Dodaj do ulubionych

Ortodonta Lublin

22.06.14, 17:09
Witam, poszukuję ortodonty na terenie Lublina, który wykona aparat zdejmowany. Jestem osobą dorosłą, nosiłam aparat zdejmowany, zęby mi się wykrzywiły nieznacznie przez ósemki. (jedynki i jedna dwójka). Planuje usunięcie ósemek i na czas kiedy zęby będą miały więcej miejsca itd chciałabym założyc aparat zdejmowany, bo nigdy wiecęj już nie chce nosić stałego. Ortodonci u których byłam mówią to samo " trzeba długo nosić, lepiej stały, będziesz mieć uśmiech jak z reklamy". Czy może ktoś ma namiary na solidnego ortodonte, który "nie leci tylko na kasę " i wykona aparat zdejmowany?
Obserwuj wątek
    • ortodonta Re: Ortodonta Lublin 23.06.14, 17:45

aparat wyjmowany nie służy do prostowania zębów, tak jak Ty to rozumiesz i nie będzie efektu po jego noszeniu. Bo on służy do rozbudowy łuków a i by wykonać to zadanie dobrze, trzeba go nosić 24h/d, co w przypadku osoby dorosłej jest mało prawdopodobne. Potem należy założyć aparat stały, by własnie wyprostować zęby.
    • annxie Re: Ortodonta Lublin 07.07.14, 18:24
      Mam podobną sytuację, czy ktoś wie czy jesli usunę ósemki zeby sie same troche nie wyprostują, jedynki i dwójki na siebie nachodzą przez ciasnotę spowodowaną przes ósemki, i tylko przez 4 zęby mam nosic niby aparat na stałe? wie ktoś może coś na ten temat? nie ma innych alternatywnych rozwiązań, bardziej "doraźnych"?
    • gosclublin Re: Ortodonta Lublin 03.05.15, 07:21
      Polecam Pania Magdalenę Leszcz, która przyjmuje w Aldencie na ul Krasnickiej. Jest bardzo żetelna, dokładna, a do tego umie słuchać pacjenta i interesują ją jego oczekiwania. W gabinecie panuje miła przyjscielska atmosfera wiec wizyty to czysta przyjemność, polecam!!!!
    • sylwek852 Re: Ortodonta Lublin 01.12.16, 12:15
      Polecam gabinet Ortodontyczny Agnieszka Lasota, przyjmuje w Lublinie na Bajkowej, super ortodontka, prowadzi mi leczenie od początku i jestem bardzo zadowolony.
    • justa290989 Re: Ortodonta Lublin 01.12.16, 12:23
      Przychylam się do odpowiedzi sylwer852,
      Również mogę polecić dr Agnieszka Lasota
      Ortodontka z podejściem do dzieci, jak i dorosłych. Super
    • usmiechnieta.ewa Re: Ortodonta Lublin 08.12.16, 18:50
      Polecam zajrzeć na tę stronkę: slaski.med-katalog.pl/ogloszenia?kategoria=19. Dzięki niej znalazłam swojego ortodontę i pomimo, że mam już 29 lat pani doktor podjęła się mojego leczenia smile tam oprócz ortodonty można znaleźć lekarzy z całej Polski, więc jest to przydatne źródło informacji smile Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka