orchid11 24.01.07, 20:50 mam założone separatory na dolnym łuku. boli cholernie, normalnie bym p****** i wyciągnał... no ale cierpliwosć popłaca jakie leki wziać? dwa ibupromy stykną? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agus863 Re: leki 24.01.07, 21:57 Myślę że wystarczy jeden Najlepiej kupić sobie Ibuprom Max, to chyba najlepszy środek na rynku. Odpowiedz Link
littlefrog Re: leki 24.01.07, 22:34 Ibuprom Max to to samo co dwa zwykłe Ibupromy I zdecydowanie środki z ibuprofenem najlepiej działają, bo u mnie paracetamol, czyli różne Apapy itp. na ząbki nie działały.. Odpowiedz Link
magosiasz Re: leki 24.01.07, 23:25 na każdego dział coś innego. napewno masz jakieś środki które działają na ciebie piszecie o ibupromie, a na mnie to wogóle nie działa i mogę łykać garściami ale za to wstarczy jeden apap i każdy ból ustępuje Odpowiedz Link
najila1 Re: leki 24.01.07, 23:37 na mnie z kolei działa tylko APAP (brzuch, ząb..), Ibuprom na nic mi nie pomagał Odpowiedz Link
agus863 Re: leki 25.01.07, 11:53 A u mnie dokładnie odwrotnie, apap jak cukierki Ibupromy mają różne dawki i to o to chyba chodzi w różnicy nazw. Odpowiedz Link
lopi.77 Re: leki 25.01.07, 16:37 nierozumiem co cie boli? separatory ? fakt rozpychaja zęby ale boli tyklko przy nadgryzaniu, ale to chyba jest oczywiste ze trzeba delikatniej jeść i tyle a nie proszki brac przeciwbólowe.Ja sie oczytałam na tym forum ze mnie wszystko będzie bolec , najpierw wyrywanie zęba , potem po wyrywaniu, potem separatory potem zęby w aparacie. Zakupiłam proszki przeciwbólowe, ale nic mnie nie bolało. Poprostu trzeba uważac zeby nie jeśc twardych rzeczy i tyle. Nie wiem o co wam chodzi z tym bólem i jak to boli? Odpowiedz Link
orchid11 Re: leki 25.01.07, 16:21 wziąłem ketonal...silne to paskudztwo jak nic, pomogło, bo nie boli, ale deczko ogłupiały jestem. no przynajmniej to pomogło, bo ibuprom i apap nie dały rady. teraz wypiłem kubek kawy z 4 łyżeczek, no i normalnie zjadłem obiad Odpowiedz Link
owieczka.k Re: leki 25.01.07, 17:20 Dokładnie ketonal jest najlepszy ......biore go jak ide do orto na zmiane łuku dzięki temu jestem w stanie to przeżyć Odpowiedz Link
hexe25 Re: leki 25.01.07, 17:44 eeeh ból, tabletki itepe itede i to przy zmianie drutów. warto tak się faszerować niepotrzebnie? przecież to da się przeżyć. najlepiej wypić piwko lub dwa i ból przechodzi Odpowiedz Link
littlefrog Re: leki 25.01.07, 21:29 ja przy separatorach tez się wspomagałam ibopromem bo niestety ból był nie do zniesienia później już nie był na szczęscie potrzebny Odpowiedz Link
owieczka.k Re: leki 25.01.07, 22:27 Mnie ogólnie to nie bolą jakoś mocno te zęby ale przy zmianie luku nie wytrzymuje bo mam taką wade że miałam mocno cofnięte 1 i 2 i jak orto naciska na nie to ja wychodze z siebie z bólu więc wole sie nafaszerować prochami niż żeby mi nie zmieniła łuku bo się będę wyrywała. A piwko możliwe że by pomogło ale tak głupio przyjśc po piwku do orto Odpowiedz Link
paula_26 dajcie znac 01.03.07, 12:35 dziewczyny na ile przed zalozeniem aparatu musiala ort zalozyc separatory czy robilyscie to same/??? Odpowiedz Link
nikamd Re: dajcie znac 01.03.07, 13:32 Przed aparatem orto mi zakładała separatory,nie jest to takie proste, jest też troszkę bolesne i osobiście bym się tego sama nigdy nie podjęła. Odpowiedz Link