrudniających co najmniej 20 pracowników. Jesli więc pracujesz w mniejszej odprawa Ci nie przysługuje. Odpowiedz Link Zgłoś