Dodaj do ulubionych

Banki potrafią skubać klientów

IP: *.play-internet.pl 17.02.11, 20:49
Jak naprawdę funkcjonuje bank BPH, oszukuje i traktuje klientów możecie przeczytać tu
Bank BPH-ja z nim straciłem Ty nie musisz, masz wybór

Obserwuj wątek
    • Gość: elo Dziwie sie ze ludzie placa bankom takie oplaty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 21:37
      Mnie kiedys probowal naciagnac mBank i po prostu wyjalem kase z konta i powiedzialem im 'do widzenia ciocia gienia, kup se trabke do pierdzenia' Tyle mnie widzieli - jakbyscie robili tak samo to bankom by nie przyszlo do lbow by was skubac po kawaleczku...
      • Gość: Autor Re: Dziwie sie ze ludzie placa bankom takie oplat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 21:58
        jak mogłeś wyciągnąć kasę z konta (rozumiem, że przez bankomat) to jednak nie byłeś zbyt cennym klientem, więc dlatego Cię olewali...
      • Gość: (gość) Re: Dziwie sie ze ludzie placa bankom takie oplat IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 22:22
        Ja zawsze chwaliłam sobie mbank, a teraz dostaje od nich kopa w dupę. Założyłam konto techniczne, na które wpłacałam pieniądze, a których bank potrąca mi miesięczną ratę kredytu. Tzn. powinien potrącać, a...pieniądze są zawsze przeze mnie wpłacone w terminie, tylko bank nie ściąga raty. Po kilku dniach od terminu spłaty raty, dzwonię upomnieć się, by pobrali ratę, na co zawsze zdziwiony konsultant odpowiada że "nie wie czemu tak jest, bo bank powinien automatycznie ratę potrącić" i że niby zgłosi to przełożony. Po kilku dnach zauważyłam że bank nalicza mi odsetki za niespłacenie raty!!!!! Dzwonię znowu, a pani to samo "nie wie czemu tak się dzieje". Wydałam nawet dyspozycję telefoniczną, by potrącili tę cholerna ratę, a oni nic...Ktoś to rozumie? Mają kasę na koncie za ratę a jej nie ściągają, tylko naliczają mi odsetki. Spłacę kredyt i spierdzielam od nich.
        • Gość: As Re: Dziwie sie ze ludzie placa bankom takie oplat IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 22:31
          To dla takich jak ja-ja zawsze płace po terminie:)i system się wyrównuje:)
          • sanza Re: Dziwie sie ze ludzie placa bankom takie oplat 19.02.11, 02:30
            Nikt nie zmusza do korzystania z banków, a najlepszym sposobem na wywarcie presji na taki bank jest zagłosowanie nogami
            ---
            www.oglaszamy24.pl - Darmowe ogłoszenia drobne
    • zwyklyglupol Jak wyjśc z pętli zadłużenia. 18.02.11, 21:46
      Niestety rada nie dla wszystkich-trzeba mieć sensownych znajomych i czysta kartotekę, to znaczy jeśli kiedyś pożyczałeś od znajomych i nie oddawałeś kasy to nie dla ciebie.
      A dla pozostałych:inwestujcie w swój dług. Historia mojego przyjaciela. Otóż miał kłopot: dwa kredyty konsumpcyjne oraz trzy karty kredytowe. Nie wnikajmy już w to, jak się w to wpakował, bo nie o tym rzecz. Efekt był taki, że płacił miesięcznie bankom blisko trzy tysiące złotych. Nie miał nieruchomości więc szans na konsolidację też nie było. Ale największym dramatem było to,że dług mimo kolejnych z trudem przezywanych miesięcy (momentami pracował już na trzy etaty żeby mieć na kredyty i życie) niewiele malał. Kredyty konsumpcyjne powoli malały (zbyt powoli), ale dług z kart wcale. Co miesiąc powtarzał manewr-spłata kwoty minimalnej i potem wypłata tej kasy. Ale oczywiście odsetki znikały. i tak z samych kart szło 500 złotych co miesiąc w próżnię nie zmieniając wysokości zadłużenia.
      Kumpel miał jeszcze jeden problem-honorowy facet był i jest, wiec nie wyobrażał sobie chodzić po znajomych i prosić o pożyczki, tym bardziej, że nie miał znajomych milionerów a zwykłych ludzi, którzy jeżeli w ogóle mieli jakieś oszczędności to raczej skromne.
      Wszystko zmieniło się, gdy wpadła mu w ręce jakaś kolejna książka z cyklu zostań milionerem w weekend. Oczywiście większość z tej książki wiadomo do czego się nadawała, ale znalazł się rozdział perełka-inwestycje w dług.
      Kumpel zaczął liczyć.
      Zobaczył, że ma kartę kredytową, z której płaci co miesiąc 200 złotych samych odsetek, a dług wciąż ten sam. Nie wysilając się za bardzo zobaczył,że pół roku takiego spłacania i jest 1200 złotych w plecy a dług wciąż ten sam.Tragedia. Do czasu. Do czasu, aż poszedł do kumpla Łukasza, który miał 10 tysięcy na koncie oszczędnościowym. usiadł z nim i policzyli.
      Cholerne konto oszczędnościowe dawało Łukaszowi po odliczeniu wszystkich opłat, belek itp. około 20 złotych zysku miesięcznie (pisze w przybliżeniu, nie znam szczegółowych kwot). Więc kolega przedstawił propozycję-zamiast trzymać te pieniądze w banku Łukasz dał je jemu. On spłacił kartę. Umówili się na pół roku na zysk dla Łukasz 50 złotych miesięcznie. Efekt:mój kumpel oszczędzał miesięcznie 150 złotych, a drugi kumpel Łukasz zyskiwał 30 złotych. Ponieważ przyjaźń przyjaźnią, a pieniądze pieniędzmi podpisali też umowę między sobą, że pożyczyli sobie pieniądze.
      Tak samo zrobił jeszcze z dwoma znajomymi. Efekt był taki, że miesięcznie oszczędzał 500 złotych, co pozwalało normalnie spłacać pozostałe zobowiązania. Wszyscy byli zadowoleni, on mógł się trochę wyluzować, na tyle,żeby opanować sytuację, a kumple zarabiali ponad dwukrotnie więcej niż w bankach.
      Oczywiście można to robić i z większymi kwotami, warunki jednak pozostają te same:sensowny plan i ludzie, którzy ci zaufają. Wszystko tylko nie kolejne kredyty na spłacenie kredytów.
      • Gość: Autor Re: Jak wyjśc z pętli zadłużenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 22:05
        ale piękna historia, szkoda, że wymyślona...

