Dodaj do ulubionych

Irygator- prośba o radę

25.08.12, 13:48
Chcę kupić irygator dla córki, która ma aparat stały. Byłby ktoś tak miły i w wielkim skrócie nakreslił, czy te irygatory róznią się czymś oprócz ceny, jakości, producenta itp? Bo widziałam z jakimś dużm pojemnikiem, z małym. Wiem, że muszę zdecydować, ile chcę zapłacić, jakiej firmy kupić, ale nie wiem, czy one róznią się czymś zasadniczo. Mieszkam w UK tak, że nie skorzystam z rady, gdzie w Polsce warto kupić, ale z polecanej marki już mogę skorzystać. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • margaretka_5 Re: Irygator- prośba o radę 25.08.12, 13:50
      No i jeszcze- czy sąspecjalne końcówki dla osób z aparatem, czy do wszystkich są dostępne wymienne końcówki?
      • maryshaa Re: Irygator- prośba o radę 25.08.12, 20:37
        Ja też się podłączam pod pytanie podbijając wątek do góry - warto kupić czy zbędny bajer? I jak wyżej - czym się różnią, na co zwrócić uwagę przy zakupie?
    • on_na Re: Irygator- prośba o radę 29.08.12, 16:38
      Moja ortodontka poleca irygator i to bardzo.
      Nie mam doświadczeń z tym związanych - jeszcze, bo moją wadą jest stłoczenie zębów, w związku z tym nie jestem w stanie wsadzić nawet nitki między zęby, a aparat mam na sobie kilka dni. Natomiast myślę że kiedy zęby się rozsuną to kupię go.
      Dziewczyny na forum wizaż pisały że robiły testy - po dokladnym umyciu i wynitkowaniu zębów stosowały irygator i ponoć wylatywało z nich jeszcze drugie tyle smile
      Zastanawiam się nad Waterpikiem, ma dobre oceny, 4 końcówki w standardzie (w tym jedną ortodontyczną), generalnie są stacjonarne (w komplecie ze szczoteczkami ortodontycznymi) i przenośne, na baterie. Dokładnie to jest model Waterpik 450 na baterie (to też jest zaleta bo nie wymaga ładowarki i mozna go ze sobą zabrać) smile
      • leekroo Re: Irygator- prośba o radę 08.09.12, 22:50
        Potwierdzam. Ja mam aparat od okolo 4ech tygodni. Kupiłam

www.happydental.pl/p/pl/43106/waterpik__wp-100e2_ultra_-_stacjonarny_irygator_rodzinny_7-koncowek.html
        z tym że nabyłam go na allegro za 255zł. Po umyciu zębów szczoteczką (elektryczną z końcówkami orto oral B) używam irygatora. Na pierścieniach na 6stce zatrzymują się ogromne ilości pożywienia... Mimo dokładnego szczotkowania i tak zawsze się coś uchowa. A po stosowaniu irygatora rano nie budze się z takim "kapciem" w ustach. po irygatorze obowiazkowo plukanie ust plynem smile

Ten irygator ma 6-7 koncowek.
        Do mycia aparatu (szczegolnie pierscieni), do mycia języka, do mycia kieszonek dziąseł. I jeszcze jakies z ktorych nie zdazylam skorzystac. Wzielam go bo na forach mial najlepsze opinie i najwieksze cisnienie. Odradzam kupowanie OralB - jest ponoc przereklamowane, ma slabe cisnienei. Osoba ktora pracuje w sklepie z artykulami stomatologicznymi to potwierdzila. A poza tym tam jest chyba tez koncowka do masazu dziasel. Ja akurat mam slabe, latwo krwawiace dziasla i widze lekka poprawe wiec zdecydowanie polecam tego waterpika wp100. Na allegro jest jeszcze jakis mega tani irygator, za 100 kilka zł, jednak nigdzie nie znalazlam zadnych opini na ten temat. ma gwarancje na 3 lata i tylko koncowke do czyszczenia przestrzeni miedzyzebowych. Ale jak kupowac cos takiego to porzadnego co ma starczyc na dlugie lata.
        • leekroo Re: Irygator- prośba o radę 08.09.12, 22:51
          Koncowka do masazu dziasel jest w waterpiku wink Poprawiam smile
    • maryshaa Re: Irygator- prośba o radę 14.09.12, 12:15
      Powiem Wam, że szkoda mi było kilkuset złotych na urządzenie, którego działania nie byłam pewna...więc kupiłam prosty irygator bez specjalnych końcówek, taki na baterie. Na allegro - WaterJet 2000 za 95zł plus 8 zł wysyłka. I powiem Wam tak... z jednej strony myślę, że można się bez tego spokojnie obejść w przypadku aparatu metalowego, bez łuku na podniebienie. Nie jest to urządzenie, bez którego nie da się zachowac higieny jamy ustnej na wystarczającym poziomie... ale z drugiej strony, to jest mega fajne urządzenie. Ja jestem w nim zakochana. Wieczorem nim płuczę aparat i masuję dziąsła ( na dwa napełnienia wodą). Łatwiej jest usunąć resztki jedzenia, czyszczenie jest przyjemne. nawet ten prosty irygator daje radę smile Może nie rozleci się zanim nie zdejmę aparatu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka