Dodaj do ulubionych

przedszkole SMYK

21.04.06, 14:25
Myślę aby zapisać moje dziecko do przedszkola Smyk, mieszczącego się na ul
Sarabandy 28 (Ursynów). Czy ktoś juz ma jakies spostrzezania na temat tej
placówki? Proszę o opinie zarówno dobre jak i złe
Obserwuj wątek
    • iris100 Re: przedszkole SMYK 27.04.06, 12:42
      moje dziecko chodzi do Smyka. Ogólnie przedszkole jest bardzo dobre:ładne, choć
      nieduże salki, śliczny i dobrze wyposażony ogródek (w planach jest jego
      rozbudowa), dobre jedzenie, super-dyrektor z niesamowitą energią i pomysłami.
      Poza tym ciekawe zajęcia i program dydaktyczno-rozrywkowy :)(wycieczki,
      teatrzyki, występy). Wszystko byłoby OK, ale... jak chcesz dowiedzieć się
      więcej napisz do mnie :)
    • feministka29 Re: przedszkole SMYK 27.04.06, 13:53
      wysłałam ci list na skrzynkę :)
    • jakel Re: przedszkole SMYK 05.09.06, 13:23
      Zapisałam swoje dziecko do Smyka. Iris podziel się ze mną swoimi uwagami jeśli
      możesz. Czekam na opinie. Co za "ale" jest w tym przedszkolu. EJ
      • adamos75 Re: przedszkole SMYK 07.09.06, 14:15
        Prześlijcie i do Mnie uwagi.... Mnie też niedługo czeka wybieranie przedszkoli..
      • iris100 Re: przedszkole SMYK 12.09.06, 15:23
        wyslalam na maila
      • jakel Re: przedszkole SMYK 14.09.06, 15:31
        Dzięki Iris za odpowiedź. Podaję maila, bo drażni mnie takie pisanie na forum.
        elizach@btp.com.pl.
    • jakel Re: przedszkole SMYK 13.09.06, 16:29
      Iris, czy możesz napisać coś otwartym tekstem, bo ja ani poczty nie mogę
      odczytać, ani do Ciebie napisać. Proszę. Ja po 2 tygodniach obserwacji wiem, że
      niektóre rzeczy nie są w porządku. Uważam, że w przedszkolu jest zimno. Jak
      wchodzę to od razu czuć chłód (przeciągi). Sądzę, ale może to zbyt krytyczny
      osąd, że jest to robione specjalnie, aby dzieciom nie było ciepło. Dzieci mają
      podwieczorek na dworze nawet wtedy gdy wieje wiatr i dzieciaki siedzą w
      kurtkach, ale już bez czapek. Moje dziecko po tym podwieczorku miało na drugi
      dzień katar. Następnego dnia odbieram córkę o 17.00, a dzieciaki bawią się na
      placu, który jest usytuowany pod drzewami, dziecko tylko w samej cienkiej
      bluzeczce z krótkimi rękawami. Cała jak sopel lodu. Inne dzieci miały na sobie
      kurtki. Pytam się o co chodzi, a pani twierdzi, że jest ciepło, a sama stoi w
      bluzce z długim rękawem. Druga sprawa - ale może tak też jest w innych
      przedszkolach i tylko się czepiam, czy dziecko 3,5 letnie chodzi do grupy z
      dziećmi 2,5 letniki, czy z 4-latkami? Trzecia sprawa - przez 2 tygodnie dziecko
      nie nauczyło się ani jednej piosenki i ani jednego wierszyka. Nie wiem co oni
      tam robią, czy w ogóle są jakieś rozwijające zabawy? Ojejku, nie chcę już
      więcej narzekać, bo dziecko chodzi do przedszkola i będzie chodzić i nie zanosi
      się u nas na zmianę, bo nie mam innej możliwości. Liczę na odzew tutaj. EJ
      • iris100 Re: przedszkole SMYK 14.09.06, 12:35
        Czesc :), a nie ma mozliwosci skontaktowania sie z Toba w inny sposob? Moja
        odpowiedz na maila jest dosc dluga (wypisalam wady i zalety przedszkola) i nie
        chce jej tu przytaczac. Ogolnie moge udzielic Ci paru rad. Przede wszystkim
        walcz o swoje. Dotychczasowy dyrektor zawsze stawal na wysokosci zadania i
        kazdy zglaszany przeze mnie lub mojego meza problem byl szybko rozwiazywany.
        Nie wiem jak bedzie teraz, ale przyznam ze uwagi juz mam. Na zebraniu niestety
        nikt nie mial uwag, i wszyscy byli w totalnej euforii jakby nie dostrzegali tej
        wciaz, przepraszam za wyrazenie, zasyfionej podlogi w sztani!!! Innych uwag tez
        nie bylo wiec przyznam ze wstydem ze przemilczalam wszystko :( Ale jak cos Ci
        sie nie podoba mow opiekunkom. Jak odprowadzasz dziecko to popros zeby
        wychodzac na spacer zalozyli mu sweterek i czapke!
        Sprawa dotyczaca przypisywania do grup wiekowych jest dyskusyjna. W ubieglym
        roku 2,5latek chodzil przez jakis czas do grupy chyba czterolatkow! Ale ogolnie
        uwazam ze obecnie przedszkole jest przeladowane i nie wiem czy i jak sobie z
        tym poradzi nowe kierownictwo.
        Co do zajec dydaktycznych to nie mam najmniejszych uwag. Moje dziecko uczy sie
        nowych rzeczy i to w duzych ilosciach. Ale jak masz uwagi to powtarzam -
        zglaszaj. Popros o teksty wierszykow i piosenek ktore sie uca, zagladaj do
        teczki z pracami dziecka. I rozmawiaj o jego postepach.
        Moje jedno z najwazniejszych zastzrezen dotyczy wlasnie indywidualnego kontaktu
        z rodzicami. Myslalam ze bede na biezaco indywidualnie informowana o moim
        dziecku, ale tak nie jest. Dopoki nie zadam konkretnych pytan dopoty niczego
        sie nie dowiem. Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze samych przyjemnych wrazen z
        tego przedszkola.
        • sarabandy Re: przedszkole SMYK 17.09.06, 02:18
          a ja zapraszam na nową stronę przedzkola SMYK. www.smyk.edu.pl jest tam też
          forum, można śmiało dyskutować. Wszelkie uwagi są dla nas cenne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka