24.01.07, 20:50
mam założone separatory na dolnym łuku. boli cholernie, normalnie bym p****** i wyciągnał... no ale cierpliwosć popłaca big_grin
jakie leki wziać? dwa ibupromy stykną?
Obserwuj wątek
    • agus863 Re: leki 24.01.07, 21:57
      Myślę że wystarczy jeden wink Najlepiej kupić sobie Ibuprom Max, to chyba
      najlepszy środek na rynku.
      • littlefrog Re: leki 24.01.07, 22:34
        Ibuprom Max to to samo co dwa zwykłe Ibupromy smile

I zdecydowanie środki z ibuprofenem najlepiej działają, bo u mnie paracetamol,
        czyli różne Apapy itp. na ząbki nie działały..
        • magosiasz Re: leki 24.01.07, 23:25
          na każdego dział coś innego. napewno masz jakieś środki które działają na
          ciebiesmile
          piszecie o ibupromie, a na mnie to wogóle nie działa i mogę łykać garściamismile
          ale za to wstarczy jeden apap i każdy ból ustępujesmile
          • najila1 Re: leki 24.01.07, 23:37
            na mnie z kolei działa tylko APAP (brzuch, ząb..), Ibuprom na nic mi nie pomagałuncertain
            • agus863 Re: leki 25.01.07, 11:53
              A u mnie dokładnie odwrotnie, apap jak cukierki smile Ibupromy mają różne dawki i
              to o to chyba chodzi w różnicy nazw.
      • lopi.77 Re: leki 25.01.07, 16:37
        nierozumiem co cie boli? separatory ? fakt rozpychaja zęby ale boli tyklko przy
        nadgryzaniu, ale to chyba jest oczywiste ze trzeba delikatniej jeść i tyle a
        nie proszki brac przeciwbólowe.Ja sie oczytałam na tym forum ze mnie wszystko
        będzie bolec , najpierw wyrywanie zęba , potem po wyrywaniu, potem separatory
        potem zęby w aparacie. Zakupiłam proszki przeciwbólowe, ale nic mnie nie
        bolało. Poprostu trzeba uważac zeby nie jeśc twardych rzeczy i tyle. Nie wiem o
        co wam chodzi z tym bólem i jak to boli?
    • orchid11 Re: leki 25.01.07, 16:21
      wziąłem ketonal...silne to paskudztwo jak nic, pomogło, bo nie boli, ale deczko ogłupiały jestem. no przynajmniej to pomogło, bo ibuprom i apap nie dały rady. teraz wypiłem kubek kawy z 4 łyżeczek, no i normalnie zjadłem obiad big_grin
      • owieczka.k Re: leki 25.01.07, 17:20
        Dokładnie ketonal jest najlepszy ......biore go jak ide do orto na zmiane łuku
        dzięki temu jestem w stanie to przeżyć smile
    • hexe25 Re: leki 25.01.07, 17:44
      eeeh ból, tabletki itepe itede i to przy zmianie drutów. warto tak się faszerować niepotrzebnie? przecież to da się przeżyć.
      najlepiej wypić piwko lub dwa i ból przechodzi wink
      • littlefrog Re: leki 25.01.07, 21:29
        ja przy separatorach tez się wspomagałam ibopromem bo niestety ból był nie do
        zniesienia uncertain później już nie był na szczęscie potrzebny smile
        • owieczka.k Re: leki 25.01.07, 22:27
          Mnie ogólnie to nie bolą jakoś mocno te zęby ale przy zmianie luku nie
          wytrzymuje bo mam taką wade że miałam mocno cofnięte 1 i 2 i jak orto naciska
          na nie to ja wychodze z siebie z bólu więc wole sie nafaszerować prochami niż
          żeby mi nie zmieniła łuku bo się będę wyrywała.
          A piwko możliwe że by pomogło smileale tak głupio przyjśc po piwku do orto smile
          • hexe25 Re: leki 25.01.07, 22:51
            przed wizytą to może nie, ale po już można wink
        • paula_26 dajcie znac 01.03.07, 12:35
          dziewczyny na ile przed zalozeniem aparatu musiala ort zalozyc separatory czy
          robilyscie to same/???
          • nikamd Re: dajcie znac 01.03.07, 13:32
            Przed aparatem orto mi zakładała separatory,nie jest to takie proste, jest też troszkę bolesne i osobiście bym się tego sama nigdy nie podjęła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka