matylda26 03.08.05, 07:15 Z pewnoscia juz bylo to poruszane na forum ale jak dla mnie nie bylo zadnych konkretow. Moze sie ktos orientuje co trzeba zalatwic zeby przewiesc psa i kota z Polski do Kanady, za wszelkie info dziekuje z gory. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda26 Re: Przewóz psa i kota. 03.08.05, 09:51 Czy na prawde nikt sie nie orientuje jak to sie wszystko zalatwia?? Odpowiedz Link
matylda26 Re: Przewóz psa i kota. 03.08.05, 13:03 ok w takim razie zadam pare pytan: 1. jak spakowac mam psa, wazy ponad 30 kg? 2. jakimi liniami najlepiej go wyslac (bedzie to robil znajomy za pare miesiecy bo my musimy znalesc takie mieszkanie gdzie mozna trzymac zwierzaka)? 3. jakie badania trzeba miec? 4. czy paszport jest potrzebny? 5. ile mniej wiecej kosztuje to wszystko przelot i nie wiem co tam jeszcze?? Odpowiedz Link
dradam1 Re: Przewóz psa i kota. 04.08.05, 03:26 matylda26 napisała: > ok w takim razie zadam pare pytan: > 1. jak spakowac mam psa, wazy ponad 30 kg? Wstaw go do "cage", w Kanadzie, bardzo dobre, mozna kupic bez problemow... > 2. jakimi liniami najlepiej go wyslac (bedzie to robil znajomy za pare miesiecy > bo my musimy znalesc takie mieszkanie gdzie mozna trzymac zwierzaka)? > 3. jakie badania trzeba miec? > 4. czy paszport jest potrzebny? > 5. ile mniej wiecej kosztuje to wszystko przelot i nie wiem co tam jeszcze?? Leniuszka... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=16005239&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=18526926&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=15957463&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=16732806&v=2&s=0 Hau, hau dradam1 & Max Odpowiedz Link
matylda26 Re: Przewóz psa i kota. 05.08.05, 07:16 Dziekuje za odpowiedzi jeszcze dwa pytanka jak moj pies jest mieszancem amstafa z niewiadomoczym to moge go tez bez problemu wwiesc?? no i drugie pytanie slyszalam ze nie daja przed lotem psu zadnych srodkow uspokajajacych, czy to prawada?? Odpowiedz Link
andrew-1 Re: Przewóz psa i kota. 05.08.05, 08:15 matylda26 napisała: > jeszcze dwa pytanka jak moj pies jest mieszancem amstafa z niewiadomoczym > to moge go tez bez problemu wwiesc?? ---- Do prowincji Ontario tego psa nie wwieziesz . Odpowiedz Link
matylda26 Re: Przewóz psa i kota. 05.08.05, 08:44 nie rozumiem dlaczego?? a sa jakies organizacje gdzie moge sie zglosic zeby jakos to zalatwic?? przeciez nie uspie psa z powodu wyjazdu Odpowiedz Link
andrew-1 Re: Przewóz psa i kota. 05.08.05, 19:18 Prawo nie pozwala : www.cbc.ca/story/canada/national/2005/03/01/pit-bull-ban050301.html Odpowiedz Link
belzebub00 Re: Przewóz psa i kota. 21.08.05, 23:33 moja znajoma rosjanka,przewozila kota z kazachstanu,wiem ze pierwsze zglaszasz sie do linii lotniczych po bilet dla zwierzat,musza miec wazne szczepienia,i takaz ksiazeczka szczepien,po przylocie do kanady niestety jest kwarantanna nie wiem ile dni teraz ,i oczywiscie musisz placic za kazdy dzien pobytu w kwarantannie,wiem ze ja to kosztowalo ok 1000$,10 lat temu,wszystko razem z wtetrynarzem,biletem i kwarantanna,ale linie lotnicze mialyby cos wiecej wiedziec ,zadzwon na lotnisko tutaj w kanadzie do celnikow na pewno ci dadza dokladne info Odpowiedz Link
dradam1 wiadomosc od Maxa ! 22.08.05, 01:11 belzebub00 napisał: > moja znajoma rosjanka,przewozila kota z kazachstanu,wiem ze pierwsze zglaszasz > sie do linii lotniczych po bilet dla zwierzat,musza miec wazne szczepienia,i > takaz ksiazeczka szczepien,po przylocie do kanady niestety jest kwarantanna nie > > wiem ile dni teraz ,i oczywiscie musisz placic za kazdy dzien pobytu w > kwarantannie,wiem ze ja to kosztowalo ok 1000$,10 lat temu,wszystko razem z > wtetrynarzem,biletem i kwarantanna,ale linie lotnicze mialyby cos wiecej > wiedziec ,zadzwon na lotnisko tutaj w kanadzie do celnikow na pewno ci dadza > dokladne info Wstydzilbys sie podawac takie bledne informacje. W Kanadzie nie ma kwarantanny dla polskich psow ! Wiem o tym doskonale od mego Maxa. A ponadto, jak na dzisiaj, potwierdza to Web Site Canada Food Inspection Agency : www.inspection.gc.ca/english/anima/heasan/import/dogse.shtml Psy wwozone z Polski, przewozone przez wlascicieli , z Polski, nie podlegaja kwarantannie ! >>NOTE 1 Current policy does not impose quarantine in Canada on the import of pet dogs from any country. NOTE 2 These conditions apply only to pet dogs. If you have many dogs you may be asked to provide certification that they are your personal pets and are not for resale. NOTE 3 These conditions also apply to temporary visits and in-transit visits. << Nietstey Kanada uwaza, ze wscieklizna istnieje w Polsce i dlatego wymagane jest swiadectwo szczepienia (czemu sie nie dziwie !). Pozdrawiam dradam1 PS. Chyba wystawie zdjecie Maxa na forum "Kanada (zdjecia) ! Odpowiedz Link
matylda26 Re: wiadomosc od Maxa ! 22.08.05, 07:08 Szczerze to ja juz wszystko wiem i dziekuje bardzo Santacruz2000 za wszelkie info jakie mi udzielil )reszte dowiedzialam sie sama Odpowiedz Link
dradam1 Re: wiadomosc od Maxa ! 30.08.05, 06:53 a jak to wyglada w przypadku przewozu psa z Polski do Wielkiej Brytanii ? wiadomosci.onet.pl/1243224,2679,kioskart.html To tak dla porownania, aby nikt nie narzekal na Kanade ! Pozdrawiamy dradam1 and Max Odpowiedz Link