już widzę jak znajomi pożyczają bankrutowi kasę aby zarobić dodatkowo 30zł miesięcznie... musieli być nieźle poj***ni... zamrozili po 10 tys. u bankruta konsumpcyjnego (zastaw się a postaw się) i mają 30 dyszki na wódę co miesiąc... jeee... a jakby tej kasy potrzebowali? z konta oszczędnościowego mogą wybrać... to pewnie przyjaźń by się skończyła...
        • zwyklyglupol Re: Jak wyjśc z pętli zadłużenia. 18.02.11, 22:29
          Nie rozumiem co cię dziwi w tej historii?Czytaj ze zrozumieniem, albo zorientuj się, ile wynoszą odsetki n akontach oszczędnościowych i lokatach, ale realnie a nie w pięknej reklamie telewizyjnej a potem się wypowiadaj nad sensem zarobienia 50 złotych zamiast 20 miesięcznie:)
          Wyjaśnienie co do wybierania kasy się jednak należy-oczywiście,że mogą wybrać w każdej chili, chociaż umówili się, że jednak przynajmniej na pół roku te pieniądze są zamrożone. Przecież on nie spłaca z tej kasy kredytów konsumpcyjnych bo wtedy oczywiście byłoby to bez sensu i nigdy by im tych pieniędzy nie oddał. Ta kasa wpływa na konto karty kredytowej, spłaca limit całkowicie. Dzięki temu on nie płaci co miesiąc odsetek do czasu, aż unormuje sytuację z kredytami konsumpcyjnymi będzie mógł faktycznie spłacić karty kredytowe a nie wyrzucać w błoto tysiące złotych. A jeśli któryś będzie chciał kasę, to trudno-przelew na konto i tyle, po prostu znowu będzie płacił te odsetki, w jego sytuacji to i tak kupa kasy oszczędzona.
          Rozumiem,ze możesz w to nie wierzyć. Pewni, jak większość chętniej uwierzyłbyś w historię typu jak zarobić milion w weekend:)Ale tak wygląda rzeczywistość i jeżeli ktoś nie interesuje się inwestowaniem a ma odłożoną kasę na lokacie (a takich osób jest cała masa, w tym większość moich koleżanek, które nigdy nie zagrają na giełdzie itp.). to zarabia na lokacie 20 złotych miesięcznie i tyle i dla niego zarobić 50 to jest różnica, a jeśli jej nie dostrzegasz to nigdy nie zarobisz pieniedzy.
          • Gość: rufio Re: Jak wyjśc z pętli zadłużenia. IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 22:32
            gdzieś mi się zapodziały tu podatki w tej opowieści...
            • Gość: As Re: Jak wyjśc z pętli zadłużenia. IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 22:39
              Moje podatki też się zapodziewają co roku. Płace a drogi dziurawe, policji na osiedlu nie widać, pociągi nie jeżdżą itp. Dlatego każdemu, kto omija płacenie podatków w tym kraju gorąco kibicuję.
              • Gość: ała Wniosek - nie korzystać z banków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.11, 11:32
                Opowieść o pożyczaniu koledze jest piękna, ale wygląda na zmyśloną.

Problem w tym, że ów dłużnik zalega "kolegom" z całego kapitału pożyczonych od nich pieniędzy. I nadal będąc bankrutem (choć w delikatnie mniejszym stopniu) nie ma z czego oddać.

Poza tym który bankrut znajdzie kolegę, który radośnie da mu 10.000,00zł;)

Wnioski - nie licz na kolegów: licz na siebie. Czyli - UNIKAJ BANKÓW. Jak nie będziesz miał kart, kredytów i innych tworów bankowych zbyt skomplikowanych, by znać ich wszystkie kruczki, złodziejskie banki cię nie okradną!
          • Gość: Autor Re: Jak wyjśc z pętli zadłużenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 22:51
            jasne, że w to nie wierzę, wymyślasz historie, kolegów Łukaszów o których finansach wiesz więcej niż oni sami...

10 czy 30 tys. to jest to żadna kasa, bo jutro może jej już nie być... najgłupszą rzeczą jaką można robić to takimi kwotami (jako całym majątkiem) ryzykować na pożyczki dla znajomych bankrutów...

poimprezuj dzisiaj, wypij kilka drinków, z rana do pracy autem, a nuż ktoś w Ciebie przydzwoni (nie z Twojej winy), alkomat wskaże 0,21 promila i cały ten majątek poszedł się rypać, na naprawę auta... sprawę w sądzie za jazdę po pijaku, itd... inna historia... poimprezowałeś, wyszedłeś na spacer, złamana noga, kasa poszła się rypać na leczenie, konsultacje, rehabilitację, przerwa w pracy 3 miesiące...

tak, najlepszą rzeczą jaką mogą zrobić właściciele oszczędności kilkudziesięciu tysięcy to trzymanie ich na lokatach czy rachunkach... inwestowanie nie jest dla nich, nie mają wiedzy na ten temat, bo jedyne co będą robić to ryzykować całość swoich oszczędności (zwykle uzbieranych dużym wysiłkiem, ciężką pracą) a całe g*** przy takim kapitale zarobią... teraz mają 20zł z lokaty, a Ty im radzisz super-biznes na kolejne 20zł... jakby to jakaś różnica była... to nie rentierzy, nie fachowcy, których się rozlicza co do 0,01% zwrotu inwestycji, i jeżeli nie zarobią więcej niż określony próg to lecą na zbity pysk z pracy...
    • Gość: na-plus Oj potrafią, potrafią ... IP: *.netfala.pl 18.02.11, 23:14
      Dlatego przed rozpoczęciem korzystania z usług bankowych polecam z całą stanowczością zapoznawać się z regulaminami i wszelkimi załącznikami do nich - TO JEST PODSTAWA.

"na plus"
      na-plus.blogspot.com
    • Gość: piotr Banki potrafią skubać klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 23:20
      Zgłaszam w geting banku że rezygnuję z karty , którą trzymam w ręku
      a pani pisze że karta została zagubiona .....
    • Gość: talsen Banki potrafią skubać klientów IP: *.icpnet.pl 19.02.11, 00:13
      Też mi nowość! Banki są od tego, by żerować na potrzebach finansowych, swoich klientów. Z tego wyzysku żyją, jak świat światem. Jesteś w potrzebie ,to trzeba cię wydoić do cna. Tak było zawsze.
    • Gość: talsen Banki potrafią skubać klientów IP: 213.156.113.* 19.02.11, 00:19
      Najgorsze jest jednak to, że do banków, które zawsze żyły z lichwy, dołączyły kolejne hieny w postaci prywatnych klinik medycznych. Te z kolei, żerują na ludzkim nieszczęściu. Do tego, można by jeszcze dodać monopolistów, typu PGNiG, ENEA, Orlen itp.
      • Gość: Adam Re: Banki potrafią skubać klientów IP: *.satfilm.net.pl 19.02.11, 11:59
        Gość portalu: talsen napisał(a):

> .................do banków, które zawsze żyły z lichwy, dołączyły
        > kolejne hieny w postaci prywatnych klinik medycznych.
        > Te z kolei, żerują na ludzkim nieszczęściu.

O take Polske walczył Bolek a umacnia ją Ewa Kopacz i Donek.

• Gość: rek Re: Banki potrafią skubać klientów IP: *.devs.futuro.pl 19.02.11, 15:51
          Nie podoba się? Wyjedź na Białoruś, albo do Bahrajnu.
    • kibic_rudego takie prawo ustanowił prof. Balcerowicz 19.02.11, 00:23
    • staly_nick Banki potrafią skubać klientów 19.02.11, 01:03
      Szczególnie ubawił mnie przypadek Alior Banku (wyższa kultura bankowości), a facet myślał, że za kulturę się nie płaci - a to dopiero!
      • Gość: bankowiec Re: Banki potrafią skubać klientów IP: 195.245.213.* 19.02.11, 15:03
        Jestem ciekawy, czy klient Aliora wysłał choćby przez maila czy serwis www reklamację. Nie wierzę, żeby jakikolwiek bank, czy Alior, czy sralior czy cokolwiek innego, takiej reklamacji nie uznał. Ale to trzeba po prostu zadzwonić / napisać i powiedzieć, że coś jest źle.
        • Gość: rek Re: Banki potrafią skubać klientów IP: *.devs.futuro.pl 19.02.11, 15:53
          Najbardziej mnie śmieszy w tym że kartę wysłali 31 maja i pobrali opłatę za maj.
    • takapustka Banki potrafią skubać klientów 19.02.11, 01:22
      Oszczędności na głupich prowizjach proponuję przeznaczyć na dobre wino - prznajmniej będzie radość ;)
    • kamel_65 PKO BP - "bo system tak działa" 19.02.11, 01:33
      No bez jaj. Jakby tak miała działać nasza firma, już dawno klienci by nas zostawili i przeszli do konkurencji.
      Brawo, PKO BP - oby tak dalej, a jedynymi klientami w waszym banku będą starsi ludzie i wasi pracownicy.
    • Gość: jery Banki potrafią skubać klientów IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.11, 06:41
      santander- porażka w pażdzierniku 010 spłacając ratę zamiast 1200,- przelałem elktronicznie omyłkowo 12 000,- po dwóch dniach rozpoczołem walkę o zwrot pieniędzy po kilkanaście nieraz telefonów w tygodniu, faksy,meile pisma wysyłane pocztą......... -pieniądze otrzymałem 10 lutego ostrzegam nie zróbcie takiego błędu
    • optymistka35 Banki potrafią skubać klientów 19.02.11, 07:59
      do zwyklyglupol - podpisuję się pod tym co napisałeś - nie wszyscy czytają ze zrozumieniem.
    • gilbert_3 Banki potrafią skubać klientów 19.02.11, 08:00
      A który to bank woła jak zapomnisz hasło - 100 PLN?
    • aerobat Olać banki - przejść dk SKOKów 19.02.11, 10:01
      ..... inwestycje wynieść na Jersey, a lokaty jeszcze dalej (Lichtenstein zszedł na psy).
      • Gość: Były kredytobiorca Re: Olać banki - przejść dk SKOKów IP: 212.87.246.* 19.02.11, 10:16
        Z tymi SKOK-ami to oczywiście żart, nieprawdaż ?
        To takie same pijawki jak banki lub nawet lepsze.
        Najśmieszniejsze, że oni wraz z radiem ojca dyrektora, chcą przeciwdziałac wykluczeniu społecznemu.Współczuję wykluczonym.
    • emeryt21 Banki potrafią skubać klientów 19.02.11, 10:01
      Ja tez place przeszlo 200 zlotych rocznie za nic.Wszystko zalatwiam przez internet.Mowa o Banku Pekao SA.Jak dlugo bede to znosil?Nie wiem.
      Teraz pojawiaja sie oferty dla emerytow,darmowe,wiec chyba zastanowie sie nad zmiana banku.....prosze prezesa Pekao SA.
      • Gość: emeryt2 Re: Banki potrafią skubać klientów IP: *.satfilm.net.pl 19.02.11, 12:09
        emeryt21 napisał:
        > Teraz pojawiaja sie oferty dla emerytow,darmowe

Spoko. Zedrą z nich "swoje" w inny sposób.
    • Gość: dorothea Banki potrafią skubać klientów pko bp-żenada!!! IP: *.icpnet.pl 19.02.11, 11:06
      jakis czas temu potrzebowałam wyciagów z mojego konta w pko bp z pólrocza. obsługujaca mnie pani, najpierw zapytała po co mi to. po czym zazadała 100 złotych za wydrukowanie wyciagów z 5 miesiecy. okazało się,że tylko za 1 miesiac mogę dostac informację o ruchach na moim własnym koncie, za darmo. niestety spieszyło mi sie i oczywiscie plujac sobie w brode,ze nie zamienilam konta na internetowe, zapłaciłam:( dziwna ta opłata, bo za miesieczny wyciag, ktory przychodzi do mnie pocztą placę parę złotych, a nie 20. bank ten robil takze ogromne trudnosci przy wczesniejszej spłacie kredytu. kazano nam czekac 2 tygodnie na potwierdzenie spłaty, kilka dni po wplaceniu im pieniedzy zabrali nam ratę i trzeba było sie nadzwonic,zeby nam ja zwrocili. w koncu zaswiadczenie o spłacie kredytu zalatwilismy po znajomosci....z w zeszłym miesiacu maz poszedł do banku z prosba o zamkniecie konta i przelanie piedziedzy na inne. do dzisiaj tego nie zrobili...żenada
    • Gość: klient PeKaO SA Banki potrafią skubać klientów IP: *.satfilm.net.pl 19.02.11, 11:47
      Mój parszywy bank PeKaO Sa oprocentowuje mi ROR na 0,01 %.
      Wynoszę się z niego niebawem.
    • Gość: bleh Banki potrafią skubać klientów IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.11, 12:16
      Ja nie płacę za podstawowe usługi bankowe ani grosza, mam kredyt, na którym jeszcze zarabiam, a lokaty są oprocentowane powyżej oficjalnej inflacji uwzględniając belkę. Kwestia "mobilności" bankowej, nie uznawania banków za Bóg wie co (ahh, bank to poważna instytucja, musi swoje kosztować) i kontrolowania na bieżąco oferty bankowej.
      Poza tym - unikać kredytów konsumpcyjnych, a kredytówki spłacać w całości, a nie minimalną kwotę.

No i najważniejsze - musicie wiedzieć czego chcecie, bo ludzi, którzy biorą kredyt, już nawet nieważne, że drogi konsumpcyjny, nie dlatego, bo go POTRZEBUJĄ, ale bo zadzwonił "pan z banku" i zaproponował - to ja nie rozumiem ani trochę. To nie są normalni klienci, to zwyczajne "dojarki" i ofiary losu.
      • Gość: rek Re: Banki potrafią skubać klientów IP: *.devs.futuro.pl 19.02.11, 15:59
        Tak i jeszcze wygrasz te 30 milionów dzisiaj?
    • amonavis Bez eufemizmow! nie skubać tylko okradac! 19.02.11, 14:06
      Kto zmusza Gw, tam gdzie chodzi o banki uzywania eufeminizmow! Nie o skubaniu tylko o okradaniu nalezy mowic, chyba ze bedziemy tez mowic, ze ktos "oskubal" sklep, itd, itd.
    • Gość: antoni99 Banki potrafią skubać klientów IP: *.chelm.mm.pl 19.02.11, 14:42
      kiedyś mówiło się na to mafia, dzisiaj mówi się tylko o oskubywaniu . Ręka, rękę myje tak się mówi dzisiaj - delikatnie i swojsko ! A bank to dzisiaj ludzie którzy nienawidzą ciułaczy głównie tych drobnych, nie lubią przyjmować wpłat a o wypłatach już nie powiem ! Tak nasze państwo pozbyło się prawdziwych polskich banków i mamy to co mamy !
      • pablobodek Re: Banki potrafią skubać klientów 19.02.11, 21:55
        Rozśmieszyłeś mnie tymi "prawdziwie polskimi bankami" !! To są dobrodzieje ??
        Bank Grobelnego czy Bank Staropolski, który wywiózł ukradzioną gotówkę za granicę a my, klienci innych banków musieliśmy spłacić ok. 500mln PLN !!
        Tak - Holender, Eskimos, Niemiec - to oszuści, Polak to sama uczciwość.
    • gregsmile PeKaO SA jest lepszy 19.02.11, 16:35
      wysyła kartę poleconym na adres domowy i po jej nieodebraniu i również komisyjnym zniszczeniu nalicza opłatę roczną plus kontynuuje naliczanie ubezpieczenia na zniszczonej komisyjnie karcie. wyjściem z sytuacji jest zastrzeżenie karty na dalsze naliczanie ubezpieczenia, natomiast opłata roczna za kartę zniszczoną komisyjnie jest bezdyskusyjna. odradzam ten bank, moloch bez sensu i logiki w działaniu i regulaminach. zrezygnowałem ze wszystkich produktów w tym banku po doświadczeniach z kartą. Allior i ING jak do tej pory sprawdzają się idealnie.
    • amonavis Banki nie "skubia" tylko kradna !!!! Bez eufemizmo 19.02.11, 20:17
      w prosze. Fakty nalezy nazywac po imieniu! Nie tylko biedny czlowiek kradnie w sklepie, banki tez kradna, robia to samo! Ludzie, nazywajcie rzeczy po imieniu!
      • pablobodek Re: Banki nie "skubia" tylko kradna !!!! Bez eufe 19.02.11, 21:59
        Rozumiem Twoje emocje, ale nie zgadzam się do końca. Kradzież to czyn zagrożony karą w KK. Jeśli tak jest, to możesz pozwać bank powołując się na odpowiedni przepis .
        • amonavis Masz cos przeciw, aby wreszcie pod wzgledem prawn 20.02.11, 01:22
          ym zrownac te dwa czyny? Poza tym, ze ta kradziez-skubanie nie widziana jest przez K.K sa jakies inne roznice? Dla mnie nie ma. Nie ma dla mnie roznicy, czy ktos wyciagnie mi forse w tramwaju z kieszeni, czy ktos inny elegancko wyciagnie mi nieuczciwie pieniadze z konta, dbajac jeszcze przy tym, aby przypadkiem nie stalo sie to obiektem K.K. Oba czyny powinny byc scigane, i to jeszcze, ten drugi z wieksza surowoscia. Takie jest moje zdanie. Podobnie zreszta widze wiele innych nieuczciwych machinacji na ktore jestesmy narazeni kazdego dnia, przykladowa znacznie zawyzone ceny roznych produktow.
          Dla mnie to tez jest kradziez, mimo, ze nie ma tego w K.K Zyloby Ci sie i mnie znacznie taniej, gdyby to ktos wreszcie kontrolowal. Tylko kto to ma robic? Ci co robic to powinni, zajmuja sie braniem lapowek i korupcja.
      • Gość: banktot Re: Banki nie "skubia" tylko kradna !!!! Bez eufe IP: *.netcologne.de 20.02.11, 13:03
        Banki to nic innego jak instytucje rabunkowe, prawnie sankcjonowane przez Prawo i panstwo !!!
        Stara prawda : zamiast napadu na Bank lepiej sie oplaca zalozyc swoj Bank....
        • amonavis Sprobuj zalozyc swoj, a zobaczysz w czym problem 20.02.11, 14:59
          szczegolnie, gdbys chcial zalozyc uczciwy bank. Dla takich nie ma miejsca. Moglbys nawet znalezc sie na "lodzkich Dolach", czego ci nie zycze.
          A "bandycki"? Ci ktorzy juz istnieja z kolei czego jak c zego ale konkurencji nie potrzebuja. Inna sprawa jak ktos juz ma bank. Ten moze zalozyc i drugi i trzeci pod innym szyldem. Jak pod jednym nie idzie juz dobrze krasc, to moze lepiej bedzie szlo pod drugim.
          Kapitalizm, demokracja to gowno.
    • Gość: klient DB Banki potrafią skubać klientów IP: *.spray.net.pl 20.02.11, 09:54
      Bardzo wysokie prowizje za każdą zmianę czyli wystawienie aneksu AŻ 250 ZŁ przy kredycie hipotecznym np. w Deutsche Banku !!! Czyżby mieli aż tak wysokie koszty, że jeden papierek wystawia 20 osób i wysyłają go pocztą lotniczą dookoła świata ?
      Tym powinien się zająć jakiś urząd typu UOKiK.
    • Gość: kredytobiorca. Banki potrafią skubać klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 17:01
      Skubią i to jak.Porostu szaleją,aby załatać swoje dziury budżetowe kosztem kredytobiorców.Nie minie miesiąc jeszcze tylko jednej raty a już puszczają windykatorów. Przy kasach płacisz za to,że rachunek jest ich, banki zmieniają nazwy i wysyłają nowe umowy,czy chcesz czy nie chcesz , to już i tak jest nowa umowa,a jak pójdziesz podpisać umowę ,to się nie połapiesz z ich paragrafami.Ponadto dzwonią windykatorzy ,bez opamiętania bo bank im dał twój numer telefonu. Czy mógłby ktoś im przyprwić jakiś konkretny hamulec?Mam propozycję.Trzymajcie się szerokim łukiem od banków ,bo was puszczą z torbami ,a może nawet i tę torbę wam zabiorą.Najgorzej szaleją jak już kredyty się kończą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka