afied 15.09.05, 12:27 nie długo będą mi wyrywane cztery zęby. Zastanawiam się czy koszty wyrywania pokrywa ubezpieczenie, czy musze je pokryć z własnej kieszeni? A jeśli tak to jaki jest tego koszt? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lana82 Re: wyrywanie zębów 15.09.05, 15:19 i mnie czeka wkrotce dokladnie to samo,tez sie zastanawiuam czy to mozna na kase chorych zrobic czy prywatnie, a jesli prywatnie moze ktos wie jaki jest koszt wyrwania 4ek lub 5 prywatnie, tak mniej wiecej? Odpowiedz Link
indian-summer Re: wyrywanie zębów 15.09.05, 15:54 Tutaj możecie przeczytać o świadczeniach z zakresu stomatologii przysługujących ubezpieczonym w ramach NFZ (informacje zaczerpnięte ze strony NFZ) : www.nfz.gov.pl/new/art/1477/stomatologia.pdf Ale najlepiej iść do pierwszego z brzegu stomatologa i zapytać o wszystko. pzdr Odpowiedz Link
jessica84 Re: wyrywanie zębów 15.09.05, 15:54 nie wiem czy na kase mozna bo w moim przypadku nie moglam czekac zbyt dlugo a na kase o ile wiem jest kolejka. Prywatnie zaplacilam 60 zl. Jakis czas temu moja znajoma tez miala usuwany zab u innego dentysty i tez zaplacila 60zl wiec to pewnie jakis standart w mojej okolicy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
tigra.14 Re: wyrywanie zębów 15.09.05, 16:04 Ja placilam za wyrwanie 50zl(a bylo to w lipcu).Mojej kolezance na kase chorych chcieli wyrwac zeba ale bez znieczulenia(bo sie skonczylo)!!! Odpowiedz Link
lana82 Re: wyrywanie zębów 15.09.05, 22:25 z tego co piszecie to chyba daruje sobie dowiadywanie sie o mozliwosc wyrywania na kase chorych, i tak wydam juz mnostwo na aparat itp wiec 200-250 zl za wyrywanie 4ech zebow nie zrobi wielkiej roznicy,poza tym mi zalezy na czasie a jesli sa takie kolejki to wole zaplacic i nie czekac niewiadomo ile, a tak wogole kwestia ilu dni czy tygodni to jest, ta kolejka? Odpowiedz Link
anna.demczyszyn Re: wyrywanie zębów 16.09.05, 10:23 hmmm ja wyrywałam w ubiegłym roku na kasę dwie ósemki, nie zapłaciłam ani grosza.. umówiłam się na wizytę,przyszłam do gabinetu i wyrwałam, nie czakałam w kolejce..Może jednak warto spróbować? Odpowiedz Link
mango-123 Re: wyrywanie zębów 16.09.05, 16:47 Za usuwanie nie zapłaciłam nic. Zrobiono mi to w tym samym gabinecie, na sąsiednim fotelu. Obie panie - orto i dentystka- stwierdziły, że skoro jestem ubezpieczona, płacić nie muszę. A nie miałam żadnego dokumentu ubezpieczenia.Podczas następnej wizyty podałam pesel. I po zabawie. :-# Odpowiedz Link