anula64 28.04.06, 17:21 mam wrażenie albo to prawda calkowita ze ząbki mi porzułkły odkąd nosze aprat pól roku macie jakieś sprawdzone pasty do zebow albo preparaty do wybielenia bo nieciekaiwe to wyglada pozdrawiam anka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
outhlar Re: czym wybielić ząbki 28.04.06, 17:55 myslę, że warto byłoby się wstrzymać do momentu, po zdjęciu aparatu. Odpowiedz Link
yarzynka Re: czym wybielić ząbki 29.04.06, 13:30 dobry watek, ja tez chcialabym sie dowiedziec! pomimo dokladniejszego szczotkowania zebow niz przed zalozeniem aparatu rowniez zauwazylam ze zeby mi lekko pozolkly. zaczelam uzywac pasty wybielajacej, jak na razie myje nia od tygodnia, efektow jeszcze nie widac... Odpowiedz Link
kodlab Re: czym wybielić ząbki 29.04.06, 13:34 ja uzywam pasty dla palaczy pearl drops i pomaga Odpowiedz Link
lena302 Re: czym wybielić ząbki 03.05.06, 23:26 z moich info. (od mojego lekarza)wiem że pasty nie są za dobre bo mają w składzie środki ścierające, a to podobno przy długim stosowaniu wpływa źle na szkliwo, bardzo chcę sobie wybielić zęby i mój lekarz namówił mnie na wybielanie przy pomocy specjalnej lampy , podobno świetne efekty, i co dla mnie najważniejsze robią mi to w 1 godz.po wizycie napiszę co wyszło.pozdrawiam Odpowiedz Link
kodlab Re: czym wybielić ząbki 04.05.06, 23:32 w sumie, to moj orto powiedzial, ze moge sobie robic od czasu do czasu kuracje to pasta dla palczy, bo mi sie szybko osad zbiera, jak sa efekty wrocic do pasty normalniej, a pozniej znowu dla palaczy Odpowiedz Link
hexe25 Re: czym wybielić ząbki 29.04.06, 23:53 a ja proponuję co jakiś czas oczyszczać ząbki z osadów u stomatologa. to pomaga, a pasty wybielające odstawić do zakończenia leczenia. takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link
pincia666 Re: czym wybielić ząbki 30.04.06, 11:47 Jak to bedzie wyglądać jak po zdjęciu aparatu bedą takie żółte slady po zamkach, a reszta biała po wybielającej paście? Chyba jednak warto poczekać do końca leczenia. Odpowiedz Link
yarzynka Re: czym wybielić ząbki 30.04.06, 14:51 ale przeciez pod zamkami zeby nie zolkna - zewnetrzne czynniki jak jedzenie, kawa, herbata od ktorych zeby zolkna nie docieraja pod zamki. wiec odwrotnie: jak to bedzie wygladalo jak po zdjeciu zamkow na miejscu po nich zeby beda biale a dookola zolte?.... to co pod zamkami zostaje takie same - to dookola zolkna Odpowiedz Link
anula64 Re: czym wybielić ząbki 30.04.06, 15:01 tez jest takie moje zdanie jak orto przeklaejala mi zamek to pod spodem bylo bialusio tylo tam gzdie nie mam zamkow ząbki pozułkły smiesznie to bedzie wygladało jak sciagne aparat pod zabkami biale wkoło zołte eh) Odpowiedz Link
memsik Re: czym wybielić ząbki 03.05.06, 15:35 hexe25 napisała: > a ja proponuję co jakiś czas oczyszczać ząbki z osadów u stomatologa. to pomaga > , a pasty wybielające odstawić do zakończenia leczenia. takie jest moje zdanie. POPIERAM moj orto zabronil mi stosowania past wybielajacych Odpowiedz Link
anula64 Re: czym wybielić ząbki 09.05.06, 14:33 myje 12 dzień pastą denivit dla palaczy i widze wkońcu poprawę )) przeciez to koszmar zólte zęby mimo szorowania ich 4 razy dziennie chyba poprostu pasta blendamed sie popsuła ))) Odpowiedz Link
yarzynka Re: czym wybielić ząbki 09.05.06, 19:24 jestem wlasnie po wizycie u mojej super orto. nie widzi ZADNYCH przeciwskazan do stosowania pasty wybielajacej co wiecej co jakis czas robi piaskowanie zebow aby usunac osad anula, u mnie tez widac poprawe,ach biel jest modna tego roku Odpowiedz Link