Dodaj do ulubionych

getinonline.pl - nowe darmowe konto

12.10.10, 19:38
GetIn walczy z mWujem, czyli mBankiem, zaoferował dziś konto:

- darmowe,
- na którym można zarobić!!! (płacąc kartą, przelewając pensję),
- z darmową kartą debetową z PayPass,
- z darmową kartą kredytową z PayPass,
- darmowe przelewy zatwierdzane SMSem,
- lokata na start na 7% (2 miesięczna z dzienną kapitalizacją).

Aż się nie chce wierzyć :)

Szczegóły na: www.getinonline.pl

Działa na tym samym "silniku" co OpenFinance, czyli całkiem sprawnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: słupszczanin getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: *.multimo.pl 12.10.10, 19:56
      w dechę jest to konto, tylko szkoda ze sam bank nieciekawy!
      • tomekwwa Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto 12.10.10, 20:08
        Czemu? Jeden z największych w Polsce. Tylko renomę sobie zepsuł nieudolnością, zwłaszcza pracowników i dziwnymi chwytami w umowach. Ten nowy system internetowy przetestowało kilkadziesiąt tysięcy osób poprzez www.openonline.pl i został najpierw dopracowany, a dopiero potem skopiowany do getina. Trzeba się przyzwyczaić, że po zalogowaniu należy poczekać pół minuty, aż to co widzi klient zsynchronizuje się z tym co jest zapisane w systemie banku, bo po zalogowaniu pokazują się dane z ostatniego logowania, a tak to działa sprawnie.
        • Gość: lemkos Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: 178.73.48.* 12.10.10, 21:37
          Tylko w imię czego mam się użerać z niedoróbkami i przyzwyczajać do wątpliwych standardów? Są lepsze banki, i przede wszystkim z bardziej profesjonalną obsługą.
          • Gość: luki271 Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: *.open.pl 13.10.10, 20:17
            Ja właśnie jestem w fazie testowej nowego konta ale póki co lepiej muszę im przyznać ze się postarali, a obsługa po kilku rozmowach z ich infolinią oraz własnym dedykowanym opiekunem jest naprawdę na wysokim poziomie. Ale zapeszajmy zobaczymy jak będzie dalej.
            • Gość: Ciocia Dobra Rada Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: *.centertel.pl 13.10.10, 23:31
              pisz maile z domowego...
            • Gość: słupszczanin getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: *.multimo.pl 14.10.10, 09:02
              luki271 - "a obsługa po kilku rozmowach z ich infolinią oraz własnym dedykowanym opiekunem jest naprawdę na wysokim poziomie"
              wole konta, gdzie po wejściu na nie w necie nie będę dzwonił na infolinie... już to odpowiednio zareklamowałeś, hehe. omijam dalej Getin i spamerów szerokim łukiem!
            • Gość: Jolka Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: *.chello.pl 14.10.10, 10:49
              wyjątkowo wiarygodna informacja, zwłaszcza, jak się spojrzy na IP, z którego luki271 pisze ;)
              • Gość: alieeee Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: 81.15.191.* 20.10.10, 18:40
                ja bym załozyła ale sie boje ze wtopie, bo dziwi mnie fakt, ze lokata standardowa 6% na 3 mce jest reklamowana w tv a ta 7% na 2 mce nie, dlaczego?
                • aneczka.jedna Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto 20.10.10, 18:59
                  Gość portalu: alieeee napisał(a):
                  > ja bym załozyła ale sie boje ze wtopie, bo dziwi mnie fakt, ze lokata standardo
                  > wa 6% na 3 mce jest reklamowana w tv a ta 7% na 2 mce nie, dlaczego?

A niby jak można wtopić na lokatach? Bo ja nie znam takiego sposobu
                  • Gość: pico Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.10, 22:57
                    Czy aby haczyk nie tkwił w tym rachunku? Tzn. Czy to oznacza, że trzeba założyć u nich ROR , który później trudno zamknąć?
                    • tomekwwa Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto 21.10.10, 10:11
                      Lokatę zakłada się tylko przez wniosek i robiąc przelew na wskazane konto, nie trzeba mieć u nich żadnego rachunku, kasa wraca na ten sam rachunek z którego przyszła lub na wskazany we wniosku.
              • Gość: luki27 Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: *.open.pl 15.12.10, 16:59
                Tak zaraz sobie pomyślicie że niby reklamuje hehe nic nie reklamuje tylko mam tam konto już od kilku tygodni i jestem zadowolony Jolu. Nie musiałem dzwonić na infolinię, ale miałem klika pytań ponieważ w mbanku oraz aliorze się przejechałem i wolę czasami się dopytać zanim coś założę.
            • kontabankowe.biz Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto 24.10.10, 18:03
              ja dalej jestem zdania ze konto bankowe w mbanku jest jednym z lepszych bo na papierze wszystko wygląda dobrze ale właśnie te małe szczególiki daja do myślenia
              • tomekwwa Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto 15.12.10, 17:16
                No bardzo zachęcające są np. takie fakty:

wyborcza.pl/1,75248,8813922,BRE_kontra_Nabici__bank_bedzie_znow_negocjowal_.html
                samcik.blox.pl/2010/12/BRE-bedzie-znow-negocjowal-z-Nabitymi.html
                20 grudnia największy pozew zbiorowy przeciwko mBankowi trafi do Sądu...
    • Gość: Krzysiek Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: 77.79.214.* 16.12.10, 10:05
      Nigdy więcej Getinu i wszystkiego co z nim związane. Jakiś czas temu założyłem "darmowy" rachunek internetowy w Getinie. Lokaty dobrze oprocentowane a tu zonk

Oto moja korespondencja z getinem:

Ja: Witam. Od 1 stycznia wprowadzacie Państwo opła
      tę za korzystanie z rachunku. Chciałbym zlikw
      idować konto ale co się stanie z moimi lokata
      mi? Czy muszę likwidować również getin top os
      zczędnościowy?

Getin: Szanowny Panie, w odpowiedzi na Pana zapytan
      ie uprzejmie informujemy, iż w przypadku wypo
      wiedzenia umowy posiadacz jest zobowiązany do
      konać likwidacji założonych lokat. Wypowiedz
      enie umowy w części dotyczącej ROR uznawane j
      est za wypowiedzenie umowy w całości, umowa d
      otyczyła dwóch rachunków w pakiecie . z powa
      żaniem K... G... GETIN Bank Bankowość
      Elektroniczna

Ja: Witam. Rozumiem że muszę zerwać lokaty jeżeli
      chciałbym zrezgynować z konta w związku z wpr
      owadzeniem opłat przez Getin. Pytanie co się
      stanie z moimi lokatami i dotychczas naliczon
      ymi odsetkami?

Getin: Dzień dobry, informujemy Pana, że depozyty
      są ściśle powiązane z pakietem GB 24 w związk
      u z tym podczas wypowiedzenia umowy pakietu G
      B24 wypowiedziana zostanie również umowa o pr
      owadzenie tych lokat. W momencie zerwania umo
      wy lokaty przed wskazanym terminem, po upływi
      e 1 miesiąca oprocentowanie lokat zostaje pom
      niejszone do 1/2 oprocentowania rachunku a'vi
      sta. Podczas wypowiedzenia umowy należy wska
      zać rachunek na który mają być przelane środk
      i wraz z naliczonymi odsetkami lub wypłacić ś
      rodki bezpośrednio w placówce Banku. Wypłata
      kasowa środków bez dokonania awizacji jest m
      ożliwa w Punkcie Obsługi Klienta (kwota do 10
      000 PLN) oraz w oddziale naszego banku (kwo
      ta do 30 000 PLN). Z poważaniem M...
      M... Getin Noble Bank SA

Szanowny Panie Rachunek a'vista jest to rac
      hunek bankowy, z którego wypłaty realizowane
      są na każde żądanie. Oprocentowanie tego rac
      hunku wynosi 0,1% w skali roku. Oprocentowani
      e lokat w przypadku ich zerwania przed upływe
      m to 1/2 oprocentowania w/w rachunku więc wyn
      osi ono 0,05%. Z wyrazami szacunku A... W
      ... Getin Noble Bank S.A
      • tomekjot Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto 16.12.10, 11:30
        Hmmm...

Ja na szczęście miałem tylko rachunek TOP w e-getin. Ale to jest chamstwo z ich strony. Najpierw oddałem karte płatniczą (płatną) za jakiś czas wprowadzili obowiązek posiadania karty do każdego rachunku (wtedy nie kazali rozwiązać umowy jak ktoś ją wcześniej oddał). teraz przerośli samych siebie

• Gość: VIP123` Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: 188.33.140.* 23.12.10, 09:22
        Krzyśku pomysliłeś rachunek ze stacjonarnego oddziału Getin Banku z rachunkiem z getinonline o którym mowa na tym forum. Oni nie mają ze sobą nic wspólnego jeśli chodzi o produkty. Różnica jest taka sama jak w PKO BP a Inteligo, bank ten sam ale oferta getinonline jest ofertą internetową i przez to dużo lepsza. Wejdż sobie na ich strone getinonline.pl i na strone getinbank.pl i sam porównaj oferty.
    • Gość: tomek Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: 194.204.154.* 16.12.10, 10:51
      potem jak rozwiązujesz umowe to nie jest tak kolorowo, :)
      ale wiele bankow teraz daje darmowe konta, wejdz na porównywarke chocby centrumdirect.pl i sam zobacz, na np mam darmowe w citi, i zawsze mozesz pamietac o niesmiertelnym mbanku za free :)
    • tomekjot Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto 16.12.10, 11:26
      Już nie długo, dotychczasowe konta internetowe od 1 stycznia stają się płatne. Stawiam, że od czerwca i tutaj wprowadzą opłaty
      • Gość: interNETka Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 14:12
        Jeżeli darmowe konto, to najlepiej wybrać konto internetowe dbNET:
        - otwarcie, prowadzenie konta - 0 zł
        - wypłata gotówki we wszystkich bankomatach w Polsce na całym świecie - 0 zł
        - przelewy internetowe - 0 zł
        - wydanie i obsługa karty VISA Electron - 0 zł (w przypadku wykonywania minimum 1 transakcji w miesiącu).
        • Gość: Vip123 Re: getinonline.pl - nowe darmowe konto IP: *.play-internet.pl 22.01.11, 20:13
          W dbnet mają wymagania i nie można zarabiać więc po co tam zakładać konto. Poza tym w dbnet są pobierane prowizje od wpłat gotówkowych na rachunek w oddziałach, których i tak mało. DB net wydaje zwykłą kartę Visa Electron i wymaga wykonywania transakcji, Getinonline wydaje nowoczesną Mastercard PayPass i nie ma żadnych wymogów co do wykonywania transakcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka