Dodaj do ulubionych

Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator

16.10.05, 00:26
Mam problem z dokładnym czyszczeniem przestrzeni miedzyzębowych podczas
noszenia aparatu. Dlatego postanowiłam kupić irygator. Czy ktoś z was go używa?
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 16.10.05, 00:33
      tak i to z dobrym skutkiem. Do tego polecam wyciorki do przestrzeni
      miedzyzebowych firmy Tandex (kilka rozmiarow i ksztaltow do wyboru)
    • hexe25 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 16.10.05, 08:36
      ja używam. polecam. używam tylko irygatora, potem szczotkuję, na koniec płyn do płukania jamy ustnej i wszystko.
      • luka80 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 16.10.05, 08:44
        Wydaje mi się że irygator jest dobrą alternatywą nici dentystycznej. Super
        wypłukuje resztki jedzenia z pomiędzy zębów. Odkąd mam aparat też go używam, bo
        nić mi się nie przeciśnie między niektórymi zębami. Dodatkowo jak na razie
        testuję wyciorki oral-b i szczoteczkę oral-b orto.
        • beata0502 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 29.12.05, 09:29
          Irygator jest dobrą POMOCA. Super
          wypłukuje resztki jedzenia z pomiędzy zębów. Odkąd mam aparat go używam.
          Dodatkowo koncowke do szczoteczki oral-b orto i plyny.
    • dakarka1 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 29.12.05, 14:30
      Czy ktos kupił irygator na allegro?
      Czy bez noszenia aparatu też można go używać?
      • aleksandra1977 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 29.12.05, 14:41
        nie ma znaczenia, czy nosi sie aparat, czy nie i mozna go uzywac.
      • hexe25 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 29.12.05, 16:00
        ja kupiłam na allegro. zapłaciłam 75zł plus koszt wysyłki - chyba 6zł.
    • beata0502 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 29.12.05, 19:14

Polecam zakupilam chwale..........!!!!!!!!!!!!

www.e-mag.pl/dib/product_info.php?products_id=136
    • asiq3 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 05.04.06, 16:43
      To są cholerne koszty! Czy ktoś kupił tani irygator (nie mam 300 zł, chciałabym
      dostać gdzieś za nawyżej 80) prosze o pomoc
      • hexe25 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 05.04.06, 17:37
        tak, są tanie. nawet za 50zł. gwarancja góra na 3miesiące. znajdziesz je na allegro. jeden miałam i wywaliłam.
        • outhlar Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 05.04.06, 18:08
          Tak to już bywa, że za tanie często jest za słabe...Ale 300 to zbyt dużo.
          • hexe25 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 05.04.06, 20:26
            od dzisiaj mam nowy irygator big_grin a tak mi go brakowało wink no nie ukrywam, że moja kieszeń na tym nie ucierpiała, ale outhlar uwierz, że to bardzo przydatne urządzenie. warto trochę pooszczędzać i kupić smile
            • outhlar Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 05.04.06, 22:12
              zdecyduję po 24 kwietnia - po wizycie u orto smile
              • grapje Irygator BRAUN oral-b 06.04.06, 19:13
                pytanie do osob posiadajacych irygator braun oral-b: czy u was tez podczas
                pracy wydaje taki terkoczacy dzwiek czy pracuje bezglosnie? nie zeby mi to
                bardzo przeszkadzalo, ale ciekawa jestem czy to standard, czy moze trafil mi
                sie taki egzemplarz. pozdrawiam.
                • solarium.leppera Re: Irygator BRAUN oral-b 06.04.06, 20:00
                  Ja kupilam brauna za 250zl na allegro, ten model w media markt kosztuje okolo
                  300zl, glosno funkcjonuje to fakt, terkocze, tez myslalam ze cos nie tak ale
                  jednak kazdy widocznie tak pracuje. Dziwne tylko jest to ze napisane w
                  instrukcji jest ze na najwyzszym poziomie cisnienia wody , moga bolec dziasla,
                  a ja nic nie czuje.Sa dwa rodzaje mycia, pulsacyjne i jeden strumien, niby
                  jeden strumien jest do przestrzeni miedzyzebowych , a w praktyce pulscayjny(
                  masowanie dziasel) o wiele lepiej wyplukuje resztki jedzenia.
                  • hexe25 Re: Irygator BRAUN oral-b 06.04.06, 20:23
                    jako pierwszy był irygator firmy LIFETEC, kupiony na allegro. był głośny. teraz mam brauna za 230zł tez z allegro. w porównaniu do pierwszego jest cichy.
                    co do bólu na najwyższych obrotach to ja tez tego nie czuję, chyba że przełącze na strumień pulsacyjny, to trochę zabolą dziąsła.
    • heca5 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 08.04.06, 17:11
      Irygator polecam, chodza głośno to fakt, i chlapia na cała łazienkę i lustro big_grin Nie uzywam tego codziennie bo zbyt duzo czasu by to zajmowalo ale co kilka dni. Ale w moim przypadku kolejnosc jest taka, najpierw szczotka elektryczna, potem irygator, na koncu miniszczoteczka i porządne płukanie wodą lub płynem do płukania smile. To wszystko Czas wykonania: 0,5h big_grin.
      • hexe25 Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 08.04.06, 19:11
        to ja nie wiem jak ty to robisz, że masz całą łazienkę i lustro zachlapane wink
        ja używam irigatora codziennie po każdym posiłku, przed szczotkowaniem i po. po to kupowałam irygator, żeby zaoszczędzić trochę czasu na myciu zębów. dłużej bawię się ząbkami wieczorem, i wtedy idzie też w ruch wyciorek.
        • akielich Re: Higiena podczas noszenia aparatu - Irygator 08.04.06, 20:38
          czytam i czytam i przekonaliscie mnie. niebawem zamierzam kupic irygator, tylko
          nie wiem na ktory model sie skusic. Jakie macie Wy i ktory lepszy? wink Gdzie
          mozna zakupic taki sprzet?(poza internetem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka