Dodaj do ulubionych

Odchudzanie a numerologia

06.04.12, 14:56
Witam!
Tylko proszę się nie śmiać smile
Jaka liczba najbardziej sprzyja diecie, tj. powodzeniu w odchudzaniu, poprawieniu swojego wyglądu poprzez redukcję masy ciała?
Która liczba najbardziej wspiera dążenie do celu, upór, wytrwałość, zdolność do pokonywania trudności i własnych słabości, także wspomaga aktywność, która jest przy odchudzaniu potrzebna itd.?
Jakoś zawsze miałam w sobie przekonanie, że to ważne kiedy przechodzę na dietę, że ważny jest dzień, który ma być początkiem "nowego życia" (w sensie - nowego stylu życia). Wielokrotnie próbowałam się odchudzać (oj, a mam co zrzucać) i zawsze chciałam, by początek diety był to sumą 7, bo sądziłam, że 7 to moja szczęśliwa liczba. Teraz czytam, że 7 nie jest taka fajna... Może dlatego mi się nie udawało?
I jeśli już podacie tę liczbę... czy w wyborze daty powinnam też brać pod uwagę moją datę urodzenia? Czyli czy np. (suma liczb daty diety)+(suma liczb mojej daty urodzenia) = IDEALNA LICZBA DLA DIETY?

Bo gdyby założyć, że dieta to jakby nowy twór- ma swoją datę urodzenia, ma nazwę (np. Moja Dieta), ma swój cel, to jako nowy "byt" może ma też swoją idealną liczbę?
Albo z innej strony - które liczby mogłyby zaszkodzić bardziej niż inne, a które pomóc?
Czy 8, jako liczba sukcesu, to dobry pomysł?
Najbliższa ósemka wypada 8.04.2012 - 8+4+2+1+2=17=1+7=8. Poza tym ósemka jest w samej dacie.

Z góry dzięki za odpowiedź. Nie zwariowałam big_grin
Obserwuj wątek
    • ahtziri Re: Odchudzanie a numerologia 09.04.12, 07:14
      Mnie najwięcej w życiu udało się schudnąć będąc właśnie w 8 roku osobistym. Po latach męczenia się z samą sobą znalazłam dobrego dietetyka i po kilku miesiącach było 13 kg mniej na wadze. Nie miałam problemu z pokusami, brakiem silnej woli, kilogramy topniały w oczach. W 9, 1 i teraz 2 roku musiałam ostro walczyć o każdy kilogram, ale może dlatego, że już właściwie nie miałam ich aż takiego nadmiaru wink Tak czy inaczej odpowiadając na Twoje pytanie - w ósemce chudło mi się najłatwiej i najefektywniej ale nie mam pojęcia czy numerologia faktycznie ma na to wpływ. Pan Janusz na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości smile
      Powodzenia smile
      • baktejra Re: Odchudzanie a numerologia 04.05.12, 16:50
        Również uważam, że 8-my rok osobisty jest dobry. Właśnie wtedy zachciało mi się 3-miesięcznego karnetu na fitness. Chodziłam prawie codziennie.
        Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka