adultera 04.07.06, 23:29 Potraficie byc szczerzy aż do bólu?? Mnie się kolejny raz dziś za to dostało No cóż może się wreszcie nauczę... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ernest-wampir Re: Szczerość?? 04.07.06, 23:33 niestety potrafię, ale już się zdążyłęm nauczyć, że to nie jest zawsze potrzebne i że ludzie często mają rację wysuwając wobec mnie pretensje o to :-] Odpowiedz Link
fleshless Hmm... 05.07.06, 00:17 Taka małą refleksją chciałem się podzielić: Tak się jakoś dziwnie składa, że szczerzy bólu, niemal równocześnie z wyznaniem własnej zacności, baaardzo często skarżą się na ten niewdzięczny świat, który tak uparcie nie raczy wynagrodzić im tej cnoty niespotykanej.... ;> A może to nie jest do końca tak? A może szczerość nie musi być brutalna? A może to ważne też w jaki sposób się tą szczerość okazuje? A może nie zawsze to my jesteśmy tymi sędziami od wysyłania do nieba jednych, a do kąta drugich? ;> Odpowiedz Link
sunny-day Re: Szczerość?? 05.07.06, 07:32 szczera..owszem, ale nie do przesady.Do bólu to moge być wobez przyjaciół, bo i od nich tego oczekuje by mi nie sciemniali jak mnie cos dotyczy, ale wobec ludzi obcych..nie Jestem za duzym intrawertykiem na takie"ekscesy".Choc szczerze powiedziawszy, jesli ktos mi dopieka, to raczej nic nie stoi mi na przeszkodzie bym tez wtedy sie bardziej otworzyła, Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: Szczerość?? 05.07.06, 21:12 adultera napisała: > Potraficie byc szczerzy aż do bólu?? TAK > Mnie się kolejny raz dziś za to dostało Witaj w klubie, co prawda nie dziś, ale też zbieram za to baty.... > No cóż może się wreszcie nauczę... Ja w tej materii jestem raczej niereformowalna... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Szczerość?? 05.07.06, 21:30 potrafię jestem ale raczej krzywdzę siebie, bo nie zawsze warto (przynajmniej w pracy) być szczerym do bólu nie lubię owijania w bawełnę znajomym, jesli trzeba też potrafie powiedzieć ale czasem gryze się język, by nie skrzywdzić kogoś... poza tym prawdę można wypowiadać na różne sposoby... Odpowiedz Link
festina-lente Re: Szczerość?? 06.07.06, 23:10 Tak. Uważam, że warto być szczerym. Zawsze. Bywa, że prawda boli. Odpowiedz Link
feliciae Festina-lente 07.07.06, 14:16 Yyyy.... tak na marginesie) - co znaczy Twoj nick??? To łacina, prawda??? Rany, siedze, siedze, cos mi sie kołacze po głowie, już blisko, już na koncu jezyka i..... i nie moge sobie przypomnieć((( Męczy mnie!!! Odpowiedz Link
altu Re: Szczerość?? 07.07.06, 11:50 > Potraficie byc szczerzy aż do bólu?? > Mnie się kolejny raz dziś za to dostało > No cóż może się wreszcie nauczę... mam dokładnie tak samo.. ostatnio się hamuję.. zeby za wiele nie gadac. jak to powiedzial moj znajomy: "czas nauczyc sie mowic ludziom to, co chcą usłyszeć. swiat będzie piękniejszy" znajomy zademonstrował. to działa.. ech.. Odpowiedz Link