Dodaj do ulubionych

pytanie do Pani Teresy

16.12.17, 22:12
Witam.Mam problem z koleżanką w pracy,ona jest konfliktowa i często prowokuje do kłotni,strasznie mnie denerwuje jej osoba,kilka dni temu pokłócilyśmy się ponownie,zachowuje się bardzo niestabilnie emocjonalnie.
Niestety nie znam jej daty urodzenia,wiem ze ma 51 lat,a moja data ur.11.08.74.
Może mogłaby Pani coś z tego wywnioskować.
Obserwuj wątek
    • teresa.numerolog Re: pytanie do Pani Teresy 17.12.17, 09:13
      Ankazar74, trudno napisać coś wiążącego nt. relacji dwustronnej na podstawie tylko jednej daty urodzenia → tu wyłącznie Karty dałyby pełną perspektywę.

Na podstawie Pani daty urodzenia proponuję:
      -
      • ankazar74 Re: pytanie do Pani Teresy 19.12.17, 08:50
        Witam.
        • ankazar74 Re: pytanie do Pani Teresy 19.12.17, 08:57
          Dziękuję za odpowiedż.Od ponad tygodnia po ostatniej kłótni postanowiłam wogóle się do niej nie odzywać,ale ona i tak szuka zaczepki,wczoraj próbowała mnie sprowokować,żebym zwróciła jej uwagę,a miałabym o co ,ponieważ zrobiła coś złośliwie,ale nie dałam jej tej satysfakcji,unikam jej jak mogę,chociaż pracujemy na jednej zmianie i na razie nie da się tego zmienić.
    • speedy_gonzo Re: pytanie do Pani Teresy 17.12.17, 17:05
      Fajnie Ci Pani Teresa odpisała... Dodam jeszcze, że koleżanka wampirzy energetycznie (świadomie bądź nieświadomie) i im więcej uwagi jej poświęcasz tym lepiej ją karmisz... Przed wykorzystaniem energetycznym najlepiej chroni znajomość tematu (dobrze poczytać sobie o wampirzenieniu energetycznym, gaslightingu, psychopatach (nie twierdze że to Twoja koleżanka), ale mechanizmy są zawsze te same). Czasami aby przestać rezonować z takimi typami trzeba przepracować wzorce ofiary i podnieść własne poczucie wartości...
      • teresa.numerolog Re: pytanie do Pani Teresy 17.12.17, 18:29
        Dodam też jeszcze, że niezależnie od dokładnej daty urodzenia Koleżanki, Koleżanka może mieć pewne problemy z równowagą emocjonalną z powodu wahań hormonalnych typowych dla wchodzenia w trudny okres przekwitania.
        Być może ktoś zaprzyjaźniony z Koleżanką mógłby Jej podpowiedzieć, że prędzej czy później warto odwiedzić np. endokrynologa.

Pozdrawiam smile
        • ankazar74 Re: pytanie do Pani Teresy 27.12.17, 09:35
          Witam Pani Tereso.Mam datę urodzenia koleżanki 9.06.1966.Proszę spojrzeć jeszcze raz,z góry dziękuję.
          • teresa.numerolog Re: pytanie do Pani Teresy 28.12.17, 13:31
            Na podstawie dwóch dat urodzenia mogę napisać co najmniej dwa razy więcej wink smile

Podtrzymuję to, co napisałam 17 grudnia. „Na podstawie Pani daty urodzenia proponuję:
            -
            • ankazar74 Re: pytanie do Pani Teresy 02.01.18, 11:39
              Witam
              • ankazar74 Re: pytanie do Pani Teresy 02.01.18, 12:17
                Dziękuję za odpowiedż .Napisała Pani o kilku możliwościach w związku z konfliktem z koleżanką.Jest jedna opcja za jakieś pół roku zmiana stanowiska pracy.Napisała też Pani że może to pretekst od Losu aby zmienić pracę i coś w swoim życiu i rzeczywiście też tak myślałam.Kilka lat temu miałam pomysł na prowadzenie własnej działalności i być może jest teraz czas na to i dowiaduję się jeszcze że mam do tego zdolności.Wracając do koleżanki i do jej być może wchodzenia w okres przekwitania,też przemknęło mi przez myśl,ale jak jej to przekazać delikatnie,żeby jej pomóc ,myślałam o innej koleżance,ale one też są skłócone.Wracając też to Pani słów,które mnie zaintrygowały,ze mam tendencje numerologiczne do nikomu niepotrzebnego uporu,pamiętliwości,do jedynie swojej słusznej racji itp.,itd.Rzeczywiście tak jest,najbardziej w stosunku do męża,z którym to sprzeczamy się i jesteśmy na polu nieustającej walki,teraz pisząc to uświadamiam sobie że koleżanka stanęła na mojej drodze,abym to dostrzegła,zobaczyła ...to niesamowite
                • ankazar74 Re: pytanie do Pani Teresy 02.01.18, 12:23
                  Pomyślałam że podam Pani datę ur.mojego męża i być może zrozumiem lepiej dlaczego dzieje się tak miedzy nami a nie inaczej.Gdyby Pani mogła to będę wdzięczna 15.02.1974.Ostatnio od paru tygodni dzieją się dziwne rzeczy wokół mnie,dostaję różne znaki tak bym to ujęła...czas na zmiany...pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
                  • teresa.numerolog Re: pytanie do Pani Teresy 02.01.18, 14:20
                    Z dat urodzenia Pani i Męża nie wynika potrzeba radykalnych zmian w Małżeństwie → wynika tylko, że obecnie i przez ok. kilka miesięcy (ew. max. niecały rok) mogą występować jakieś chwilowe/przejściowe problemy do rozwiązania (poważniejsze/inne niż nieco wcześniej) i/lub poważniejsze/inne (niż nieco wcześniej) sprawy do załatwienia i/lub poważniejsze (niż nieco wcześniej) spory i/lub dyskomfort (towarzyszący tymże problemom/sprawom/sporom).
                    Proponuję różnymi sposobami łagodzić ten mniej komfortowy okres, np. przy wsparciu jakiegoś terapeuty/psychologa/mediatora/itp. …

Być może data ślubu + data poznania + ew. inne daty bardzo ważne dla Pani/Was, wniosłyby uzupełniające wnioski.

Pozdrawiam bardzo serdecznie w Nowym Roku!
                    • ankazar74 Re: pytanie do Pani Teresy 03.01.18, 09:01
                      Pani Tereso data ślubu to 25.05.1996(ślub kościelny), a 11.04.1996 (cywilny),data poznania to sierpień 1993 ale nie pamiętam dnia,a jeśli chodzi o ważne daty to może dzień urodzenia syna 7.11.1996.
                      • teresa.numerolog Re: pytanie do Pani Teresy 04.01.18, 14:59
                        Z dat podanych przez Panią (bez daty poznania), wynika m.in., że sytuacja w relacjach z Mężem, „z którym to sprzeczamy się i jesteśmy na polu nieustającej walki”, może – teoretycznie – trwać przez ok. półtora roku. Teoretycznie, bo tendencje do problemów/nieporozumień/sporów/itd., zawsze można łagodzić/minimalizować/itp., np. poprzez:
                        ~~~ świadomą pracę – nad sobą, nad emocjami/stresem/itp., i nad spokojnym/nieemocjonalnym/cierpliwym/wyrozumiałym/itd., komunikowaniem się z Mężem, itp., itd.,
                        ~~~ udział w warsztatach/seminariach/itd., z zakresu komunikacji interpersonalnej, w tym m.in. z zakresu zarządzania konfliktami w małżeństwie/rodzinie/itd. (+ w pracy),
                        ~~~ stosowanie technik relaksacyjnych (indywidualnie i grupowo).

Nacisk na poznawanie i wdrażanie metod dyplomatycznego/polubownego/itp./itd, rozwiązywania problemów/konfliktów (problemów/konfliktów nieuchronnych wink w każdej rodzinie i w każdej relacji partnerskiej/małżeńskiej/koleżeńskiej/itd.) może być uzasadniony co najmniej potrójnie → metody te mogłyby być wykorzystywane przez Panią i w małżeństwie, i w pracy (obecnej lub innej; + dla celów CV), i w relacjach z Synem (np. w okresie jakichś wspólnych spraw/problemów od ok. 2.połowy 2019 do ok. 2 połowy 2020), i ew. w przyszłości w relacjach z PartnerkamiSyna/Synową/Wnukami/itd.

Można zacząć od zorientowania się w temacie → najpierw korzystając z internetu, a dopiero nieco później z publikacji/artykułów w czytelniach/bibliotekach/księgarniach/itd., oraz z porady psychologa nt. ukierunkowania Pani dalszych działań indywidualnych/małżeńskich/rodzinnych/koleżeńskich/itd.
                        [To przykładowe linki:
                        www.sosw.torun.pl/start_pliki/publikacje_pliki/Rozwiazywanie%20konfliktow%20%20w%20rodzinie.pdf
                        www.google.pl/search?q=sposoby+rozwi%C4%85zywania+konflikt%C3%B3w+w+ma%C5%82%C5%BCe%C5%84stwie&oq=rozwi%C4%85zywanie+konflikt%C3%B3w+w+ma&aqs=chrome.4.69i57j0l5.23776j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
                        www.google.pl/search?ei=quxNWvfcNumE6QTJyZzoCw&q=przyczyny+konflikt%C3%B3w+w+ma%C5%82%C5%BCe%C5%84stwie+sposoby+ich+rozwi%C4%85zywania&oq=przyczyny+konflikt%C3%B3w+w+ma%C5%82%C5%BCe%C5%84stwie+sposoby+ich+rozwi%C4%85zywania&gs_l=psy-ab.12...32596.39608.0.42239.21.20.1.0.0.0.139.1560.18j1.19.0....0...1c.1.64.psy-ab..1.8.725...0i13k1j0i7i30k1j0i8i30k1j0i8i13i30k1.0.Rlcq4lWgaAY ]

Wg Numerologii przyczynami Pani problemów w relacjach z Mężem mogą być nie tylko tendencje do niedoboru zdolności dyplomatycznych/negocjacyjnych/itd., i (najprawdopodobniej – wg Pani opisu) tendencje do niedoboru nabywanych/doskonalonych umiejętności z zakresu komunikacji interpersonalnej (np. z zakresu rozwiązywania nieuchronnych wink konfliktów).
                        Znaczącą rolę mogą odgrywać m.in. tendencje występujące w Pani dacie urodzenia (w całym życiu):
                        -
                        • ankazar74 Re: pytanie do Pani Teresy 08.01.18, 13:38
                          Bardzo dziękuję za odpowiedż.Trafnie Pani ujęła to że oboje z mężem mamy tendencje dotyczące niedosytu spełnienia i poszukiwań spełnienia,zawsze tak było.Jest to bardzo męczące i zastanawiałam się niejednokrotnie dlaczego tak jest.Bardzo duzo pozytywnego daje mi to że od dwóch lat korzystam z porad psychologa.Napisała Pani o problemach hormonalnych,możlwe że tak może być.Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie.
      • ankazar74 Re: pytanie do Pani Teresy 19.12.17, 09:00
        Dziękuję za wiadomość,poczytam sobie o tym wampirzeniu,być może coś jest na rzeczy...pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka