Dodaj do ulubionych

przedsionkowe ułożenie kłów

17.09.06, 21:40
witam,prosze Was o porade bowiem mam wlasnie taka wade zgryzu.Jako ze nie bylo
wystarczajaco miejsca w jamie ustnej kly osadzily mi sie powyzej luku.Czy mial
ktos taka wade??jesli tak czy poradziliscie sobie jakos z tym??prosze o pomoc
jestem zdesperowana.Jakiego ortodonte [polecacie w okolicach Lublina??
Obserwuj wątek
    • sandra474 przedsionkowe ułożenie kłów,moze ortodonta pomoze 17.09.06, 22:26
      sandra474 napisała:

> witam,prosze Was o porade bowiem mam wlasnie taka wade zgryzu.Jako ze nie bylo
      > wystarczajaco miejsca w jamie ustnej kly osadzily mi sie powyzej luku.Czy mial
      > ktos taka wade??jesli tak czy poradziliscie sobie jakos z tym??prosze o pomoc
      > jestem zdesperowana.Jakiego ortodonte [polecacie w okolicach Lublina??
      • tictac10 Re: przedsionkowe ułożenie kłów,moze ortodonta po 17.09.06, 22:31
        Ja mam dokładnie taka sama wadesmile...na razie jestem na etapie separatorów
        rozpychajacych zabki trzonowe...po usunieciu dwoch czworek...a aparat planowany
        na 2 lata...za 5 dni metalowy aparacik...

Długo sie zastanawialam nad leczeniem..ale sama odpowiedz...jak długo mozna
        przypominac wampirkauncertain
        • sandra474 Re: przedsionkowe ułożenie kłów,moze ortodonta po 17.09.06, 22:46
          powiedz mi prosze czy masz te zabki na dole czy na gorze??i przede wszystkim ile
          masz lat??ja mam 18 i dopiero teraz decyduje sie gdzies z nimi pojsc.W sumie to
          sie do nich przyzwyczailam,chodzi tylko o kosmetyke...gdzie sie wybralas do orto??
          • tictac10 Re: przedsionkowe ułożenie kłów,moze ortodonta po 17.09.06, 22:58
            Szczerze Ci powiem, ze tez sie przyzwyczaiłam..a nawet swego czasu stwierdziłam
            ze nie wyobrazam sobie innychsmile ale jednaksmile...u mnie ta wada jest tylko na
            gorze...a latek mam..smile 22smile \\\\wiec w zadnym wypadku nie martw sie ze za
            pozno o tym mysliszsmile....(jestem z Wrocławia)
            • sandra474 Re: przedsionkowe ułożenie kłów,moze ortodonta po 17.09.06, 23:02
              wiesz najgorzej sie obawiam tego,kiedy one juz beda "opadac"smilew dol,czy nie
              bedzie to bardzo widoczne??jeszcze nie bylam u lekarza,jestem aktualnie w
              trakcie poszukiwan tego odpowiedniego...Twoj lekarz mowil Ci o tym efekcie
              obnizania sie ich??
    • agus863 Re: przedsionkowe ułożenie kłów 18.09.06, 12:33
      Ja też mam wampirze kły, tyle że bardziej wypchnięte do przodu niż do góry. Ale
      widziałam u mojej orto zdjęcia "przed" i "po" i były takie ząbki gdzie kły były
      baaaardzo u góry a "po" były normalnie ustawione w rządku grzecznie. Efekt
      niesamowity i warto pocierpieć.
      Dodam, że mam 20 lat, aparat metalowy (można było założyć kosemtyczny, ale
      uznałam, że nie warto dopłacać), żadne zęby nie były wyrywane mimo że mam
      drobną twarz i raczej niewielką szczękę. Leczenie ma trwać dwa lata, ale
      widocznych efektów mam się spodziewać całkiem szybko. Wampirze kły zdarzają się
      często i nie robią na ortodontach żadnego wrażenia, od razu się za nie
      zabierają wink. Więc odwagi, warto!
      • sandra474 Re: przedsionkowe ułożenie kłów 18.09.06, 15:31
        dzieki agus za slowa otuchy,chyba jednak wybiore sie tam jak najszybciej coby
        miec to juz za soba,jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrawiamwink
        • lana82 Re: przedsionkowe ułożenie kłów 18.09.06, 22:01
          ja mialam dokladnie taka wade i juz po 6 tygodnaich byly efekty takze warto
          zakladac aparat na pewnosmile)
          • tictac10 Re: przedsionkowe ułożenie kłów 19.09.06, 12:13
            Lana..piszesz ze po 6 tygodniach byly efekty...to bardzo bardzo pocieszajacesmile
            zakładam aparacik w piatek na ta wade, ale jedno mnie ciekawi...czy to
            rzeczywiscie nie wyglada na poczatku dosc smiesznie/drucik idzie najpierw do
            gory, na trojkach odstaja zameczki i pewnie kalecza dziasło bardziej niz
            pozostale, a potem drucik znow w dółsmile mogłabys dokladniej napisac, czy efekty
            były w postaci ze cos sie ruszyło i zabki na doł lekko zwedrowały, czy juz
            całkowicie Ci zeszły i weszły prawidłowo w łuk?? bede bardzo wdziecznasmile
            • toffilka Re: przedsionkowe ułożenie kłów 10.11.06, 00:20
              Hej! Też mam takie trójki smile i na początku to wygląda śmiesznie tongue_out tato ze mnie
              szydził dość big_grinbig_grin i rzeczywiście kaleczą dziąsła na początku. uncertain Mam aparat od
              zeszłego wtorku i gdzies tak przez 3 dni mi kaleczyło, potem sie przyzwyczaiłam
              i juz jest ok smile nic nie czuje tongue_out a wygląda sie śmiesznie, ale przecież niedługo
              wink zresztą juz teraz uwazam ze warto big_grin
              • agna76 Re: przedsionkowe ułożenie kłów 10.11.06, 08:07
                Na efekty nie trzeba długo czekac.Moja jedna trójka też nie zmieściła się w
                łuku. Teraz po 7 tygodniach widać duże zmiany. tzn. 4 przesuwa się na miejsce
                wyrwanej 5 i trójka dołącza do reszty zębów. Jestem w lekkim szoku ze tak
                szybko. Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka