tamm 22.07.05, 18:16 znacie kogoś kto ma dziwne imię, czy to imię ma wpływ na charakter człowieka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jumar1 Re: niewygodne imię 22.07.05, 20:48 Tammm...no nie przesadzaj! jak sobie to wyobrazasz?....gośc nazywa sie Hiacynt) Odpowiedz Link
beate1 Re: niewygodne imię 22.07.05, 20:56 Znam jedną. Rzeczywiście, nie do pozazdroszczenia )) Odpowiedz Link
wenecka Re: niewygodne imię 22.07.05, 22:42 wiele jest róznych dziwnych i fajnych zarazem imion. niestety ja się lubuję w nich i do dziś żałuję, że mój ojciec nie chciał się zgodzić, żebym miała na drugie Koralia. Mam na drugie inaczej. co więcej nie miałabym nic przeciwko, gdyby miała tak na pierwsze. miałam kolegę który miał na imię Miłowit. i jakby imię, jak imię, ale w połączeniu z nazwiskiem tworzyło mieszankę wybuchową. coś jak z Moralnosci pani Dulskiej. na dodatek znalazł sobie wybrankę o nazwisku takim jak nazwa bardzo dużego zwierzącia wiec się wszyscy zastanawiali co dziewczyna zrobi - zostawi swoje, zmieni na jego, czy nie daj Boże będzie mieć podwójne. zmienili oboje na nazwisko po wujku czy kims takim. do moich ulubionych należą: HRyzanta (koleżanka z klesa tak miała na drugie), Scholastyka, Xymena (przez X). Prakseda wymieniona wcześniej też mi się niezwykle podoba. imion męskich jest całe multum, a ja bym najchętniej mojemu synkowi dała na imię Apostoł 912 imion w jednym), ale by miał przesrane w przedszkolu, a dziecku własnemu krzywdy zrobić przecież nie dam... Odpowiedz Link
wenecka pomysły rodziców... 23.07.05, 12:58 ...są nieograniczone. mój kolega o dość rzadkim, ale całkem normlanym immieniu powiedział kiedyś, ze jego ojcice chciał, zeby jego syn się nazywał Kinematograf. no pojechał gośc z fantacją, nie ma co. dobrze, że mu przeszło, choć chciałabym mieć kolegę, do którego bym się zwracała per "Kinek". ))) Odpowiedz Link
constantlyamazed Re: niewygodne imię 24.07.05, 21:36 Moi rodzice nie szaleli twórczo nadając mi imię,więc mogę się tylko domyślać,jak się czuje np.Gniewko lub Tanja ("Tanja jestem").A są tacy,hmm,współczuję:] Odpowiedz Link