Dodaj do ulubionych

wyrywanie zębów

15.09.05, 12:27
nie długo będą mi wyrywane cztery zęby. Zastanawiam się czy koszty wyrywania
pokrywa ubezpieczenie, czy musze je pokryć z własnej kieszeni? A jeśli tak to
jaki jest tego koszt?
Obserwuj wątek
    • lana82 Re: wyrywanie zębów 15.09.05, 15:19
      i mnie czeka wkrotce dokladnie to samo,tez sie zastanawiuam czy to mozna na kase
      chorych zrobic czy prywatnie, a jesli prywatnie moze ktos wie jaki jest koszt
      wyrwania 4ek lub 5 prywatnie, tak mniej wiecej?
      • indian-summer Re: wyrywanie zębów 15.09.05, 15:54
        Tutaj możecie przeczytać o świadczeniach z zakresu stomatologii przysługujących
        ubezpieczonym w ramach NFZ (informacje zaczerpnięte ze strony NFZ) :

www.nfz.gov.pl/new/art/1477/stomatologia.pdf
        Ale najlepiej iść do pierwszego z brzegu stomatologa i zapytać o wszystko.

pzdr
      • jessica84 Re: wyrywanie zębów 15.09.05, 15:54
        nie wiem czy na kase mozna bo w moim przypadku nie moglam czekac zbyt dlugo a na
        kase o ile wiem jest kolejka. Prywatnie zaplacilam 60 zl. Jakis czas temu moja
        znajoma tez miala usuwany zab u innego dentysty i tez zaplacila 60zl wiec to
        pewnie jakis standart w mojej okolicy. Pozdrawiamsmile
        • tigra.14 Re: wyrywanie zębów 15.09.05, 16:04
          Ja placilam za wyrwanie 50zl(a bylo to w lipcu).Mojej kolezance na kase chorych
          chcieli wyrwac zeba ale bez znieczulenia(bo sie skonczylo)!!!
          • lana82 Re: wyrywanie zębów 15.09.05, 22:25
            z tego co piszecie to chyba daruje sobie dowiadywanie sie o mozliwosc wyrywania
            na kase chorych, i tak wydam juz mnostwo na aparat itp wiec 200-250 zl za
            wyrywanie 4ech zebow nie zrobi wielkiej roznicy,poza tym mi zalezy na czasie a
            jesli sa takie kolejki to wole zaplacic i nie czekac niewiadomo ile, a tak
            wogole kwestia ilu dni czy tygodni to jest, ta kolejka?
            • anna.demczyszyn Re: wyrywanie zębów 16.09.05, 10:23
              hmmm
              ja wyrywałam w ubiegłym roku na kasę dwie ósemki, nie zapłaciłam ani grosza..
              umówiłam się na wizytę,przyszłam do gabinetu i wyrwałam, nie czakałam w
              kolejce..Może jednak warto spróbować?
              • mango-123 Re: wyrywanie zębów 16.09.05, 16:47
                Za usuwanie nie zapłaciłam nic. Zrobiono mi to w tym samym gabinecie, na sąsiednim fotelu. Obie panie - orto i dentystka- stwierdziły, że skoro jestem ubezpieczona, płacić nie muszę. A nie miałam żadnego dokumentu ubezpieczenia.Podczas następnej wizyty podałam pesel. I po zabawie. :-#

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka