Dodaj do ulubionych

Liberalny bank

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 15:45
Mam konto a mbanku i chcę zmienić, nie chodzi mi o wygodę i oprocentowanie ale o liberalność banku. Mam konto w owym banku już wiele lat natomiast nie sposób uzyskać ani kredytu ani nawet większego limitu karty kredytowej i mam dość. Jeśli oni nie potrafia wyjśc na przeciw stałemu wieloletniemu klientowi, który z niczym nie zalega to chyba coś nie halo.. Czy ktoś mi może polecić bank, który nie ma takich obostrzeń? PKO? Inny?
Obserwuj wątek
    • tomekwwa Re: Liberalny bank 19.12.10, 16:13
      A masz włączoną zgodę na przesyłanie informacji handlowych? Wtedy pojawiają się oferty dla Ciebie, które jeśli nie masz innych obciążeń kredytowych są banalne do wykorzystania. Kredyty, jak i limit karty, można z wykorzystaniem oferty podnieść w kilka minut, bez żadnych zaświadczeń, liczy się tylko historia konta + BIK.
      • Gość: Mamamija Re: Liberalny bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 17:23
        Oczywiście, i najlepsze jest to że dostaję takie oferty a potem gdy chce skorzystać dostaje odmowę!
        • Gość: Mamamija Re: Liberalny bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 17:25
          Kiedyś korzystałam z usług doradcy finansowego, facet próbował i nie dało się, odmowy, i on mi powiedział ze mbank należy do grupy banków, które mają bardzo ostrą politykę.
          • tomekwwa Re: Liberalny bank 19.12.10, 17:28
            W BRE trzeba mieć czyściutki BIK, jeśli pojawia się oferta dla Ciebie i dostajesz od razu odmowę to na pewno tam tkwi problem. Zamów sobie bezpłatny raport w BIKu na swój temat, bo może jakiś miły bank tam Ci coś wpisał. Ponadto po odmowie w mBanku masz pół roku z głowy, bo nie opłaca im się co chwila płacić za raport, więc z zasady odrzucają.

Szybko dają Getiny i inne Eurobanki, możesz tam spróbować złożyć wniosek i sprawdzić efekt.
            • Gość: Mamamija Re: Liberalny bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 18:28
              Ok dzięki :) Kiedyś miałam ze 2-3 opóźnienia we wpłatach ale to było wiele meisiecy temu wiec nie wiem jak to BIK może nadal trzymać, troche tego nie rozumiem, no i opóźnienia były rzędu tygodnia.
              • spad_ukp Re: Liberalny bank 19.12.10, 21:24
                Historia kredytowa trzymana jest do 5 lat po zakończeniu kredytu. Więc Twoje opóźnienia widać jak na tacy.
                • Gość: Mamamija Re: Liberalny bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 22:06
                  No i co? Z powodu tygodniowego opóźnienia we wpłacie dajmy na to rok temu nie mogę dostać..kredytu?? Przecież to chore.
                  • tomekwwa Re: Liberalny bank 20.12.10, 14:39
                    Już Ci napisałem, tak jest w BRE Banku. Możesz się śmiało starać o kredyt gdzie indziej, jakiekolwiek złe wpisy w BIK to brak kredytu, jakiegokolwiek, w BRE.
                    • Gość: Mamamija Re: Liberalny bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 10:44
                      Juz wiem i dlatego zmieniam bank i dlatego o to pytam :) Mbank to jakaś paranoja.
                      • Gość: inwestor01 Re: Liberalny bank IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.10, 10:40
                        Ja ostatnio się przeniosłem do Meritum - bank mały, ale mają jedną z najlepszych ofert na rynku i świetna obsługa.
                        Jak chcesz mieć duży limit kredytowy to dość łatwo było to uzyskać w BZ WBK, tylko, że ogólnie to bank drogi z kiepską ofertą.
                        Jest jeszcze Aliorbank - kiedyś był najlepszy, ale obecnie pobierają za wszystko opłaty, dlatego z stamtąd uciekłem. Jednak, być może dla nowych klientów mają ciekawą ofertę, na pewno wydają karty zbliżeniowe.
                        Nie polecam DeutscheBank w żadnej postaci ani Noble (GetinNoble) - no chyba, że jesteś szlachcicem ;)
      • adellante12 Re: Liberalny bank 23.12.10, 15:13
        BRE bank mBank to najbardziej posrane i nieprzyjazne klientowi banki.
        Zobacz ile teraz osób sie z nimi procesuje. Patrz Pozew zbiorowy przeciwko BRE.
        To jedyny bank którego oprocentowanie kredytu hipotecznego jest zależne nie od Libor ale od... decyzji zarzadu...
        To chory bank. Kiedyś chciałem im spłacić kredyt hipoteczny przed terminem to na zaswiadczenie o saldzie kredytu czekałem 45 dni i MUSIAŁEM ZA TO ZAPŁACIĆ!!!
        Trzeba mieć zacięcie masochistyczne by być klientem tego tworu...

Proste i łatwe i przyjazne drobnemu klientowi banki to np Lukas Bank - Agricole
        • Gość: cxcxcxcx Re: Liberalny bank IP: 89.230.90.* 23.12.10, 18:25
          o tak. mam tam konto ale tylko dlatego że jest darmowe (i korzystam od czasu do czasu na przykład kupując na allegro). A co liberalnych banków - liberalny jest Polbank (chociaż i oni zaostrzyli ostatnio politykę ale to ogólny trend bo banki wprowadzają te całe rekomendacje KNF). Swego czasu pamiętam, że mogłem dostać tam absurdalnie wysoki limit karty kredytowej biorąc pod uwagę moje zarobki. Teraz polityka jest ostrzejsza ale i tak nie jest źle.
    • klaun.szyderca Re: Liberalny bank 23.12.10, 10:37
      Mnie mbank wciska się na siłę między pośladki z telefonami z super ofertami kredytów, czy sam zaproponował podwyższenie limitu na KK do chorego wręcz poziomu. Musisz mieć coś nie tak w BIK jeżeli Tobie tak głowy nie zawracają.
    • antekcwaniak Nie masz zdolności kredytowej !!! 23.12.10, 10:40
      Nie masz zdolności kredytowej to bank odmawia kredytu. Proste jak drut. Samo posiadanie konta nie powoduje automatycznie udzielenia kredytu !!!
    • getalife Re: Liberalny bank 23.12.10, 10:43
      Zadzwoń do Providenta, gotówkę przywiozą ci do domu.
      • Gość: leif ericsson Re: Liberalny bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.10, 11:35
        polecam BZWBK :) Kiedyś chciałem wziąć kredyt w moim ING i nie mogłem się doprosić a do BZWBK wszedłem z ulicy i bez problemu :) Od tego czasu jestem w BZWBK i nie ma problemu z limitem w koncie z kartami kredytowymi czy zwykłym kredytem gotówkowym :)
        • Gość: barel Re: Liberalny bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 12:03
          A ja kiedys chcialem karte kredytowa w BZWBK, zlozylem wniosek, ale ktos sie pomylil w banku wpisujac dane i dodal jedno zero za duzo do wartosci posiadanego kredytu hipotecznego, wiec system odrzucil wniosek, a po odrzuceniu wniosku klient dostawal bana na kredyty na jakis czas i nie dalo sie tego odkrecic mimo, ze to byl blad banku. Kazdy bank ma swoje wtopy i swoje sukcesiki i zaden nie jest w 100% przez caly czas ok. Dzis jest tani, jutro drogi, dzis ma fajne uslugi, jutro inny go przegoni, dzis jest promocja, jutro nie ma.
    • Gość: zasadniczy Roman a po ch... ci te kredyty ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.10, 11:56
      śmieszą mnie pajace kredyciarze dyskalkulicy

nie stać, cię to kup za dwa miesiące

banki dają takim matołom kredyty i karty na konsumpcję

taki gołodupiec leci kupić plazmę albo jakieś inne gó..., które za rok będzie przecenione o 70%, a potem przez rok żre pasztetową z suchymi bułkami i się nie myje, żeby przyoszczędzić bo cienko pierdzi z ratką kredyciku
      • Gość: cirilla28 Re: a po ch... ci te kredyty ? IP: *.utc.com 23.12.10, 12:10
        Wiesz, jak bede 30 lat odkładac na mieszkanie to istnieje ryzyko, że się nim nie nacieszę....;(
        • Gość: ja Re: a po ch... ci te kredyty ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.12.10, 12:38
          Zgoda ale post powyzej mowi nie o kredycie na mieszkanie tylkoo kredycie na plazme i inne luksusy.

Sam uwazam, ze jedyna rzecz na jaka mozna wziac kredyt to mieszkanie lub dom. W innych rzeczach sprawa jest prosta: nie stac cie: nie kupuj!

Nie ma sensu nabijac kabzy bankowcom
          • adellante12 Re: a po ch... ci te kredyty ? 23.12.10, 15:17
            Sam uwazam, ze jedyna rzecz na jaka mozna wziac kredyt to mieszkanie lub dom.
            > W innych rzeczach sprawa jest prosta: nie stac cie: nie kupuj!
            > Nie ma sensu nabijac kabzy bankowcom

A ja uważam ze jak nie masz o czymś pojecia to lepiej milczeć z mądrą miną niż się głupio odzywać.
            Szkoda ze do zamieszcznia postu nie jest wymagane zrezygnowanie z anonimowości.... O ile mądrzej byłoby w necie...
            • Gość: ja Re: a po ch... ci te kredyty ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.12.10, 17:04
              glupi jestes pallante12 a twoja wypowiedz jest adekwatna do wieku.

Oczywiscie masz racje. Najlepiej nabrac kredytow jak kto glupi a potem rozpaczac ze kryzys i nie stac cie na splate dlugu.

Ale to nic: tacy jak ty jak nabiora kredytow az przedawkuja i sie powiesza. Wtedy znikna twoje geny i tzw. pula genow polepszy sie, zostana jednostki roztropniejsze i to wlasnie one przekaza geny dalej. Selekcja naturalna.

Jestes tak glupi czy z providenta - najwiekszych zlodziei i lichwiarzy?

