Dodaj do ulubionych

Bestialstwo!!!!!

30.12.10, 14:40
www.tvn24.pl/-1,1687795,0,1,maltretowany-kot-byl-tragicznie-przerazony,wiadomosc.html
Pewnie już o tym słyszeliście bo sprawa jest głośna od paru dni.Do sprawców dzięki miedzy innymi internautom trafiono i zwierzęta zabrano. Oprócz tego zmaltretowanego kociaka(filmu nie miałam odwagi obejrzeć) były tam jeszcze 3 inne koty i 2 psy.Zabrano wszystkie.Zwierzaki były poobijane ale najgorsze,że potwornie zastraszone.Szczególnie psy.Dręczyciele to 15 latek i jego 3 letni brat.Rodzice też tam byli.Powiedzcie co wyrośnie z tych dzieci???Aż boję się myśleć.I niech sagi nie pisze o wyższości rodzaju ludzkiego bo w takich sytuacjach wstydzę się,że do niego należę.
Obserwuj wątek
    • polnaro Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 14:53
      Ten piętnastolatek pewnie jest też "gwiazdą hartcoru" w szkole.
      Ciekawam, jakie konsekwencje poniosą rodzice.
      Zabranie zwierząt niczego nie załatwia w tej rodzinie, agresję przeniesie gdzie indziej.
      • sagittarius954 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 15:37
        Misia , ja naprawdę lubię zwierzęta ale nie zaprzyjaźnię się ani z niedźwiedziem ani z kobrą , wariat nie jestem . Jesli natomiast mam rozptrywać tą sprawę, to nie mogę się wypowiedzieć nie znając całej otoczki sprawy . Wy chętnie zapewne zagonilibyście tego młodego człowieka do więzienia, trzylatka do przedszkola tygodniowego a rodziców obciązyli potężna karą finansową .
        A ja pragnę wierzyć że to co się stało wynikało z ogromnej głupoty a nie z dewiacji młodego człowieka . Wszystko możąna uratować tylko odpowiednio do tego trzeba podejść i nie restrykcyjnie ,ale pokazując że zwierzęta też cierpią . Nałożenie kary da efekt zupełnie inny niż byście chcieli , winowajca odgrodzi się od społeczeństwa przegrodą i wewnętrznym poczuciem niesprawiedliwości . Te wszystkie media posłałbym do diabła , nie od tego są by karmić się pokazywaniem jednostkowych wyskoków głupich do entej potęgi młodzieńców .
        A przy zdaniu swoim pozostaję , najpierw człowiek później zwierzę . Póki nie załatwiacie spraw ludzkich i nie prostujecie ich dróg, wasze dbanie o zwierzęta jest tylko hipokryzją wynikającą z chęci pokazania się w fleszach kamer wideo . I tyle .
        • polnaro Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 16:12
          Sagi, ten okrutny filmik zrobił i umieścił w internecie właśnie trzynastolatek, bo chwalił się jaki to 'hartroc'. Dlatego dotarto do tej patologicznej rodziny, choć nigdzie nie przeczytałam jacy są, wystarczy, że znęcali się nad 5-tką zwierząt.
          Co do kar - jest pewien typ osobowości, że tylko sroga i nieunikniona kara może nad nim zapanować, pohamować okrutne wyczyny.
          Jak możesz bronić wolności nieograniczanej niczym?
          Naprawdę wierzysz, że danie ludziom wszystkiego co potrzebują wyeliminuje zbrodnię? Ja uważam, że z nudów będzie się mnożyć.
          Pewnie, że mamy wiele społecznej niesprawiedliwości, ale co? Pogłaskać tego smarkacza, a rodzicom dołożyć kasy na ..... wiadomo co?
          • misia007 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 16:26
            Jedno co mnie ucieszyło w tej sytuacji to powszechny w necie ostracyzm i potępienie w stosunku do tych ludzi.Nasz stosunek do zwierząt świadczy o naszym człowieczeństwie właśnie dlatego, że stoimy podobno wyżej.Co do tych ludzi to przyznam,że wszystko mi jedno co się z nimi stanie.To patologia w czystym wydaniu.Każdy seryjny morderca zaczynał od zwierząt no ale w którymś momencie już mu to nie wystarczało.W powiedzeniu "czym skorupka za młodu nasiąknie... jest sporo prawdy i dlatego nie widzę dla nich przyszłości w normalnym,społeczeństwie.Za takie bestialstwo kara być musi i im dotkliwsza tym lepiej bo tylko taki język to środowisko rozumie.Wybaczenie to dla nich ...słabość.Zresztą pies ich trącał.Ważne by już nigdy żadne zwierzę do nich nie trafiło.
            • sagittarius954 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 17:15
              Misiaku, ja Ciebie proszę , przeczytaj jeszcze raz to co napisałaś , wiele w tych słowach niezastanowienia , może z niektórych stwierdzeń wycofasz się , nie chodzi o publiczne stwierdzenie , nie , po prostu albo takich ludzi można zutylizować albo liczyć na ich opamiętanie? jeśli nie można na wykształcenie w nich ważnych odruchów ludzkich . Naprawdę ,ani ten kot nie będzie szczęśliwy w ochronce i wiesz doskonale że zwierzęta częściej wybaczają od ludzi . Malujesz srogi los nas , no bo jak spotkamy takiego osobnika na swojej drodze i nas otłucze o ścianę .... ale ty nie chcesz się nim zajmować ani żeby zajmowało się nim społeczeństwo , tylko więzienie albo utylizacja . Więc niech nas tłucze , bo więzienie nie jest żadnym sposobem naprawy .
              • misia007 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 17:21
                Sagi za moment ma być o tym W "prosto z Polski" podobno-obejrzyj.
        • natla Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 16:14
          Przecież jasne, że to z głupoty. I zapewne z takiego, a nieinnego wychowania. Maluch jak to każdy maluch, podgląda i realizuje. Nie jego wina, że dorośli koło niego dają mu przykład albo pozwalają na młócenie TV na niewłaściwych programach
          A to info z prasy:
          "Małopolska policja zatrzymała 15-latka, prawdopodobnie autora filmu umieszczonego w internecie, na którym dziecko znęca się nad kotem.
          Do zatrzymania doszło w jednym z krakowskich mieszkań dzisiaj po godzinie 15. Policja zatrzymała 15-latka, najprawdopodobniej autora filmu. - Chłopiec mieszka w Krakowie. Wstępnie policjanci odbyli już z nim rozmowę. Na razie trudno mówić, jakie były jego motywy - mówi w rozmowie z TOK FM dodała Katarzyna Padło z zespołu prasowego małopolskiej policji.
          Dziecko, które bezpośrednio w filmie znęca się nad zwierzęciem to 3-letni brat nastolatka.
          Kot, nad którym znęcano się przeżył całe wydarzenie. - W mieszkaniu znajdowały się jeszcze cztery psy i dwa koty. Zwierzęta zostały zabrane do schroniska, gdzie zostaną przebadane - dodała.
          Internauci zareagowali bardzo szybko
          Film ten zbulwersował wielu internautów, którzy natychmiast reagowali, wysyłając zgłoszenia do różnych jednostek policji w kraju - dodała Katarzyna Padło z zespołu prasowego małopolskiej policji.
          Na filmie umieszczonym w serwisie YouTube "Kot kaskader" małe dziecko, mające jeszcze kłopoty z samodzielnym chodzeniem, maltretuje kota. Łapie go między innymi za głowę i zaczyna kręcić, później uderza o ścianę. Kilka razy. W innym fragmencie ciągnąc za ogon bierze zamach i uderza o meble.
          Autor filmu usunął nagranie z serwisu po tym, jak o sprawie zrobiło się głośno w mediach."

Mam nadzieje, że uda się 15-latkowi uzmysłowić co zrobił, bo nie kara jest najważniejsza, a jego zrozumienie.
          • polnaro Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 16:48
            Ten 15-latek może i jest w stanie coś zrozumieć, ok, może zaraz, może później.
            Tylko rodzice, gdzie oni w tym wszystkim?
            Uważam, że powinni pokryć całe koszty leczenia zwierząt i łożyć na nie do czasu adopcji przez inne osoby + sprawa sądowa za niewłaściwe sprawowanie opieki rodzicielskiej.
            To minimum. Inaczej głupota będzie rozkwitać.
            --
            • sagittarius954 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 17:22
              O rany że ja mam się z wami i z tymi zwierzakami. Litości , polnarko rodzice winni bo mieli cztery psy i dwa koty ??????? I najpierw je tłukli o ściany a później zjadali ???????? I zapewne byli w domu bo są menele i taki skruszaly kot potrzebny był im do garnka ????? Może oni są źli , naprawdę a ja zwyczajnie potrzebuję mieć serce po właściwej stronie .
            • izis52 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 17:28
              Sagi pisze : najpierw człowiek później zwierzę i ja myślę podobnie. Nie jestem zwolenniczką surowych kar, a raczej mądrych. Niestety sporo edukacji trzeba, aby zmienić sposób myślenia o zwierzętach, zwłaszcza w wiejskich środowiskach. Ich potomkowie w miescie nie zmienili się na tyle, aby zawracac sobie głowe traktowaniem zwierząt przez pociechy. Myslę, że mądra kara to np. nieodpłatna praca w schronisku dla zwierząt, przymusowe obejrzenie filmów o odczuciach zwierząt w roznych sytuacjach. A jakie kary stosować dla małolatów znęcajacych sie nad malcami, babciami, rodzicami ? Dozywocie ? Jak mierzyć i oceniac, co gorsze ? A co powiedzielibyście o kobiecie handlujacej dziećmi lub karygodnie je zaniedbującej. Może moja wrazliwość bardziej skierowana na krzywde ludzką ? Nie wiem. Miałam do niedawna kolejno kilka psów - bardzo kochanych, a teraz pokojowo walczę z sąsiadem na wsi, co to pięknego owczarka zamyka w metalowym kojcu i nie pojawia się 2- 3 dni. Stale pożycza od nas drobne kwoty - czasem oddaje. Pozyczamy warunkowo, jak pozwoli psu biegać, a są warunki, tyle, że on nie zauważa potrzeby wybiegania, prażącego słońca itp. Leń sakramencki twierdzi, ze pies trawnik niszczy, a na spacery nie ma czasu. Doszło do tego, że w lecie biegał u nas w ogrodzie.

Dokarmiamy go za każdym przyjazdem, podobnie jak koty sasiadów.
              • misia007 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 17:50
                Nie wiem czy obejrzałeś ale ja tak.Weterynarze, psychologowie są wstrząśnięci takim okrucień stwem u 14 latka i zgodni,że chłopak wymaga leczenia..On w dodatku nie widział nic złego w tym co robi.Ciekawe prawda.Sagi ja myślę, że są ludzie po prostu żli.Są oczywiście tacy co to "muchy by nie skrzywdzili" i tych jest większość i właśnie dla nich powinniśmy tępić wszelkie przejawy złą.Nie bagatelizować, nie odwracać głowy ale reagować.Zaczyna się od zwierzaka bo to łatwe a potem już leci, rówieśnicy,staruszki bezbronne, bezdomni.Nie ma dwóch moralności osobnej dla ludzi, osobnej dla zwierząt albo jesteś okrutny albo empatyczny albo....obojętny.Cieszę się, że tych ,którzy reagują jest coraz więcej.Policjant powiedział, że o tym filmie został powiadomiony chyba każdy posterunek w Polsce.
                • polnaro Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 18:23
                  A ja z uporem wracam do rodziców.
                  Nie, nie jest ich winą, że mieli x psów i y kotów, ich winą jest to, jak wychowują dzieci /3 i 15 latka/, ich zachowanie i zachowanie dzieci jest ich winą, bo musieli wiedzieć, jak są traktowane zwierzęta, a może sami też dawali zły przykład. Zwierzęta były w okropnym stanie fizycznym i psychicznym i to był stan zadawniony.
                  Nie jestem fanatyczną miłośniczką zwierząt i zawsze człowiek jest dla mnie ważniejszy, więc żadnej 'gęby' Sagi nie przyprawisz mi tu big_grinbig_grin.
                  Problem jest głębszy, co wyraźnie wcześniej napisałam, bo nie wierzę, że tylko zwierzęta są problemem tej rodziny. Na pewno nie.
                  • misia007 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 18:39
                    Też się nie uważam za fanatyczkę ale przerażeniem nie napawa okrucieństwo ,szczególnie w stosunku do słabszych.Np. Ci konkubenci, ojcowie katujący dzieci, maltretujący ich matki.Oni od czegoś zaczynali, najpewniej od zwierząt.Nie może być w nowoczesnym społeczeństwie przyzwolenia na okrucieństwo...w żadnej formie.
                    • misia007 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 18:42
                      www.mmtrojmiasto.pl/11576/2010/12/30/zabil-kotka-uderzajac-nim-o-chodnik-i-sciane-prokuratura-umorzyla-sprawe?category=naSygnale
                  • sagittarius954 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 18:50
                    ONie no jeszcze tego brakuje żebyście mnie posądziły o przyprawianie gęby . Wydaje mi się że nigdy nikomu żadnej gęby nie przyprawiałem a jedynie moc buziaków rozdałem . Problemy są w każdej rodzinie i nie ma potrzeby roztrząsać ich na gremium szerszym .
                    Z głupoty można wyrosnąć , taki wiek , a jeśli jak to w Biblii jesteście bez winy to rzucajcie kamieniem . Nie podoba mi się to zauważanie przez media jakiejś sprawy i trzymanie jej do momentu skazania jakiegoś wyrostka . A ci wszyscy którzy zostali powołani do tego by rozwiązywać problemy młodych w rodzinie zostają ominięci bo króluje jedna metoda . Więzienie , kara jako starszak dla ogółu ale nie dla tego konkretnego sprawcy . Dobra ja wybywam z tego wątku ani wy mnie ani ja was nie przekonam , wiem swoje swoich dzieci nie straszyłem więzieniem a do celu dochodziłem zupełnie innymi metodami . Co i tak nie ustrzeże ani niczego ani nikogo bo dzieciaki i tak muszą pójść własnymi drogami i te zasady wyuczone pomagają im zawrócić w odpowiedniej porze z z obranej drogi . A błędy większe i mniejsze zawsze będą .
                    • eurytka Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 18:57
                      www.youtube.com/watch?v=_KxksoUWAxQ&feature=player_embedded
                    • pierogi_z_jagodami sagittarius954 30.12.10, 19:33
                      "Nie podoba mi się to zauważanie przez media jakiejś
                      > sprawy i trzymanie jej do momentu skazania jakiegoś wyrostka . A ci wszyscy kt
                      > órzy zostali powołani do tego by rozwiązywać problemy młodych w rodzinie zostaj
                      > ą ominięci bo króluje jedna metoda . Więzienie , kara jako starszak dla ogółu a
                      > le nie dla tego konkretnego sprawcy ." - Trzeba rozgłaszać, napiętnować, pokazywać, uczyć, że my, jako ludzie, winniśmy opiekować się słabszymi i uzależnionymi od siebie, aby stosunek ludzi do mniejszych, słabszych ewoluował. Wychowane społeczeństwo jako zbiorowość będzie stosowało inne kody i taktyki przy penetracji tego świata. To nie ma znaczenia, czy chodzi o kotka, którego wzięło się pod opiekę, czy o krowę prowadzoną na rzeź, o dziecko albo żonę. Chodzi o empatyczny, ludzki stosunek do świata. Tego trzeba uczyć, bo nasze społeczeństwo jest zdegradowane traumami, alkoholizmem i brakami w wykształceniu i afera medialna wokół tego zdarzenia jest pouczająca. Ludzi trzeba uczyć i wychowywać.
                      • natla Re: sagittarius954 30.12.10, 21:10
                        Filmik był przez dobę na głównej stronie gazety. Na szczęście odpowiednio zatytuowany. Nie odważyłam sie otworzyć. Wystarczył mi opis dziś przeczytany. Koszmar.
                        Zgadzam sie z Pierogami....takie sprawy trzeba nagłaśniać. Moze w jakimś zakutym łbie otworzy się klapka i choć odrobinę empatii wypłynie. Dzieci są bezwiednie okrutne z natury i dopiero wychowanie je ukierunkowuje. A jak brak wychowania, to mamy młodocianego przyszłego mordercę. Mam nadzieję, że ten chłopak zostanie uratowany, ale ilu takich bezmyslnych, "bezdomnych" nastolatków chodzi po świecie?
                        • misia007 Marika ma nowy dom, 04.01.11, 19:33
                          www.tvn24.pl/-1,1688361,0,1,maltretowana-kotka-ma-nowy-dom,wiadomosc.html
                          czyli dla niej happy end.Dlatego trzeba nagłaśniać takie sprawy i odbierać zwyrodnialcom zwierzaki.Powodzenia mała.
                          • natla Re: Marika ma nowy dom, 04.01.11, 20:01
                            Cudnie, może zapomni....
    • pierogi_z_jagodami Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 19:25
      Widziałam film na Facebooku, zanim go wycofano z YouTuba. Chyba Empatia puściła go na swoim profilu. Patrzyłam przez chwilę, potem mnie zamurowało, aż oprzytomniałam, zatrzymałam go, zamknęłam oczy i próbowałam zapomnieć. Jeszcze wtedy film nie był tak sławny, nie spodziewałam się takich widoków. Tu nawet nie chodzi o roztkliwianie się nad losem męczonego zwierzaka. Zazwyczaj się nie roztkliwiam nad niczyim losem. Najgorsze było zderzenie - trzylatek, niewinny maluszek, widoczne przerażenie i udręczenie małego kota (znam koty, żaden z moich znajomych kotów nie pozwoliłby sobie na takie traktowanie, dzieciak byłby poharatany pazurkami, ten kociak był już złamany) i fakt, że za kamerą stał ktoś dorosły albo starszy i kręcił. Widać było, że scena jest inscenizowana na zimno, z rozmysłem, z premedytacją.
      To ludzie robią takie rzeczy? I się tym chwalą? Przepraszam, to gdzie ja żyję?

A trzeba być świadomym że to, co dociera do naszych oczu, jest wierzchołkiem góry lodowej.
      Gdzie my żyjemy?????
      • super222 Re: Bestialstwo!!!!! 30.12.10, 19:49
        Przed dwoma dniami filmik był wklejony na jednym w forów GW
        (został skasowany) a pod wklejonym wątkiem rozpoczęła się
        dyskusja, sądząc po ilości postów - bardzo ożywiona.

Nie otworzyłam linka i nie widziałam filmiku, nie czytałam
        wypowiedzi. Mam spokój.
        Domyślam sie, że w drastyczny sposób
        przedstawiona została mrożąca krew w żyłach niedola kotka dręczonego
        przez dziecko 3-letnie. Mnie żal jest dziecka.
    • mala200333 Re: Bestialstwo!!!!! 05.01.11, 00:16
      Podobno dano kuratora tej ..hm...'rodzinie'.
      • misia007 Re: Bestialstwo!!!!! 09.01.11, 20:35
        To nie koniec w potworny sposób zabito pięknego husky, nie wkleiłam bo nawet doczytać tego nie mogłam.Jest petycja podpisałam ją już ponad 100 000 osób o bezwzględne kary wiezienia dla sprawców ale nie mogę trafić na otwierającego się linka.Moż komuś bystrzejszemu się uda. Please!!!
        • misia007 Re: Bestialstwo!!!!! 09.01.11, 20:40
          www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-w-sprawie-orzeczenia-bezwzglednej-kary-pozbawienia-wolnosci/66
          podobno serwer raz się otwiera ,raz nie.
          • filip505 Re: Bestialstwo!!!!! 09.01.11, 22:07
            ...misia,"znam cie od lat",jestes bardzo rozsadna,chyba
            za bardzo jak na moje pojmowanie swiata,wiec musisz
            wiedziec ze wsadzanie do wiezien nie jest recepta na to,
            uswiadamianie,nauka tolerancji wiecej moze zrobic,
            to sie dzieje ale idealny swiat to marzenie,nieosiagalne
            niestety,tu w usa przyjeto zasade ze w schroniskach
            zwierzaczek morze byc okreslony czas,nie pamietam
            jaki ,jak nie znajdzie rodziny,jest usypiany,czy to
            dobrze niech kazdy odpowie za siebie,to kosztuje,
            miasta nie maja pieniedzy,wiec co?,maja zabrac
            domom dziecka?????? na przyklad,szkolom?,
            podniesc podatki?,wiesz ze jestem za ochrona
            zwierzat,tylko troche mniej emocjonalnie to widze.
            • wrzosowapolana Re: Bestialstwo!!!!! 09.01.11, 22:18
              Kolejny, który podważa mój szowinizm smile

Filip, jeśli się nie mylę, to akurat w Stanach właśnie jest, niewielki na razie, problem sfor dzikich psów? Jest już kilka śmiertelnych ofiar. Oczywiście psów nie winię, ale problem jest i dobrze, że się o nim mówi (informacje z programu discovery).
    • wrzosowapolana Sagi 09.01.11, 22:14
      Będziesz mnie miał na sumieniu. Przez Ciebie chyba przestanę być szowinistką smile

Dziecko, które nigdy nie było bite i poniewierane, nie będzie okrutne. Myślę o 15-latku, 3-latek tylko tępo słucha starszego brata, bo ten mu imponuje. Bo z dzieckiem jest jak z workiem - co włożysz do środka, to z niego wyjmiesz.
      Nie, nie uważam, że winni, bo wina jest nie powinni ponieść kary, ale niech ona będzie wychowawcza. Np. wolontariat w schronisku dla zwierząt pod okiem osoby, która kocha zwierzęta i nauczy tej miłości chłopca, żeby nie stał się aspołeczny, bo to prawda, że może mścić się na ludziach, gdy pomyśli: a gdzie była telewizja, kiedy to mnie bito?
      I jeszcze jedno. Gdybyśmy bardziej dbali o dzieci, nie byłoby problemy z ich okrucieństwem.
      • filip505 Re: Sagi 09.01.11, 23:33
        ....jak milo to slyszec,ale chyba znasz powiedzenie
        "od jednej matki nierowne dziatki",nie da sie do konca
        "zaprogramowac" dzieci,mimo ze wiele mozemy im
        dac,
        • wrzosowapolana Re: Sagi 10.01.11, 07:41
          Nie, nie znałam tego porzekadła, a sądziłam, że znam wszystkie smile Mądre. Ale czy może urodzić się człowiek z gruntu zły? Pewnie tak. Różne są choroby.
          • misia007 Re: Sagi 10.01.11, 10:08
            Filip oczywiście uczyć ale myśl realnie-uczyć to ja mogę swoją wnuczkę i to robię.A przeciwdziałać okrucieństwu trzeba.Jest wina, musi być kara.I to przykładna.Wiem co się dzieje w USA bo mam tam sporo przyjaciół a poza tym głośno o tym.Wzorem nie jesteście.Europa uważa was za barbarzyńców-amputacja kotom pazurów,przecinanie psom strun głosowych tego się w Europie nie robi.W krajach skandynawskich i Niemczech i innych bardziej rozwiniętych problemu nie ma.Na zwierzę ze schroniska się czeka.Mało tego sprowadzają do siebie od nas ze schronisk nawet chore.Lekarstwem są planowe sterylizacje i u nas też się już to robi.Miasta co roku na wiosnę dają nawet na to darmowe talony.W schroniskach jest to obowiązkowe.Problemem jest jeszcze wieś bo tam mają swoista moralność.Kastracja jest dla nich nie do pomyślenia bo to okaleczenie ale topienie szczeniaków czy kociaków to OK.A co do zwyrodnialców to mówi się ,że pies który zabił, poczuł krew, będzie zabijał.I myślę że z ludżmi jest podobnie .Tak są ludzie żli, którym zadawanie bólu ,śmierci sprawia przyjemność .Tu żadna resocjalizacja nie pomoże.Oni przeszli pewną granicę i nie ma dla nich powrotu.
            • misia007 Re: Filip 10.01.11, 10:22
              Wiesz ja chyba nie uważam siebie za osobę rozsądną ale z pewnością empatyczną .Przyznam to łatwe nie jest.Nie potrafię przejść obojętnie wobec krzywdzonych a czasem bym chciała bo ...to łatwiejsze.No ale nie potrafię więc naprawę świata zaczęłam od swojego podwórka i jakoś udało mi się zarazić tym sąsiadów.Całego nie zmienię, jasne ale próbować będę bo najgorsza jest bierność ,obojętność czyli...milczącę przyzwolenie.
              • misia007 Oddsiedzą 10 miesięcy 17.01.11, 17:10
                co do dnia za zabicie suki husky.Wyjątkowo okrutnie.Czy ich to czegoś nauczy.???Spodziewam się 10 miesięcy nie w kij dmuchał.W dodatku nie sądzę żeby w kiciu uchodzili za bohaterów.Ponad 100 000 tysięcy internautów podpisało apel o przykładne ich ukaranie.
                • izis52 Re: Oddsiedzą 10 miesięcy 17.01.11, 18:58
                  Poczytałam komentarze, że za mało. Nie mam zdania, ale powiem, że każdy dzień w tym przybytku dotkliwy, a dotąd kary były w zawiasach smile
                  • misia007 Re: Oddsiedzą 10 miesięcy 17.01.11, 19:03
                    Też uważam,że za mało dla takich bestii ale przynajmniej dobrze ,że nie w zawiasach.
      • sagittarius954 Re: Sagi 10.01.11, 10:04
        Zaprawdy wrzosowa smile opłaca się nie traktować jedną miarką wszystkichsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka