ania091951 26.05.06, 03:34 Wszystkiego Najlepszego Wszystkim Mamuskom Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania091951 Re: Dzien Matki 26.05.06, 03:40 W Stanach Dzien Matki obchodzone bylo 14 maja Odpowiedz Link
tofika Re: Dzien Matki 26.05.06, 08:21 UroczyŚcie obwieszczam, ze jako Mama "szterech" szczęść Odpowiedz Link
malwina52 mamuski... 26.05.06, 08:26 duzo radosci ze swych pociech zycze kartki.onet.pl/2541,kartki.html Odpowiedz Link
mira54 Re: Dzien Matki 26.05.06, 08:28 Ja rowniez dolaczam sie do zyczen. Dzien Matki jest raz w roku szczesliwy i pelen uroku W ty dniu pragne zlozyc Wam zyczenia zdrowia, szczescia i powodzenia. Odpowiedz Link
regine Re: Dzien Matki 26.05.06, 09:10 Mamo, chodź ze mną! Dam Ci łąkę ! Z kwiatami, ze skowronkiem, ze słonkiem. Do wąchania, słuchania, patrzenia... Wiem, że pamiętasz, jak wygląda Choć nie widzisz tego teraz ( Ale do łąki dodaję życzenia. Nawet, gdy się zachmurzy na niebie, nawet gdy kłopotów nazbiera, My uśmiechamy się do siebie Zawsze jak tu Jak teraz !!! @-->-->-- @-->-->-- @-->-->-- Odpowiedz Link
filomena1 Mamo. nie zdążyłam 26.05.06, 09:35 Maria Nurowska zadebiutowała znakomitą ksążką . to była rozmowa z "duchem Matki", Czy ktoś pamięta tytuł tej książki, czytałyście? jak ją odebrałyście ? dla mnie była wstrząsająca. Obudziła mnie . Mamo. nie zdążyłam powiedzić Ci jak bardzo Cię kocham , jak żyjesz w moim sercu, zawsze. Fil. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re:Dzień Matki 26.05.06, 10:54 Wszystkim Mamom radości,zadowolenia z dzieci,wnuków i pogody ducha zyczę) Odpowiedz Link
natla Re:Dzień Matki 26.05.06, 11:58 Mojej Mamie palę od rana świeczki i kupiłam śliczne kwiatki. Poszukajmy na wschodnim niebie naszych nieżyjących Mam..... img162.imageshack.us/img162/8586/wschodzcemajowesoce5gn.png A tu kwiatek dla wszystkich Mam, które są ciągle z Wami: img162.imageshack.us/img162/9134/dlamam9vy.png Odpowiedz Link
czarny.humor Mojej mamy już dawno nie ma wśród nas... 26.05.06, 19:49 Ale Ona i tak wie, że wciąż uważam: Nie ma jak u mamy Ona jedna dostrzegała w durnym świecie tym jakiś ład własną piersią dokarmiała oczy mlekiem zalewała Wychowała jak umiała a gdy wyjrzał już człek na świat wziął swój los w ręce dwie i nie w głowie mi było że Ref : Nie ma jak u mamy ciepły piec cichy kąt Nie ma jak u mamy kto nie wierzy robi błąd Nie ma jak u mamy cichy kąt ciepły piec Nie ma jak u mamy kto nie wierzy jego rzecz A tym czasem człeka trapił spać nie dawał mu taki mus żeby sadłem się nie dławić lecz choć trochę świat poprawić nieraz w trakcie tej zabawy świeży na łbie zabolał guz człowiek jadł z okien kit lecz zanucić mu było wstyd Ref : Nie ma jak u mamy ... Te porywy te zapały jak świat światem się kończą tak że się wrabia człek pomału w ciepłą żonę stół z kryształem I ze szczęścia ogłupiały nie spostrzeże się nawet jak w becie już ktoś się drze komu wcale nie w głowie że Ref : Nie ma jak u mamy )) Odpowiedz Link
beika Re: A moja mama... 26.05.06, 19:55 Moja mama jest jeszcze szczęśliwie z nami. Ja też jestem szczęśliwą matką i z tej okazji jutro przygotowuję obiad pt. "Nie ma jak u mamy". Zebrałam zamówienia i każdy będzie miał coś dla siebie, coś co lubi . Mama-seniorka oczywiście będzie gościem i też coś specjalnego dla Niej szykuję. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: A moja mama... 27.05.06, 01:32 Bardzo spóźnione ale szczere , radosne Zyczenia dla wszystkich mam z forum pięćdziesięcilatków od sagiego))) Odpowiedz Link
wiktoria53 Dzień Matki 26.05.07, 06:35 Dziś ten bardzo wazny dzień. Święto naszych kochanych Mam, niektóre jeszcze są przy nas, inne już odeszły, ale zawsze je kochamy , nosimy w sercach i pamiętamy.Moja jeszcze jest, więc mimo że tyle przy niej zajęć, kocham Ją i tak mi dobrze kiedy przytulam się do Niej, czuję wtedy takie kojące ciepło. Składam życzenia wszystkim Mamom na forum i Waszym Mamom drodzy forumowicze również. Wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Dzień Matki-piosenka 26.05.07, 06:52 Do życzeń dokładam piękną piosenkę www.youtube.com/watch?v=6BKS_bZJ9lQ Odpowiedz Link
wiktoria53 Jest ktoś kto trwa do ostatka 26.05.07, 07:05 "Przychodzą w życiu dni powodzi, Gdy wszystko zdradza nas i zawodzi Gdy pociąg szczęścia w dal odchodzi Gdy wraca zło do wiary twierdz Gdy grunt usuwa się jak kładka Jest wtedy ktoś kto trwa do ostatka Ktoś kto nie umie zdradzić - Matka I serce jej, najczystsze z serc " Odpowiedz Link
wiktoria53 Matko moja ja wiem 26.05.07, 07:17 Matko moja ja wiem Matko moja ja wiem , wiele nocy nie spałaś. Gdym opuszczał nasz dom , aby iść w obcy świat. I na szczęście dalekie, skromny dar, lniany ręcznik mi dałaś, Haftowany przez ciebie i barwny jak kwiat. Haftowany przez ciebie wzorzysty i barwny jak kwiat. Na nim kwitną do dziś tulipany i wiśnie Żywa wciąż zieleń łąk, śpiew słowika wśród bzów I jedyny na świecie drogi mi , trochę smutny twój uśmiech. Ukochane twe oczy , błękitne są tu. Nade wszystko kochane, twe oczy błękitne są tu. Gdy mi smutno i źle, idę w leśną gęstwinę, W szumie dębów i traw wspomnę te dawne dni. Na zwalonym przez burzę, starym pniu brzozy ręcznik rozwinę Wtedy wraca i miłość i szczęście i łzy. Wtedy wraca matczyna ,twa miłość i szczęście i łzy Może ktoś ma wykonanie tej piosenki przez Bernarda Ładysza? Och, jak chciałabym jej posłuchać. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Matko moja ja wiem-fragmencik muzyki:) 26.05.07, 07:21 www.utworki.pl/pl/id_3049.html Odpowiedz Link
malwina52 Re: Matko moja ja wiem-fragmencik muzyki:) 26.05.07, 09:03 wszystkiego najlepszego kochane mamuśki Odpowiedz Link
e-baba Dziękuję Ci, Mamo... 26.05.07, 09:03 "Pewność" - Renata Strug Miękka chusteczka ocierała łzy, smutki małe i duże, przeganiała gwałtowne, dziecinne burze Twój Uśmiech Ciepły szal otulał radosne chwile i ogniki, co tańczyły nieśmiało w rytm serca muzyki Twoje dłonie Kryształowe lustra malowały moje najlepsze odbicie, każdą chwilę dobra w podwójnym zachwycie Twoje oczy Kolorowy parasol przeganiał czarne chmury i złe zawieruchy, dawał iskrę nadziei i ziarnko otuchy Twoja miłość Twój uśmiech, Twoje dłonie, Twoje dobre oczy, Twoje serce - przy moim wytrwale wciąż kroczy; Tak było, jest i nadal zostanie tak samo ... Za tę pewność niezbitą dziękuję Ci, Mamo /Renata Strug/ W tym najpiękniejszym dniu roku - życzę: Matkom - aby ich macierzyństwo zawsze radosnym było, a wszystkim nam - aby Mamy nasze były z nami długo,długo, jak najdłużej... Odpowiedz Link
regine Re: Matko moja ja wiem...:) 26.05.07, 09:09 Że Cię kocham, za to, że jeszcze jesteś, że dzwonisz, że pytasz o zdrowie, że starasz się pocieszać w trudnych momentach życia, że jesteś zawsze i byłaś od zawsze. Mogę się zawsze utulić do Ciebie, ucałować spracowane dłonie... Będziesz zawsze i na zawsze....)) Wszystkim mamom tu i tym już "Tam". DZIĘKUJE Co byłby za świat bez mam....? Odpowiedz Link
dankarol Re: Dzien Matki 26.05.07, 10:10 Hej mamuśki, świętujcie dzisiaj radośnie calutki dzień. a właściwie nie tylko dzisiaj, lecz jak rok długi Odpowiedz Link
tofika Re: Dzien Matki... 26.05.07, 12:25 Pozdrawiam serdecznie wszystkich ,ktorzy juz wpisali zyczonka .. Wszystkie Mamy niech maja i zawsze daja milosc i wzajemna od dzieci.. tych rodzonych i tych przybywajacych do rodziny.. oczekujacych dzieci , niech im gwiazdka pomyslnosci zawsze jasniutko swieci... img528.imageshack.us/img528/7639/559059055590251zn5.jpg podaje stronke gdzie mozna i pospiewac i poczytac... www.rafal.bicom.pl/dzien_matki.htm Odpowiedz Link
gerda11 Re: Dzien Matki... 26.05.07, 13:26 Wszystkiego co naj-naj- najlepsze w życiu jest .... Mamo mamo, cóż ci dam? tylko jedno serce mam a w tym sercu róży kwiat mama, mamo ŻYJ STO LAT! * Dzisiaj sklądam ci Mamo Najlepsze życzenia Za twe przykrości, za twe cierpienia Za noce bolesne, za noce czułe Za wszystko mamo dziś ci dziękuje Dziś jestem dorosły a ty nieraz szlochasz Ty jesteś moja matka i za to cię kocham Odpowiedz Link
filomena1 Dzien Matki Osieroconej 26.05.07, 16:06 www.opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZR/dzien_dzu_matka2007.htmlhttp://www.opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZR/dzien_dzu_matka2007.html Dla mnie to temat juz dawno wstrzasajacy . Jednak z innego punktu widzenia. Dzis jest rocznica smierci matki mojego kolegi. Umarla z bolu, ze przezyla i pochowala dwoch soich synow. Mlodszego gdy mial lat 18, a starszego gdy mial lat 33. W dniu Matki peklo jej serce, doslownie i w przenosni. Przezyc wlasne dziecko jest straszliwa tragedia, niewyobrazalna. Takze jest to strachem dla wielu rodzicow, ktory spedza im sen z glowy. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Dzien Matki Osieroconej Fil 26.05.07, 16:45 Całkowicie sie zgadzam z tym, co napisałaś na końcu postu.Zawsze i wszędzie będziemy drżały w trosce o swoje dzieci, czy aby nic im sie nie stanie złego. Każda matka pragnie przeżyć swoje dzieci. I lęka się aby nie było odwrotnie.Jeśli staje sie inaczej, to jest to niewyobrażalny ból dla rodziców. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Dzien Matki Osieroconej Fil 26.05.07, 16:48 Czy o to chodziło? www.opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZR/dzien_dzu_matka2007.html Odpowiedz Link
ania091951 Re: Dzien Matki Osieroconej Fil 26.05.07, 16:56 Zycze Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich mamus Odpowiedz Link
dwa-filary Kochana Mamo !!! 26.05.07, 17:35 Nie mogę Ci złożyć życzeń,ani przytulić Cię mocno. Nie mogę porozmawiać i brak mi tego... Tak bardzo Cię kocham Mamo i tęsknię... Moja Mama odeszła dawno temu,ale do dziś kocham Ją tak samo jak dawniej. Ja tez jestem mamą i mam kochaną córkę,która chyba kocha mnie tak samo jak ja swoją. Wszystkie MAMY-wszystkiego najlepszego!!! Odpowiedz Link
filomena1 Re: Dzien Matki Osieroconej Fil 27.05.07, 11:15 Tak , to o ten link chodzilo, dziekuje Wiktorio. Mojej Mamy tez juz nie mam. Pisalam o tym tutaj wyzej rok temu. Matka zawsze byla z nami , przy nas , a my w niej ,doslownie i w przenosni, od chwili naszego poczecia do czasu jej istnienia, potem jest juz tylko w naszej pamieci , sercach i duszy. Mysle , ze wziazek uczuciowy z matka jest zupelnie inny niz z Ojcem. Nie rozumiem dlaczego czepiaja sie P.p.JK o to, ze Matka mieszka razem z nim. Akurat to uwazam za bardzo szlachetne z jego strony, ze nie zostawia samotnie stara matke na opieke spoleczna , czy tez oplacanej opiekunki. Satrzy ludzie nie powinni mieszkac samotnie. Aczkolwiek jest to niestety uznane za norme, bo mlodzi chca mieszkac z dala od starych. Odpowiedz Link
filomena1 O Matko Swieta 27.05.07, 17:25 Wpadlam sobie przed chwilka na Blog Agaty Passent. Akurat pisze o Dniu Matki i robotnikach remontujacych mieszkania obok. Ku..m.... sypie sie gesto tuz obok uszu jej niespelna rocznego synka. Martwi to Pania Agate. odpisalam komentarz, gdyz znalzlam pewna synchronizacje , choc daty dnia matki sie roznia. 26 maja 2007 O matko! Pod wulkanem Stromboli mowia tak samo.Tydzien temu bylam ... Pod wulkanem Stromboli mowia tak samo.Tydzien temu bylam na wyspie Stromboli. Chcialam wejsc na wulkan, ale niestety wulkan przysnal na chwile i oficjalnie nie wolno na niego wchodzic, bo moze w kazdej chwili wyrwac sie z drzemki.. Zrobilismy zatem spacer po wyspie i osiedlu. W jednej z malenkich uliczek minelismy 3 mezczyzn pijacych piwo na schodkach przed domem. Omal uszy nam nie odpadly, Ku.....,ja pi...ole , sypalo sie gesto. Niby po wlosku gadali, ale tylko na niby... Maz moj przeszedl szybko z kaminnna twarza i oddalil sie, ja nie wytrzymalam i odpowiedzialam: Dziednobry k..... Maz ze wstydu przyspieszyl kroku. Panowie sie ozywili. : Nie podoba sie Pani ? O? mozemy po wlosku? - Mozemy. odpowiedzialam. Rzucajac jedyne brzydkie slowo jakie znam w tym jezyku. Inaczej mowiac prezentacje zrobilismy. Panom-owym zrobilo sie dziwnie. Mnie interesowalo co tam robia, a ich co ja. Oni mieli juz sporo piw we lebie, a ja upal calodzienny i kilka kilom. w nogach. Okazuje sie, ze buduja dom Niemcowi , po drugiej stronie wyspy, do ktorej codziennie doplywaja pontonem . - Wie Pani, co ?- Ku.... jak pi...ten Strom- co boli , podczas ostatniej erupcji w marcu spadlo mi sporo kamieni na leb, a polpiolu do kolan. Ile osob tam mieszka? pytam.- a co ku---wa to Pania interesuje? ku... 13 , i 15 oslow, czego my nie wyniesiem na plecach to te osly pier---ne wyniesc musza. itd....Zdziwilam sie... pie...osly? pytam ? to tu zadnych kobiet nie ma? Alez paniusia ciekawska, a go.. to pania, ku m..c obchodzi kogo ja pi..le, pogaworzylismy jeszcze o tym i o tamtym.... uszy mi uschly ale nie odpadly. Czy Polakow na koncu swiata mozna po ku...i p.... poznac? kiedys mowilo sie , ze krakusy poznaja sie po cholewkach. (buty wysokie oficerki) hmmm. zatem Pani Agato, glowa do gory, poki ku i pi rozbrzmiewa w swiecie, to polska i polacy nie zgineli. A dzien Matki w EU obchodzony jest w druga niedziele maja. pozdrawiam barbasia Odpowiedz Link
natla Re: O Matko Swieta 30.05.07, 09:39 Dziś dopiero wlazłam na Twój Fil, lekkim piórem napiasny tekścik "z okazji dnia matki" RZeczywiscie, tak to wygląda. Polacy za granicą sobie używają na panienkach lekkich obyczajów i pochodnych, uznając, ze nikt ich nie rozumie i folgowanie skłonnościom do imentu jest świetną zabawą. Nic bardziej mylnego. Ale Twoi rozmówcy uzywali swojego codziennego języka, wcale nie soczystszego zapewne, niż w kraju. Gratuluję umiejętności dostosowania się do sytuacji i podejścia do niej z humorem. Odpowiedz Link
toskania8 Dzien Matki i druga Rocznica 27.05.07, 18:27 dzień matki jest dla mnie smutny, jak dla wszystkich, których mamy są już TAM. Ale dla mnie o tyle może szczególnie, że ja moją Mamulkę chowałam w przeddzień Dnia Matki. Już dwa lata temu. I nie niosę tego Dnia kwiatów, bo jeszcze są te Rocznicowe. Ale podwójnie boli. Zawsze. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Dzien Matki 26.05.08, 06:27 Z okazji dnia Matki Wszystkim tutaj zaglądającym na to forum paniom , najserdeczniejsze życzenia przesyła sagi ) Odpowiedz Link