Dodaj do ulubionych

lata osobiste

18.09.13, 23:38
Panie Januszu, jestem urodzeniową 9 teraz kończy się dla mnie rok osobisty 7 i wydawać by się mogło, że należy zacząć się cieszyć, bo przyznam że był straszny! Przez chwilę myślałam, że może pozytywne zmiany nadejdą w ósmym roku, jednak spojrzałam na moją piramidkę i niestety, ale mam ósemkę w czarnych szczytach (oprócz tego jeszcze w 3cyklu i 4p.z.) czy to oznacza, że na poprawę nie mogę liczyć? Trochę mnie to martwi, bo miałam wielką nadzieję, że może chociaż uda mi się znaleźć stałą pracę? Mam dość tego przestoju i marazmu potrzebuję wyjść do ludzi. Jeśli chodzi o liczby z imienia i nazwiska tam też mam ósemkę trochę ich dużo? czy należy zacząć się ich bać?
Obserwuj wątek
    • mar.tis Re: lata osobiste 27.10.13, 18:04
      Panie Januszu ja również czekam na odpowiedź na to pytanie. Jestem 9 numerologiczną i weszłam w 8 rok numerologiczny, który zaczął się dla mnie bardzo ciężką pracą...
      chciałabym wiedzieć co mnie może czekać w tym roku, w ogóle ta 8mka wychodzi mi z podliczby 8/17 może Pan coś więcej na ten temat powiedzieć, bo niby ta liczba powinna być dla mnie szczęśliwa, jakich przypadków mogę się po niej spodziewać? dodam jeszcze, że z drugiej strony w piramidzie życia mam 8mkę w wyzwaniu głównym... ;/ czy te 8mki nie będą ze sobą kolidowały?
    • janus50 Re: lata osobiste 30.10.13, 17:35
      Witaj
      mar.tis napisała:

> Panie Januszu, jestem urodzeniową 9 teraz kończy się dla mnie rok osobisty 7 i
      > wydawać by się mogło, że należy zacząć się cieszyć, bo przyznam że był straszny
      > ! Przez chwilę myślałam, że może pozytywne zmiany nadejdą w ósmym roku,

Aby dokonać rzetelnej interpretacji roku osobistego należy wziąć pod uwagę wszystkie elementy drogi życia, które równolegle z rokiem osobistym oddziałują oraz wibracje imienne ze szczególnym uwzględnieniem braków.
      Rok osiem to rok aktywności w sferze materii i finansów. Może on przynosić wzmożone działania w obszarze pomnażania dóbr materialnych, poprawę statusu materialnego, może także równolegle przynieść zwiększoną odpowiedzialność za materialne bezpieczeństwo najbliższych ale także spłacanie długów i wszelkie uciążliwości z tym związane.

>jednak
      > spojrzałam na moją piramidkę i niestety, ale mam ósemkę w czarnych szczytach (o
      > prócz tego jeszcze w 3cyklu i 4p.z.) czy to oznacza, że na poprawę nie mogę lic
      > zyć?

Te elementy bierzemy pod uwagę tylko, gdy działają równolegle z omawianym rokiem własnym.
      Czarny szczyt osiem wyraża negatywy ósemki i może to być zbytni materializm, postrzeganie wszystkiego poprzez pryzmat korzyści albo lekceważenie wartości materialnych.

> Trochę mnie to martwi, bo miałam wielką nadzieję, że może chociaż uda mi
      > się znaleźć stałą pracę?

Trudno mi się odnieść bez daty urodzenia oraz zawartości liter w imionach i nazwiskach. Jest to korzystny rok na znalezienie pracy o ile realizuje się w sposób pozytywny.

Mam dość tego przestoju i marazmu potrzebuję wyjść do
      > ludzi. Jeśli chodzi o liczby z imienia i nazwiska tam też mam ósemkę trochę ich
      > dużo?

Jak wyżej. Wszystko zależy od aktualnego kontekstu. Problem może się pojawić jeśli masz brak ósemek w zawartości liter.

czy należy zacząć się ich bać?

Raczej nie. Tak jak wspomniałem, jest to zależne od kontekstu.

Pozdrawiam
      • mar.tis Re: lata osobiste 30.10.13, 20:13

> Jak wyżej. Wszystko zależy od aktualnego kontekstu. Problem może się pojawić je
        > śli masz brak ósemek w zawartości liter.

