gregor_74 17.01.07, 17:52 Witam, czy ktoś testował odbiór telewizji "n" przy wykorzystaniu sygnału satelitarnego doprowadzanego, w ramach istniejącej instalacji, do naszych mieszkań? Czy można podłączyć do niej odbiornik, czy trzeba montować antenę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaszu Re: telewizja "n" 17.01.07, 20:22 Mamy dekoder "n" i korzystamy z gniazdka supermedii. Sygnal leci z hot bird'a czyli z tego samego satelity co cyfra+. Odpowiedz Link
gregor_74 Re: telewizja "n" 26.02.07, 18:43 Czy nadal odbieracie wszystkie programy? Zakupiłem, podłączyłem, dwa tygodnie oglądałem i zniknęła część programów. Miła pani z infolinii poinformowała, że muszę przesunąć antenę (uups ) o kilka stopni, bo nie odbieram sygnału z jednego transpondera. Mieliście wcześniej taką sytuację? Odpowiedz Link
konradzik28 Re: telewizja "n" 03.03.07, 13:07 Chcę kupić dekoder tv "N" .Mam kilka pytań . Jaki dekoder zakupiłaś ( ten z twardy dyskiem czy bez)? Jeżeli ten z dyskiem to czy spełnia on sowją rolę i możesz na nim nagrywać z telewizji to co chcesz, czy ma wydzieloną pojemność na konkretne kanały ? Czy dekoder jest Twoją własnością czy tylko został Ci wypożyczony, a kwota którą zapłaciłaś jest kaucją? Jeżeli jest to kaucja to czy zwrócą Ci ją jak skończy się umowa, bo słyszałem, że kaucja jest bezzwrotna ( czy to prawda?). Co się dzieje z dekoderem gdy skończy Ci się umowa ( zakładam, że nie zostanie przedłużona), musisz go oddać czy jest Twoją własnością? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gregor_74 Re: telewizja "n" 06.03.07, 08:33 Posiadam dekoder bez dysku. Dekoder wypożyczony, kaucja bezzwrotna.Przy rozwiązaniu umowy dekoder do zwrotu. Po trzech latach dekoder można kupić na "preferencyjnych" warunkach - nie potrafili mi powiedzieć na jakich. Umowa na 15 lub 24 m-ce. Zachęcają do 24, uzasadniając togwarancją stałej ceny w okresie trwania umowy (w umowie nie znalazłem takiego zapisu - może źle szukałem. Odpowiedz Link
mbewe1 Re: telewizja "n" 08.05.07, 16:51 hej gregor_74! próbuję podłączyć dekoder "n-ki" do gniazdka antenowego, ustawienia pokazują jakość sygnału anteny ok. 20%, siłę zaś 0! więc nie mogę go aktywować. Czy miałeś też problemy z podłączeniem"? mbewe1 Odpowiedz Link
gregor_74 Re: telewizja "n" 08.05.07, 19:52 Nie miałem żadnych problemów. Podłączyłem do gniazdka z sygnałem satelitarnym, włączyłem dekoder i dalej samo poszło Część programów byłą dostępna dopiero po jakimś czasie (godzina lub dwie). Potem miałem tylko problemik z odbiorem (wspomniane gdzieś powyżej), ale to chyba wiaterek poprzestawiał anteny. Teraz wszystko jest OK. pzdr. Odpowiedz Link
mbewe1 Re: telewizja "n" 27.05.07, 22:30 Problemy były spowodowane zwarciem w gniazdku satelity. Dzięki za info. Pozdrówka Odpowiedz Link
fifi35 Re: telewizja "n" 28.05.07, 10:03 Witam Jeżeli N zamawia sie w punktach obsługi to fakt umowa jest na 15 lub 24 m-ce. Można zamówic N też przez infolinie 0-801 0 55555 wtedy umowa jest na 12m-cy a kurier dostarczy Ci dekoder do domku. Co się tyczy podłączenia pod gniazdko to ma to swoje dobre i złe strony. Dobrą stroną są koszty których nie ponosisz za montaż anteny itp... Złą stroną jest to że w przypadku samodzielnego montażu tracimy 12miesięczną gwarancje. Jeszcze pragne nadmienić iż zamawiając 01.06.2007 pakiet "dzieci" do końca roku nie płacicie za niego. POZDRAWIAM Odpowiedz Link
kaka9910 Re: telewizja "n" 23.01.07, 10:11 Rozumiem, że każda z telewizji satelitarnych, tzn. Cyfra+, "N" oraz Polsat Cyfrowy będą odbierały po podłączeniu dekodera do gniazdka założonego przez Supermedię? I talerz do tego nie jest potrzebny? Upewniam się, bo pomimo informacji potwierdzającej z Supermedii, ciekawa jestem, jakiej jakości jest odbiór stacji z którejkolwiek z ww. telewizji. Odpowiedz Link
justynawis1 Re: telewizja "n" 27.02.07, 19:38 Ja korzystam z dekodera Cyfrowego Polsatu odbior jest ok, problem polega na tym, ze anteny nie sa na stale montowane do kominow.W supermedi poinformowano mnie ze musimy zlozyc podanie do TBS aby wyrazil zgode na porzadny montaz, przy byle wiaterku antena sie przesuwa.Juz kilka razy poprawili antene na razie jest ok Odpowiedz Link
mentos1 Re: telewizja "n" 03.09.07, 12:44 Witam, mam pytanie odnośnie sprzętu "n-ki". Czy ktoś z Państwa ma n-box'a z recorderem? W Saturnie usłyszałem, że do recordera potrzebne są 2 przewody na wejściu, można je w naszym przypadku "rozgałęzic". Czy to prawda? Pozdrawiam, Marek. Odpowiedz Link
misiozap1 Re: telewizja "n" 07.09.07, 19:24 Witam Dołączam się do pytania. Do recordera zdecydowanie potrzebne są dwa przewody /opcja jednego nie wchodzi w grę/. Czy z naszej sieci osiedlowej można podpiąć dwa źródła sygnału? Czy technicznie spełni swoją rolę takie podłaczenie? Pozdrawiam użytkowników "N-ki" i sąsiadów... Odpowiedz Link
webadmin3 Telewizja "n" 04.11.07, 22:07 Witam. Mam telewizję "n" od tygodnia (opcja bez rekordera). Podłączyłem się do gniazda Supermedii, siła sygnału jest ok. 70 %, jakość ok. 74 %. Czy u Was jest podobny odczyt? Czy również macie częste przerwy? (zakłócenia obrazu i dźwięku). W kineskopowych telewizorach objawia się to czarnym obrazem lub stopklatką, w Lcd "załamaniem" pikseli. U mnie takie zakłócenia trwają około 2-3 sekund i występują co 10-15 min. Mieszkam w bloku E, czy w innych budynkach również są takie problemy z n-ką, Cyfrą lub Polsatem? Pozdrawiam. Zbyszek B. Odpowiedz Link
ponurus Re: Telewizja "n" 05.11.07, 12:19 Blok C polsta cyfory przerywa raz na jakieś 5-6 minut w zależności od dnia Odpowiedz Link
krystek1 Re: Telewizja "n" 05.11.07, 16:18 Blok D - również "n-ka" się tnie co kilka minut. Odpowiedz Link
mentos1 Re: Telewizja "n" 05.11.07, 20:46 u mnie też się "zacina", stan taki trwa od kilku dni, może tydzień przedtem wszystko było OK marek, 5j m 9 Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link