dog-55 Re: DNI BIRCZY 02.07.10, 10:48 Miałem zaszczyt wraz ze znajomymi być na zabawie wiejskiej podczas Dni Birczy. Moi znajomi byli przerażeni tym co zobaczyli, jak wygląda u nas taka impreza. Jedno wielkie pijaństwo, przewracający się młodociani z gimnazjum i liceum. I to wszystko odbywa się za przyzwoleniem Gminnego Ośrodka KULTURY, ponieważ u nas na każdej imprezie priorytetem jest bufet. Czy władze gminy i radni to widzą? Jeżeli wójt w swoim programie przed wyborami zakładał, że będzie imprezował w całej gminie i rozpijał młodzież to wypełnił ten punkt w 100%. Odpowiedz Link
salamander9 Re: DNI BIRCZY 06.07.10, 01:45 Podobnie wyglądają i Dożynki..Dni Birczy powinny się raczej nazywać Dni Sportu, bo z tego co widziałem w rozpisce, same mecze piłkarskie głównie. Coroczna sztampa i odfajkowanie w sprawozdaniach. Żadnej promocji regionu, a temu powinno to służyć. Strata tylko pieniędzy, już lepiej by przeznaczyli na biedne dzieci. W tej Gminie chyba pijacy mają największe poważanie, i pod nich robi się takie imprezy. Szkoda chodzić. Odpowiedz Link
otwarta145 Re: DNI BIRCZY 26.07.10, 16:12 a czy "dog-55" był pierwszy raz na takiej imprezie w birczy? jesli tak to wiedzial dog jak wygladaja imprezy u nas.... nie trzeba bylo zabierac swoich znajomych... a nie osoba teraz sie martwi zdaniem znajomych... moim zdaniem dogu-55 nie masz racji czepiajac sie wojta za to ze niepełnoletnie dzieciaki z gimnazjum czy z liceów pili alkohol bo wójt nie jest w stanie upilnowac kilkiadziesiąt dzieci na raz! od tego sa rodzice! to oni powinni sie interesowac swoimi dziecmi.... Odpowiedz Link
tajniakzabewu Re: DNI BIRCZY 26.07.10, 20:45 Otwarta prawda jest taka że kiedyś jak by tak ktoryś gówniaż się tak obnosił i ostentacyjnie pił na imprezach okolicznościowych to by go starsi "naprostowali" i by sie uspokoił a teraz jak się takiemu zwróci uwage to ma się jego mamusie na głowie bo synek lub córeczka to przecież wyglaskany aniolek:) Odpowiedz Link
otwarta145 Re: DNI BIRCZY 26.07.10, 20:58 no faktycznie u niektórych tak jest...:) ale większość rodziców nie sprawdza jakie ich dziecko wraca do domu z imprezy.. a poniekad widzą że dziecko nawet to niepełnoletnie jest pijane ale nie chcą zaóważyć, bo to dziecko... moim zdaniem mieszanie w to wójta jest niepotrzebne... bo alkohol w ręku dziecka to wina tylko i wyłącznie rodziców.... Odpowiedz Link
darino Re: DNI BIRCZY 27.07.10, 09:08 "bo alkohol w ręku dziecka to wina tylko i wyłącznie rodziców..." No dobra, ale ktoś ten alkohol nieletnim sprzedaje ... Odpowiedz Link
otwarta145 Re: DNI BIRCZY 27.07.10, 10:44 i właśnie tutaj mamy rozwiązanie całej sprawy. widziałeś kiedyś wójta sprzedającego alkohol na tego rodzaju imprezach??? bo ja nie.... sprzedaja inni ludzie. a tym komu oni sprzedaja powinna sie zajac policja a nie wójt! a policji na dniach birczy akórat wcale nie widziałem.. Odpowiedz Link
otwarta145 Re: DNI BIRCZY 27.07.10, 10:59 jakie dobrze wychowane dziecko siega przed 18-tką po alkohol.. żadne.. wiec nie mniejmy o to pretensji do wójta czy sprzedajacych napoje alkoholowe, tylko do rodziców i policji Odpowiedz Link
darino alkohol + nieletni 27.07.10, 11:14 Przecież ja w ogóle nie wspomniałem o panu wójcie, ani niczym go nie obciążam. Jednak Urząd Gminy ma uprawnienia do kontrolowania zasad sprzedaży alkoholu na terenie gminy, i może z nich skorzystać. Z takimi kontrolami spotkałem się kilkakrotnie w innych gminach. Odpowiedz Link
otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 11:52 ale wszyscy najeżdzacie na wójta! tak jak by to wójt miał wszystkiego dopilnowac! a od czego do cholery mamy policje! i to tak blisko!to oni powinni sie zajac tym komu sprzedawca sprzedaje alkohol!a nie wójt! prawda?? Odpowiedz Link
tajniakzabewu Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:06 otwarta145 napisał: > ale wszyscy najeżdzacie na wójta! tak jak by to wójt miał wszystkiego > dopilnowac! a od czego do cholery mamy policje! i to tak blisko!to oni powinni > sie zajac tym komu sprzedawca sprzedaje alkohol!a nie wójt! prawda?? Nikt nie mówi że Pan Wójt ma być w każdym miejscu osobiście i wszystkiego osobiście dopilnować, ale Pan Wójt ma sztab ludzi którzy którzy odpowiadają za poszczególne rzeczy więc chyba nie powinno być problemem wyegzekwować od podwładnych wykonanie powierzonych zadań... Odpowiedz Link
darino Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:12 To się nazywa "delegowanie zadań", i znajduje się w programie każdego kursu zarządzania. A zezwolenia na sprzedaż alkoholu wydaje Urząd Gminy. Odpowiedz Link
otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:21 moim zdaniem nie macie racji!! a niby czemu gmina ma odpowiadac za pijanstwo nieletnich dzieci jak mamy policje! ktora tez za wiele nie robi! Odpowiedz Link
otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:27 ja w ogóle nie rozumiem was! przecież alkohol nie jest zabroniony. czemu niby wojt ma nie wydac pozwolenia na alkohol! wydal, ale nie bedzie stał przed kazdym dzieckiem i sprawdzal dowody! czy to aby nie jest zadanie dla sprzedającego!? sprawdzic dowód?! czy rodzic nie ma obowiązku sprawdzic w jakim stanie jest jego dziecko!? Odpowiedz Link
otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 14:58 i własnie do tego dażę. a od czego jest policja? Odpowiedz Link
otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 17:37 nie takie prawo jak policja.. gmina wystarczy ze zorganizowała takie imprezy.. a do utrzymywania porządku powinien byc powołany organ policyjny. a nie wójt gminy.. wydaje mi sie ze rozumujesz niepoprawnie Odpowiedz Link
salamander9 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 20:08 krótko, a z kogo dzieciaki biorą przykład ??!!.. A zwróci się jakiejś grupce uwagę, to można tylko oberwać..żadnego szacunku.. Odpowiedz Link
otwarta145 Re: alkohol + nieletni 27.07.10, 22:05 przecież napisałem ze to w wiekszosci wina rodziców.. Odpowiedz Link
dog-55 Re: alkohol + nieletni 28.07.10, 12:06 Otwarta 145 przeczytaj dokładnie i zrozum sens mojego postu. Ja wiem jakie są obowiązki wójta. Ostatnio wracając z wakacji przejeżdżałem przez Jasło i byłem na podobnej imprezie. Nie było tam żadnych bufetów, ale również był całkowity zakaz wnoszenia alkoholu na teren imprezy. Tak władze walczą z alkoholizmem!!! I nie dają przyzwolenia na lewą sprzedaż alkoholu, bo każdy kto zna przepisy dotyczące sprzedaży alkoholu przyzna mi rację. Odpowiedz Link
salamander9 Re: alkohol + nieletni 31.07.10, 01:16 Nie koniecznie rodziców tylko, ogólnie dorosłych !!..na każdym kroku można spotkać jakiś pijaczków na wzór. Odpowiedz Link