Dodaj do ulubionych

czym wybielić ząbki

28.04.06, 17:21

mam wrażenie albo to prawda calkowita ze ząbki mi porzułkły odkąd nosze aprat pól roku macie jakieś sprawdzone pasty do zebow albo preparaty do wybielenia bo nieciekaiwe to wyglada
pozdrawiam anka
Obserwuj wątek
    • outhlar Re: czym wybielić ząbki 28.04.06, 17:55
      myslę, że warto byłoby się wstrzymać do momentu, po zdjęciu aparatu.
    • yarzynka Re: czym wybielić ząbki 29.04.06, 13:30
      dobry watek, ja tez chcialabym sie dowiedziec!
      pomimo dokladniejszego szczotkowania zebow niz przed zalozeniem aparatu rowniez
      zauwazylam ze zeby mi lekko pozolkly. zaczelam uzywac pasty wybielajacej, jak
      na razie myje nia od tygodnia, efektow jeszcze nie widac...
      • kodlab Re: czym wybielić ząbki 29.04.06, 13:34
        ja uzywam pasty dla palaczy pearl drops i pomaga
        • lena302 Re: czym wybielić ząbki 03.05.06, 23:26
          z moich info. (od mojego lekarza)wiem że pasty nie są za dobre bo mają w
          składzie środki ścierające, a to podobno przy długim stosowaniu wpływa źle na
          szkliwo, bardzo chcę sobie wybielić zęby i mój lekarz namówił mnie na
          wybielanie przy pomocy specjalnej lampy , podobno świetne efekty, i co dla
          mnie najważniejsze robią mi to w 1 godz.po wizycie napiszę co wyszło.pozdrawiam
          • kodlab Re: czym wybielić ząbki 04.05.06, 23:32
            w sumie, to moj orto powiedzial, ze moge sobie robic od czasu do czasu kuracje
            to pasta dla palczy, bo mi sie szybko osad zbiera, jak sa efekty wrocic do
            pasty normalniej, a pozniej znowu dla palaczy
          • outhlar Re: czym wybielić ząbki 05.05.06, 18:25
            A ile płacisz?
    • hexe25 Re: czym wybielić ząbki 29.04.06, 23:53
      a ja proponuję co jakiś czas oczyszczać ząbki z osadów u stomatologa. to pomaga, a pasty wybielające odstawić do zakończenia leczenia. takie jest moje zdanie.
      • pincia666 Re: czym wybielić ząbki 30.04.06, 11:47
        Jak to bedzie wyglądać jak po zdjęciu aparatu bedą takie żółte slady po zamkach,
        a reszta biała po wybielającej paście? Chyba jednak warto poczekać do końca
        leczenia.
        • yarzynka Re: czym wybielić ząbki 30.04.06, 14:51
          ale przeciez pod zamkami zeby nie zolkna - zewnetrzne czynniki jak jedzenie,
          kawa, herbata od ktorych zeby zolkna nie docieraja pod zamki. wiec odwrotnie:
          jak to bedzie wygladalo jak po zdjeciu zamkow na miejscu po nich zeby beda
          biale a dookola zolte?....
          to co pod zamkami zostaje takie same - to dookola zolkna
          • anula64 Re: czym wybielić ząbki 30.04.06, 15:01

tez jest takie moje zdanie jak orto przeklaejala mi zamek to pod spodem bylo bialusio tylo tam gzdie nie mam zamkow ząbki pozułkły smiesznie to bedzie wygladało jak sciagne aparat pod zabkami biale wkoło zołte eh)
      • memsik Re: czym wybielić ząbki 03.05.06, 15:35
        hexe25 napisała:
        > a ja proponuję co jakiś czas oczyszczać ząbki z osadów u stomatologa. to
        pomaga
        > , a pasty wybielające odstawić do zakończenia leczenia. takie jest moje
        zdanie.

POPIERAM smile
        moj orto zabronil mi stosowania past wybielajacych
        • anula64 Re: czym wybielić ząbki 09.05.06, 14:33

myje 12 dzień pastą denivit dla palaczy i widze wkońcu poprawę )) przeciez to koszmar zólte zęby mimo szorowania ich 4 razy dziennie chyba poprostu pasta blendamed sie popsuła )))
          • yarzynka Re: czym wybielić ząbki 09.05.06, 19:24
            jestem wlasnie po wizycie u mojej super orto. nie widzi ZADNYCH przeciwskazan
            do stosowania pasty wybielajacej co wiecej co jakis czas robi piaskowanie zebow
            aby usunac osad

anula, u mnie tez widac poprawe,ach biel jest modna tego rokuwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka