Gość: klient citi i DB Kiedyś musiałem załatwić w PKO IP: 93.159.18.* 30.06.10, 16:24 zamknięcie książeczkie mieszkaniowej. Po traumatycznym przeżyciu z tym związanym, obiecałem sobie, że z własnej i nieprzymuszonej woli moja noga w PKO BP nie postanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesiamacios Re: Kiedyś musiałem załatwić w PKO IP: *.lazurowa.waw.pl 30.06.10, 17:15 Ja też!!!\Co nie zmieni faktu, że Polska potrzebuje silnej instytucji finansowej "własnej". A tak szczerze to gdzie nie ma kolejek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient BZ WBK Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.devs.futuro.pl 30.06.10, 17:49 Jestem klientem WBK, a potem BZ WBK od 15 lat. Myślę, że bank sporo na mnie zarabia. Konto z solidnymi wpływami co miesiąc, kredyt, karta kredytowa etc. Jeśli PKO BP kupi BZ WBK, to bardzo poważnie rozważę przeniesienie konta do innego banku. W zasadzie to na pewno je przeniosę. BZ jest naprawdę dobrym bankiem, ze świetną obsługą internetową i bardzo dobrej jakości serwisem w oddziałach. Obawiam się, że "pieniądz zły wypierać będzie pieniądz dobry" i to raczej BZ WBK dorówna do standardów dużo mocniejszego (nie tylko kapitałowo, ale i politycznie) PKO BP niż odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre słowo Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: 82.139.156.* 30.06.10, 20:50 Potwierdzam. Co prawda znalazło by się to i owo do poprawy, ale w sumie, jako klient vipowski nie specjalnie daję im zarobić. Po kilku próbach sprawdzenia innych banków (np. dawne BPH, PKO, BOŚ, Lukas, Multibank) stwierdziłem, że mimo wszystko ten jest zdecydowanie lepszy i zaniechałem poszukiwań. I PKO moja noga nie postanie. Odpowiedz Link Zgłoś
j_w_pan_p Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... 30.06.10, 18:16 Ale przypomina mi to utyskiwania ludzi, gdy BPH był wykupywany przez Pekao SA. Ilu to klientów miało się wynieść do innych banków bo im Pekao SA nie odpowiadał. I co?. Ciekawy jestem, czy ktoś to sprawdził? Mam wrażenie, że odsetek był niewielki. Internet jak papier - wszystko przyjmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wątpliwy Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.ghnet.pl 30.06.10, 21:07 ja się przeniosłem. Obydwa pko są głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki7792 Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.ztpnet.pl 30.06.10, 18:19 Ehhh. To, że BZ WBK w opinii klientów jest taki fajny i tani to świetnie o nim świadczy i powoduje że ma coraz więcej klientów. Ostatnie akcje promocyjne, płacenie za założenie rachunku, darmowe konta itp. to magnes dla klientów. Lecz BZ WBK to już spory bank i nie potrzbuje już stosowac dumpingowych cen aby pozyskać klientów. AIB od dawna planowało sprzedać bank i wszystkie superbajery które pojawiały się w WBK miały na celu przyciagnięcie klientów i zwiększenie wartości Banku. Ot, taka krótkookresowa strategia na zwiększenie wartości banku, aby go jak najdrożej sprzedać. Więc drodzy klienci, możecie się przenieść do innego superbanku co ma wszystko bez prowizji w oddziale nie ma kolejek, ale musici się pogodzić z tym, że ten stan długo nie potrwa. albo i ten nowy bank będzie na sprzedaż, albo po prostu pojawią się prowizje, zmniejszy się obsada itp. Poza tym WBK ostatnio ograniczył akcję kredytową, przynajmniej na rynku consumer finance, o kredyt już nie jest tak łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3006 Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 18:41 Jesli ktoś narzeka na obsugę w PKO (na marginesie - jest poniżej krytyki) i tym argumentuje chęć odejścia z BZWBK to powinien to zrobić dawno temu, bo tak niekompetentnego personelu jak w BZWBK ze świecą szukać. Nie znają swoich produktów albo nie mają uprawnień do najprostszych czynności (np sprzedaży karty na okaziciela)itp itd. A co do kolejek i oplat za konto to napewno nie są mniejsze niż w PKO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladkidiwani Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.lanet.net.pl 30.06.10, 18:58 Przejęcie przejęciem, ale jeśli BZWBK utraci niezależność i innowacyjne podejście do klienta, wynoszę się. A fuzji po prostu nie zdzierżę. Swoją drogą, ostatnio byłam w banku zapytać o zmiany na koncie w związku z zawarciem związku małżeńskiego. Oboje z mężem mamy konta w BZWBK ale stanowczo odradzono nam zamykania któregokolwiek konta motywując to historią konta wliczoną w kalkulacje ewentualnego kredytu. Pani przedstawiła mi, że z moją historią konta dostanę z miejsca kredyt o X większy niż osoba z ulicy. Tak więc zostaliśmy przy dwóch kontach, z dwoma współwłaścicielami. W końcu opłaty są i tak znikome - karta raz na dwa lata i tyle. Zobaczymy jak zmieni się ta "zdolność kredytowa" po tym przejęciu, czy też - nie daj Boże - fuzji. Jeśli preferencja udzielania kredytów stałym klientom zniknie - pozostałe banki działające na naszym rynku niech już szykują ofertę dopasowaną do tej, która jest zagrożona. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.escom.net.pl 30.06.10, 19:16 Wlasnie dostalem list od PKO BP (mam u nich kredyt) z oferta na obnizenie marzy jak kupie jakis tam produkt. Co dalej jest w liscie? Zero adresu email, zero strony internetowej. Pani Dyrektor zaprasza mnie - a jakze - do oddzialu zebym tam sie dowiedzial jak ma wygladac promocja itp. Masakra, az zal patrzec co sie dzieje w tym banku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet PKO BP to bank nieprzychylny własnym klientom IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 19:22 bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
lds23 ;) a mojej żonie... 30.06.10, 19:45 ... kilka lat temu bankomat BZ WBK ukradł pieniądze (tzn. wydał mniej niż twierdził) i bardzo grzecznie jej powiedziano, że się może w d**ę pocałować (jeśli tylko potrafi). Trochę mnie śmieszą takie opowieści o wyższości jednego banku nad drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: ;) a mojej żonie... IP: 62.69.223.* 30.06.10, 20:43 Miałem podobną sytuację. Zamiast 100 zł (50+50) wypłacił 70 (50+20). Panie w oddziale wpierały mi w żywe oczy, że to niemożliwe, bo "dwudziestek" ich bankomaty w ogóle nie wypłacają. Na grzeczną (naprawdę grzeczną!) sugestię, że może dwudziestka zaplątała się między pięćdziesiątki, tylko się nadęły. Reklamacja załatwiona została - a jakże - odmownie. Po tym wszystkim zakończyłem ośmioletnią przygodę z BZ WBK - skoro w taki sposób dba się tam o stałych klientów, to nie mam nic do dodania. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... 30.06.10, 19:54 "Gazeto", jaki masz biznes w tym obrzydzaniu PKO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: 195.20.110.* 01.07.10, 08:23 niech media ogolnie przestana opowiadac bzdur/ Ciagle jakies "nowe" informacje, ale tak na prawde nic nowego sie nie wydarzylo. Nie ma zadnych nowych informacji, ale polskie media sa super pod tym wzgledem. Glosuje, aby wszystkie polskie media na temat sprzedazy BZWBK przestały mówic i pisac az nie pojawia sie jakies nowe konkretne informacje --> tzn. za ok 4-8 tygodnii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF A po co zmieniać? IP: *.net-serwis.pl 30.06.10, 20:21 Nie rozumiem, czemu PKO miałby wchłaniać BZ WBK? Ja na ich miejscu zostawiłbym tę markę i tylko ciągnął dywidendę. Po co psuć coś, co jest dobre i przynosi kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowicz Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: 81.219.137.* 30.06.10, 20:28 Poza układem PKO nie wniesie nic, odejdą nie tylko klienci ale i pracownicy (ci którzy sie ostana oczywiście) bo nikt - łacznie ze mną - nie będzie pracował w tak skostniałej strukturze. Te firmy to dwa światy, dwie odmienne kultury korporoacyjne (o ile o takiej można mówić w PKO). Pracowników BZ WBK pozdrawiam i żegnam - tak dobregp pracodawcy juz nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf PKO może kupić WBK ale nie się nie łączy... IP: *.icpnet.pl 30.06.10, 21:33 Tylko korzysta z dwóch marek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danntello Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 21:41 bank dokładnie emerytów i frajerów zamkniecie konta tam trwa ponad 3 dni bo prowizje sie nie naliczyły, bo płacił pan kartą mam teraz w ING i nikt mi nie powie ze to zly bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.punkt.opole.pl 30.06.10, 21:50 chyba oczywiste, ze w ciągu 7 dni zlikwiduję konto w BZ WBK by nie mieć nic wspólnego z PKO BP.Ta droga prowadzi do likwidacji BZ WBK, bo po prostu klienci odejdą w bardzo krótkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
tuomasi BZ WBK jest daleki od perfekcji, ale PKO BP to 30.06.10, 22:12 zupełna porażka. Moi teściowie maja tam konto i korzystają z niego także przez internet. Ponieważ trochę im pomagałem przy konfiguracji, więc mogę powiedzieć, że tak niezgrabnego i nieintuicyjnego sposobu obsługi konta jeszcze nie widziałem. Gorszą stronę ma chyba tylko Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urbi bzdura - przynajmniej jeżeli chodzi o elektronikę IP: 82.160.204.* 30.06.10, 23:00 nie znam wprawdzie interfejsu pko ale znam inteligo i ten standard ma swoje wady ale ma też i zalety. znam kilka standardów naprawdę nieintuicyjnych :)) obecnie preferuję mbank ale szczerze mówiąc raczej ze względu na koszty (jako bank "od przelewów").z tych które znam mbank, millennium i inteligo są moim zdaniem na takim samym poziomie inteligo jest najfajniejsze z systemów z kodami zdrapkami. oczywiście tokeny i sms-y wyglądają mniej "archaicznie" ale jeżeli chodzi o niezawodność to mają swoje wady ... miły jest darmowy monitoring sms-owy transakcji. w sumie co kto woli, ale mieszanie tego banku z błotem to czysta ignorancja. zresztą sam pko ma też zalety - kolejki to fakt - ale spróbuj wybrać dużą kwotę w ciągu 1 dnia bez wcześniejszego awizowania - w pko odstoisz swoje ale pozbierasz ile chcesz po oddziałach (mam na myśli duże miasta). tak w ogóle to nie rozumiem tej euforii o bz bo miałem tam konta i zdarzało mi się czekać tyle samo co w pko, nawet w małym oddziale w którym niby w kolejce stały 1/2 osoby. a o niekompetencji ich pracowników mógłbym też sporo napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: BZ WBK jest daleki od perfekcji, ale PKO BP t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 00:13 moge powiedziec ze jestes wyjatkowy skoro sprawia Ci trudnosc korzystanie z ipko ... moze wroc do liczydla .... a po drugie , co ty konfigurowalas chyba tapete w windowsie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.chello.pl 30.06.10, 22:31 PKO BP to faktycznie jakaś dziwna, oszukańcza instytucja. Dostajesz od nich kartę kredytową i jak wykorzystasz limit, to się okazuje, żeś tenże limit przekroczył. Dacie wiarę, ci oszuści wliczają w limit prowizję i, dajmy na to przy karcie na 500 PLN, jeżeli dokładni te 500 PLN wykorzystasz, to naliczają 35 PLN odsetek karnych za PRZEKROCZENIE LIMITU plus oczywiście prowizja. Tak banki ( przynajmniej PKO BP ) zarabiają pieniądze - na oszustwach, bo inaczej tego nazwać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał I wcale im się nie dziwię IP: *.chello.pl 30.06.10, 22:32 Jak (ten drugi) PeKaO kupił BPH (w tym mnie jako klienta) już następnego dnia zrezygnowałem z ich usług. Gdybym przecież chciał być klientem PeKaO to tam założyłbym sobie konto, a nie w BPH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskier Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.orneta.arkusnet.pl 30.06.10, 22:46 Nie jestem klientką BZ WBK, ale byłam klientką Inteligo, które też zostało kupione przez PKO BP i właściwie funkcjonowało "na obrzeżach" PKO BP.Jak brałam kredyt hipoteczny, musiałam założyć konto w PKO BP, bo moje Inteligo nie wystarczało, choć to też PKO BP.Teraz wybranie pieniędzy z agencji PKO kosztuje 5 zł dla klientów Inteligo, którzy zaakceptowali nową tabelę opłat i prowizji.Horror jakiś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 23:19 jak pko bp kupi bz wbk to przeniosę konto nawet do spółdzielczego .popieram precz z łapami od bz wbk .bz wbk niech sam się wykópi a jak niema tyle kasy to się dożućmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanilla Ice Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: 109.243.139.* 01.07.10, 01:45 Już, już nie przesadzajmy! Kolejki w BZ WBK wynikały z promocji z udziałem Depardieu. Teraz sytuacja wróciła do nromy, da się wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Practicer opcja skandynawska IP: 188.33.110.* 01.07.10, 01:52 Ciekawe jakie zdanie w tym wszystkim ma szef Banku Zachodniego WBK? Osobiście zwrociłbym uwage na banki skandynawskie. Czy ten kierunek jest rozważany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norsenobleman Re: opcja skandynawska IP: 46.113.161.* 01.07.10, 14:40 Fakt, gdyby BZ WBK stał się częścią jakiegoś skandynawskiego konsorcjum, gdyby wprowadzić tamtejszą transparentność procedur, BZ WBK wkrótce stałby na podium w rankingu polskich banków. W tej chwili mają największy potencjał rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitagoras Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 07:01 Zwolennicy Państwowego zarządzania - proszę podajcie mi kilka segmentów dobrego zarządzania segmentem gospodarki poprzez naszych powierników, bo mi jest trudno takowych znaleźć. Nawet jeśli chodzi o samo zarządzanie tymi bankami wystarczy porównać ile nowych oddziałów utworzyło PKO ile BZWBK(1:4 dla BZWBK,któremu z obu banków udaje się % pozyskać więcej klientów w zależności od zatrudnienia czy majątku. Nie jestem przeciwny aby ten bank był zakupiony przez Polskę lecz nie przez PKO!!!, władanie powinno się pozostawić osobom doświadczonym w rozwoju tegoż banku, a nie namiestnikom RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary klient Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.182.103.202.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.07.10, 19:39 Kilkanaście lat temu uciekłem z PKO BP (sławetny oddział w W-wie przy placu Inwalidów, gdzie czekało się bez względu na porę dnia i roku minimum 3 kwadranse) do BZWBK (kiedy przy tymże pl. Inwalidów otwarto jego oddział),który zresztą był wtedy po prostu WBK, i za żadną cenę do PKO BP nie wrócę. Od tego czasu 3 razy się przeprowadzałem, zawsze znajdowałem w pobliżu oddział BZ WBK ze sprawną i miłą obsługą, od paru lat korzystam z dobrze działającej wubekowskiej bankowości internetowej. Już zapowiedziałem w innym banku, gdzie mam "zapasowe" konto, że jeśli PKO BP, najgorszy bank w Polsce, przejmie BZWBK, to ja się do nich przenoszę na dobre. Stary klient Odpowiedz Link Zgłoś
j_w_pan_p Pekao - BPH 16.08.10, 22:37 To całe gadanie przypomina mi teksty na forum, gdy PekaoSA przejmowało BPH. I co? Mało kto poprzenosił konta... Moi znajomi też tak narzekali - do dziś są w Pekao SA - zero narzekań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexo Re: Pekao - BPH IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.08.10, 07:58 Czasy się zmieniły, ludzie ida tam gdzie wygodniej, taniej i z lepsza obsługa, a czas przeniesienia konta to 1 dzień. w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
j_w_pan_p Re: Pekao - BPH 17.08.10, 11:31 W tym, że mam wrażenie, iż jest to burza w szklance wody - to całe zarzekanie się o przeniesieniu do innego banku. Większość wypowiedzi nie rożni się od tych sprzed 2 lat - nazwy banku się tylko zmieniły. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Pekao - BPH 17.08.10, 11:58 j_w_pan_p napisał: > W tym, że mam wrażenie, iż jest to burza w szklance wody - to całe zarzekanie > się o przeniesieniu do innego banku. Większość wypowiedzi nie rożni się od tych > sprzed 2 lat - nazwy banku się tylko zmieniły. Mamy roznych znajomych :). Ja rowniez (z duzymi utrudneiniami robionymi przez pekalo ) przenislem sie wtedy do oddzialu pozostajacego w malym BPH. Po jakims czasie, juz bez wiekszych sentymentow opuscilem rowniez male BPH, gdy mimo zakonczenia fuzji ich oferta pozostala droga i przestarzala. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Pekao - BPH 17.08.10, 11:59 W BZWBK mam obecnie konto internetowe i KK Money.pl - prejmie ich PKO BP, popsuja warunki - do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś