Dodaj do ulubionych

DNI BIRCZY

29.06.10, 11:41
Jak wypadły Dni Birczy?
Obserwuj wątek
    • fajek82 Re: DNI BIRCZY 02.07.10, 02:24
      Deszczowo :)
      • dog-55 Re: DNI BIRCZY 02.07.10, 10:48
        Miałem zaszczyt wraz ze znajomymi być na zabawie wiejskiej podczas Dni Birczy.
        Moi znajomi byli przerażeni tym co zobaczyli, jak wygląda u nas taka impreza.
        Jedno wielkie pijaństwo, przewracający się młodociani z gimnazjum i liceum. I
        to wszystko odbywa się za przyzwoleniem Gminnego Ośrodka KULTURY, ponieważ u nas
        na każdej imprezie priorytetem jest bufet.
        Czy władze gminy i radni to widzą?
        Jeżeli wójt w swoim programie przed wyborami zakładał, że będzie imprezował w
        całej gminie i rozpijał młodzież to wypełnił ten punkt w 100%.
        • salamander9 Re: DNI BIRCZY 06.07.10, 01:45
          Podobnie wyglądają i Dożynki..Dni Birczy powinny się raczej nazywać Dni Sportu, bo z tego co widziałem w rozpisce, same mecze piłkarskie głównie. Coroczna sztampa i odfajkowanie w sprawozdaniach. Żadnej promocji regionu, a temu powinno to służyć. Strata tylko pieniędzy, już lepiej by przeznaczyli na biedne dzieci.
          W tej Gminie chyba pijacy mają największe poważanie, i pod nich robi się takie imprezy. Szkoda chodzić.
        • otwarta145 Re: DNI BIRCZY 26.07.10, 16:12
          a czy "dog-55" był pierwszy raz na takiej imprezie w birczy? jesli tak to
          wiedzial dog jak wygladaja imprezy u nas.... nie trzeba bylo zabierac swoich
          znajomych... a nie osoba teraz sie martwi zdaniem znajomych...
          moim zdaniem dogu-55 nie masz racji czepiajac sie wojta za to ze niepełnoletnie
          dzieciaki z gimnazjum czy z liceów pili alkohol bo wójt nie jest w stanie
          upilnowac kilkiadziesiąt dzieci na raz! od tego sa rodzice! to oni powinni sie
          interesowac swoimi dziecmi....
          • tajniakzabewu Re: DNI BIRCZY 26.07.10, 20:45
            Otwarta prawda jest taka że kiedyś jak by tak ktoryś gówniaż się tak obnosił i
            ostentacyjnie pił na imprezach okolicznościowych to by go starsi "naprostowali"
            i by sie uspokoił a teraz jak się takiemu zwróci uwage to ma się jego mamusie na
            głowie bo synek lub córeczka to przecież wyglaskany aniolek:)
            • otwarta145 Re: DNI BIRCZY 26.07.10, 20:58
              no faktycznie u niektórych tak jest...:)
              ale większość rodziców nie sprawdza jakie ich dziecko wraca do domu z imprezy..
              a poniekad widzą że dziecko nawet to niepełnoletnie jest pijane ale nie chcą
              zaóważyć, bo to dziecko...
              moim zdaniem mieszanie w to wójta jest niepotrzebne... bo alkohol w ręku dziecka
              to wina tylko i wyłącznie rodziców....
              • darino Re: DNI BIRCZY 27.07.10, 09:08
                "bo alkohol w ręku dziecka to wina tylko i wyłącznie rodziców..."

No dobra, ale ktoś ten alkohol nieletnim sprzedaje ...
                • otwarta145 Re: DNI BIRCZY 27.07.10, 10:44
                  i właśnie tutaj mamy rozwiązanie całej sprawy. widziałeś kiedyś wójta
                  sprzedającego alkohol na tego rodzaju imprezach??? bo ja nie....
                  sprzedaja inni ludzie. a tym komu oni sprzedaja powinna sie zajac policja a nie
                  wójt! a policji na dniach birczy akórat wcale nie widziałem..
                  • otwarta145 Re: DNI BIRCZY 27.07.10, 10:59
                    jakie dobrze wychowane dziecko siega przed 18-tką po alkohol.. żadne..
                    wiec nie mniejmy o to pretensji do wójta czy sprzedajacych napoje alkoholowe,
                    tylko do rodziców i policji
                  • darino alkohol + nieletni 27.07.10, 11:14
                    Przecież ja w ogóle nie wspomniałem o panu wójcie, ani niczym go nie obciążam.
                    Jednak Urząd Gminy ma uprawnienia do kontrolowania zasad sprzedaży alkoholu na
                    terenie gminy, i może z nich skorzystać. Z takimi kontrolami spotkałem się
                    kilkakrotnie w innych gminach.
                    • otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 11:52
                      ale wszyscy najeżdzacie na wójta! tak jak by to wójt miał wszystkiego
                      dopilnowac! a od czego do cholery mamy policje! i to tak blisko!to oni powinni
                      sie zajac tym komu sprzedawca sprzedaje alkohol!a nie wójt! prawda??
                      • tajniakzabewu Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:06
                        otwarta145 napisał:

> ale wszyscy najeżdzacie na wójta! tak jak by to wójt miał wszystkiego
                        > dopilnowac! a od czego do cholery mamy policje! i to tak blisko!to oni powinni
                        > sie zajac tym komu sprzedawca sprzedaje alkohol!a nie wójt! prawda??

Nikt nie mówi że Pan Wójt ma być w każdym miejscu osobiście i wszystkiego
                        osobiście dopilnować, ale Pan Wójt ma sztab ludzi którzy którzy odpowiadają za
                        poszczególne rzeczy więc chyba nie powinno być problemem wyegzekwować od
                        podwładnych wykonanie powierzonych zadań...
                        • darino Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:12
                          To się nazywa "delegowanie zadań", i znajduje się w programie każdego kursu
                          zarządzania.
                          A zezwolenia na sprzedaż alkoholu wydaje Urząd Gminy.
                          • otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:21
                            moim zdaniem nie macie racji!! a niby czemu gmina ma odpowiadac za pijanstwo
                            nieletnich dzieci jak mamy policje! ktora tez za wiele nie robi!
                            • otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:27
                              ja w ogóle nie rozumiem was! przecież alkohol nie jest zabroniony. czemu niby
                              wojt ma nie wydac pozwolenia na alkohol! wydal, ale nie bedzie stał przed kazdym
                              dzieckiem i sprawdzal dowody!
                              czy to aby nie jest zadanie dla sprzedającego!? sprawdzic dowód?! czy rodzic
                              nie ma obowiązku sprawdzic w jakim stanie jest jego dziecko!?
                              • darino Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:37
                                A kto sprawdzi sprzedającego ?
                                • otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:58
                                  i własnie do tego dażę. a od czego jest policja?
                                  • darino Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 16:45
                                    Również UG ma takie prawo i obowiązek.
                                    • otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 17:37
                                      nie takie prawo jak policja..
                                      gmina wystarczy ze zorganizowała takie imprezy..
                                      a do utrzymywania porządku powinien byc powołany organ policyjny. a nie wójt gminy..
                                      wydaje mi sie ze rozumujesz niepoprawnie
                                      • salamander9 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 20:08
                                        krótko, a z kogo dzieciaki biorą przykład ??!!..
                                        A zwróci się jakiejś grupce uwagę, to można tylko oberwać..żadnego szacunku..
                                        • otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 22:05
                                          przecież napisałem ze to w wiekszosci wina rodziców..
                                          • dog-55 Re: alkohol + nieletni 28.07.10, 12:06
                                            Otwarta 145 przeczytaj dokładnie i zrozum sens mojego postu.
                                            Ja wiem jakie są obowiązki wójta.
                                            Ostatnio wracając z wakacji przejeżdżałem przez Jasło i byłem na podobnej
                                            imprezie. Nie było tam żadnych bufetów, ale również był całkowity zakaz
                                            wnoszenia alkoholu na teren imprezy.
                                            Tak władze walczą z alkoholizmem!!!
                                            I nie dają przyzwolenia na lewą sprzedaż alkoholu, bo każdy kto zna przepisy
                                            dotyczące sprzedaży alkoholu przyzna mi rację.
                                          • salamander9 Re: alkohol + nieletni 31.07.10, 01:16
                                            Nie koniecznie rodziców tylko, ogólnie dorosłych !!..na każdym kroku można spotkać jakiś pijaczków na wzór.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka