Dodaj do ulubionych

Skierowanie sprawy do sądu w trybie wyborczym ?

10.11.10, 09:43
"Autor: ordyl 09.11.10, 11:52 Dodaj do ulubionych
Odpowiedz cytując OdpowiedzDziele kandydatów w obecnych wyborach na następujące typy:
1. Społecznik - o takich ludzi jest u nas najtrudniej. Po pierwsze nie pchają się do polityki. Celem dla nich nie jest osobista kariera, a rzeczywiste zaangażowanie w życie lokalnej społeczności. Dobrze by było żeby z dobrymi intecjami szła również fachowość oraz kompetencje. Ludzie ci są nieprzekupni, nie idą na układy, walczą z bezmyśłnością, niegospodarnością, zwykłym złodziejstwem. Takimi ludźmi w naszych wyborach są np. Robert Czarnota oraz Kasia Przemyska, kiedy spotkałem ich cztery lata temu musiałem ich przekonywać ich do działalności w naszym sołectwie.

2. Narcyz - ludzie, których główną intencją jest bycie. Bycie radnym, politykiem czy ogólnie bycie władzą. Ten typ lubi podkreślać swój status, wykorzystują go w relacjach społecznych, są podatni na układy, gry interesów oraz różne sitwy, sama istota działania na rzecz społeczności jest drugorzędna. Przy dobrej kontroli społecznej, ludzie ci są nawet gotowi coś dla nas zrobić. Przykładem takich ludzi są ... oraz czereśniaki.

3. Interesant - typ najbardziej szkodliwy. Taki jest gotowy nawet postawić piwo i zamydlić oczy wszystkim, byleby na niego zagłosować. Jego motywem działania jest załatwienie swojego interesu i w tym celu jest gotowy nawet pójść na układ z samym diabłem i Bin Ladenem. Przykładem takich kandydatów są ci którzy myślą o zmianie chcarakteru swojej działki, wyłączenie drogi przy której stoi jego dom z ruchu, załatwienie pracy swojej rodzinie, załatwienie dotacji na swoją działalność (właśnie dlatego nie startuje).

Ważne jest to, że to my mamy głos i możemy wspierać albo społeczników, albo narcyzów albo interesantów. Ciekawe na kogo Ty postawisz swój krzyżyk.

Zdrówka "

Powyższy tekst jest doskonałą podstawą do złożenia sprawy w sądzie w trybie wyborczym o pomówienie pozostałych kandydatów. Przeciwko Panu Ordyłowskiemu jak i KWW RS Mysiadło.
Pan Ordyłowski dał wielokrotnie dowód na to, ze reprezentuje KKW RS

Szczerze zachęcam Panów Kanie, Gielecińskiego, Wilusza, Malinowskiego, Zwierzchowskiego i Obłuske. O skierowanie sprawy na drogę sądową w trybie wyborczym.

Proszę skończmy wreszcie z chamstwem tych ludzi !!!

POLA

Obserwuj wątek
    • polwilu Do KWW RADA SOŁECKA 10.11.10, 14:01
      Szanowny Panie

Jestem zaskoczony insynuacjami zawartymi w Pana wypowiedzi. Przypominam, że jeszcze kilka dni temu wspominał Pan o debacie kandydatów, która „przybliżyłaby nas do siebie.” Potraktowałem Pana propozycję z entuzjazmem i cieszyłem się z faktu, że ludzie kandydujący z Mysiadła myślą poważnie o wspólnym interesie. Niestety, zachowanie KWW Rady Sołeckiej rozwiało moją nadzieje. Zachowanie to jest tym bardziej niezrozumiałe, że godzi we wspólny interes mieszkańców Mysiadła.
      Dziwi mnie fakt że, pomimo iż nigdy nie poznałem Pani Przemyskiej, Pana Czarnoty, i Pana osoby, zaczynacie Państwo swoją ofertę programową od rzucania oszczerstw.
      Zastanawiam się również jak po opublikowaniu takiego materiału widzicie Państwo dalszą wizje budowania mocnej reprezentacji Mysiadła w Radzie Gminy?

Odpowiadając na absurdy zawarte w tekście Pana Ordyłowskiego, stwierdzam:

1.Nie mam żadnej działki, tym bardziej potrzebującej „odrolnienia”
      2.Nie mam żadnej rodziny na terenie powiatu Piaseczyńskiego, tym bardziej szukających pracy.
      3.Nic nie wiem o żadnych dotacjach, i nie jestem tym zainteresowany.
      4. „Wyłączenie drogi, przy której stoi jego dom z ruchu.”
      W 2008 mowa była o możliwości połączenia ulicy Borówki z ulicą Karczunkowską. Jestem przeciwny temu rozwiązaniu. Opinie tą podziela ogromna większość mieszkańców tejże ulicy. W moim programie bronię również interesów wszystkich mieszkańców Mysiadła mówiąc, że „decydującym głosem w sprawie takich połączeń musi być głos mieszkańców Mysiadła i żadne decyzje nie mogą być zatwierdzone bez ich aprobaty.” Dotyczy to wszystkich sąsiadów z ulic równoległych do Borówki, począwszy od Agrestowej a skończywszy na Topolowej.
      Jeżeli w opinii Pana Komitetu, w/w zachowanie czyni mnie „Interesantem - typem najbardziej szkodliwym” to bardzo mi Pan pochlebia. Mam nadzieje, że 3 takich interesantów z Mysiadła znacznie wzmocni nasza siłę w RG.
      Równocześnie proszę o zachowanie powagi. Mysiadło stoi po raz pierwszy, przed realną szansą otrzymania 3 głosów w Radzie Gminy. W myśl Waszego hasła, że „Mysiadło zasługuje na więcej” proponuje pełną mobilizacje, aby to „więcej” stało się faktem.

Mirosław Wilusz
      mirekwilusz.pl/
      • ordyl Re: Do KWW RADA SOŁECKA 10.11.10, 14:16
        Mnie również dziwi pański atak. Nigdzie ale to nigdzie nie wymieniłem pana z imienia czy nazwiska. Opisałem ogólnie sytuację z jaką mamy do czynienia przy okazji kolejnych wyborów zarówno w Mysiadle, Nowej Iwicznej czy Piasecznie czy gdziekolwiek indziej. Opis ten przyszedł mi do głowy po długiej rozmowie o sytuacji w Piasecznie z radnym tegoż miasta, którego zresztą sobie bardzo cenie.

Moja propozycja współpracy jest nadal aktualna. Sądziłem raczej, że pozostali kandydaci opowiedzą się po stronie społeczników bo tak chciałbym ich postrzegać. Tym bardziej szokujące są wpisy sołtysiaka oraz niestety pański. Miałem nadzieje nie znając pana, że jest pana właśnie społecznikiem, a intencje są czyste. Wciąż mam taką nadzieje bo w końcu wszystkim nam zależy na tym aby w Mysiadle żyło się lepiej.

Nie miałem pojęcia co pan robił w 2008 roku, natomiast bardziej mi chodziło o ulicę ogrodową.

Zdrówka
        • duom Re: Do KWW RADA SOŁECKA 13.11.10, 01:13
          Drogi Ordylku a co się stało z 3 z waszego komitetu. Widzę w PKW, że tylko dwójka się ostała.
          Co się stało, czyżby głos rozsądku ?

....
          • kania_marcin Do KWW RS "MYSIADŁO" 13.11.10, 10:46
            Do przedstawicieli KWW RS MYSIADŁO:

W związku z pomówieniami oraz konfabulacjami , które poniżają mnie w opinii publicznej i narażają na utratę zaufania "art. 212 kodeksu karnego", oświadczam że bardzo poważnie rozważam złożenie wniosku do sądu o wydanie orzeczenia w trybie wyborczym.

