Dodaj do ulubionych

kiedy będzie widać ze zęby sie prostują

04.12.05, 14:52

Obserwuj wątek
    • anula64 Re: kiedy będzie widać ze zęby sie prostują 04.12.05, 14:54
      no i oczywiscie za szybko wysłałam mam pytanie kiedy zaczyna być widac efekt
      noszenia aparatu mam założony dopiero 6 dni i jestem ciekawa kiedy coś zauważe
      jakieś zmiany orto mówiła ze już po miesiącu to bedzie spora różnica a jak było
      u was pzdr anka
      • lana82 Re: kiedy będzie widać ze zęby sie prostują 04.12.05, 15:29
        ja mam aparacik na razie tylko gorny luk od 2 dni a orto powiedziala mi ze cos
        bedzie widac a mianowicie ze 3ki sie cofna do tylu troszke za jakies 6 tyg wiec
        jeszcze troche trzeba poczekacm,a czarna mysli mam takie ze moze ja jestem jakas
        inna i mi to sie zeby prostowac nie bedatongue_out
        jak zwykle przewiduje najgorsze
        • anula64 Re: do lana 04.12.05, 15:41
          ja też mam czarne myśli ze zęby nie bedą proste ale to chyba minie własnie jak
          zaczną się prostować a powiedz lana czy bolą cię zęby mi juz ból przechodzi i
          też mam narazie tylko góre w marcu zakładama także dół pzdr
          • lana82 Re: do lana 04.12.05, 16:06
            oj bolą bolą... niestety ale do wytrzymania tzn jak nie jem nie myje ich to tak
            bola troszke ale juz po jedzeniu albo w trakcje nawet jak miekkie probuje ugryzc
            to juz bol jest i to wlasciwie kazdy z zebow z zamkiem boli, najmniej obie jedynki
            najgorzej 2ki, ale pocieszam sie ze kazdy tak ma przez pierwszy tydzien wiec
            mam nadzieje ze bedzie lepiiejwink
            • anula64 Re: do lana 04.12.05, 20:07
              jasne że bedzie lepiej u mnie od 4 dnia codzień jest lepiej czego i tobie
              rzycze dziś nawet obiad zjadloam ziemniaki i kurczaka hihi a jak smakowało po
              tygodniu prwie niejedzenia pozdrawiam anka
              • hexe25 Re: 04.12.05, 21:38
                po każdej wizycie bolą coraz mniej. mam od prawie 7 miesiący na górze i na dole i nie bolą już tak jak na początku. i oby tak dalej smile
                • anula64 Re: hexe 05.12.05, 16:04
                  a kiedy u ciebie bylo już widac efekty że zabki się już prostują -a teraz po 7
                  miesiącach widzisz różnice??? pzdr anka
                  • tigra.14 Re: 1 tydzien 05.12.05, 17:47
                    u mnie zmiany (na lepsze) bylo juz widac po tygodniu. A po miesiacu moge juz
                    mowic o prawdziwej rewolucji!!! Aparacik mam juz 5-ty miesiac. Jedna luka jest
                    juz zamknieta(po 5-tce) a druga za miesiac zacznie sie zamykac(jak mowi moja
                    orto). Z dnia na dzien widze u siebie zmiany. I oby tak dalej!!!!!!!!!!!
                    • hexe25 Re: 1 tydzien 05.12.05, 18:22
                      tak, zęby są już prawie proste, za to na dole luki po 4kach nie są zamknięte sad na górze miałam trochę inaczej prowadzone leczenie i tam trójki na miejsce czwórek bardzo szybko się przesunęły. teraz czekam na to, żeby się dwójki przesunęły się na miejsce trójek, no i na dole żeby się przesuwały troszkę szybciej, bo jak czytam, że niektórzy mają już po np. 5miesiącach zamknięte luki, to trochę się zastanawiam, dlaczego u mnei tak wolno to idzie sad no ale mam nadzieję, że wszystko idzie jak należy smile
