magicr 22.03.10, 21:00 spotkałem dobre zestawienie kont osobistych na www.finansosfera.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ernibank Duże banki... 25.03.10, 11:57 A ING Direct gdzie się podział? Może w openie nie znają takiego banku bo nie płaci im prowizji śląski. Tak naprawdę to ściema z tym rankingiem i kolejny raz widzę że te rankingi są pisane na zamowienie i reklamę która nie zawsze mówi prawdę. Dam taki przykład niby w Toyota Bank karta do konta za 0zł no ale trzeba min 12.000zł w roku wydać co miesiąc więc po 1000zł płacić kartą. A w Direct wystarczy wydać 100zł na miesiąc by mieć kartę za darmo. Ale Open F.. wie jak naganiać owieczki dziwię się że pan M. Samcik również wirmuje tą promocję. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.jacek_i_placek Ranking byłby zaskakujący ale... 26.03.10, 19:28 Ranking byłby zaskakujący ale wystarczyło doczytać do miejsca, że przygotowany został przez fajansa, żeby od razu domyślić się, że wygrał bank, który więcej zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastępcaKierownika dobra to ja podnosze cenki o kolejne +1% skoro IP: *.mimuw.edu.pl 26.03.10, 22:15 zaoszczedzicie na koncie wyjdzie na to samo, roznicy nie zauwazycie Odpowiedz Link Zgłoś
a.o.tomek Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają Ban... 25.03.10, 21:13 ranking rankingiem, a rzeczywistość i tak wszystko weryfikuje.. Ja swoje przeszedłem, teraz też znalazłbym pewne ale, jednak egetin trafia najlepiej i najtaniej w moje potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
mysia211 Re: Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają B 26.03.10, 12:34 Gazeta się myli, Bankomaty w WBK BZ są bezpłatne , ale tylko dla tych klientów, którzy otworzyli konta w marcowej promocji tej z Depardieu, dla użytkowników z dłuższym stażem w tym banku już nie, ja otworzyłam w lutym i mam je nadal płatne, mimo wcześniejszych obietnic pracowników WBK BZ, że jak założę konto., to od marca wszystkie bankomaty będą bezpłatne... Sami podcinają gałąź na której siedzą...Takimi decyzjami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają B IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 19:24 hihi to ja jako klient mbanku mam za darmo z bankomatów bz wbk. ale jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają B IP: *.legnica.vectranet.pl 26.03.10, 20:22 Dla klientów BZ WBK bankomaty BZ WBK też są bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają B 27.03.10, 09:14 Gość portalu: emka napisał(a): > hihi to ja jako klient mbanku mam za darmo z bankomatów bz wbk. ale jaja. Ja też :-) swoją drogą dziwi tak niska pozycja mbanku - moim zdaniem ten pseudoranking jest z góry napisany pod jakiś japoński bANK:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają B IP: 83.243.107.* 27.03.10, 06:48 a.o.tomek napisał: > ranking rankingiem, a rzeczywistość i tak wszystko weryfikuje.. Ja swoje > przeszedłem, teraz też znalazłbym pewne ale, jednak egetin trafia najlepiej i > najtaniej w moje potrzeby Tylko że w getinie żeby cokolwiek zmienić np limit wypłat trzeba lecieć do placówki z wywieszonym jęzorem i swoje odstać w kolejkach jak za komuny. Wiem-przeszłam- po drugim razie czekania ponad godzinę wymiękłam. Szkoda bo oprocentowanie mają fajne. Zostanę jednak narazie przy mbanku. Co so fajansa to zgadzam się w całej rozciągłości. Zapłacono - umieszczono. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlowo A ja mam konta w Mbanku i Polbanku mocnooszczędzaj 26.03.10, 12:34 i to są na moje potrzeby optymalne rozwiązania:)Mbank na przelewy na konto Polbanku wszelaka nadwyżka finansowa wędruje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: A ja mam konta w Mbanku i Polbanku mocnooszcz IP: *.acn.waw.pl 26.03.10, 14:57 Grecy juz zacieraja rece liczac twoje pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
indygo_1 a gdzie ING ? 26.03.10, 12:42 a o ING to zapomnieli? czy nie dostali w lape zeby zamiescic w rankingu? smiechu warte zestawienie, jak zwykle GW+OF i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: a gdzie ING ? 26.03.10, 20:23 A ING nigdzie. nie płacą openfajansowi to i zestawieniu ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gienygienz Jakim cudem konto BZWBK jest na drugim miejscu 26.03.10, 12:43 skoro karta kosztuje 3 zł. miesięcznie, 0,50 zł za przelew (dla mnie to dyskwalifikacja), a oprocentowanie konta jest mizerne. Jak dla mnie najlepszy jest Eurobank a przesądza o tym brak opłaty miesięcznej za konto i wysokie oprocentowanie samego konta (nie mówię tu o oddzielnym koncie lokacyjnym które w Eurobanku tez jest i można na nie wpłacać/wypłacać dowolną ilość razy bez opłat). Na samym oprocentowaniu konta zarabiam miesięcznie kilkanaście złotych. Przelewy oczywiście 0 zł a wypłata z innego bankomatu to 1 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
gienygienz Re: Jakim cudem konto BZWBK jest na drugim miejsc 26.03.10, 12:44 Oszczędzam więc nie tylko nadwyżkę środków ale wszystkie środki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ainahd Właśnie! a gdzie Eurobank? IP: *.centertel.pl 26.03.10, 17:07 Ten cały rankig to zwykły marketing i absolutna bzdura.Naganianie klientów, nowych i niedoświadczonych. Ani słowa np o Eurobanku, który od lat ma najwyższe oprocentowanie, darmowe konto i przelewy. podłączone konta oszczędnościowe (bo można ich mieć wiele) z dzienną kapitalizają odsetek (czyli nie płacimy podatku Belki)to standard od bardzo długiego czasu. Inne banki np BPH też ma takie konto oszczędnościowe ale tylko dwa razy możemy bezpłatnie transferować kasę na własne konto. Dla mnie Eurobank jest rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Właśnie! a gdzie Eurobank? IP: *.legnica.vectranet.pl 26.03.10, 20:26 Właśnie, dla Ciebie. Całe te rankingi opierają się na jakichś tam założeniach, które najczęściej większości i tak nie pasują, więc nie ma się co nimi przejmować tylko szukać tego co komu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler A ja bym chciał wiedzieć... 26.03.10, 12:53 ...czy kiedykolwiek pan Samcik (i panowie z OF) opublikuje jakikolwiek ranking, w którym ocenie podda realia a nie materiały marketingowe banków. Mówiąc dosadnie: czy ruszy swoje cztery litery zza biurka i uda się w teren. Właśnie nadchodzi wiosna, która temu sprzyja. Rankingi pisane zza biurka, na podstawie informacji zamieszczanych w internecie, są funta kłaków niewarte. Co z tego, że w Banku Pocztowym jest taniej, ma tysiące placówek itd., skoro w większości z nich obsługa klientów tego banku odbywa się dokładnie w tych samych okienkach, co klientów Poczty. Co oznacza co najmniej kilkudziesięciominutowe oczekiwanie na załatwienie głupiej sprawy. W oddziałach innych banków wcale nie jest lepiej (co wiem choćby z relacji rodziny, sam nie bywam w tych przybytkach). Dla nieumiejących czytać ze zrozumieniem: nie odpisujcie, że są banki internetowe lub z internetowym dostępem do konta. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlowo W Eurobanku nie tak kolorowo 26.03.10, 12:58 poleciało oprocentowanie konta oszczędnościowego a za przelew z niego na konto innego banku biorą 4 zł!No i sprawdzanie stanu konta w bankomacie 1zł...Poza jednym w miesiącu..ale tak poza tym to konto oki... Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: W Eurobanku nie tak kolorowo 26.03.10, 14:12 To wlasnie przyklad "wydumanych punktow", ktore czesto widac w "rankingach"... Powiedz szczerze - co kogo interesuje oplata za przelew zewnetrzny z konta oszczednosciowego, skoro przelewy zewnetrzne wykonuje sie za pomoca konta ror i wszystko jest calkowicie darmowe???? Bo kiego diabla, normalnemu, zwyklemu uzytkownikowi potrzebna jest siec placowek???? Raz w roku wyplacajac wieksza kwote mozna sie pomeczyc z bankomatami - to zerowy problem. Dla rankingow GWna - punkt ujemny... To samo z oporcentowaniem ROR-a... Na ROR moze se i byc nawet 0% - przeciez to nie jest konto do oszczedzania... Parodia i tyle. Ale w sumie - jestesmy przeciez narodem, w ktorym setki tysiecy jeleni placi co miesiac oplaty za konto powyzej 10pln i jest z tego niezwykle zadowolona! I nie widzi w tym zadnego problemu.... Tysiace ludzi ma konta w SKOK-ach badz Polbanku, a to przeciez juz calkowity kosmos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Nie zgadzam się, że IP: 212.33.67.* 26.03.10, 15:23 oszczędzanie na ror nie ma sensu. Jest co prawda faktem, bo ponad 90 proc. banków oprocentowanie ror jest bliskie zera, a za to wprowadzają konta lokacyjne na które mogę bez opłat dokonać tylko jednej wypłaty w miesiącu. Wiadomo, że w takim układzie muszę na ror zostawiać sobie środki na miesięczne wydatki i coś jeszcze na nieprzewidziane wydatki, aby potem nie być zmuszony do wypłacania z konta lokacyjnego co wiąże się z opłatą ok. 10 zł. W eurobanku mimo, że ilość operacji na koncie lokacyjnym jest nielimitowana opłatami to samo konto oprocentowane jest ok. 4 - 5 proc(nie pamiętam dokładnie, czyli więcej niż niejedno konto lokacyjne w innych bankach, co przy miesięcznej sumie pozostawionej na ror średnio wynoszącej 1.500 zł (po wypłacie więcej przed wypłata mniej) w skali roku) daje sumę 60 - 75 zł. Czy takie pieniądze chodzą piechotą. A poza tym komfort, że nie muszę spieszyć się z przelewaniem na konto lokacyjne (w Eurobanu to 5,25 proc) bo na ror tez pracują prawie tak samo dobrze. Te pieniądze z nawiązką pokrywają jedyne opłaty związane z tym kontem tj. 0,95 za kartę miesięcznie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok W Eurobanku token kosztuje 2 czy 2,5 pln miesięczn IP: 94.75.122.* 26.03.10, 22:08 ie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_h Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają Ban... 26.03.10, 13:02 konto osobiste w Toyota Bank: Nie umozliwia przelewow miedzynarodowych - to powinno ten bank raczej zdyskwalifikowac Odpowiedz Link Zgłoś
emterabel Czemu zabrakło ING ? 26.03.10, 13:20 Też mają ciekawą propozycję (nie mówię, że najlepszą). Dziwne przeoczenie jeśli mamy traktować ten artykuł jako poważny... Odpowiedz Link Zgłoś
vikmik Re: Czemu zabrakło ING ? 26.03.10, 20:19 brak ING dyskwalifikuje ten artykuł. porażka. -prowadzenie konta - 0pln -przelewy przez net - 0pln -karta płatnicza - 2pln / 0 pln jeśli się zrobi miesięcznie transakcje za 100pln (więc bije tojotę na całej linii) -powiadomienia sms - 3 za darmo, lub pakiet płatny -karta kredytowa - za free jeśli zrobi się transakcji w roku za 6tys. -konto oszczędnościowe - słabe, bo tylko 3,25% mimo to bije większość banków z listy. czemu więc nie jest w rankingu? oj nieładnie, nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_english VW 26.03.10, 14:01 VW Bank za trzy tygodnie wprowadza opłaty za przelewy z konta oszczędnościowego - 4 zł za zewnętrzny, 2 zł za wewnętrzny... zawsze robią takie numery po kampanii reklamowej - poprzednio obniżali oprocentowania... teraz już przesadzili - czas poszukać nowego banku! Odpowiedz Link Zgłoś
m.ar.ek Re: VW 29.03.10, 12:40 w sumie nie dziwne że chcą żeby plus konto było kontem stricte oszczędnościowym, bo jaki jest interes w tym że cała kasa leży na wyżej oprocentowanym koncie? w końcu konto oszczędnościowe to nie ROR ;) no i myślę że można się było czegoś takiego prędzej czy później spodziewać - mam konto też w mbanku i jest tak samo - z ich emax plusa tylko pierwszy zdefiniowany przelew jest za darmo... w vwbanku przynajmniej oprocentowanie trochę wyższe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jac0 Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają Ban... 26.03.10, 14:03 open finance jak zwykle nie dostrzega zalet mbanku.... - oczywiscie sa placowki mbanku i to nie jedna :) - ilosc bankomatow rowna jest conajmniej z iloscia bankomatow w bzwbk - bzwbka + euronet ojoj Odpowiedz Link Zgłoś
zyzyzyryxy Re: Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają B 26.03.10, 15:34 Co do mBanku (którego używam na codzień), jest więcej nieścisłości: oprocentowanie 4%? Może tyle jest na rachunku oszczędnościowym (eMax+), ale jak już mamy ten rachunek i oszczędności na nim, to można nie ograniczając w żaden dodatkowy sposób dostępu do pieniędzy założyć antybelkową lokatę na 4,5% (czyli odpowiadającą oprocentowaniu 5,55% z belką). Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają B 26.03.10, 14:06 Te rankingi to jakis koszmar, ja wstydzilbym sie pod nimi podpisac... Jedynym, niestety, jedynym prawdziwie darmowym, stabilnym i niezawodnym bankiem internetowym w PL jest mBank, a reszta ma zawsze jakies haczyki. Kazdy normalny czlowiek to wie - w rankingach zawsze mozna cos innego "splodzic".... Kosmos, wymiotowac sie chce. Nie jestem wielbicielem mB, ani pracownikiem - po prostu troche sie tym rynkiem interesuje i swoje wiem. Jezeli Toyota Bank jest na topie to jest po prostu zenada a nie ranking. Aktualnie mam konto w mB i EB - uwazam ze na dzien dzisiejszy jest to zestaw podstawowy dla normalnego zwyklego uzytkownika. Calkowity brak jakichkolwiek oplat dla normalnego uzytkownika, pewnosc dzialania, stabilnosc na poziomie nieosiagalnym dla innych bankow, duzy zasob bankomatow, wysokie oprocentowanie depozytow, swietne zabezpieczenia. Za wszystko tak jak powinno byc - czyli bez oplat, w koncu jezeli trzyma sie w banku depozyty na spora kwote i wykonuje operacje kartami to TAK WLASNIE POWINNO BYC.... Odpowiedz Link Zgłoś
voltar11 A gdzie ING??? 26.03.10, 14:19 Posiadam konto Direct ING - zero opłat za przelewy, zero opłat za prowadzenie, brak opłat za kartę debetową jeśli wydamy 100 zł w miesiącu - inne banki każą wydawać np. 2000 zł. Do tego najlepszy na rynku panel on-line, kody do przelewów wysyłane sa smsem a nie na zdrapkach, co dla mnie osobiście ma najważniejsze znaczenie; jedyna wada - niskie oprocentowanie na r. oszczędnościowym Jak dla mnie - najlepszy bank obecnie w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
grzeniu22 Re: A gdzie ING??? 26.03.10, 14:52 jak widać, ING chyba zaczął tracić klientów i dał jakieś rozsądne oferty, bo jak sobie przypomnę stan sprzed ok. 6 lat, kiedy za prowadzenie konta brali 8PLN to śmiech na sali. A jakie było zdziwko, kiedy zrezygnowałem z ich złodziejskich usług :) Poza tym- po co się podniecać, że gdzieś jest przelew za 0,5PLN a gdzieś tam za darmo, ale karta droższa. To jest stan na tu i teraz. A będę latał co 3 miesiące do działu płac, szukał na Allegro i w kilku innych miejscach i zmieniał nr konta? To już wolę przeboleć te 50gr za przelew w Millennium... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: A gdzie ING??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.10, 15:10 owszem kiedys było różnie, natomiast obecnie ING ma jedną z najlepszych ofert internetowych w Polsce, więc brak tego banku w zestawieniu jest co najmniej dziwny, dodajmy do tego fakt, że na drugim miejscu jest bank który chyba jako jedyny pobiera opłaty za przelewy (sic!) i już możesz sobie sam wywnioskować ile warte jest to GWniane zestawienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 14:41 Ciekawe czemu w rankingu nie ma Inteligo. 1zł miesięcznie za kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: public enemy uk mbank ma placówkę na swietokrzyskiej cieciu IP: *.chello.pl 26.03.10, 14:43 kto pisze te artykuły? wiesniaki jakies? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: mbank ma placówkę na swietokrzyskiej cieciu IP: 81.210.87.* 26.03.10, 15:04 Sam jestes wiesniak. mBank nie ma zadnych placowek tylko mKioski, w ktorych mozesz co najwyzej zlozyc wniosek a oni przesla go dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: mbank ma placówkę na swietokrzyskiej cieciu 26.03.10, 20:28 Nu qrczę, a na Kruczej to ja pewnie smażalnię ryb wujka Leosia mijam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają Ban... IP: 192.100.112.* 26.03.10, 14:53 Mam w mbanku i polbanku. Obsluga konta w polbanku jest jak z epoki kamienia lupanego w porownaniu z kontem w mbanku. Ten ranking jest dla mnie kompletnie niewiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają Ban... IP: *.euronet.net.pl 26.03.10, 15:01 Jak zwykle ustawiony ranking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoom Żenada, nie ranking IP: *.chello.pl 26.03.10, 15:06 Od kiedy to mBank nie ma placówek? Że nie ma marmurowych oddziałów, które klienci muszą utrzymywać płacąc niekiedy nawet kilkanaście złotych miesięcznie za zwykłe prowadzenie konta to się zgodzę. A wystarczyło po prostu wejść na stronę mbanku i odnaleźć odpowiednią zakładkę z wykazem placówek w której można spotkać żywego pracownika tego banku. Lub też wyjść "na miasto", zza biurka niewiele widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Chyba wam odbiło - Bank Pocztowy na pierwszym??? IP: 89.100.150.* 26.03.10, 15:08 Ktoś komuś znowu lepiej zapłacił za miejsce w rankingu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają Ban... IP: 217.153.202.* 26.03.10, 15:31 mBank to najzwyklejsi złodzieje. Mając u nich konto, miałem problemy z przelewami, które po prostu "wisiały". Pieniędzy nie było ani na moim koncie, ani na koncie docelowym. Bank przyznał, że to jego wina, bo przelewy nie przechodziły na konta w różnych bankach, więc nie mógł się zasłonić winą innego banku. Do zwrotu mam prawie 6 tys. i co? Bank, owszem, odda mi te pieniądze, ale od połowy lutego jakoś tego nie robi, zawsze ma jakąś wymówkę. Nawet rzecznik praw konsumenta nie jest w stanie wymusić na nich szybkiego zwrotu gotówki. Jestem ciekaw, czy sprawa trafi dalej, bo jak na razie, czekam na zwrot moich pieniędzy, które bank najnormalniej w świecie ukradł! Bo nie można tego inaczej nazwać. Podobno ma zwrócić w przyszłym tygodniu, ale zwraca już tak od końca lutego... Przestrzegam wszystkich przed kontem w tym banku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają Ban... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 15:46 ranking na zamownienie małych banków. Nie rozumiemiem jak mogą dać na samej górze bank Toyota w którym karta kosztuje 30zl rocznie?? Ja mam w mBanku konto i jest najlepsze pod słoncem które świeci nareszcie od kilku dni nad Polską. Wczoraj dodatkowo chciałem dokonać paru rzeczy przez telefon i przez ich mCzat, gdzie załatwia się sprawy przez komunikator i naprawdę jestem zachwycony obsługą i szybkością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Najlepsze są mBank i ING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 15:53 to olbrzymy i pionierzy na ogólnoświatowym rynku kont internetowych, i to widać jak profesjonalnie i wygodnie wyglądają i działają ich strony internetowe też w Polsce. Jednak mam konto w mBanku, bo ING Direct ma taki minus, że trzeba rozwiązać ta umowę konta u notariusza,jeśli u mnie w mieście nie ma ich placówki. Znów w mBanku nie ma listy przelewów oczekujących, co podobno jest w niektórych bankach. Ale obsługa przez telefon i czat w mBanku jak już pisałem jest świetna i stawki oprocetnowania uczciwe. No i jest wszystko, ale to wszystko co potrzebne za darmo( przelewy, powiadomienia sms, prowadzenie, karta bankomatowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Najlepsze są mBank i ING IP: *.legnica.vectranet.pl 26.03.10, 20:37 Gość portalu: edek napisał(a): > Znów w mBanku nie ma listy przelewów oczekujących, co podobno jest w > niektórych bankach. Nie bardzo wiem, o co ci chodzi. Wchodzę w dany rachunek (ekonto), trzecia pozycja to operacje zaplanowane, klikam i dostaję listę przelewów oczekujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jani Najlepszy jest mBank, ale ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.10, 14:02 Trochę miałem już w życiu kont i też uważam, że mBank jest zdecydowanie najlepszy i najmniej absorbujący. Ten ranking jest do d..., nie uwzględnia różnych dodatkowych korzyści jakie ma się mając konto w mBanku (cała seria kont oszczędnościowych, firmowych, inwestycyjnych, całej palety ubezpieczeń, kart (w tym bezpiecznej i wygodnej e-karty!), powiązanych z kontem telefonów itd. itp. Jak dotychczas nie miałem żadnych problemów z dotarciem do bankomatów. Ale są wady, które doprowadzają mnie do "szewskiej pasji" i już nawet, w stanie "denerwacji", zastanawiałem się nad zmianą z tego powodu: pierwsze to uparte i namolne wymuszanie haseł SMS-owych (hasła jednorazowe już są płatne, co w moim przypadku powoduje wzrost kosztów utrzymania konta co najmniej o 60 zł rocznie, a każda zmiana telefonu jest kłopotliwa i co jak zgubię telefon, co się już zdarzyło; oraz, jak już wprowadzili wpłatomaty to niech, do jasnej anielki, one chociaż co drugi dzień działają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Ranking kont osobistych "Gazety": wygrywają Ban... 26.03.10, 16:06 juz wiadomo komu Wybiorcza robi reklame ciekawe za ile? Odpowiedz Link Zgłoś