Szanowni Państwo,

21 listopada 2010 r., po raz pierwszy w historii Mysiadło ma realną szansę posiadania trzech reprezentantów w Radzie Gminy Lesznowola. Wykorzystajmy przysługujące nam prawo i oddajmy trzy głosy na mieszkańców Mysiadła. Mysiadło zasługuje na przedstawicieli kompetentnych, doświadczonych i przygotowanych do pracy w samorządzie, takich, którzy skutecznie będą walczyć o interesy mieszkańców.

STOP przedstawicielom KWW RS MYSIADŁO. STOP pomówieniom, konfabulacjom oraz oszczerstwom, które paraliżują skuteczne działania. STOP.

Pozdrawiam
            • soltysiak2012 Re: Do KWW RS "MYSIADŁO" 13.11.10, 11:59
              kania_marcin napisał:
              > W związku z pomówieniami oraz konfabulacjami , które poniżają mnie w opinii pub
              > licznej i narażają na utratę zaufania

Czy ktoś mógłby mi przybliżyć sprawę? Absolutnie nie mam pojęcia o co chodzi...
            • karol_us Re: Do KWW RS "MYSIADŁO" 14.11.10, 09:21
              A czy pan MK wie w ogóle ,kto jest w KWW RS MYSIADLO i komu mówi stanowcze STOP.Ja nie znalazłem nigdzie składu Komitetu.Z ordynacji wyborczej wynika(tak ,tak zadałem sobie trud i sprawdziłem)ze jest to 5 osób
              .Pan Ordyłowski stwierdził ,że nie jest w Komitecie.
              Więc może teraz KWWRS Mysiadlo pozwie p.MK w trybie wyborczym : w związku z pomówieniami oraz konfabulacjami , które poniżają te 5 osób w opinii pub
              licznej i narażają na utratę zaufania "

Pozdrawiam i życzę więcej dystansu do siebie i otaczającego świata.
      • amenhotep_4 Re: Do KWW RADA SOŁECKA 14.11.10, 21:08
        polwilu napisał:
        Mam nadzieje, że
        > e 3 takich interesantów z Mysiadła znacznie wzmocni nasza siłę w RG.
        > Równocześnie proszę o zachowanie powagi. Mysiadło stoi po raz pierwszy, przed r
        > ealną szansą otrzymania 3 głosów w Radzie Gminy. W myśl Waszego hasła, że ̶
        > 2;Mysiadło zasługuje na więcej” proponuje pełną mobilizacje, aby to ̶
        > 2;więcej” stało się faktem.
        >
        >
        >
        > Mirosław Wilusz
        > mirekwilusz.pl/

I ja podzielam taka opinię. Nawet pojedynek na śmierć i życie powinien przebiegać z klasą. I niech to nie będzie klasa I szkoły dla upośledzonych umysłowo. Złe nawyki idą z międzypartyjnych debat. Czy muszą schodzić aż na sąsiedzkie podwórka? Pozdrawiam, Panie Mirku.
        • ordyl Re: Do KWW RADA SOŁECKA 15.11.10, 12:33
          Czyli Interesanci będa lepsi od Społeczników. Zaiste ciekawa nas czeka perspektywa.

Podam może kilka przykładów, intensywna zabudowa w interesie radnego budowlańca, wąskie uliczki bez chodników w interesie radnego posiadacza działki, nieusadnionie wysoka dotacja dla działalności społecznie użytecznej dla radnego działacza, kupno nieruchomości po zawyżonej cenie w dodatku zupełnie niepotrzebnej przez samorząd . A co w zamian? Zgoda na inne interesiki w innej części gminy lub inwestycje w innej części gminy kosztem swojej.

To wspieranie nieuczciwego radnego korzystającego z przywilejów (np. służbowy telefon, samochód) do prywatnych celów, w zamian za podobne wsparcie we własnej sprawie.

Czy rzeczywiście poparcie Interesanta leży w naszym interesie?

Zdrówka

Ps oczywiście te przykłady znamy z całej Polski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka