polabar
10.11.10, 09:43
"Autor: ordyl 09.11.10, 11:52 Dodaj do ulubionych
Odpowiedz cytując OdpowiedzDziele kandydatów w obecnych wyborach na następujące typy:
1. Społecznik - o takich ludzi jest u nas najtrudniej. Po pierwsze nie pchają się do polityki. Celem dla nich nie jest osobista kariera, a rzeczywiste zaangażowanie w życie lokalnej społeczności. Dobrze by było żeby z dobrymi intecjami szła również fachowość oraz kompetencje. Ludzie ci są nieprzekupni, nie idą na układy, walczą z bezmyśłnością, niegospodarnością, zwykłym złodziejstwem. Takimi ludźmi w naszych wyborach są np. Robert Czarnota oraz Kasia Przemyska, kiedy spotkałem ich cztery lata temu musiałem ich przekonywać ich do działalności w naszym sołectwie.
2. Narcyz - ludzie, których główną intencją jest bycie. Bycie radnym, politykiem czy ogólnie bycie władzą. Ten typ lubi podkreślać swój status, wykorzystują go w relacjach społecznych, są podatni na układy, gry interesów oraz różne sitwy, sama istota działania na rzecz społeczności jest drugorzędna. Przy dobrej kontroli społecznej, ludzie ci są nawet gotowi coś dla nas zrobić. Przykładem takich ludzi są ... oraz czereśniaki.
3. Interesant - typ najbardziej szkodliwy. Taki jest gotowy nawet postawić piwo i zamydlić oczy wszystkim, byleby na niego zagłosować. Jego motywem działania jest załatwienie swojego interesu i w tym celu jest gotowy nawet pójść na układ z samym diabłem i Bin Ladenem. Przykładem takich kandydatów są ci którzy myślą o zmianie chcarakteru swojej działki, wyłączenie drogi przy której stoi jego dom z ruchu, załatwienie pracy swojej rodzinie, załatwienie dotacji na swoją działalność (właśnie dlatego nie startuje).
Ważne jest to, że to my mamy głos i możemy wspierać albo społeczników, albo narcyzów albo interesantów. Ciekawe na kogo Ty postawisz swój krzyżyk.
Zdrówka "
Powyższy tekst jest doskonałą podstawą do złożenia sprawy w sądzie w trybie wyborczym o pomówienie pozostałych kandydatów. Przeciwko Panu Ordyłowskiemu jak i KWW RS Mysiadło.
Pan Ordyłowski dał wielokrotnie dowód na to, ze reprezentuje KKW RS
Szczerze zachęcam Panów Kanie, Gielecińskiego, Wilusza, Malinowskiego, Zwierzchowskiego i Obłuske. O skierowanie sprawy na drogę sądową w trybie wyborczym.
Proszę skończmy wreszcie z chamstwem tych ludzi !!!
POLA