                      uhh, ale sie rozpisałam, juz kończę wink pozdr.
                    • light.cik Re: 1 tydzien 05.12.05, 18:46
                      tigra.14 jak czesto masz wizyty??
                      • tigra.14 Re: do light.cik 06.12.05, 13:45
                        co 4 tygodnie. Ale nie wiem jak to jest...moja orto tez mowi ze jest bardzo
                        zaskoczona, jak moje zeby szybko sie prostuja. Quadhelixa tez mialam nosic pol
                        roku, a nosilam 2 miesiace. Nie mam pojecia na czym to polega...
                        Tak czy tak trafilam na dobra orto no i mam grzeczne zabki smile)))))
                  • hexe25 Re: anula64 05.12.05, 18:17
                    już po tygodniu widziałam, że zęby się prostują. ale u każdego chyba trochę inaczej się przesuwają, więc cierpliwości smile
                    • anula64 Re: anula64 05.12.05, 19:26
                      no własnie ja tez zaczynam widzieć różnicę po tygodniu ale myślałam że to sobie
                      wmawiam a jednak ząbki zaczynają się prostować pzdr anka
    • jox1 Re: kiedy będzie widać ze zęby sie prostują 06.12.05, 10:53
      To ja się chyba załamiesadsad mam założona góre od 2 miesięcy i jeszcze nie
      zauwazyłam żadnych efektów! no może dwójką przesuneła sie milimetr,ale już nie
      wiem czy sobie tego nie wmówiłam.Poza tym nic nie widac!W poniedziałek mam mieć
      założony dół,ale strasznie jestem zdołowana czy dobrze robie-skoro tak to moje
      leczenie wygląda!!! Sama już nie wiem co robić????Jak myślicie.
      • hexe25 Re: kiedy będzie widać ze zęby sie prostują 06.12.05, 15:48
        nie martw się, będzie dobrze smile zakładaj dół i nie dołuj się wink
        ja miałam zakładany od razu dół i górę tego samego dnia. górę miałam niepełną (dwójki i jedynki były wolne od drucika) i muszę powiedzieć/napisać, że górne zęby o wiele szybciej mi się wyprostowały i przesunęły. w tej chwili mam już łuki w całości na górze no i dole. widzę, że teraz idzie to wolniej. po dwóch miesiącach noszenia aparatu (kiedy widziałam już znaczną różnice miedzy górą a dołem) zapytałam moją orto dlaczego dół idzie tak wolno, odpowiedziała mi, że to normalne, jeśli zęby są ciągnięte całym łukiem. więc u jednych idzie to szybciej u innych trochę wolniej. więc głowa do góry smile bo wszystko będzie dobrze smile pozdr.
        • marija78 Re: kiedy będzie widać ze zęby sie prostują 06.12.05, 20:52
          Witamsmile
          Noszę aparacik 5 miesiąc na górze i ostatnio orto powiedziała-"tam już nic się
          nie zmieni" - jeżeli chodzi o ustawienie zębów w łuku oczywiście. Mniej więcej
          po 6 tygodniach "ząb wampira" zszedł mi na dól, a po kolejnych 8-10 wszedł
          pomiędzy 2 i 4smileDół mam zadrutowany od miesiąca i nie widzę żadnych zmian jak
          na razie...Cierpliwie czekam na efektysmile Radzę uzbroić się w cierpliwość, nawet
          nie zauważysz jak minie 5 miesięcysmile
          Pozdrawiam
          • happyday1 Re: kiedy będzie widać ze zęby sie prostują 07.12.05, 22:59
            Ja nosze aparacik od 2miechow i juz widac ze dwie trojki wysunely sie
            zdecydowanie do przodu- wiec cos sie dzieje, chociaz orto mowil ze przez 7mies.
            nie bedzie widac zadnych efektow. Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka