Dodaj do ulubionych

Zgryz głęboki

30.03.07, 12:41
Witam.
Wczoraj miałam 2 wizyte u ortodonty i okazało sie że oprócz moich krzywych
zabków mam wadę "zgryz głęboki" Poinformował mnie że bede miała zakładana od
razu aparat na górne żąbki i na dolne.
Czy ktos tez jest w podobnej sytuacji.
Prosze o informacje.
Obserwuj wątek
    • sisigma Re: Zgryz głęboki 30.03.07, 16:18
      Ja smile O jakie informacje Ci chodzi?
      • tigra.14 Re: Zgryz głęboki 31.03.07, 15:32
        ja mam...a moze lepiej napisze ze mialam zgryz gleboki. Wiem ze sa czasami
        zgryzu glebokiego nie mozna wyleczyc samym aparatem tak jak u mnie, tylko trzeba
        isc na operacje. Chociaz u mnie przy operacji retrogenii chyba coś zrobili
        czesciowo ze zgryzem glebokim. Obecnie mam zgryz otwarty i lekarze z tygodnia na
        tydzien zamykaja go...takze juz poprawa jest ogromnawink
        • aparatkaaa Re: Zgryz głęboki 31.03.07, 15:37
          Tigra.14, w jaki sposob Ci zamykaja zgryz otwarty?
          Ja sama mam takowy i jakims cudem sie zamyka, aparatem, choc nie skumalam
          jeszcze tego mechanizmu. A jak u Ciebie to robia?
          • tigra.14 do aparatki 31.03.07, 16:33
            u mnie to jest pewnie inaczej zamykane niz u Ciebie, bo to jest calkiem inna
            sytuacja. Ale ja mam plytke akrylowa, ktora orto na AM co tydzien albo co dwa
            lekko piluje...aby byla luka miedzy nia a zebami. Ja po operacji nosze caly czas
            wyciagi m/szczekowe, ktore naciagaja zeby...i tak to sie zamyka...Mi w ciagu 3
            tygodni(czyli 2 wizyty) zamknal sie prawie w calosci zgryz otwarty po prawej
            stronie. Po lewej jest gorzej...ale tu mialam po operacji ok 5mm wolnej
            przestrzeni miedzy zebami.

jesli nosisz wyciagi, to one zamykaja zgryz gleboki. No chyba ze masz wygiecia
            na lukach...mi tak poprzednia orto robila...zrobila wygiecia i tez to dzialalowink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka