labonita 30.04.07, 20:00 Mam pytanie czy aparatem stałym da się wyprostować zęby już w rok przy nie dużej wadzie?za odpowiedz z góry dziękuję! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lool2006 Re: szybkość prostowania zębów 02.05.07, 14:09 To sprawa indywidualna.Orto określa mniej więcej czas leczenia, który i tak się może wydłużyć albo skrócić. Odpowiedz Link
sisigma Re: szybkość prostowania zębów 03.05.07, 18:16 Co według Ciebie znaczy nieduża wada? Zęby w łuku znajdą się po 2-3 miesiącach, to znaczy będą 'proste' - ale nie musi to oznaczać jeszcze że wada zostanie zlikwidowana. Odpowiedz Link
agus863 Re: szybkość prostowania zębów 03.05.07, 23:04 Trzeba też dodać, że samo wyprostowanie to połowa sukcesu, potem nosi się aparat żeby utrwalić efekt, a potem się go zdejmuje i czeka Cię jeszcze jeden aparat - retencyjny, choć zazwyczaj już niewidoczny. Odpowiedz Link
iqnia Re: szybkość prostowania zębów 05.05.07, 15:47 Prawda jest taka, że u każdego leczenie przebiega inaczej. Jednak mimo wszystko u niektórych da się wyprostować zęby w rok (a nawet krócej). Ja jestem najlepszym przykładem Zdejmuję aparat po 10 miesiącach:] Pozdrawiam Odpowiedz Link
malinowymis Re: szybkość prostowania zębów 24.05.07, 11:31 a czy za ten aparat retencyjny placi sie dodatkowo ? Odpowiedz Link