Nie mam braków ósemek, mam ich kilka.

mam jeszcze jedno pytanie

ta 8mka wychodzi mi z podliczby 8/17 może Pan coś więcej na ten temat powiedzieć, bo niby ta liczba powinna być dla mnie szczęśliwa, jakich przypadków mogę się po niej spodziewać? dodam jeszcze, że z drugiej strony w piramidzie życia mam 8mkę w wyzwaniu głównym... ;/ czy te 8mki nie będą ze sobą kolidowały przynosząc chaos??
        • janus50 Re: lata osobiste 30.10.13, 22:51
          Witaj ponownie
          mar.tis napisała:

>
          > > Jak wyżej. Wszystko zależy od aktualnego kontekstu. Problem może się poja
          > wić je
          > > śli masz brak ósemek w zawartości liter.
          >
          > Nie mam braków ósemek, mam ich kilka.
          >
          > mam jeszcze jedno pytanie
          >
          > ta 8mka wychodzi mi z podliczby 8/17 może Pan coś więcej na ten temat powiedzie
          > ć, bo niby ta liczba powinna być dla mnie szczęśliwa, jakich przypadków mogę si
          > ę po niej spodziewać? dodam jeszcze, że z drugiej strony w piramidzie życia mam
          > 8mkę w wyzwaniu głównym... ;/ czy te 8mki nie będą ze sobą kolidowały przynosz
          > ąc chaos??

Zacznę od tego, że strasznie nie lubię pracować bez daty urodzenia i pozostałych danych. Chcesz konkretnych odpowiedzi a nie podajesz konkretnych danych.
          Wyzwania dotyczą naszych wewnętrznych inspiracji a rok osobisty okoliczności zewnętrznych. Buty nie uwierają w czapkę. Oczywiście, ósemka w wyzwaniu może w znacznym stopniu wpłynąć na twoją skuteczność w roku osiem ale nie na same okoliczności.
          Ponieważ rok osiem jest okresem realizacji w przestrzeni materialnej, bardzo istotna jest zawartość liter i sam układ wibracji imiennych. Nie brak jest tobie ósemek, czyli liter z szeregu HQZ, ale ósemka to nie jedyna wibracja materialna, wszystkie litery parzyste są materialne, oczywiście z wyłączeniem litery K, która jest 11 a nie dwójką.
          Trudno mi jednak wróżyć z fusów...
          Pozdrawiam
          • mar.tis Re: lata osobiste 07.11.13, 17:41

> Zacznę od tego, że strasznie nie lubię pracować bez daty urodzenia i pozostałyc
            > h danych. Chcesz konkretnych odpowiedzi a nie podajesz konkretnych danych.
            > Wyzwania dotyczą naszych wewnętrznych inspiracji a rok osobisty okoliczności ze
            > wnętrznych. Buty nie uwierają w czapkę. Oczywiście, ósemka w wyzwaniu może w zn
            > acznym stopniu wpłynąć na twoją skuteczność w roku osiem ale nie na same okolic
            > zności.
            > Ponieważ rok osiem jest okresem realizacji w przestrzeni materialnej, bardzo is
            > totna jest zawartość liter i sam układ wibracji imiennych. Nie brak jest tobie
            > ósemek, czyli liter z szeregu HQZ, ale ósemka to nie jedyna wibracja materialna
            > , wszystkie litery parzyste są materialne, oczywiście z wyłączeniem litery K, k
            > tóra jest 11 a nie dwójką.
            > Trudno mi jednak wróżyć z fusów...
            > Pozdrawiam

data urodzenia: 10.09.1988

wibracje własne, które kiedyś mi Pan obliczył to: 6-8-5/14
            • janus50 Re: lata osobiste 11.11.13, 21:16
              mar.tis napisała:

> data urodzenia: 10.09.1988
              >
              > wibracje własne, które kiedyś mi Pan obliczył to: 6-8-5/14

Jesteś aktualnie w bardzo dynamicznym okresie, w którym cykl 9 realizowany jest poprzez szczyt 1. To duża energia, która inspiruje do działania i przy odpowiednim podejściu może zapewnić okres rozwoju w każdej dziedzinie życia. Problemem w kontekście aktualnego roku osobistego 8 jest twój pierwszy czarny szczyt 8, który przynosi negatywy ósemki. Może on powodować albo skrajny materializm albo też lekceważenie wartości materialnych. To sprawia, że rok osobisty 8 może realizować się niekorzystnie i przynieść tobie konieczność zmagania się z rozmaitymi wyzwaniami w sferze finansów - może to być odpowiedzialność materialna za najbliższych, może to być konieczność spłacania kredytów albo też inne obciążenie w tej przestrzeni. Czarny szczyt to element definiujący nasze podejście do rozmaitych problemów i aktywności i właśnie dlatego jesteśmy w stanie go zmodyfikować na własną korzyść, poprzez pracę nad problemem, który on wyzwala. Świadomość tego, że mamy jakieś dysfunkcje w określonej sferze, może nas zmobilizować do pracy nad nimi i w rezultacie odwrócenia negatywu w pozytyw.
              Ponadto, bardzo istotny w tym kontekście jest rozkład wibracji w zawartości liter naszych imion i nazwisk - jeśli brakuje nam ósemek, będzie to także działać niekorzystnie w odniesieniu do przestrzeni definiowanej przez ósemkę. Jeśli obecne są braki w wibracjach parzystych, które rządzą materią, nie jest to również korzystne.
              Także twoje wibracje imienne, z obecną w nich karmiczną 14, mogą sprawiać, że w relacji z ósemką z czarnego szczytu oraz ósemką z ro, możesz mieć tendencje do podejmowania zbędnego ryzyka, stawiania wszystkiego na jedną kartę, hazardowego podejścia do podejmowanych decyzji. Na to również należy zwrócić uwagę.
              Reasumując, jest wiele elementów zakłócających pozytywną realizację ro 8, jednak, jeśli masz świadomość możliwości i przeszkód, możesz sobie z tym poradzić i skutecznie przejść przez ten rok.
              Pozdrawiam
              • mar.tis Re: lata osobiste 16.12.13, 20:06
                janus50 napisał:

> mar.tis napisała:
                >
                > > data urodzenia: 10.09.1988
                > >
                > > wibracje własne, które kiedyś mi Pan obliczył to: 6-8-5/14
                >
                > Jesteś aktualnie w bardzo dynamicznym okresie, w którym cykl 9 realizowany jest
                > poprzez szczyt 1. To duża energia, która inspiruje do działania i przy odpowie
                > dnim podejściu może zapewnić okres rozwoju w każdej dziedzinie życia.

no i tutaj jest problem, bo mam jedynkę w czarnych szczytach która zdecydowanie utrudnia
                mi pójście na przód i stawia przeszkody na drodze do celu...

Problemem
                > w kontekście aktualnego roku osobistego 8 jest twój pierwszy czarny szczyt 8,
                > który przynosi negatywy ósemki. Może on powodować albo skrajny materializm albo
                > też lekceważenie wartości materialnych. To sprawia, że rok osobisty 8 może rea
                > lizować się niekorzystnie i przynieść tobie konieczność zmagania się z rozmaity
                > mi wyzwaniami w sferze finansów - może to być odpowiedzialność materialna za na
                > jbliższych, może to być konieczność spłacania kredytów albo też inne obciążenie
                > w tej przestrzeni. Czarny szczyt to element definiujący nasze podejście do roz
                > maitych problemów i aktywności i właśnie dlatego jesteśmy w stanie go zmodyfiko
                > wać na własną korzyść, poprzez pracę nad problemem, który on wyzwala. Świadomoś
                > ć tego, że mamy jakieś dysfunkcje w określonej sferze, może nas zmobilizować do
                > pracy nad nimi i w rezultacie odwrócenia negatywu w pozytyw.

nie wiem, ale wydaje mi się, że problemem u mnie może być rozrzutność lubię wydawać
                pieniądze na ładne, efektowne i drogie rzeczy co w konsekwencji prowadzi do braku oszczędności. jak nad tym pracować? jak zamienić 8 na pozytyw?

> Ponadto, bardzo istotny w tym kontekście jest rozkład wibracji w zawartości lit
                > er naszych imion i nazwisk - jeśli brakuje nam ósemek, będzie to także działać
                > niekorzystnie w odniesieniu do przestrzeni definiowanej przez ósemkę. Jeśli obe
                > cne są braki w wibracjach parzystych, które rządzą materią, nie jest to również
                > korzystne.
                > Także twoje wibracje imienne, z obecną w nich karmiczną 14, mogą sprawiać, że w
                > relacji z ósemką z czarnego szczytu oraz ósemką z ro, możesz mieć tendencje do
                > podejmowania zbędnego ryzyka, stawiania wszystkiego na jedną kartę, hazardoweg
                > o podejścia do podejmowanych decyzji. Na to również należy zwrócić uwagę.

jeśli chodzi o ryzyko to jak najbardziej, ale nie w kwestii finansowej

> Reasumując, jest wiele elementów zakłócających pozytywną realizację ro 8, jedna
                > k, jeśli masz świadomość możliwości i przeszkód, możesz sobie z tym poradzić i
                > skutecznie przejść przez ten rok.
                > Pozdrawiam

Czyli jak skutecznie przejść przez ten rok? póki co zaczął się dla mnie bardzo pracowicie...

a co z tą podliczbą 17 ? jak to jest jesli mam pierwszy czarny szczyt 8 ? te liczby będą się odpychać? czyli mam rozumieć, że będą wprowadzały chaos w moje życie?
                • janus50 Re: lata osobiste 25.12.13, 12:17
                  Witaj ponownie
                  mar.tis napisała:

> no i tutaj jest problem, bo mam jedynkę w czarnych szczytach która zdecydowanie
                  > utrudnia
                  > mi pójście na przód i stawia przeszkody na drodze do celu...

Jedynka jest obecna w twoim trzecim czarnym szczycie. Nie jest więc aktualnie szczególnie aktywna. Myślę, że zdecydowanie bardziej źródłem problemu może być sprzeczność pomiędzy dziewiątką urodzeniową i aktualnym cyklem dziewięć oraz dniem urodzenia 1/10 i pierwszym białym szczytem 1. Dziewiątka to ONI a jedynka to JA. Mamy więc z jednej strony działanie dla ogółu a z drugiej dla siebie. Dziewiątka może także tendencje do odkładania wszystkiego na później oraz lekceważenia wartości materialnych. To w kontekście realizowania ambitnych projektów może mocno przeszkadzać.

> Problemem> > w kontekście aktualnego roku osobistego 8 jest twój pierwszy czarny szcz
                  > yt 8, > > który przynosi negatywy ósemki. Może on powodować albo skrajny materializ
                  > m albo> > też lekceważenie wartości materialnych. To sprawia, że rok osobisty 8 mo
                  > że rea> > lizować się niekorzystnie i przynieść tobie konieczność zmagania się z ro
                  > zmaity> > mi wyzwaniami w sferze finansów - może to być odpowiedzialność materialna
                  > za na> > jbliższych, może to być konieczność spłacania kredytów albo też inne obci
                  > ążenie> > w tej przestrzeni. Czarny szczyt to element definiujący nasze podejście
                  > do roz> > maitych problemów i aktywności i właśnie dlatego jesteśmy w stanie go zmo
                  > dyfiko> > wać na własną korzyść, poprzez pracę nad problemem, który on wyzwala. Świ
                  > adomoś> > ć tego, że mamy jakieś dysfunkcje w określonej sferze, może nas zmobilizo
                  > wać do > > pracy nad nimi i w rezultacie odwrócenia negatywu w pozytyw.
                  >
                  > nie wiem, ale wydaje mi się, że problemem u mnie może być rozrzutność lubię wyd
                  > awać pieniądze na ładne, efektowne i drogie rzeczy co w konsekwencji prowadzi do bra
                  > ku oszczędności. jak nad tym pracować? jak zamienić 8 na pozytyw?

Rozrzutność wynika z braku przywiązania do materii - za sprawą dziewiątek, oraz lekceważenia wartości materialnych wynikających z czarnego szczytu 8. Jak zamienić negatywną ósemkę w pozytyw, trudne pytanie, może nie tyle trudne ile trudny problem. Należy myśleć o przyszłości, skupić się na sprawach użytecznych, przydatnych w praktyce, trwałych. Postawić priorytety i cele i realizować je wytrwale i w sposób zdeterminowany na sukces. Sam jestem dziewiątką i wiem, że nie będzie to łatwe, bo dziewiątka ma lekką rękę w wydawaniu pieniędzy. Z całą pewnością pomaga podjęcie odpowiedzialności z drugą osobę, rodzinę. Wówczas pragnienie zapewnienia bezpieczeństwa materialnego bliskim sprawi, że pomyślimy dwa razy nim wydamy pieniądze na zbędne rzeczy...
                  >
                  > > Ponadto, bardzo istotny w tym kontekście jest rozkład wibracji w zawartoś
                  > ci lit> > er naszych imion i nazwisk - jeśli brakuje nam ósemek, będzie to także dz
                  > iałać > > niekorzystnie w odniesieniu do przestrzeni definiowanej przez ósemkę. Jeś
                  > li obe
                  > > cne są braki w wibracjach parzystych, które rządzą materią, nie jest to r
                  > ównież> > korzystne. > > Także twoje wibracje imienne, z obecną w nich karmiczną 14, mogą sprawiać> , że w> > relacji z ósemką z czarnego szczytu oraz ósemką z ro, możesz mieć tenden> cje do> > podejmowania zbędnego ryzyka, stawiania wszystkiego na jedną kartę, haza> rdoweg> > o podejścia do podejmowanych decyzji. Na to również należy zwrócić uwagę.
                  > > jeśli chodzi o ryzyko to jak najbardziej, ale nie w kwestii finansowej
                  > > > Reasumując, jest wiele elementów zakłócających pozytywną realizację ro 8,
                  > jedna> > k, jeśli masz świadomość możliwości i przeszkód, możesz sobie z tym porad
                  > zić i > > skutecznie przejść przez ten rok.
                  > > Pozdrawiam
                  >
                  > Czyli jak skutecznie przejść przez ten rok? póki co zaczął się dla mnie bardzo
                  > pracowicie...

Ha, gdyby była skuteczna recepta dla każdego, to chętnie bym tobie podał. Nie jest to proste, trzeba by wykonać dogłębną analizę, zarówno numerologiczną jak i astrologiczną, wówczas można by wyciągać wnioski w kwestii możliwości i przeszkód... Ponadto, karmiczna 14 obecna w wibracjach imiennych nie będzie tobie w żaden sposób pomagać w budowaniu stabilizacji.
                  >
                  > a co z tą podliczbą 17 ? jak to jest jesli mam pierwszy czarny szczyt 8 ? te li
                  > czby będą się odpychać? czyli mam rozumieć, że będą wprowadzały chaos w moje ży
                  > cie?

Nie tyle odpychać, co sprawiać, że negatyw 8 może być bardziej odczuwalny... Chaos może wprowadzać 14.

Pozdrawiam
                  • mar.tis Re: lata osobiste 25.12.13, 15:02

> Nie tyle odpychać, co sprawiać, że negatyw 8 może być bardziej odczuwalny... Ch
                    > aos może wprowadzać 14.
                    >
                    > Pozdrawiam

Dziękuje za analizę, ten chaos już jest. Ta 14stka w 8 roku jest już teraz bardziej odczuwalna niż w 7. Bardzo doskwiera mi ten brak stabilizacji tym bardziej, że nie mam wsparcia w rodzinie moja matka na każdym kroku nawet w święta jest dla mnie tak samo nie miła jak na co dzień, zero wsparcia z jakiejkolwiek strony...
                    • janus50 Re: lata osobiste 25.12.13, 15:57
                      mar.tis napisała:

> Dziękuje za analizę, ten chaos już jest. Ta 14stka w 8 roku jest już teraz bard
                      > ziej odczuwalna niż w 7. Bardzo doskwiera mi ten brak stabilizacji tym bardziej
                      > , że nie mam wsparcia w rodzinie moja matka na każdym kroku nawet w święta jest
                      > dla mnie tak samo nie miła jak na co dzień, zero wsparcia z jakiejkolwiek stro
                      > ny...

A jak wygląda u ciebie zawartość wibracji 2, 4 i 6 w literach imion i nazwisk?
                      Braki w tych wibracjach mogą przynosić brak stabilności a także trudności w relacjach z matką...
                      Pozdrawiam
                      • mar.tis Re: lata osobiste 26.12.13, 16:36
                        > mar.tis napisała:
                        >
                        > > Dziękuje za analizę, ten chaos już jest. Ta 14stka w 8 roku jest już tera
                        > z bard
                        > > ziej odczuwalna niż w 7. Bardzo doskwiera mi ten brak stabilizacji tym ba
                        > rdziej
                        > > , że nie mam wsparcia w rodzinie moja matka na każdym kroku nawet w święt
                        > a jest
                        > > dla mnie tak samo nie miła jak na co dzień, zero wsparcia z jakiejkolwie
                        > k stro
                        > > ny...
                        >
                        > A jak wygląda u ciebie zawartość wibracji 2, 4 i 6 w literach imion i nazwisk?
                        > Braki w tych wibracjach mogą przynosić brak stabilności a także trudności w rel
                        > acjach z matką...
                        > Pozdrawiam

nie mam braków 2-5, 4-3, 6-3 a może mieć na to wpływ, że mama jest w 4 roku osobistym?
                        • janus50 Re: lata osobiste 27.12.13, 10:42
                          Witaj ponownie
                          mar.tis napisała:

> > mar.tis napisała:

> nie mam braków 2-5, 4-3, 6-3 a może mieć na to wpływ, że mama jest w 4 roku oso
                          > bistym?

Lata osobiste nie definiują naszego postrzegania innych osób, dotyczą raczej okoliczności zewnętrznych. Myślę, że przyczyna może tkwić w niezgodności cyklów albo też przechodzą u twojej mamy jakieś trudne tranzyty astrologiczne.
                          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka