monster_truck 16.10.09, 11:16 Czyli nic się nie zmienia. Po prostu trzeba wydoić resztówkę łosi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asd Prawda o Nordei IP: 89.72.31.* 16.10.09, 11:22 Chciałem spłacić kredyt w PLN w PKO Bp i na ten cel zaciągnąć hipoteczny w Nordei w CHF. Kwota kredytu 120 000 PLN, wartość zabezpieczenia (o wycenę poprosił mnie bank co kosztowało chyba z 1000 zł) 1 300 000 PLN, zarabiam ok 12 000 netto. Decyzja odmowna po donoszeniu papierów, dokumentów, jeżdżeniu dzwonieniu proszeniu. Aha w uzasadnieniu dowiedziałem się, że moja branża nie jest perspektywiczna (dodam że te zarobki to w dzisiejszych czasach, tak samo wartość nieruchomości oszacowana pol roku temu). Naprawdę nie wiem dla kogo te kredyty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mko Re: Prawda o Nordei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 13:09 ale wycena w nordea kosztuje 400 zl (akurat dzis byl u mnie ich rzeczoznawca), wiec cos sie w twojej opowiesci nie zgadza... Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczka.in Re: Prawda o Nordei 18.10.09, 15:01 Nie wiem dlaczego cała procedura udzielenia kredytu tak dziwi - przecież nie od dziś wiadomo, że aby dostać kredyt, to się nachodzić, napytać trzeba. Kredyt hipoteczny to nie kupno kajzerki w osiedlowej piekarni. __________ kalkulator zdolności kredytowej Odpowiedz Link Zgłoś
armal13 Nordea zaczyna hipoteczną ofensywę. Kredyty też... 16.10.09, 11:30 BARDZO nie polecam tego banku. Od 3 miesięcy czekam na kolejną transzę wziętego u nich kredytu. Wymyślają coraz to nowe dokumenty, które mam im przedstawić, czepiają się wykrytych w BIKu kilkunastozłotowych zaległości, które od dawna są już spłacone! Na prośbę z mojej strony, żeby dali mi wykaz wszystkich potrzebnych im dokumentów, żeby przyspieszyć procedurę wypłaty pieniędzy, oczywiście nie zareagowali. Zbliża sie zima, a budowa się wali... Od półtora miesiąca słyszę po przyniesieniu kolejnego papierka, że to już chyba wszystko i że teraz będzie ok. Gratuluję takiego podejścia do klienta... Szukam nowego banku, i mimo, że stracę na tej operacji, wolę mieć do czynienia z bardziej solidną instytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
armal13 Re: Nordea zaczyna hipoteczną ofensywę. Kredyty t 16.10.09, 11:33 Mały błąd - miało być Stanowczo trzymajcie się od tego banku z daleka zamiast „bardzo nie polecam…” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi9 Nordea zaczyna hipoteczną ofensywę. Kredyty też... IP: 194.181.189.* 16.10.09, 12:39 Wreszcie. Jeszcze tylko te prowizje pośredników nieruchomości - gdyby były niższe byłobny lepiej. No chyba, że uda się znaleźć coś bezpośrednio - np. na www.bezposrednie.com Zawsze to kilka-, kilkanaście tys. złotówek zostaje w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar7772 Nordea zaczyna hipoteczną ofensywę. Kredyty też... IP: 213.76.142.* 16.10.09, 13:26 Kolejny bank !!! Szukasz nieruchomości bardzo tanio??? Zapraszam na www.bezposrednikow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki ale tłum jeleni już został odstrzelony.... IP: *.kielce.vectranet.pl 16.10.09, 14:37 ale tłum jeleni już został odstrzelony.... dlatego czeka nas wieloletni spadek cen tych gooow annych apartamentowców aż cena 1 metra nie będzie równa 1średniej płacy w danym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heljo Re: ale tłum jeleni już został odstrzelony.... IP: 217.147.243.* 16.10.09, 18:02 a Świstak siedzi i zawija w te sreberka... Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: ale tłum jeleni już został odstrzelony.... 07.11.09, 17:38 Dobry dowcip. Poczekaj jeszcze rok-dwa. Na rynku mieszkaniowym wciąż mamy niedobory, a w 2009 powinno się wyprzedać większość tych mieszkań, które deweloperzy zbudowali w ciągu ostatnich 2-3 lat. Kiedy odbije się rynek kredytów, ceny znów odbiją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Nordea zaczyna hipoteczną ofensywę. Kredyty też... IP: *.146.12.21.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.10.09, 23:21 a zarabiającym za granica tez daja? bo ja takiego banku szukam i mam z tym niemaly problem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
michas007 Re: Nordea zaczyna hipoteczną ofensywę. Kredyty t 17.10.09, 10:53 Oferta Nordei się nie zmieniła. Od osób zarabiających za granicą wymagają min. 40% wkładu. W walucie obcej inne banki wymagają 10-20% wkładu. Można spróbować też na odstępstwo w mBanku/Multibanku na 100%. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.bez-bik Nordea zaczyna hipoteczną ofensywę. Kredyty też... IP: *.money.pl 04.11.09, 17:53 www.bez-bik.pl Odpowiedz Link Zgłoś