Dodaj do ulubionych

LINGWALNY kontra KOSMETYCZNY

30.06.06, 10:55
Od kilku dni mam na dolnym luku kometyczny aparat.Na gorze nosze incognito i
pomiajac wzgledy estetyczne, komfort jedego i drugie to niebo a
ziemia.Kosmetyczny ma duze zamki,a pierscienie to koszmar-wbijaja sie w
policzki.Jedyne pocieszenie to cena-2,5 x tanszy niz kosmetyczny.
Obserwuj wątek
    • qazax Re: LINGWALNY kontra KOSMETYCZNY 30.06.06, 21:10
      nie do konca rozumiem, na dole masz kosmetyczny - ktory twoim zdaniem jest
      kiepski, a na górze językowy???
      • outhlar Re: LINGWALNY kontra KOSMETYCZNY 01.07.06, 11:02
        Wg niej kiepski jest kosmetyczny, a jego zaletą jest tylko to, że jest 2,5x
        tańszy ;]
        • drobna12 Re: LINGWALNY kontra KOSMETYCZNY 02.07.06, 22:00
          Kosmetyczny mam na dole,lingwalny na gorze.Wygodniejszy zdecydowanie jest
          lingwalny-niestety duzo drozszysad
          • paula365 Re: LINGWALNY kontra KOSMETYCZNY 07.07.06, 22:14
            to jestem zdziwiona, bo myslałam, że taka opcja jest najwygodniejsza...ale
            widocznie nie, skoro ty taki masz i tak mówisz. ja mam lingwalny na górze i na
            dole, i wygodny jest bardzo, ale wymowa nie jest za super. ps. pisałam do
            ciebie na maila, dostałaś go?
            • drobna12 Re: LINGWALNY kontra KOSMETYCZNY 10.07.06, 12:06
              Kosmetyczny tez troszke zmienia wymowe<przynajmniej w moim przypadku>.Co do
              maila-mam problem z tamtym kontemsad-pisz na adres drobna12@op.pl
              • aneczka2110 Re: LINGWALNY kontra KOSMETYCZNY 10.07.06, 23:39
                Ja mam od dzis kosmetyczny (zwykła porcelanka) i teściowa gadała ze mna około
                pól godziny w odległosci od twarzy 40cm (robiłam jej pazurki) i nie zauważyła
                aparatu. Dopiero mój Misiek mnie zdradził tekstem: "szablozębna, daj buzi" wink))

generalnie zamki sa na serio nie do zauważenia, bo mój tata stał ode mnie 2 m
                jak nie miałam jeszcze łuku ( dopiero przyszedł do gabinetu) i myslał ze nie
                mam jeszcze nic założone. Ogólnie nikt jeszcze aparatu nie zauważył.

Na serio wszystkim go bardzo polecam, ja jestem mile zaskoczona smile a co do
                wymowy jest taka jak była.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka