Dodaj do ulubionych

odklejony zamek

23.04.07, 14:50
Witam wszystkichwink mam takie pytanko, odkleił mi się zamek w aparacie i czy
ortodonta mi przyklei ten sam czy będzie musiał wziąć nowy? Pytam bo u mnie
koszt takiego zamka wynosi 250zl bo mam aparat kosmetyczny, także nie jest to
aż taka mała sumka jak za jeden mały zameczekwink
pozdrawiam i proszę o szybką odp.
Obserwuj wątek
    • pata92 Re: odklejony zamek 24.04.07, 09:44
      mi pani przykleiła stary zamek...
      • tiffi1 Re: odklejony zamek 24.04.07, 10:47
        Ja również mam aparat kosmetyczny i kiedy odkleił mi się zamek Pani go
        przykleiła (ten sam), jeśli ci się ułamie, wtedy zakłada nowy
    • wikaaa1 Re: odklejony zamek 24.04.07, 10:52
      hej, wiesz co wydaje mi sie,ze to co najmniej pzesada,zeby placic za odklejony
      zamek,skoro sie odkleil to byl zle przyklejony(chyba ze robilas cos
      extremalnego z aparatem) czyli ortodonta powinien go przykleic bezplatnie!a co
      jesli odkleiloby Ci sie kilka zamkow?tez bys placila?ja uwazam,ze tego rodzaju
      naprawy powinny byc w ramach ceny za aprat(ktora w koncu jest niemala.) narazie
      mi sie nic nie odkleilo... ale nie zamierzam placic w razie czego
      • tiffi1 Re: odklejony zamek 24.04.07, 12:54
        Dodam jeszcze kilka słów, bo właśnie jakąś godzinę odkleił mi się zamek, znów
        ten sam.Ale po kolei. zakładając aparat powiedziała mi orto, że mam dwa zamki w
        cenie tzn. gdyby się połamałay odpadły to wtedy wymienią, no chyba, że będę
        przychdoziłą z połamanymi zamkami co wizytę.
        Aparat założyłam miesiąc temu. tego samego dnia odkleił mi się zamek (dwójka) i
        poszłam na drugi dzień do ponownego przyklejenia. Byłam trochę zdenerwowana, ale
        przebrnęłam. pani orto mówiła, że to się zdarza i żeby przychodzić odrazu i nie
        czekac, bo to ważne. Przykleiła i nic nie płaciłam.
        Dzisiaj miesiąć po byłam na zmianie drucika (po miesiącu mam już wymianę na inny
        drucik). Kiedy mi zmieniała drucik odkleiła się znów ta dwójka, przykleiła znów,
        załóżyła drucik.
        Nie zdąrzyłam nic zjeść a zamek brzdęk i znów do orto.
        Właśnie przed chwilą wróciłam, wzięła nowy zamek i przykleiła mi, powiedziała,
        żeby jeść, normalnie funcjonować, bo to się zdarza i jakby tak się stało to
        zebym znów przyszła.
        Za tą dodatkową wizytę nic nie płaciłam.
        Także tak to u mnie wygląda.
        • apetyt_na_czeresnie Re: odklejony zamek 24.04.07, 13:59
          kiedy pierwszego dnia odpadł mi zamek ale go zgubiłam (ostatni) orto skróciła
          mi aparat. gy odkleiła się dwójka, sama z siebie i nagle musiałam juz płacić
          100 zł crying
          • madziula1982 Re: odklejony zamek 24.04.07, 15:38
            Trafiłyście chyba na niezbyt kompetentnych lekarzy. Moja orto bez mrugnięcia
            okiem załatwia takie sprawy za darmo i bez czekania w kolejkach. Przecież to
            nie nasza wina,że coś się odklei (chyba,że ktoś majstruje przy aparacie).
            A jesli jeden zamek odkleja się non stop to możliwe,że orto za pierwszym razem
            zrobiła coś niedokładnie ( źle wytrawiła fluor) i dlatego kiepsko trzyma się
            ten zamek...
            • littlefrog Re: odklejony zamek 24.04.07, 20:45
              dokładnie. dobrze przyklejony zamek nie ma prawa odpaść przez cały okres
              leczenia, gdy odpada to znaczy że orto źle go przykleiła, a niektórzy jeszcze
              chcą za to pieniądze.. uncertain

mi nie odpadło jeszcze nic, a mam aparat od prawie 8 miesięcy i wcale go nie
              oszczędzam wink raz podczas jedzenia nachosów wyrwałam sobie tylko drut z dwóch
              zamków, w tym zjadłam jedną gumkę wink) a zamki na szczęscie ani drgnęły. orto
              mnie tylko "skrzyczała" że mam więcej nie jeść nachosów w aparacie i wymieniła
              bez gadania wszystkie gumki skoro już tam przyszłam wink

• jaketi Re: odklejony zamek 13.05.07, 22:44
                Tak, wiec widze ze nie tylko ja mam problemy z jednym zamkiem, który sie ciagle
                odrywa. Jutro bede dzwoniła do orto juz 3 raz w sprawie tego samego zamka,
                troche juz mi wstyd, chociaz wiem, że tak sie zdarza. A moze jest cos takiego,
                ze metalowe zamki lepiej trzymaja sie zebów niz krysztalowe (ja mam aparat
                krysztalowy).
                • monikaa161 Re: odklejony zamek 14.05.07, 20:37
                  no wiesz..ja to w sumie mam za sobą, zamek mi już orto przykleił, ale szczerze
                  powiedziawszy to jednak była moja wina i się przekonałam że dobrze przyklejony
                  zamek nie ma prawa odpaść. aparat nosze chyba ze 4 miesiące no i tylko raz mi
                  odpadł zamek(przez moją głupotę). pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka