Gość: KBantyfan Re: Uwaga na KB 24 IP: *.skokstefczyka.pl 31.01.11, 16:00 No i dzisiaj znowu KB24 leży (średnio raz w tygodniu) i informacja, że przepraszają za modernizację systemu, z tym że w dniu 05.02, a dzisiaj mamy 31.01 przypomnę;) hahahahahaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Uwaga na KB 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 16:57 leży, leży...porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychoo Re: Uwaga na KB 24 IP: *.scansafe.net 09.02.11, 08:31 I znowu zapowiedź, że nie będzie działać 11.02. Co oni tam robią, że raz w tygodniu muszą wyłączać dostęp, a funkcjonalność się nie zwiększa? Odpowiedz Link Zgłoś
dallia-x Re: Uwaga na KB 24 08.07.11, 00:38 Krzychoo - ile dostajesz od konkurencji za te wpisy??? Twoja wytrwałość w wymyślaniu głupot jest niesamowita! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychoo Re: Uwaga na KB 24 IP: *.scansafe.net 08.07.11, 08:51 48 groszy za wpis, a za 10 wpisów premia Uważasz, że któryś z wpisanych przeze mnie problemów jest fałszywy. Wskaż gdzie się mylę. Na wszystkie techniczne sprawy które tu przedstawiłem mam wysłałem reklamacje lub uwagi do banku i mam odpowiedzi, że generalnie „ten system tak ma”. Reszta to moje subiektywne opinie o funkcjonalności serwisu KB24. Dodam jeszcze, że piszę tutaj jedynie o systemie KB24, a nie o całym banku, który dla mnie nie odbiega ani na plus ani na minus od innych banków. Bank jak bank. Odpowiedz Link Zgłoś
dallia-x Re: Uwaga na KB 24 08.07.11, 10:29 Dziwi mnie po prostu, że od ponad roku wytykasz na tym forum błędy serwisu internetowego KB, zamiast po prostu zmienić bank na taki, którego serwis będzie Ci bardziej odpowiadał. Chyba że jesteś jedną z tych osób, które "zmieniają świat na lepsze" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychoo Re: Uwaga na KB 24 IP: *.scansafe.net 08.07.11, 11:29 Widzisz, gdybyś przeczytała uważnie to co pisałem to zauważyłabyś, że w kilku miejscach napisałem, że posiadam w KB kredyt mieszkaniowy, a zgodnie z umową muszę przez okres kredytu posiadać tam konto. Umowa jest podpisana zanim wszedł w życie przepis, że nie można tych dwóch produktów ze sobą wiązać, więc nie mogę pójść do banku i zmienić go na konto techniczne, taka odpowiedź otrzymałem w KB. Najpierw o tych problemach pisałem do banku ale zostałem „zlany” dlatego napisałem na forum w wątku o KB24. I dlaczego miałbym nie pisać, nikogo nie obrażam, piszę na temat, jeśli mijam się z prawdą, proszę wskazać gdzie, sprawdzę to i ewentualnie sprostuje jeśli minąłem się minąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
dallia-x Re: Uwaga na KB 24 08.07.11, 11:46 Ależ ja nie zarzucam, że kogoś obrażasz, mijasz się z prawdą, itp. Nie znam systemu KB 24, więc nie mogę wypowiadać się w kwestiach merytorycznych. Pisałam natomiast, że dziwi mnie korzystanie przez tak długi czas z serwisu, który nie spełnia Twoich oczekiwań. Rozumiem, że musisz posiadać tam rachunek, jednak gdybym była tak bardzo niezadowolona to takie konto służyłoby mi tylko i wyłącznie do przelewania na nie środków na spłatę kredytu (bo rozumiem, że z niego pobierana jest rata?). Natomiast konto, którego używałabym do płacenia rachunków, zlecania przelewów, moich rozliczeń, itp. założyłabym w innym banku, którego serwis internetowy bardziej by mi odpowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychoo Re: Uwaga na KB 24 IP: *.scansafe.net 08.07.11, 12:21 Posiadałem trzy konta, było to dla mnie, niepraktyczne i nieporęczne. Generalnie dyskusja zaczęła się, że twórca wątku, w dość emocjonalnym poście, napisał co myśli o KB24, w odpowiedzi, od kogoś chyba związanego z KB, dostał zarzuty, że nie podaje żadnych szczegółów i że generalnie nie ma racji i doszło do tego zaproszenie do dyskusji na temat faktów o KB24. Więc kilka zostało przedstawionych, nie zostały one zakwestionowane.. Od roku trochę się pozmieniało, generalnie z obsługi i produktów jestem zadowolony tylko ten system KB24 wszystko psuje bo z tym nie zrobili nic, a co najmniej nic co bym zauważył i by mi pomogło mimo, że raz czy dwa razy w miesiącu system jest nieczynny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim?onka Re: Uwaga na KB 24 IP: 78.133.250.* 11.03.11, 19:36 Dziwne i niekorzystne praktyki dla klienta tego banku trwają nadal. Dodatkowo opóźnienia z zaksięgowaniem wpłaty.Np.zlecenie przelewu wydane 8 .03 a 11.03.11 jeszcze nie zaksięgowano wpłaty. Gdzie są te pieniądze? Bank nimi obraca? Ostrzegam,KB omijajcie z daleka,gorszy jest tylko Getin Bank . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr C. KB24 - polecam IP: 195.149.64.* 15.03.11, 12:18 Witam wszystkich uzytkowników obecnych i przyszłych :) KB24. Ja mam konto VIP od kilu lat i jedyna opłata to około 15 PLN. Wieć nie mam problemu z dodatkowymi opłatami bo wyszstkie przelewy (10-15 w miesiącu) , karta , prowadzenie są w tym. Wybrałem to konto bo mój prawcodawca ma je tam. Pieniedzmi mogę dysponować już tego samego dnia, kiedy mam wypłatę. Nigdy nie miałem problemów o których piszą inni. Przelewy zawsze dochodziły na czas zarówno do mnie jak i moje. Wcześniej miałem konto w Citibank i PKO BP, ale z nich zrezygnowałem Citibank - po za kontem ( równie dobrym) brak dodatkowych usług na podobnie tanim poziomie ( kredyty). PKO BP - fatalna obsuga klienta i brak nowoczesnych rozwiązań. Piotr C. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardolapiesta Re: KB24 - polecam ----- PKO BP dziękuję 26.08.12, 16:44 Z tym PKO BP to się zgodzę. Konkurencja jest szybka, zwinna i odważna, a moloch stoi w miejscu. Nie ma co kasy wydawać na reklamy z durnym Szymonem. Trzeba wyjść do klienta z ciekawymi i tanimi usługami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Uwaga na KB 24 IP: *.play-internet.pl 21.03.11, 11:03 ja mam konto w Kredyt Banku jakieś 5 lat i muszę przyznać szczerze, że jeszcze nie miałam z nimi żadnego problemu, mam KB24 i też jakoś działał cały czas bez zarzutu, dostałam dwa kredyty na bardzo korzystnych warunkach, wszystkie formalnośći trwały może jakieś 30 minut. Natomiast co do opłat też jestem w szoku przedewszystkim jeśli chodzi o przelewy, żeby zapłacić za rachunek w banku muszę "dołożyć do tego interesu" 6 złotych, a opłaty za prowadzenie konta i kartę to już wogóle porażka. Jak tylko skończę spłacać kredyt zakładam konto w Millenium albo Alior. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychoo Re: Uwaga na KB 24 IP: *.novacomp.pl 25.03.11, 15:58 A teraz po zalogowaniu się do KB24 wyświetla komunikat, że jest awaria i nie można modyfikować zleceń stałych przez KB24, a jedynie w placówce. I nie wiadomo jak długo potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwaga na KB 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 15:23 podobno dziala tak pani w banku poinformowala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hopkins Re: Uwaga na KB 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 21:28 Podpisuję się rękami i nogami! Funkcjonalnośc kb24... jaka funkcjonalnośc! Ta strona wygląda jakby była zrobiona przez 6-latka! W porównaniu do ING czy mBanku... nie ma porównania. Taki interface to może miec strona banku w Mongolii. Zero logiki, zero przejrzystości. Wszystkiego trzeba szukac. Czcionka to maczek. Dostaję delirki jak mam skorzystac z ich strony. Przelewy liczymy w dłuuugich dniach. Kiedy z mbanku do ing idzie mi przelew maksymalnie 24h to z kb24 do 4dni. A doładowanie telefonu.... to już inna bajka, ale równie długa. Z mBanku czy ING doładowuję telefon, klikam kwotę i za max 5 minut mam kasę na koncie, a w kb 24 idzie do 4dni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Uwaga na KB 24 IP: *.opera-mini.net 03.06.11, 10:10 kb24, to chyba najgorszy serwis internetowy jaki znam, nie dość, że opłaty są kolosalne, to jeszcze znikają pieniądze z rachunku. Nie wierzycie, to załóżcie sobie konto. Zniknęło u mnie 150 zł. Nie było żadnej informacji w historii operacji, na wyciągu, w środkach zablokowanych. Po kilku dniach skontaktowałem się tel. z infolinią i uzyskałem informację, że zostały pobrane opłaty za odsetki od limitu i opłata roczna za jego odnowienie. I nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że w serwisie nie ma żadnej informacji o tym, a konsultant poinformował mnie o widoczności tej operacji za miesiąc na kolejnym wyciągu. To jest po prostu kpina!!! Macie mało urozmaicone życie? Załóżcie konto w kredyt banku, na pewno będzie ciekawsze ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzeku Re: Uwaga na KB 24 IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.11, 15:41 Podzielam opinię. To strasznie dziadowski bank. Konto mam z 10 lat, założyłem jeszcze na studiach. Trzymam bo pracodawca ma tam konto i przelew od pracodawcy jest w 5 minut. Ponadto konto jest pozgłaszane do US i w innych bankach. Pytałem się kiedyś w okienku czy mam napewno spłaconą kartę. W kb24 karty debetowej nie zobaczysz (przynajmniej tak było 3 lata temu). Nie rozumiem czemu. Pani powiedziała, że tak. Potem okazało się, że mam 25 zł zaległości i dostałem następne 25 zł kary. Chyba o to im chodziło. Kartę zlikwidowałem. O tą kartę zresztą musiałem się prosić (po prośbach dostałem debet na 800 zł w cetelemie, gdzie nie mam konta od razu na 2000). Zresztą o jak wszystko w tym banku. Przez te 10 lat nikt niczego mi nie zaproponował. Nawet o głupią kartę do bankomatu musiałem się prosić. Prosiłem się raz o kredyt. W końcu dostałem głupie 5 tyś. Trwało to około tygodnia. Poszedłem do innych banków w dwóch dostałem od ręki po 10 tyś., nie mając u nich konta, na zaświadczenie o zarobkach. Rok po spłacie kredytu poszedłem do kb prosić się o drugi kredyt. Nie dostałem. Powód jestem niewiarygodny bo spóźniłem się tydzień ze spłatą ostatniej raty pierwszego kredytu. Reasumując kredyt bank nadaje się tylko i wyłącznie do wypłacania pieniędzy. Dlatego jak brałem kredyt na dom nawet przez myśl mi nie przyszło żeby pójść do kb i zapytac o warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzeku Re: Uwaga na KB 24 IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.11, 15:53 i jeszcze jedno. Z półtorej roku temu zlikwidowali mi placówkę kb pod domem. Ale został bankomat więc było jeszcze okey. Kilka miesięcy temu zlikwidowali również i ten bankomat. Nie słyszałem o innym banku, który likwiduje bankomaty. Każdy przecież powiększa ich sieć, ale nie kb. Najblizszy 2km. Tylko, że czasami bywa nieczynny. Miałem takie 2 przypadki w ciagu ostatnich 3 miesiecy. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgozka Re: Uwaga na KB 24 IP: *.nplay.net.pl 07.07.11, 12:32 MASAKRA!!!! Jestem zmuszona do korzystania z usług tego banku bo misiac temu wzięłam tu kredyt hipoteczny. KB24 to jakies nieporozumienie. Podzielam opinie większoci z Was, nie chce mi sie opisywac niejasnosci tego systemu, bo musialabym esej stworzyć. Strona jest kompletnie nieczytelna, wszystko jest drobnym druczkiem, zeby coś wychwycic tzreba sie mocno napicic. Pisze to w oparciu o swoje doświadczenia z innymi bankami PKO bp. BGŻ oraz Nordea. W tych bankach miałam konta internetowe, i bylo bardzo w porządku. Po miesiącu "bycia" w KB24 juz 4 razy wyjasniałam sprawy w oddziale, 2 razy w obsłudze telefonicznej i 2 razy mailowo. PORAZKA. Jeszcze tylko 5 lat.... Tyle msuze korzystac z konta aby mi warunki promocyjne kredytu hipotecznego nie przepadły.. Jeśli masz wybór - nie decyduj sie na KB24!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawekwrc Re: Uwaga na KB 24 14.07.11, 13:17 w pełni się zgadzam. jestem świeżo upieczonym użytkownikiem KB24 w związku z kredytem, i muszę przyznać że ten system to prawdziwy dinozaur, przestarzały, nieczytelny i mało funkcjonalny - np. żeby przelać pieniądze na własne konto oszczędnościowe trzeba robić oddzielny przelew kiedy np w mBanku wystarczy przysłowiowe kliknięcie i wszystko samo się wypełnia gotowe do zatwierdzenia. 2ga sprawa to system papierowych haseł jednorazowych. hasła sms-owe to już wszędzie standard, ale w KB powiedziano mi że bank uważa że nie są bezpieczne i dlatego nie można z nich korzystać. gdzieś wyczytałem że podobno mają tokeny ale nigdzie żadnych szczegółów na ten temat nie znalazłem (ma ktoś jakieś infos?) a co jeśli jestem w pracy albo w podróży i pilnie potrzebuję wykonać jakąś operację? trudno przecież wozić ze sobą listę haseł! na szczęście w przeciwieństwie do przedmówców "trafiło" mi się już to nowe konto reklamowane przez Maternę&Manna, gdzie przynajmniej nie muszę niczego płacić miesięcznie i to im się chwali :-) nie rozumiem dlaczego w dzisiejszych czasach ludzie płacą za prowadzenie konta skoro trend jest odwrotny i to banki teraz płacą albo jak kto woli dzielą się zyskami z klientem - jak choćby Millenium, gdzie zwrot 3% funkcjonuje b.dobrze , wiem z własnego doświadczenia, ale też np.BGŻ czy Meritum. dlatego KB24 raczej będzie mi służył do obsługi kredytu niż do codziennego zarządzania finansami - do tego mam konto w innym banku. chyba że KB planuje jakąś modernizację systemu... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dallia-x Re: Uwaga na KB 24 08.07.11, 00:41 Miałem takie 2 przypadki w ciagu ostatnich 3 miesiecy. Nic dodać > nic ująć. Wow - to prawdziwa tragedia ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewe Re: Uwaga na KB 24 IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.12, 22:16 Czytam i czytam i to wszystko prawda. Rozstalam się z tym siermieznym bankiem. Przeszłam bardz nieprzyjemna sesje z pracownikiem - wiadomo odchodze - i odkryłem przyjemność korzystania z innych banków. Bez płacenia za przelew, bez płacenia za sprawdzenie salda, bez płacenia za zlecenie stałe, z propozycjami dotyczącymi minimalizowania kosztów, oferty kredytów. Jak cudownie!!!!. Kb to jak bank spółdzielczy w głębokim PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
dallia-x Re: Uwaga na KB 24 08.07.11, 00:24 Tak bardzo to wszystko Pana dziwi: terminy realizacji przelewów międzybankowych, opłaty za przelewy z rachunków oszczędnościowych, itp. A wystarczyłoby poczytać trochę podstawowych informacji na temat KIR, przejrzeć taryfę opłat swojego banku i wszystko byłoby jasne. Ale przecież lepiej się poużalać na forum. W tym przypadku - chyba na własną niewiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulka Re: Uwaga na KB 24 IP: 217.96.39.* 15.10.11, 08:00 Masz racje. U mnie historia pokazuje stan salda ale gdy proszę o szczegóły to są same "0" , saldo zmniejszone a wydatki nie są wykazane . Wkurzające to. Dzięki za ostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Uwaga na KB 24 IP: 178.73.48.* 10.12.11, 14:12 Nie znam się kompletnie na bankowości itp.więc moje pytanie wydać się może..a zresztą.. do rzeczy..Może mi ktoś powiedzieć czemu blokowane są środki na koncie?ktoś mi wpłacił 200zł,akurat byłam na stronie,patrze a tu pyk i jest 150zł.Saldo wynosi 39 zł,doczytałam się że środki będą zablokowane przez tydzień.A jeśli ja teraz potrzebuję tej kasy??? i czy ja odzyskam te 50 zeta??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Uwaga na KB 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 08:44 nie przeksięgowują się srodki z mojego konta A na moje konto B w tym samym oddziale KB. Jest 8.34 wtorek 13-12-2011.Komunikat KB24 - są w drodze.To nie jest przypadek wyjątkowy. To standard dla KB24.Proponuję prezesowi banku wymianę tego internetowego baziewia na lepszy produkt lub zmianę nazwy na KB LOTERIA i nagrody za cierpliwość i wyrozumiałość dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwa patriotk Re: Uwaga na KB 24 IP: *.unknown.vectranet.pl 15.12.11, 10:26 Chrzanisz Koleś niczym Jarosław Polskezbaw wyjęty żywcem z rezerwatu Hoffman Czarna Stopa! Odpowiedz Link Zgłoś
sorger Re: Uwaga na KB 24 21.12.11, 09:11 Osobiście korzystam z BZWBK i mogę polecić ten bank. Denerwuje mnie tylko, że kasa z PayPass'ów/PayWave'ów jest odejmowana po jakimś czasie, ale z tego co wiem to wszędzie te systemy są rozliczane offline i stąd te opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Uwaga na KB 24 IP: *.tktelekom.pl 05.03.12, 12:11 KB to jest GRANDA BANDA ,a nie bank!!!!!!!!!!! Pieniądze wpłacone w czwartek na moje konto ,dziś jest poniedziałek godz.12 w południe i jeszcze ich nie ma!!!!!!!!!!!!!!Kolejki do okienek,żółwie tempo,masakra!Na 5 stanowisk tylko 2 czynne! Zwolnić opieszały personel (oddział w Przemyślu), te otyłe,ledwo ruszające się panie ,leniwe od samego rana i robiące łaskę,że żyją! Wstyd i hańba dla banku w XXI wieku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
le_os Re: Uwaga na KB 24 05.03.12, 17:24 Mój problem na przykład polegał na tym że podstawowych informacji dotyczących mojego konta (np.wysokość do jakiej może być przelew za pośrednictwem KB 24), nie było w umowie z bankiem, nie było w załącznikach do umowy, nie było w umowie tzw ramowej ani w regulaminie (widzicie ile tego g... bank produkuje). One były ale w SYSTEMIE LOL :-) Nie chcę dodawać tu czegoś znacznie bardziej przykrego dla KB, w końcu nikt mi za to nie zapłaci. Dodam tyle, że ludzie pilnujcie tych banków co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Uwaga na KB 24 IP: *.flash-net.pl 04.07.12, 11:25 Jestem klientem KB już jakieś 3 lata. Nie wiem jak to jest w innych bankach ale w KB bardzo długo czeka się na przelew , gdy znajomi z pracy mają już wypłate na koncie do mnie dochodzi dzień lub dwa dni po. Naprawde mam tego dość! Opłaty według mnie śą duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benson Re: Uwaga na KB 24 IP: *.play-internet.pl 23.08.12, 16:07 Może pracodawca przelewa później Twoje wynagrodzenie, niż innym pracownikom, z czymś takim się jeszcze nie spotkałem, żeby przelew pensji przyszedł na moje konto później niż innym. Wręcz przeciwnie w Kredyt Banku miałem kasę 5 minut po zakończeniu sesji ELIXIR, czego nie da się powiedzieć o mBanku, bo tam potrafią jeszcze godzinę czy dwie później księgować kasę na konto, podobnie w BGŻ, w którym naliczają opłaty z księżyca np. za kartę której fizycznie nie posiadasz. Na dodatek trzeba im to pisemnie udowadniać, żeby oddali 5 zł. które nienależnie pobrali i po miesiącu z bólem oddają. W Kredyt Banku na 4 lata posiadania konta i wykonywania operacji finansowych miałem tylko jedną dziwną sytuację. Otóż wypłaciłem sobie z bankomatu Invest Banku( wypłata bezprowizyjna- bankomat partnerski) kwotę 20 zł, wziąłem pokwitowanie na którym wyraźnie było widać, że bankomat wypłacił mi taką kwotę i jakież było moje zdziwienie, kiedy w KB24 zauważyłem, że z mojego konta ubyło 40 zł. Złożyłem reklamację w oddziale Kredyt Banku, która została przyjęta tylko dlatego, że miałem potwierdzenie wykonania operacji, pani nie umiała wyjaśnić skąd wzięło się takie naliczenie i dlaczego system podwójnie naliczył mi wypłatę pieniędzy. Po kilku dniach jeszcze większe zdziwienie, bo na koncie ni z tego ni z owego pojawiło się brakujące 20 zł. i za tydzień później oficjalne pismo z Kredyt Banku, że oni żadnych nieprawidłowości nie widzą. To był tylko jeden taki przypadek na 4 lata posiadania u nich konta, więc nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywierzyciel Uwaga na KB 24 IP: 94.42.224.* 26.08.12, 15:50 pomimo, iż zamknąłem konto w kb, uważam, iz piszesz głupoty. akurat przelewy w kredyt banku są w miarę szybko księgowane, niż w innych bankach. chcesz się przekonać? zlec znajomemu, aby zrobił z innego banku kilka przelewów (w większości banków są darmowe, wiec to nie problem). w tytule przelewu niech wpisze godzinę wysłania - oczywiscie w granicach rozsadku, np. ostatni niech puści o 14;30 - o ile jego bank taki przelew wypuści, będziesz go miał do 18tej. także kb nie jest złe w zakresie przelewów, opłaty są tragiczne i pracownicy, dlatego stamtąd uciekłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benson Re: Uwaga na KB 24 IP: *.play-internet.pl 09.09.12, 13:38 Co, do opłat to popieram przedmówcę, w Kredyt Banku tanio nie jest. Serwis KB24 nie jest może tak przejrzysty jak np. mBanku ale nie jest też jakiś problematyczny, poza jednym małym mankamentem jakim jest doładowanie telefonu na kartę, które jest możliwe do zrealizowania niestety tylko w dnia robocze np. za pomocą serwisu Blue. W mBanku działa to od ręki, tutaj niestety nie, ale z drugiej strony ta funkcjonalność nie dotyczy wszystkich użytkowników. W kwestii przelewów też nie jest źle, bo zlecając przelew pomiędzy 13-14-stą mamy szansę, że trafi on tego samego dnia do odbiorcy. Należy pamiętać, że nie jest tak u wszystkich np. w BPH będzie on zrealizowany dopiero następnego dnia roboczego w godzinach porannych. Do dziwnych praktyk należy natomiast pobieranie opłaty za trzecią lub kolejną wpłatę pieniędzy na swoje konto i jest to min. 7 zł. To akurat patrząc na inne banki niespotykana praktyka. Przy trzeciej wpłacie można to sprytnie ominąć wpłacając kasę na konto oszczędnościowe a następnie przelewając na ROR, ale jest to tylko jedna możliwość w miesiącu. W przypadku, kiedy częściej lokujemy pieniądze na koncie w Kredyt Banku warto jednak skorzystać z usług konta w innym banku a następnie przelać je do KB, bo za taką operację nie zapłacimy dodatkowo. Małą rzeczą która jednak cieszy jest możliwość instalacji aplikacji tokena w telefonie komórkowym i nie martwienia się o hasła papierowe jak również nie noszenia ze sobą dodatkowego gadżetu jakim jest sam token. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardolapiesta mBank najlepszy 26.08.12, 16:41 Pod względem obsługi online wg mnie najlepszy jest mBank. Pionier takich usłóg w Polsce i niedościgniony lider Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belbel-fer Re: mBank najlepszy IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.12, 17:23 edwardolapiesta napisał: > Pod względem obsługi online wg mnie najlepszy jest mBank. Pionier takich usłóg > w Polsce i niedościgniony lider Chyba ci biegało o "ósługi" ? Odpowiedz Link Zgłoś
edwardolapiesta Re: mBank najlepszy 26.08.12, 17:40 Oczywiście "usług" miało być:) Mój błąd. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona_ona Re: Uwaga na KB 24 IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.12, 17:33 Kredyt Bank to dno i piętnaście metrów mułu. Mam konto student, a wszystko i tak jest kosmicznie drogie jak na biedną studentkę. W sierpniu skończyła mi się ważność karty, czekałam na nową, nie przyszła. Poszłam do banku, powiedzieli że nastąpiła jakaś pomyłka, wysłali nową. Miała dojść do 10 dni roboczych, nie ma. Skończyła mi się hasła tymczasowe, poszłam po nowe. Pan powiedział w okienku, że programy padły, zadzwonią jak się naprawią. Zadzwonili za kilki dni. I przez kilka dni nie miałam ani możliwości przelewu ani karty do bankomatu. Nadal nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Uwaga na KB 24 IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.13, 12:48 a ja od kilkunastu lat prowadzę obsługę rachunków i osobistyh i firmowych w KB i jestem zadowolona. Mimo nie "ogromnych" przepływów na rachunku osobiście kontaktował się ze mną i sam kierownik oddziału Oddział na medal i dziewczyny tam pracujące Polecam - Katowice ul. Kościuszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB - to pomyłka Re: Uwaga na KB 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 14:15 chyba Pani palca za pisanie takich postów ja mam konto 10 lat w Kb i od kilku lat spłacam kredyt by uciec z Kb to stara pieniędzy, o nerwach już nie wspomnę, kilka razy znikały mi pieniądze z kont , robione przelewy i zajęcia niezgodne z opisem i naliczano sobie opaty szkoda słów to niczyj bank przechodzący z rąk do rąk. Pracownicy kiedyś mieli kompetencje teraz pozwalniano ich lub asami pouciekali przyjęto nowych tańszych często bez doświadczenia i to widać po postach poniżej. poczytajcie posty i sami podejmijcie decyzje ja juz mam dość klient zostawiający w kb rocznie ok 12000 zl z tytułu opląt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek zawiedziona bank masakra- wyjątkowo drogi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.14, 19:56 za pobranie tysiąca zł w bankomacie BS zabrano mi prowizję 30 zł!!!! wcześniej było to jakieś max 5 zł. Jutro wypowiadam umowę! nie stać mnie na to konto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Uwaga na KB 24 IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 20:24 Ja wybralam getin up i nie żałuję, nie zamienie tego konta jeszcze długo na inne bo jest naprawde niezle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkrupecka KB24 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.14, 12:14 Witam serdecznie od wielu lat jestem klientem tego Banku i jestem bardzo zadowolona.Obsluga miła i wytlumaczy cierpliwie wszystkie problemy.Przelewy w terminie i bez kłopotow.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś