herezja 13.10.05, 21:43 Naszło mnie właśnie na eksperymenty - szukam idealnych proporcji mieszanki Malibu, Blue Curacao i Coli Wychodzi coś w pięknym, butelkowo-zielonym kolorze Hmm szkoda, ze nie mam cytryny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula001 Re: wiedźma 13.10.05, 21:44 oo, do mojej herbaty z pradem by sie przydalo) na razie poki co pije herbate z cytryna, pradowac sie bede w weekend Odpowiedz Link
herezja Re: wiedźma 13.10.05, 21:46 hmm potrzebuję cytryny, w zamian oddam trochę prądu to co? machniom? Odpowiedz Link
anula001 Re: wiedźma 13.10.05, 21:48 cytryne mam, prad tez, bo komp wlaczony ale machnac mozem) Odpowiedz Link
herezja Re: wiedźma 13.10.05, 21:50 Proszę: <zielone niewiadomoco> hmm ciekawe z czym jeszcze można pomieszać ten niebieski likierek... Kto zna jakieś przepisy? Odpowiedz Link
herezja Re: wiedźma 13.10.05, 22:19 Proszę ewakuować forum! W którymś z wątków jest bomba!!! Odpowiedz Link
anula001 Re: wiedźma 13.10.05, 22:21 nie mow tego za glosno, bo wiesz ze fbi jest wszedzie) Odpowiedz Link
ancia_m Przepisy 14.10.05, 09:15 herezja napisała: > hmm ciekawe z czym jeszcze można pomieszać ten niebieski likierek... > Kto zna jakieś przepisy? Herezjo, ja polecam blue curacao z: - sprite + cytryna - sok pomarańczowy - najlepiej z drobinkami pomarańczy - chyba tymbark takie ma to sprawdziłam na sobie - znaczy takie drinki A jeszcze polecam stronkę: www.e-drinks.com.pl tam jest duuuuużo przepisów ale mi smaka herezjo narobiłaś Odpowiedz Link
herezja Re: Przepisy 14.10.05, 09:22 hmmm sok z pomarańczy, z drobinkami mozna zrobić własnoręcznie hmm... Też mi narobiłaś smaka ) Odpowiedz Link
herezja ostrzeżenie 13.10.05, 23:18 zielone drinki barwią język na niebiesko przyczyny zjawiska - niezbadane Odpowiedz Link
konrado80 Re: ostrzeżenie 13.10.05, 23:20 trzeba poddac go badaniom labolatoryjnym i zabezpieczyć miejsce wystąpienia tegoż zjawiska oraz wszystkie przedmioty poddac kwarantannie )) Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: ostrzeżenie 13.10.05, 23:48 niebieski kolor jezyka jest od Blue Curacao, sprawdzalem organoleptycznie Odpowiedz Link
herezja Re: ostrzeżenie 14.10.05, 08:54 Ale ciekawi mnie to, że napój był zielony, a jęzor miałam niebieski. Czyżby żółty barwnik nie osadzał sie na jamie gębowej? hmmm trzeba będzie to zbadać! Zrobię sobie dziś żółte drinki i sprawdze efekty Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: ostrzeżenie 14.10.05, 09:53 blue curacao ma jakis bardzies intensywny kolorek i mam wrazenie ze jest troche dobarwiany a zólty.. czy sok pomaranczowy czy tez grejfrutowy kiedykolwiek koloryzowal jezyk? Odpowiedz Link
herezja Re: ostrzeżenie 14.10.05, 10:12 Sok rzeczywiście nie barwi, ale może znajdę jakiś płyn alkoholowy? Odpowiedz Link