Dodaj do ulubionych

MSZA DLA DZIECI - APEL

16.03.08, 20:52
Szanowni Rodzice!!!

Apeluję do wszystkich rodziców uczestniczących we Mszy Św. w kościele w Starej Iwicznej by zabierali swoje maluchy na Mszę dedykowaną właśnie im. Szanując milusińskich uczestników - na nabożeństwo niedzielne wybieram godziny popołudniowe dla siebie by w skupieniu je przeżyć.

BARDZO PROSZę O USZANOWANIE INNYCH UCZESTNICZąCYCH WE MSZY.
Obserwuj wątek
    • ordyl Re: MSZA DLA DZIECI - APEL 16.03.08, 23:22
      w takim razie proszę o wybaczenie. Niestety dziś mogliśmy być tylko
      o 18:00.
    • tomek_b8 Re: MSZA DLA DZIECI - APEL 20.03.08, 00:09
      A ja mam w takim razie prosbe aby na msze o 11 nie przychodzily osoby bez dzieci !
      Ostatnio bylem z dwójką malych dzieci i byl ścisk tłok a na ławkach rozsadzona
      młodziez i starsi ludzie i nikogo nie obchodzilo ze male dzieci musza stac calą
      msze
      bo nastolatki w wieku 15 -17 lat sa przeciez bardzo zmeczone i muszą siedziec
      • cyperus Re: MSZA DLA DZIECI - APEL 24.03.08, 19:49
        Jak najbardziej, słuszna uwaga, ja jestem za.
        • pawel.gre Re: MSZA DLA DZIECI - APEL 25.03.08, 07:32
          najlepiej to zróbmy tak na 11 TYLKO małe dzieci na 13 TYLKO młodzież na 18
          TYLKO starsze osoby. I może ktoś wpadnie jeszcze na pomysł żeby postawić ochronę
          która będzie wypędzała tych którzy nie powinni być na mszy..

Ludzie co wy w ogóle piszecie. zastanówcie się trochę, a co do siedzenie na
          ławeczkach, nie raz prosiłem pana z dzieckiem żeby mi ustąpił miejsce( mam
          problemy z kręgosłupem)i myślicie że ustąpił. Nie powiedział tylko stój jak tak
          późno przyszedłeś.. a dziecko ani chwili obok niego nie siedziało, non stop
          gdzieś biegało, a on miejsce blokował.. I czy to taki jest dobry chrześcijanin??
          • iwiczanka Re: MSZA DLA DZIECI - APEL 25.03.08, 23:20
            Temat dotyczy hałasujących dzieci i nie mam nic przeciwko rodzicom
            uczestniczącym w nabożeństwie ze swoimi pociechami - natomiast mam wiele
            zastrzeżeń do tych rodziców, którzy przychodząc do kościoła nie panują nad
            dziećmi zagłuszającymi liturgię. Co tu ma postawa chrześcijańska do rzeczy?
            Jeżeli zabieracie swoje dzieci na mszę niedzielną - to bardzo dobrze - tylko
            zwracajcie uwagę również na obecność innych, którzy potrzebują skupienia na
            liturgii a nie na
            Waszych dzieciach.
            • tomek_b8 Re: MSZA DLA DZIECI - APEL 10.04.08, 00:02
              dzieci mają to do siebie ze trudno jest im przez godzinę nudnej mszy wytrzymac w
              jednym miejscu
              tak samo osobie starszej trudno jest stac calą gdzinę w kosciele

roznica jest taka ze osobie starszej kazdy ustepuje miejsca bo rozumie jej
              ograniczenia
              natomiast ograniczen zwiazanych z wiekiem dzieciecym sie nie rozumie i dzici
              maja zachowywac sie jak dorosli

Jak ktos potrzebuje chodzic na msze bez dziei to przeciez są msze o godzinie
              21:00 albo o 6:00 rano tam nie ma dzieci !
              Dlaczego jest tak ze to rodzice są karani za to ze mają dzieci i moga chodzic na
              jedną msze a reszta towarzystwa ma pełną swobodę w wyborze najelepiej pasującej
              godziny mszy ?
              • eartur Re: MSZA DLA DZIECI - APEL 10.04.08, 10:55
                Zgadzam się z przedmówcą! Zważywszy na spanie w ciągu dnia, pory
                karmienia, etc. - łatwiej chyba dostosować się dorosłym niż dzieciom!
                BTW cytat z biblii: "pozwólcie dziatkom przychodzić do mnie..."

Moja "optyka" zmieniła się o 180 stopni od kiedy sam jestem tatą 10
                m-nego synka. W kazdym razie latwiej dla niego, nas-rodzicow jak i
                pozostalych "wiernych" pozostac na dworze gdy ładna pogoda...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka