Gość: axa IP: *.uprp.pl 19.10.09, 15:28 Mam pytanko do znawców ,chodzi mi o obliczanie odsetek np. na 3mcy albo 6 mcy lub 9 mcy w skali roku . Bardzo dziękuje za wyjaśienie tej sprawy . Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: lokaty odsetki 19.10.09, 20:02 Szkoda że nie napisałaś/eś czego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: lokaty odsetki IP: *.uprp.pl 20.10.09, 09:32 Przepraszam zapomniałem napisać ,że naliczenie odsetek np.od sumy 5000zł na 3 miesiące lub 6-ciu w skali roku . Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: lokaty odsetki 20.10.09, 10:49 Stawka procentowa jest podana w stosunku rocznym. Czyli jeżeli zakładasz lokatę na 1/2 roku, otrzymasz połowę sumy wynikającej ze stawki procentowej itd. Od tego oczywiście zapłacisz podatek od dochodów kapitałowych w zryczałtowanej wysokości 19% zysku. Są jeszcze resztki lokat o kapitalizacji dziennej od których przy małych sumach nie płaci się podatku, ale obecnie z reguły są niżej oprocentowane więc wychodzi na to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: lokaty odsetki 20.10.09, 14:01 prościej jest z gotowych kalkulatorów skorzystać, sporo ich jest w sieci, np kalkulatorlokat.pl/kalkulator_lokat.php panel.comze.com/lokaty/ceny.php?sort=13&ile1=12 www.bankier.pl/kalkulatory/unikanie-podatku-belki/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Czy w Urzędzie Patentowym RP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 18:43 pierwsza przerwa na kawę jest o 9.30 ;)? Odpowiedz Link Zgłoś