Dodaj do ulubionych

ZAPRASZAM NA LYZWY

19.12.05, 13:14
Po ostatnich opadach i roztopach połowę powierzchni ogrodka mam po wodą. Dwa
segmenty dalej zalane jest więcej niż 3/4 powierzchi, sasiad na przeciwko tez
ma ladne jeziorko. Przyszedl mroz i teraz mamy juz lodowisko.!!!
Sasiadom chyba zoferuje wstep na lyzwy za darmo, ale pracownicy NW z
pewnoscia beda placic.
A na wiosne sprawdzimy odwodnienie.

Jerzy
Obserwuj wątek
    • ankaa13 Re: ZAPRASZAM NA LYZWY 19.12.05, 13:35
      Witam,
      czy był robiony drenaż wokół budynku? Po wizycie na budowie na ul. Wilanowskiej
      też stwierdziliśmy pełno wody wokól budynków a mocno nie padało. Chyba trzeba
      będzie to też zarzeć w umowie z nimi...
      Ciekawa jestem czy Państwa zapewniali że słupy pomiędzy II a III etapem będą
      zlikwidowane a kable pójdą w ziemi. Na Wilanowskiej obok etapu VIII jest wielki
      słup elektryczny - tez mają iść kable w ziemi - ale chyba lepiej to zapisać w
      umowie?
      pozdrawiam
      Anka Grabowska - Grabiec
      • grabowscy Re: ZAPRASZAM NA LYZWY 19.12.05, 14:55
        Drenaz wokol nie byl robiony wogole. Juz po odbiorze tehcnicznym z gminy,
        robiono po lebkach dodatkowa izolacje wokol budynku.
        Choc zapewniano mnie ze miedzy segmentami jest polozony dren to woda stoi, bo
        jest tylko gruba warstwa gliny a "gleba" nawieziona przez NW byla marnej
        jakosci i w bardzo cienkiej warstwie. Praktycznie piasek wymieszal sie z ziemia
        w sposob naturalny juz po pierwszych opadach deszczu. Teraz nawet ci, ktorzy
        posiali trawe, po wiekszym deszczu maja grzezawisko.
        Na naszym ogrodku dodatkowo pozostala rozlegla niecka i w niej zbiera sie
        woda /to sie nazywalo wyrownanie terenu/.

Jerzy
        • diveliusz Re: ZAPRASZAM NA LYZWY 19.12.05, 15:36
          Żeby zilustrować opis polecam fotkę (z czasów gdy lód był jeszcze cienki :-)
          www.naszawilla.waw.pl/img/lodowisko.jpg
          Olek
          • piotrt75 Re: ZAPRASZAM NA LYZWY 20.12.05, 12:59
            O rany, ale masakra ;) Ja mam tylko dwie male slizgawki, ale sasiad 'akuprian'
            to zanim wszystko przykryl snieg tez mial ladne bajoro.
            To kiedy moge przyjsc pojezdzic ? ;)
      • piotrt75 Re: ZAPRASZAM NA LYZWY 20.12.05, 13:00
        > Ciekawa jestem czy Państwa zapewniali że słupy pomiędzy II a III etapem będą
        > zlikwidowane a kable pójdą w ziemi.
        Zapewniali... Ja mam taki fajny slup jak wyjezdzam z garazu ;) Ale najlepszy
        slup jest w IV etapie - po prostu majstersztyk, stoi sobie na srodku wejscia do
        pierwszego lokalu :rotfl: Nie mam cyfrowki, ale jak ktos ma to niech pstryknie
        zdjecie, bedzie mozna wyslac na joemonster - moze cos wygramy :lol:
        • ankaa13 Re: ZAPRASZAM NA LYZWY 20.12.05, 14:39
          Witam,
          a czy ktoś z Państwa wywalczył z NW zapis w umowie przedwstępnej że linie,
          które wiszą teraz na słupach, pójdą w ziemi?
          pozdrawiam
          Anka
          • piotrt75 Re: ZAPRASZAM NA LYZWY 20.12.05, 21:41
            obawiam sie, ze... nikt ;) I teraz mamy piekny 'drucik' wzdluz Polnych Kwiatow.
            • akuprian Re: ZAPRASZAM NA LYZWY 21.12.05, 12:28
              za każdym razem kiedy pytałem wykonawce i NW słyszałem, że kabel pójdzie w
              ziemi a słupa nie będzie. Ale to było w czasach prehistorycznych, czyli wtedy,
              kiedy NW nie traktowała nas jeszcze jak piąte koło u wozu (czytaj: przed
              uregulowaniem całej kwoty :-) stąd nie było podejrzeń i nawet przypuszczeń, ze
              wszystko trzeba "na papierze"...
              No i mamy to co mamy. Proponuję kabelek wykorzystać do powieszenia światełek,
              bombek i światecznych girlandów, wszak idą Święta :-) Ale będzie ładnie :-))
        • c_wy Re: ZAPRASZAM NA LYZWY 29.12.05, 18:31
          Ten słup (prowizorka) ma być zlikwidowany - niebawem. W/g zapewnień Pana Sławka
          G.
          Pozdrawiam
          "Właściciel słupa"
          :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka