Gość: iaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 12:23 Czy i jak Urząd pracy może sprwadzić czy podpisałam i nie zgłosiłam umowy o dzieło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaq28 Re: Urząd pracy może sprwadzić... 04.12.08, 13:51 Tak może przy współpracy z Urzędem Skarbowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc portalu Urząd pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 16:49 Dokładnie. Urzędy pracy współpracują z Urzędami Skarbowymi. A za niezgłoszenie uzyskiwania dochodu grożą surowe grzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lile Re: Urząd pracy może sprwadzić... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 19:24 a jesteś zarejestrowana jako bezrobotna i podejmujesz taką pracę czy przed zarejestrowaniem się pracowała na taką umowę? w pierwszej wersji niestety grożą za to kary, ale nie wiem czy rzeczywiście UP współpracuje w jakikolwiek sposób z US, jeżeli masz drugą wersję nie masz się czym przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
ki-ks Re: Urząd pracy może sprwadzić... 07.02.09, 15:22 mam pytanie: chcę zarejestrować sie jako bezrobotna, na stronie urzędu pracy znalazłam info: "osoby, które pracowały w niepełnym wymiarze czasu pracy np.:3/4 czy 1/2 etatu lub na umowę zlecenie muszą dostarczyć za każdy przepracowany miesiąc zaświadczenie z zakładu pracy o wysokości zarobków i o odprowadzonych składkach ZUS (dot. okresów po 1 stycznia 1997r.- art.71 ust.1 ustawy)" pracowałam w niepełnym wymiarze legalnie ale krótko i na pewno nie będę otrzymywać zasiłku, mój problem wiąże się z tym że nie mam kontaku z byłym pracodawcą i nie mam tego zaświadczenia o wysokości zarobków, CZY MUSZĘ SIĘ PRZYZNAWAĆ DO TEJ PRACY? czy urząd to sprawdza? zarejstrowanie jest mi niezbede tylko (az) ze względu na ubezpieczenie. proszę o odp. Odpowiedz Link Zgłoś