owieczka.k 07.09.06, 21:28 Witam zdecydowałam się na założenie aparatu mam już zrobione wyciski i zdjęcia rtg, ale nie mogę się zdecydować na ortodontę. Proszę napiszcie jakiego lekarza polecacie z WARSZAWY, gdzie robiliście swoje aparaty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: ortodonta WARSZAWA 08.09.06, 11:35 ja lecze sie od roku u p. dr Marii Tołłoczko-Tarnawskiej i jestem bardzo zadowolona. Przyjmuje w gabinecie Orthos ul. Meander 22 (przy stacji metra Natolin) tel. 022 649 77 44, pon. 14-20, czw. i sob. 8-14. www.ortodonta.waw.pl/ Odpowiedz Link
littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 11.09.06, 23:51 Ja u tej samej pani dr, dzisiaj założyła mi separatory Odpowiedz Link
owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 19.09.06, 14:31 A jakie są przykładowe ceny leczenia u "Waszych " ortodontów ? Odpowiedz Link
orgorn Re: ortodonta WARSZAWA 23.09.06, 21:06 Witam. Co wiecie na temat dr. Joanny Tomaszewskiej Michalskiej z ulicy Hożej 27/2 z Waszawy? Zastanawiam sie czy u niej nie rozpoczac leczenia. Czy ktos ma jakies doswiadczenia? Odpowiedz Link
owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 08:58 Zapisałam sie właśnie na wizyte do p. dr Marii Tołłoczko-Tarnawskiej na 16.10 Może ktoś z was będzie ? Odpowiedz Link
littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 11:06 Chętnie bym do niej poszła ale mam wizytę dopiero za 2 tyg. Odpowiedz Link
owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 11:47 No ja też za 2 tyg. troche żle napisałam date bo wygląda jak godzina sorry Mam wizyte 16 pażdziernika Odpowiedz Link
littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 12:08 Ja tez 16 pażdziernika!) Pierwsza zmiana drutu i gumek, godzina 17.10 Odpowiedz Link
owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 12:39 A to ciekawe bo ja ide wogóle na pierwszą wizyte ze wszystkimi wyciskami i prześwietleniami na godzine 17.00 Odpowiedz Link
littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 13:09 Ciekawe Ale i tak nigdy nie udało mi się tam wejść dokładnie o takiej godzinie na którą byłam umowiona Poza tym orto pracuje na 2 fotele, i może będzie tak że w tym czasie jak Tobie asystentka będzie pokazywała sztuczne szczęki z różnymi rodzajami aparatów i robiła sesję zdjęciową Twoich zębów to mi orto będzie zmieniała drucik Odpowiedz Link
owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 14:19 Hehe fajnie A ile płaciłaś za pierwszą wizyte ? I czy niedługo po tej wizycie miałaś zakładany aparat? I czy miałaś wyrywane ząbki? Bo u mnie to chyba lepiej będzie wyrwać bo nie widze innej możliwośći tak bardzo mam stłoczone zęby że aż zachodzą jeden na drugi. Odpowiedz Link
littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 14:49 Za konsultację zapłaciłam 50 zł. Następnie plan leczenia, czyli wyciski, zdjęcia ząbków, wybór aparatu i opowiadanie co zrobimy - 250zł, ale ta kwota jest potem odliczana od ceny aparatu. Co do wyrywania to też mam duże stłoczenie na dole, myślałam że bez usuwania zębów się nie obędzie, a tu niespodzianka: nic nie wyrywamy, do usunięcia będzie tylko jedna ósemka, która niestety siedzi w dziąśle poziomo, ale mogę się jej pozbyć już po zdjęciu aparatu W ogóle słyszałam o tej pani dr, że ona jest zdecydowanie przeciwna wyrywaniu zębów, i taką ewentualność wybiera dopiero jak naprawdę nic się nie da zrobić. Od pierwszej wizyty do założenia minął ponad miesiąc a to dlatego że pierwszy raz wybrałam się do niej w połowie lipca, potem ona poszła na urlop, a potem na drugi Aha, po planie leczenia umówiłam się na założenie separatorów, a tydzień potem zakładanie aparatu Wizyty są co miesiąc, na każdej zmiana drutów i gumek. Ceny wizyt może nie są najniższe ale płacisz tylko raz w miesiącu, a wszelkie dodatkowe awarie typu odpadnięty zamek naprawiaja Ci za darmo. Dostałam też do aparatu "zestaw startowy" składający się ze szczoteczki ortodontycznej, wyciorka, wosku, nici do czyszczenia aparatu i wykałaczek Odpowiedz Link
owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 14:59 Ja wyciski i prześwietlenia to juz mam, więc pójde z nimi na konsultacje, więc pewnie ustalimy plan leczenia od razu. A jakie są ceny aparatów (ja myśle o normalnym metalowym)i wizyt co miesiąc? Odpowiedz Link
littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 15:08 Metalowy dwa łuki - 2000zł, ceny wizyt 180-220zł. Nie wiem co prawda co to znaczy 180-220, bo ja mam porcelanę i cenę wizyt mam stałą (i trochę większą:/). Odpowiedz Link
littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 29.09.06, 11:29 Wczoraj zadzwoniła do mnie pani z gabinetu z pytaniem jak się czuję w aparaciku i czy nie mam z nim żadnych problemów) Odpowiedz Link
5_monika Re: owieczka.k 24.11.06, 09:54 jak leczenie u Ciebie ? chciałam się właśnie wybrać do tej ortodonki. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link
stephansson Re: ortodonta WARSZAWA 11.09.06, 23:48 na spoko idź do dr Banaszczyk na Gwiaździstej, tu znajdziesz jej namiary: www.ortodoncja.eu st. Odpowiedz Link
kasianosarzewska Re: ortodonta WARSZAWA 19.09.06, 17:27 Witam, Od niedawna jestem pacjętką dr Banaszczyk-Rozbickiej, przede mna założenie aparatu (musze jeszcze tylko pozbyć się zębów Powiedz, prosze jak długo do niej chodzisz, czy zadpwolony jesteś i dlaczego akurat u niej zdecydowałes sie leczyć. Mnie pani dr bardzo przypadła do gustu. zobaczymy jaie bede efekty. Pozdrawiam Odpowiedz Link
stephansson Re: ortodonta WARSZAWA 23.09.06, 09:32 Czesc, chodzi do niej moja dziewczyna, to juz bedzie jakies 1,5 roku (zbliza sie szczesliwy moment) i z tego co obserwuje to jest calkiem happy, bylem z nia kiedys na wizycie kontrolnej i odnioslem wrazenie, ze doktorka bardzo sie sie przyklada i jest bardzo zaangazowana w to co robi. Chodzila do niej kiedys kolezanka jej starszej siostry i to ona ja polecila. Efekty beda, najlepsze jak pierwszego dnia wyjdziesz do ludzi. st Odpowiedz Link
mala_syrenka1 Re: ortodonta WARSZAWA 20.09.06, 09:20 Witajcie, mam aparat juz prawie 2 lata. Zalozony byl w przychodni na ul. Atenskiej, u dr Ratynskiego (jesli tego czlowieka mozna nazwac doktorem). Absolutnie nie polecam zadnych kontaktow z ta przychodnia, wyciagaja tylko pieniadze od ludzi. Wg zalecenia tego lekarza wyrwalam 2 gorne zeby. Przez ROK ten czlowiek zakladal mi tylko gumki, nie podjal bardziej radykalnego leczenia, o co prosilam, twierdzil ze tak musi byc. Na poczatku wrzesnia poszlam na konsultacje do innego ortodonty i nowy lekarz zlapal sie za glowe jak zobaczyl co mam w buzi. Stwierdzil, ze przy prawidlowym leczeniu powinnam za 3 miesiace zdjac aparat a tak czeka mnie jeszcze conajmniej 6-8 m-cy leczenia i kolejne wydatki. W dodatku zeby odebrac z Atenskiej moja karte, wyciski, zdjecia rtg i plan leczenia musialam ich o to prosic prawie 2 tygodnie. Z wielka laska mi to wszystko wydano, najpierw krecili ze nie moge miec w to wgladu, ze wyciskow nie trzymaja tak dlugo bo nie maja miejsca. Jezdzilam tam 2 razy i w koncu po wielkiej awanturze laskawie mi to wydali. Dodam jeszcze ze za comiesieczna wizyte placilam 200pln, mozna znalezc duzo tanszego i bardziej kompetentnego ortodonte. Zostalam narazona na dodatkowe koszty (pantomogram i inne zdjecia, nowy plan leczenia, wizyta kosztowaly ponad 500pln) i to jeszcze nie wszystkie wydatki. Przestrzegam wszystkich przed tym lekarzem, rowniez przed przychodnia na Atenskiej i na ul. Saskiej (tam jest ich drugi punkt). Pytajcie znajomych, ktorzy nosili aparat i juz go zdjeli, zobaczcie efekty. Oczywiscie zebow nie wyprostuje sie w kilka m-cy ale naprawde, uwierzcie, wszystko zalezy od lekarza. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
krasnal.pl2 Re: ortodonta WARSZAWA 29.09.06, 21:40 A może dr.Joanna Nagórska pracuje w prywatnej przychodni tel 646 04 19 .Naprawdę jest doskonała. Popytajcie o nią. Odpowiedz Link
ibelni Re: ortodonta WARSZAWA 13.11.06, 12:34 a gdzie ona przyjmuje ? mozesz cos wiecej napisac? Odpowiedz Link
aneta2910 Re: ortodonta WARSZAWA 15.12.06, 20:43 Chciałabym więcej informacji na jej temat uzyskać,byłam na pierwszej wizycie i to są spore koszty w porównaniu z innymi,powiedz jak przebiega Twoje leczenie? czy jestes zadowolaona? dzięki za wszelkie info Odpowiedz Link
rehlein Re: ortodonta WARSZAWA 25.12.06, 20:27 czy moglby ktos podac ceny wizyt u dr banaszczyk z ul. gwiazdzistej, na tej stronce, niestety, nie zostaly podane... Odpowiedz Link
bambino.pl Re: ortodonta WARSZAWA 28.12.06, 13:09 1,5 roku temu było 1200 za aparat ze zwykłymi (metalowymi) zamkami oraz 80 za wizytę, słyszałam że podobno są jakieś zniżki. Odpowiedz Link