Wracaj do lekcji dziecko
              • adellante12 Re: a po ch... ci te kredyty ? 28.12.10, 11:53
                Dawno nie spotkałem takiego matoła - nawet w internecie niezwykle rzadko się trafiają takie pustogłowia....
                Oj ubawiłeś mnie dzieciaku ubawiłeś...:)
          • Gość: ccc Re: a po ch... ci te kredyty ? IP: 89.230.90.* 23.12.10, 18:29
            bzdura. kredyty są dla ludzi ale trzeba tego używać z głową. Czasami lepiej zapłacić za kredyt niż ciułać Bóg wie ile. Zresztą jest taka kategoria ludzi jak ja - lepiej im się spłaca kredyty niż zbiera pieniądze.
    • marcinkowskiii Re: Liberalny bank 23.12.10, 11:58
      Tez nosze sie z zamiarem skorzystania z uslug innego banku, nie mam akurat w moim przypadku nic do zarzucenia ofercie kredytow mbanku(acz jakas sprawa sie ciagnie smrodkiem po polsce, ponoc jakis pozew zbiorowy sie szykuje od "zadowolonych" klientow) w moim przypadku kilka razy odczulem na wlasnej skorze, ze jako stary, wieloletni i wierny klient mbanku jestem bardziej traktowany jak zlowiony jelen niz ktos o kogo wypadaloby zadbac, ktos z "ulicy" dostanie gratisy o ktorych ja np moge tylko sobie podumac..ot, mnie sie to niepodoba i tyle i chyba zaglosuje nogami...czyt. uciekne do innego;)
      • Gość: ono Re: Liberalny bank IP: *.ip.netia.com.pl 23.12.10, 12:28
        Witam, ja od kilkunastu lat jestem w BZ WBK, nie mam problemu z kredytem, karty mi wciskaja ale nie chcę. Ja cenie sobie dostępnośc bankomatów. Nie korzystam z wielu oferowanych przez nich prouktów ale jesli chodzi o kredyt, to dzwonię do swego oddziału, ustalam ile i na jaki okres czasu, oddzawaniają i idę podpisac umowę. Fakt zawsze spłacam na czas, bo schodzi mi rata bezpośrednio z konta automatycznie.
    • Gość: Le.O.N. Re: Liberalny bank IP: *.home.aster.pl 23.12.10, 15:10
      Karty kredytowe dostawalismy kilka razy bez problem i to zawsze z zaskakujaco wysokim limitem (wyzszym niz przewidywany).
      Limit w koncie takze.
      A o kredyt hipoteczny to wnioskowalismy przez WWW i przez ich biuro kilka razy i nikt sie nawet nie odezwal zeby powiedziec ze nie maja ochoty rozmawiac :) A nie mieli chyba. Potem nawet jeden z ich agentow sie mnie zapytal czy nie chce kredytu, powiedzielem ze chce i mieli sie skontaktowac i cisza :)
      Tak wiec u mnie jesty pol/pol bym powiedzial. Jestem ich klientem od poczatku i na razie nie zmieniam.
    • Gość: telone Re: Liberalny bank IP: 217.153.86.* 23.12.10, 15:39
      ja polecam ING - przejrzyście, jasno, różne kanały dostępu, niedrogo! z mBankiem mam podobne doświadczenia, totalnie nieprzyjaźni nawet w najprostszych sprawach. W ING od kilku lat wszystko bezproblemowo.
      • Gość: stanislao Re: Liberalny bank IP: 192.168.1.* 23.12.10, 17:02
        ja też się wypisałam z Mbanku - serwis internetowy, owszem, miły i intuicyjny, ale spróbuj człowieku tam załatwić cokolwiek innego niż wpłata-wypłata-przelew.... masakra! Albo rozwiązać jakąś umowę, np o kartę kredytową. Ostatni ich myk to było przesłanie mi kurierem umowy ramowej (zamówiłam przez telefon), którą miałam od razu podpisać (bez czytania!!!) i zwrócić kurierowi. Na moją uwagę, że nie podpiszę czegoś czego nie czytałam, kurier powiedział że sorry, ale on czekać nie może.
        Anyway, teraz jestem w Nordei. Oprócz ch***go serwisu internetowego są OK.
    • gardendwarf Re: Liberalny bank 29.12.10, 01:22
      Jest wiele bankow ktore po ustalonym okresie czasu daja karte lub pozwalaja na szybki kredyt, chociazby lukas, trzeba tylko madrze wybrac i dobrze sie zastanowic nad warunkami takich opcji bo mozna wpedzic sie w klopoty, sprawdz oferty na ebrokerze i bedziesz mial jasnosc gdzie przeniesc konto.
    • sniezynka22 Re: Liberalny bank 29.12.10, 19:14
      Proponowana porównywarka jest dość przejrzysta, można spokojnie porównać oferty banków.
      Do tego przy każdej ofercie są opinie użytkowników, co jest dodatkowym plusem.
      Z mojego doświadczenia wynika, że banki lepiej traktują nowych klientów, zamiast dbać o tych, którzy są związani z bankiem od lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka