Dodaj do ulubionych

Wojna o lokaty z błyskawicznej zmieniła się w p...

27.12.09, 10:49
nie wiem czy coś mnie kiedykolwiek zmusi do zamknięcia konta w banku
zachodnim. jestem mega przeciwnikiem banków internetowych i tych ich chorych
infolinii. każdy kolejny wywiad z prezesem morawieckim przekonuje mnie, że to
słuszna decyzja.

a propos samego wywiadu - nie wiem czy jest jakiś sens w byciu krążownikiem,
choć wiem, że takie osoby kierują się głównie bonusami targetowymi przy
otworzeniu kolejnego konta w kolejnym banku. 5% niespłacalności terminowej to
świetny wynik, by the way.
Obserwuj wątek
    • Gość: miki słodki bełkot prezesunia IP: *.kielce.vectranet.pl 27.12.09, 11:19
      słodki bełkot prezesunia. A skończy się jak zawsze - budżet będzie
      musiał dotować banki bo te na premie dla swoich szefów przejadły
      cały zysk
    • 12jarek12 typowy dla GW tekst sponsorowany 27.12.09, 11:21
      typowy dla GW tekst sponsorowany
    • Gość: gość portalu Wojna o lokaty z błyskawicznej zmieniła się w p... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.12.09, 11:26
      W Banku Zachodnim WBK marża dla klienta, którego znamy, bo ma u nas konto,
      wynosi 1,35 proc.
      Ale zapomniał p.Morawiecki dodać , że automatycznie prowizję podnoszą z 1.5%
      na 3.5%!!!

Ja wybierałem Bank WBK, to że połączył sie ze słabym Zachodnim to akurat
      Zachodniemu wyszło na dobre ale standarty sie obniżyły.
      WBK to był Bank.
    • Gość: bm WBK wspolpracuje z najbardziej chamskimi firmami IP: 78.146.200.* 27.12.09, 11:57
      windykacyjnymi z Wroclawia zatrudniajacymi glownie zboczencow nie
      majacych wcale na celu odzyskania dlugu ale wyzycie sie na gnojeniu
      dluznika.
      • Gość: (w)indykator i bardzo dobrze oddawaj kasę nie będzie problemu IP: *.chello.pl 27.12.09, 13:40
        czemu ten zlodziejski narod nie rozumie ze pozyczone pieniadze trzeba oddawac
    • Gość: gosc Morawiecki: Wojna o lokaty zmieniła się w podja... IP: 80.48.134.* 27.12.09, 12:02
      Śmieszny wywiad : decyzja o sprzedaży BZWBK już zapadła - tylko, że
      w Brukseli. AIB ma w tej kwestii niewiele do postanowienia...
      • Gość: zenek Czy jest decyzja KE w sprawie AIB ??? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.09, 13:51
        > Śmieszny wywiad : decyzja o sprzedaży BZWBK już zapadła - tylko,
        że
        > w Brukseli. AIB ma w tej kwestii niewiele do postanowienia...

No właśnie - czy decyzja Komisji Europejskiej w sprawie pomocy
        publicznej dla AIB już zapadła? Jakoś nigdzie nie mogę doczytać
        takiej informacji. A jeśli nie to kiedy ma być podjęta?
        Coś ostatnio BZWBK ma dobrą passą - czyżby jednak zaczęło się
        dobre "opakowywanie" towaru przed sprzedażą?
    • smok_sielski Re: Wojna o lokaty z błyskawicznej zmieniła się w 27.12.09, 12:28
      > a propos samego wywiadu - nie wiem czy jest jakiś sens w byciu
      > krążownikiem

Ktos kto czasem zmienia bank nie musi zaraz byc krazownikiem. W moim srednio
      dlugim zyciu jestem juz w trzecim banku (Bank Slaski -> Inteligo -> mBank) i nie
      widze powodu dla ktorego mialbym sie do jakiegos przywiazywac. Jesli w innym mi
      zaproponuja lepsze warunki to z nich korzystam. Pamietaj tez ze to dzieki osobom
      zmieniajacym banki/operatora gsm/dostawce tv/internetu istnieje konkurencja na
      rynku i spadek cen.
      smok
    • thomza Oprocentowanie kredytów 27.12.09, 13:15
      Zastanawiam się jak to się stało, że powszechnie akceptujemy zmienne
      oprocentowanie zaciąganych kredytów. To sytuacja bardzo wygodna dla banków
      lecz niezbyt dla kredytobiorców. Jeśli stopa procentowa rośnie, to bank
      automatycznie zwiększa poziom odsetek, jeśli natomiast stopa procentowa się
      zmniejsza, to odsetki bankowe pozostają na tym samym poziomie. Wzrost stopy
      procentowej nie przekłada się na automatyczny wzrost zysku przedsiębiorstw i
      płac pracowników, a więc to my kredytobiorcy ponosimy koszty wszelkich
      zawirowań gospodarczych. Kto, podpisując umowę kredytową np. hipoteczną wie
      jaka będzie stopa procentowa np. za 15 lat ? Dlaczego ryzyka tranzakcyjnego
      nie rozkłada się symetrycznie na obie strony umowy np. poprzez sztywny poziom
      odsetek, tak jak było w dawniejszych czasach ?
      • Gość: ołpen fajans nikt ci nie kaze brac kredytu IP: *.opera-mini.net 27.12.09, 13:46
        99% spoleczenstwa to idioci i analfabeci finansowi
        ponadto dyskalkulicy, dyslogicy i ogólnie dysmóżdża

pranie mózgu od sześciolatka przez "system szkolnictwa" robi swoje

• Gość: kozi Re: Oprocentowanie kredytów IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.09, 14:27
        nie wiem w jakim banku brałeś kredyt, ale w 'normalnych" bankach np. przy
        hipotekach oprocentowanie masz zmienne czyli jak np WIBOR wzrasta oprocentowanie
        również jak WIBOR spada oprocentowanie kredyt również.
    • Gość: trgf Morawiecki: Wojna o lokaty zmieniła się w podja... IP: 77.252.18.* 27.12.09, 13:24
      Zgadzam się.Jestem w BŚ od ponad 10 lat, mają regularne /niemałe/
      wpływy i mają mnie w dupie.Czas na zmiany.
    • Gość: eae Niech BGK robi swoje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 15:34
      Jak papiery mają być sprawdzane dopiero przy kłopotach to potem będzie kusiło
      łapówkami, albo wojnami prawników i uciekaniem kasy która ucieka. Albo
      urzędnik będzie przekupiony, albo bank będzie z przedsiębiorcą kombinował jak
      tu zbankrutować, aby jak najmniej oddać skarbu państwa.
    • Gość: tomilion8 Morawiecki: Wojna o lokaty zmieniła się w podja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 07:45
      poreczenia! natura prowadzenia biznesu jest ponoszenie ryzyka, wie to pan Wiesiek z warzywniaka i pani Henia z miesnego. Morawiecki nie chce zas scigac sie z konkurencja, nie ponosic ryzyka tylko osiagac przyzwoite zyski i budowac wizerunek Srubeka
      jak gw moze drukowac takie wywiady? poziom super expresu
    • Gość: marek.es Morawiecki: Wojna o lokaty zmieniła się w podja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 11:57
      "Ale choć rewolucji nie przewiduję, to jednak sądzę, że niebawem
      klienci otrzymają ze strony banków wiele bardzo ciekawych
      propozycji. " Z bankami jest jak z telefonią komórkową. Sami NIGDY
      niczego nie zaproponują, uważając że jak klient nie marudzi, to
      wszystko mu odpowiada. Należy dzwonić i domagać się polepszenia
      warunków umowy, grożąc odejściem do konkurencji. U komórkowców
      dobrze sprawdza się straszenie siecią PLAY. Wtedy niemożliwe staje
      się możliwe!
    • luuuk11 Morawiecki: Wojna o lokaty zmieniła się w podja... 28.12.09, 12:57
      jakie lokaty proponuje ten wielki moralizator? zenujaca oprocentowane ale z konkursem milion do wygrania - dla zwyklej ciemnoty. Chce osiagac wyniki i budowac wizerunek ale ponosic ryzyka to nie, dajcie mu gwaranta.

wezcie tego czlowieka bo kompromituje i tak marny bank, jedyne jego 'atuty' kolor pseudoekologiczny i oferta do danych grup spolecznych ktora jest gorsza niz u konkurencji tylko tamci mniej sie tym chwala bo nie ma czym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka