ktesciowa 27.02.07, 03:00 i....spodziewajac sie, ze w tym przedziale wiekowym znajde osoby, moze zainteresowane tematem, zapraszam serdecznie na forum (link w sygnaturce) pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gerda11 Re: Witam serdecznie Panie i Panow 27.02.07, 09:25 Również witam serdecznie , w dzionek smętny i smutny . Odpowiedz Link
natla Spamujecie??? 27.02.07, 12:10 Netykieta: ...."- Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora." Ale ładnie to robicie Odpowiedz Link
kryzar weszłam na polecane forum i.... 27.02.07, 12:33 wielkie rozczarowanie. Kobieto, znajdź sobie zajęcie i zrób coś dobrego dla innych. Dzieci wychowuje się nie dla siebie, dziecko to nie przedmiot, ale nie martw za dwadzieścia parę lat sytuacja się powtórzy. Już więcej nie skorzystam z takiego forum, pozdrawiam Kr Odpowiedz Link
czarny.humor Teraz to nawet hej, hej !! :))) 27.02.07, 14:39 Doceniam Wasze starania i zapał do założenia własnego forum. Doceniam i popieram. Każde forum powstaje tak samo. Najpierw jest ktoś, kto chce porozmawiać na tematy, które są dla niego ważne. Chce wymienić doświadczenia i chyba właściwie trochę podświadomie szuka poparcia dla swoich przemyśleń. Zabiera się więc z zapałem do pracy i zakłada forum dyskusyjne. To jest fajne i chwalebne. Ale trzeba mieć z kim rozmawiać nie?! Trzeba mieć słuchaczy! A jeśli się zamierza ich zdobyć poprzez reklamowanie się na istniejących forach o podobnej tematyce, to zaczyna to pachnieć nieuczciwą konkurencją i chodzeniem na łatwiznę. A to już jest mniej fajne i mało chwalebne. Kteściowo i Gerdo. To, co proponujecie, już tu na naszym forum od dawna mamy. Wszystkie tematy, które proponujecie, poruszamy na naszym forum, nawet - wyobraźcie sobie - nie ograniczamy się tylko do tych, tylko rozmawiamy o wszystkim. Nawet się chwalimy sobą i jak jest czym, to bardzo popieramy i wspieramy. Przeglądajcie nasze wątki. Są wśród nas osoby bardzo wrażliwe, ciekawe, a nawet posiadające niezwykła talenty. A poza tym jesteśmy już bardzo zgrani i znamy się od dłuższego czasu i lubimy. Jesteśmy forum otwartym! Jesteście tu mile widziane. Jeśli szukacie przyjaźni i zrozumienia, to wpadajcie tu zawsze, kiedy macie ochotę. Włączajcie się w dyskusję na istniejących wątkach, zakładajcie własne, albo tylko czytajcie. Róbta co chceta! Tylko - proszę - nie próbujcie od początku rozbijać i próbować przejąć kogokolwiek. A jeśli chodzi o Wasze fora! Kteściowo. Twoje forum jest moim zdaniem zbyt jednotematyczne i widać tam wiele rozżalenia, buntu, zawodu, smutku... I wyraźnie czekasz na głosy poparcia i podniesienia na duchu. Ale podnoszenie na duchu, ma polegać na popieraniu Twoich poglądów. To jest zachęta: Popłaczmy razem nad moim losem - nawet w mój własny rękaw. To Ci nie pomoże! W dodatku zapraszasz do tego płaczu wyłącznie kobiety. Aż bije z tego forum wołanie - wszystkie "skrzywdzone" teściowe trzymajmy się razem i walczmy!! Na naszym forum znalazłabyś więcej zrozumienia, a przede wszystkim nie znalazłabyś taniego współczucia i nieszczerych rad. Gerdo. Twoje forum zdaje mi się - ma być kopią naszego. Choć jest jednak mniej otwarte, bo nasze dopuszcza do głosu również chłopów. My od czasu do czasu też możemy coś sensownego powiedzieć, a nawet napisać. )) Pewnie nie zadałaś sobie trudu przeglądnięcia naszych wątków, ale gdybyś zechciała wejść do naszej Gawiarenki i porównać ze swoją kawiarenką, to pewnie znalazła byś dokładnie to samo. Aż zachodzi pytanie, czy Twoje forum nie zamierza być kopią naszego! Choć bez mężczyzn!?? Tak masz nas dosyć, że nawet w necie nie tolerujesz?!! Słowem - Nie sądzę, żeby ktoś z nas próbował reklamować forum "Pięćdziesięciolatki to my" na Waszym terenie i przez to odbierać Wam potencjalnych uczestników, ale - skoro już tu weszłyście z konkurencją, tp może dobrze i uczciwie by się stało, gdybyście Wy same napisały w swoich forach, że istnieje również nasze. Od ponad dwóch lat! I że jest ciekawe!! To chyba nie za duże wymagania nie?? )) Odpowiedz Link
fleur1 Zgadzam się z Toba Czarny.humorze 27.02.07, 15:07 Nie mogłabym już nic dodać, do tego co napisałeś, jesteś mądrym człowiekiem. Ja jestem teściową od kilku miesięcy, znam wiele teściowych, sama mam teściową, ale nigdy nie usłyszałam od nich czegoś podobnego do tego, co przeczytałam na reklamowanym tu forum. Precz ze stereotypami, to teściowe są same sobie winne, że są tak traktowane, tak oceniane. Trochę więcej życzliwości i pokory miłe panie, a synowe i zięciowie będą was widziały/widzieli człowieka, a nie zgryźliwe, zazdrosne o własne dziecko baby, które chcą być najważniejsze, najmądrzejsze i ... W naszym forum prawie każda kobieta jest teściową, ale nie można w wypowiedziach znaleźć tego, co w kilkunastu wpisach u was. Odpowiedz Link
kryzar Re: Zgadzam się z Toba Czarny.humorze 27.02.07, 15:46 a ja przepraszam, że zamim pomyślałam to napisałam. Czarny Humorze napisałeś znakomicie, ja myślę podobnie. Pozdrowienia Kr Odpowiedz Link
czarny.humor O!! I to też jest u nas bardzo cenne!! :))) 27.02.07, 16:13 Że jak ktoś zareaguje emocjonalnie, gwałtownie i w sposób nieprzemyślany moze urazi rozmówcę, to potrafi spokojnie przeprosić i przyznać się do błędu, a nie jeży się nadmiernie i nie brnie w agresję. To nasza wielka zdobycz nie?? )) Każdy kto może przyjąć bez zacietrzewienia i uprzedzeń otwartą, rozumną dyskusję i argumenty drugiej strony, noże zostać naszym przyjacielem. )) Odpowiedz Link
graga211 Re: O!! I to też jest u nas bardzo cenne!! :))) 27.02.07, 16:47 Dziewczyny nie przejmujcie sie, kazda sroka swoj ogon chwali. Jesli ktos bedzie chcial, to do Was wpadnie i cos tam kliknie. Tutaj jest nam dobrze, lecz moze i u Was tak bedzie? To zalezy od tematow, od nastroju, od dyskutantow. A na Humorka nie boczcie sie, bo jest najlepszym chlopem pod sloncem: nie kadzi, nie gmatwa, ani nie smedzi; wali prosto z mostu, jednak zawsze kulturalnie jesli nie zaczepi sie go po chamsku. Bo tak tez potrafi odszczeknac. ))) Pozdrawiam Was obie Gr. Odpowiedz Link
graga211 Zajrzałam tam... 27.02.07, 19:32 ...i szybciutko uciekłam. Czarny, tak, jesteś Wielki! Ja nie wytrzymałam. A tak chciałam dodać otuchy, bo przecież wiadomo, że nie od razu Kraków zbudowano. O jam naiwna, naiwna.......... Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Zajrzałam tam... 27.02.07, 21:33 No tak! Ja tez odczułem niezbyt sympatycznie nastrój forum Kteściowej. Ale przecież pomóc człowiekowi zawsze należy nie?! Dziewczyna wpadła w jakiś zaklęty krąg niemożności porozumienia z zięciem i córką. Jest inteligentna i wrażliwa - doskonale zdaje sobie sprawę z absurdu w jaki się uwikłała i tylko brak jej sił, samozaparcia i zapewne nie potrafi się przemóc do otwartego przyznania młodym racji. W nastroju własnego forum nie wyzwoli się z tej pułapki. Będzie tam tonąć, a jeśli znajdzie się tam choć parę potakiwaczek i lamentownic?! Myślę, że gdyby chciała pobyć z nami i włączyc się aktywnie w nasze dyskusje, miałaby z tego znacznie większą korzyść. Już zachęcałem obie kobitki "nówki" w moim pierwszym wpisie, ale sądzę, że warto ponowić i wzmocnić zaproszenie, aby Kteściowa jak najmniej się nad sobą użalała, jak najwięcej szczerze rozmawiała i żeby szybko pojęła, że bez rozmowy z dziećmi (córką i zięciem) nie rozwiąże problemu. I bez całkowitego zaufania im, bez pouczanek i fochów. Oni wszyscy tego potrzebują! I gerda przecież powinna z nami pobyć. Mimo założenia tamtego forum! Może nie wiedziała wcześniej o naszym istnieniu, a pobyt u nas pozwoli jej rozeznać się co jej się u nas nie podoba, co chciałaby więcej i wówczas zastosuje te zmiany u siebie, tworząc coś nowego - interesującego, a nie kopiując istniejących i dobrze działających inicjatyw. A my potem pomożemy im pozbyć się tego upirdliwca, co wlazł im na forum i nie daje spokoju. )) Naprawdę dobrze życzę obu "nówkom" i na początek zapraszam tradycyjnie na wątek "Skąd przybywamy", a potem do poznania nas wszystkich w starych wątkach i brania udziału w naszym życiu. Mam nadzieję, że jeszcze wchodzą na ten wątek. )) Odpowiedz Link
e-baba Re: Zajrzałam tam... 27.02.07, 23:37 Humorku, nic dodać do Twojej wypowiedzi, ani też z niej nic ująć. Trafnie ująłeś całą sprawę. Tylko się pod Twym tekstem podpisać. Odpowiedz Link
malwina52 nie zajrzałam tam... 28.02.07, 07:17 ale poczytalam Was nie jestem jeszcze tesciowa wiec temat mnie nie interesuje, no chyba, ze pare kawalow o "bebe" tesciwej wpisze Odpowiedz Link