pooziomkaa 25.03.08, 14:58 Ile mniej więcej czasu po założeniu drutu stabilizacyjnego mieliście aparat ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: Drut stabilizacyjny 25.03.08, 15:58 A możesz sprecyzować? Czy chodzi o to ile po zdjęciu aparatu nosi się drucik? Teoretycznie dopóki nie odpadnie Ale może być na 2 lata i może być na zawsze. Odpowiedz Link
pooziomkaa Re: Drut stabilizacyjny 26.03.08, 18:21 Nie. Chodzi mi o drut ktory orto zakłada na aparat przed końcem leczenia. Ile sie nosi taki drut utrwalajacy ? Odpowiedz Link
littlefrog Re: Drut stabilizacyjny 26.03.08, 20:10 o, nic takiego nie mam. za półtora tygodnia mam ostatnią wizytę przed zdjęciem, może wtedy mi go założą i dam znać Odpowiedz Link
littlefrog Re: Drut stabilizacyjny 26.03.08, 20:18 I teraz moje pytanie: czym taki drut różni się od zwykłych drutów? Odpowiedz Link
pooziomkaa Re: Drut stabilizacyjny 26.03.08, 20:51 Ponoć nie jest, w odróżnieniu od zwykłych okrągły, tylko kwadratowy. Ja w ogóle nie widzę żadnej różnicy ... Odpowiedz Link
littlefrog Re: Drut stabilizacyjny 26.03.08, 21:06 a mi się wydawało że wszystkie grubsze druty są w przekroju kwadratowe/prostokątne a tylko te cienkie okrągłe Odpowiedz Link
olczissimo Re: Drut stabilizacyjny 27.03.08, 09:43 ja taki drut będę nosiła w sumie 4-5 miesięcy, ale tylko dlatego, że za krótko noszę aparat żeby go zdjąć(muszę dobić do 1,5 roku),mimo że zęby są już prawidłowo ustawione. Normalnie, z tego co mi wiadomo nosi się go ok.2-3 miesięcy. Wygląda jak zwykły drut czworokątny, który orto zakłada tez na wcześniejszych etapach leczenia, tyle, że jest grubszy i sztywniejszy od poprzednich już przy samym zakładaniu to czuć littlefrog, może po prostu nie wiesz, ze drut, który masz teraz nazywany jest drutem stabilizacyjnym Odpowiedz Link
littlefrog Re: Drut stabilizacyjny 27.03.08, 10:46 olczissimo napisała: > littlefrog, może po prostu nie wiesz, ze drut, któr > y > masz teraz nazywany jest drutem stabilizacyjnym no chyba właśnie tak jest Odpowiedz Link