Dodaj do ulubionych

Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Bank ...

IP: *.pl.netia.com.pl 05.10.11, 14:01
Nieudawajmy greków!
W grecji banki nie straszyły i teraz cały kraj bankrutuje.
Dłużników należy prześladować aż spłacą swój dług!
Jak kraj zbankrutuje to wraz z krajem uokiki i policja, a władzę przejmie mafia a kto długu nie straci temu obetną palce.
Obserwuj wątek
    • Gość: tt Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Bank ... IP: *.multi-play.net.pl 05.10.11, 14:04
      Podstawowe pytanie: ile z tych kar nakładanych prze UOKIK zostało ściągnięte. 99% firm się odwołuje i sprawa jest umarzana.
      • Gość: [...] Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 15:22
        UOKiK powinien teraz w celu wyegzekwowania nałożonej kary wysłać do banku oddział windykacji ulicznej. Nawet jak nie będą chcieli, to zapłacą.

• Gość: uświadamiacz Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban IP: *.dualrack.com 05.10.11, 15:28
        Decyzja jest ostateczna, a bank karę zapłacił.
        Czytaj ze zrozumieniem, baranie i nie tylko tytuły, zanim się wypowiesz.
        • Gość: Grzechuu Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban IP: *.centertel.pl 05.10.11, 17:16
          Kara zapłacona, ale pytanie jest, czy po tej sytuacji coś się zmieni w polityce banku? Po takich informacjach, klienci Eurobanku powinni dłużej zastanawiać się czy zaciągnąć kredyt...
        • sverir Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban 05.10.11, 17:19
          "Za karę bank będzie musiał zapłacić 1,2 mln zł. Decyzja jest ostateczna, bo bank nie odwołał się do sądu i zapłacił karę"

Dwa zdania, jedno po drugim. Bez sięgnięcia do źródła trudno zawyrokować, które zdanie jest prawdziwe.
    • Gość: SD Sygma Banque też sie chyba doigra ! IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 14:09
    • Gość: qwerty Euro Bank - co jeszcze możemy dla ciebie zrobić ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 14:13
      możecie zapłacić kare w terminie : )
      • Gość: uświadamiacz Re: Euro Bank - co jeszcze możemy dla ciebie zrob IP: *.dualrack.com 05.10.11, 15:30
        "Działania polegające na zastraszaniu, nękaniu, wywieraniu presji psychicznej są niezgodne z prawem i należy je zgłosić na policję."

Czy Urząd zglosił tę sprawę na policję?
        • rydzyk_fizyk Re: Euro Bank - co jeszcze możemy dla ciebie zrob 06.10.11, 09:55
          Jakby nie patrzeć miał obowiązek.
    • Gość: niezalogowany Euro Bank? IP: *.171.61.90.static.crowley.pl 05.10.11, 14:15
      O ile mnie pamięć nie myli, to na polskim rynku istnieje Eurobank a nie Euro Bank. Ale któżby ze stażystów - pseudoredaktorów takimi szczegółami się przejmował...
      • Gość: rozczarowany Re: Euro Bank? IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 14:35
        gratuluję znajomości rzeczy!
        eurobank to nazwa handlowa baku prowadzonego przez spółkę Euro Bank S.A. z siedzibą we Wrocławiu
    • bosman_plama Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban 05.10.11, 14:15
      Gość portalu: T napisał(a):

> Nieudawajmy greków!
      > W grecji banki nie straszyły i teraz cały kraj bankrutuje.
      > Dłużników należy prześladować aż spłacą swój dług!
      > Jak kraj zbankrutuje to wraz z krajem uokiki i policja, a władzę przejmie mafia
      > a kto długu nie straci temu obetną palce.

Tyle, że zadłużone banki dostały dofinansowania od rządów, a dłużnicy banków dostali wezwania do zapłaty:P.
    • Gość: Kowalska Euro Bank - co jeszcze możemy dla was zrobić? IP: *.home.aster.pl 05.10.11, 14:23
      Buehehehehehehehehehehehehehehehehe...............
      • Gość: gosc Re: Euro Bank - co jeszcze możemy dla was zrobić? IP: *.man.poznan.pl 05.10.11, 14:28
        Ale czy powiedziano cos zlego? Prwada jest ze przyjda SPECJALISCI, panowie w UNIFORMACH - do choinki przeciez nago nie przyjda. A to ze ktos ma cos na sumieniu - niesplacone raty to sie ma prawo bac wlasnego cienia.
        • Gość: kibuc Re: Euro Bank - co jeszcze możemy dla was zrobić? IP: 193.22.252.* 05.10.11, 14:36
          "Warto jednak wiedzieć, że windykatorzy nie mają prawa żądać wstępu do mieszkania dłużnika, używać gróźb czy wzywać dłużnika do obowiązkowego stawiennictwa w ich siedzibie – takie działania są nieskuteczne, niezgodne z prawem. W niektórych przypadkach można nawet mówić o popełnieniu przestępstwa przez windykatora poprzez naruszenie miru domowego czy składanie gróźb karalnych"

praca.wp.pl/strona,2,title,Terror-nieuczciwych-firm-windykacyjnych-Oto-do-czego-sie-posuwaja,wid,13401499,wiadomosc.html?ticaid=1d256
    • Gość: Swiss Banker What means grecki bank? IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 14:31
      Co Wy za banki macie w Waszym kraju??? Gdzie Wy nosicie pieniadze????? Do greckiego banku???? Ha, ha, ha, ha! Kabaret na linii...
      • Gość: x Re: What means grecki bank? IP: 192.100.112.* 05.10.11, 15:23
        Pomyliłeś grecki Eurobank (który w Polsce jest właścicielem Polbanku) z polskim Eurobankiem (własność Societe Generale o ile się nie mylę). Taki z Ciebie Swiss Banker jak z koziej d.py trąbka.
    • Gość: MonX Czyli jeśli ktoś mnie okradł, to nie mogę go nękać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 14:38
      Przecież jeśli ktoś pożyczył ode mnie kasę, i nie chce oddać, to jest ZŁODZIEJEM. I co, wg prawa jedyne co mogę zrobić, to uprzejmie prosić pana złodzieja o to, żeby zechciał rozważyć oddanie mi tej kasy? Rewelacja...
      • Gość: kibuc Re: Czyli jeśli ktoś mnie okradł, to nie mogę go IP: 193.22.252.* 05.10.11, 14:43
        Nie, możesz iść do sądu i uzyskać egzekucję komorniczą. Windykator komornikiem nie jest i jego uprawnień nie posiada. 100 za poradę się należy.
        • r1111111 Re: Czyli jeśli ktoś mnie okradł, to nie mogę go 05.10.11, 17:59
          Gość portalu: kibuc napisał(a):
          > ... 100 za poradę się należy.

Widać że Sz.P. fakturę wystawił(a). Proszę nie zapomnieć odprowadzić VAT. Nawet jeżeli odbiorca faktury SZ.P. nie zapłacił(a) - takie prawo w RP :)

• Gość: lombardo Re: Czyli jeśli ktoś mnie okradł, to nie mogę go IP: *.ip.netia.com.pl 05.10.11, 14:54
        To nie pożyczaj!Przymusu nie ma.każdy w życiu robi to co umie ,nie umiesz to nie pożyczaj.
      • a_weasley Re: Czyli jeśli ktoś mnie okradł, to nie mogę go 05.10.11, 15:06
        Gość portalu: MonX napisał(a):

> jeśli ktoś pożyczył ode mnie kasę, i nie chce oddać, to jest ZŁODZIEJEM.

Nie myl niespłacania długów - różnie się ludziom w życiu plecie - z kradzieżą. Na dzień dobry to pierwsze nie jest karalne.
        A w przypadku banku w dodatku nikomu pożyczający łaski nie robi.
      • Gość: uświadamiacz Re: Czyli jeśli ktoś mnie okradł, to nie mogę go IP: *.dualrack.com 05.10.11, 15:32
        > Przecież jeśli ktoś pożyczył ode mnie kasę, i nie chce oddać, to jest ZŁODZIEJE
        > M. I co, wg prawa jedyne co mogę zrobić, to uprzejmie prosić pana złodzieja o t
        > o, żeby zechciał rozważyć oddanie mi tej kasy? Rewelacja...

Gdzieś ty głupolu wyczytał te swoje mądrości?

Nikogo nie możesz nękać. Nękanie jest bezprawne.

Samosądy też są bezprawne. Możesz iść do sądu.
        Nawet sądy i policja nie mają prawa nikogo nękać.

Mogą oskarżyć i ukarać.
      • sverir Re: Czyli jeśli ktoś mnie okradł, to nie mogę go 05.10.11, 17:20
        > I co, wg prawa jedyne co mogę zrobić(...)

Złożyć pozew do sądu, a potem nakaz zapłaty do komornika. To naprawdę nie jest kłopot w przypadku długów bankowych.
      • Gość: PW Re: Czyli jeśli ktoś mnie okradł, to nie mogę go IP: *.internetia.net.pl 05.10.11, 21:05
        Masz rację, to przykre, że państwowa instytucja sankcjonuje i promuje w tym kraju złodziejstwo. Pożyczyłeś -oddaj. Ciekawe czy jak przez takie działania Bank nie będzie miał z czego wypłacić środków z lokat, to zrobi to za niego UOKiK?
      • Gość: amx Re: Czyli jeśli ktoś mnie okradł, to nie mogę go IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 22:45
        jeśli już to oszustem ale nie złodziejem - mylisz pojęcia...

co możesz zrobić? iść do sądu - na własną rękę nie masz prawa nic egzekwować (na szczęście)
    • cin1977 Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Bank ... 05.10.11, 15:38
      Miałem inną "ciekawą" przygodę z tym bankiem. Miałem zadłużenie (całe 64 złote) związane z opłatami za prowadzenie rachunku, którego przez ok. pół roku nie używałem co skutkowało automatyczną likwidacją przez bank konta, na którym przez 3 miesiące nie były prowadzone operacje i nie było na nim żadnych środków - i wezwaniem do zapłaty tzw. kosztów obsługi oraz - z kosmosu chyba wziętych - kosztów manipulacyjnych za likwidację rachunku. Wyśmiałem ich oczywiście - bo czy ja chciałem likwidować konto? Rozumiem, że mogli mnie wezwać do zapłaty kosztów obsługi, ale kto kazał bankowi cokolwiek bez mojej zgody likwidować? Podobno tak stoi maleńkim druczkiem w umowie, że mogą. Jako, że moją jedyną reakcją na wezwania był głośny śmiech, po około roku dowiedziałem się znienacka, że mój dług - już większy - został sprzedany firmie windykacyjnej. Dostałem jedno czy dwa pisemka i...cisza. Okazało się, że firemka stosująca niezbyt zgodne z prawem metody egzekucji została skontrolowana, ukarana i w efekcie zwinęła interes. Myślałem, że mam spokój, ale gdzie tam... Jakieś pół roku temu dostałem wezwanie do zapłaty zadłużenia wraz z odsetkami za cały okres istnienia należności od... Eurobanku. Jakby nigdy nikomu mojego zadłużenia nie sprzedali i w ogóle nic się nie stało. Nie dostałem oczywiście żadnej informacji o zmianie właściciela mojego długu - ot, tak firma windykacyjnej nie ma, ale że ja zadłużenia nie spłaciłem, to bank pomyślał sobie, że może tym razem się uda, choć faktycznie nie ma już żadnych praw do należności.
      Skończyło się na wizycie u Rzecznika Praw Konsumenta, który choć stwierdził, że nie do końca takimi sprawami się zajmuje, doradził mi wysłanie do banku pisma z opisem sprawy i ostrzeżeniem, że jeśli się nie odp*** to złożę doniesienie o próbie wyłudzenia korzyści majątkowej - tak też zrobiłem. We wrześniu dostałem z banku pismo informujące, że "zdarzyła się pomyłka..." itp, itd.
      Ciekawe tylko, ile osób z długiem przedawnionym czy de facto nienależnym bankowi Eurobank skłonił do zapłaty...
      • Gość: uga-buga Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban IP: 109.255.87.* 05.10.11, 16:46
        Niestety wiekszosc ludzi daje sie zastraszyc, jak ta nieszczesna kobieta ktora dostala mandat na 150zl za skasowanie biletu w autobusie tanszego o 10gr (taki jej sprzedali w kiosku)
        Ja bym porwal to na miejscu i rzucil kanarowi w ryja!
        Prawda jest taka ze sciagalnosc tego typu pierdul jest zerowa, firmy egzekucyjne doskonale o tym wiedza, dlatego probuja zastraszac.
    • Gość: magtic Nosz qrwa - tylko w polsce! IP: *.dyn.optonline.net 05.10.11, 15:41
      Tutaj dostałby kulke w łeb jak tylko postawiłby noge za progiem...
    • Gość: outsider Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban IP: *.phlapa.east.verizon.net 05.10.11, 16:18
      Ciebie trzeba przesladowac, bo Bog stworzyl czlowieka szczesliwym i bogatym. Dopiero cwaniacy uczynili go biednym i nieszczesliwym. Wpierw zerowac na niewinnosci i naiwnosci ludzkiej, a potem domagac sie moralnosci? Obluda i bandycki rozboj ! Tak jak kiedys palono tzw. domy boze, potem komitety partyjne, przyjdzie kolej na banki i biznes wyzuty z jakiejkolwiek moralnosci.

Gość portalu: T napisał(a):

> Nieudawajmy greków!
      > W grecji banki nie straszyły i teraz cały kraj bankrutuje.
      > Dłużników należy prześladować aż spłacą swój dług!
      > Jak kraj zbankrutuje to wraz z krajem uokiki i policja, a władzę przejmie mafia
      > a kto długu nie straci temu obetną palce.
    • czerwony.poll74 Fajnie ale to nie ta instytucja powinna się zająć 05.10.11, 16:43
      Zamiast UOKiK raczej NKWD powinno zająć się tym bankiem i jego zarządem. Powinny gnoje wylądować za drutami
    • Gość: uga-buga Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban IP: 109.255.87.* 05.10.11, 16:43
      Zwykly kretyn czy tylko zwykly pozyteczny idiota?
      Dlug Grecji to wg ciebie matolku pozyczki krotkoterminowe bankow wobec klientow prywanych?
      Marny los tego gatunku skoro tacy glupcy moga decydowac o naszym losie przez swoj glos.
    • Gość: finansista Bardzo dobrze za takie traktowanie wieksze krary IP: 193.111.166.* 05.10.11, 16:45
      powinny być. KNF powienien bardziej uwazac bo banki niezle naciagaja nieswiadomych ludzi

finanse-dla-kazdego.blogspot.com
    • Gość: Manic-Miner Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban IP: 89.73.214.* 05.10.11, 16:59
      Grecja bankrutuje przez nieróbstwo młotku!
    • kazik12groszy Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban 05.10.11, 17:09
      ale zastraszanie to już chyba inna bajka, poza tym teksty typu "jestem przekonany, że po kwadransie negocjacji mimo tych wszystkich problemów życiowych zdecyduje się Pan/i oddać pieniądze do Banku! " są zdecydowanie nie na miejscu i monco wybiegają ponad uprawnienia pracowników instytucji finansowych
    • Gość: Karolina Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Bank ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.11, 17:30
      I baaaaardzo dobrze, większych chamów jak w windykacji EuroBanku nie spotkałam. Należy im się dwa razy tyle!
      • Gość: MP Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban IP: *.internetia.net.pl 05.10.11, 21:08
        a ja większych chamów niż dłużnicy nie spotkałem, pożyczyłeś oddaj a jak nie to jesteś zwykły złodziej i tyle
    • tomasz_maciejewski Banki nie są przedsiębiorcami tylko lichwiarzami. 05.10.11, 18:09
      Nie nazywajmy banku przedsiębiorcą.
    • Gość: bankofan Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Euro Ban IP: *.152.147.246.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.10.11, 18:24
      Ale o co te pretensje że przyjeżdżają? Sami pytaliście - czy przyjeżdżacie do klienta to Marek Kondrat w reklamie ING odpowiadał że przyjeżdżają...Pozdrawiam
    • Gość: klient z ulicy Czy prokurator wie o tej sprawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 18:49
    • Gość: dzakarta Presja psychiczna i straszenie - tak Eurobank o... IP: *.icpnet.pl 05.10.11, 19:09
      Durne Polaczki, posłuchajcie choć raz uważnie!
      Ja osobiście przy najmniejszym wku...eniu mnie przez bank natychmiast wycofuję wszystkie lokaty, likwiduję konta i przenoszę je do innego banku!
      Tylko tak można przywołać tych buraków do porządku!
      Gdyby większość klientów banków tak robiła, te gnoje nauczyliby się szacunku dla klientów!
      • Gość: e-minem Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Eurobank IP: *.zacheta.szczecin.pl 05.10.11, 19:56
        Gość portalu: dzakarta napisał(a):
        > Durne Polaczki, posłuchajcie choć raz uważnie!
        > Ja osobiście przy najmniejszym wku...eniu mnie przez bank natychmiast wycofuję
        > wszystkie lokaty, likwiduję konta i przenoszę je do innego banku!

:)
        A ileż ty masz tych wszystkich lokatów, burasku? Tyle, co tatuś da kieszonkowego?
      • Gość: ks Re: Presja psychiczna i straszenie - tak Eurobank IP: *.internetia.net.pl 05.10.11, 21:14
        ciekawe co powiesz, jak Bank nie będzie ci mógł wypłacić środków z lokaty, bo małe cwaniaczki dłużnicy nie będą chcieli oddać tego, co pożyczyli. Jeśli jeszcze tego nie wiesz to kredyty udzielane są z właśnie z lokat. Ciekawe jak byś windykował swoją lokatę od takiego cwaniaczka dłużnika-zwracam się z uprzejmą prośbą, usłużnie proszę o oddanie moich pieniędzy? Powodzenia !!!
    • Gość: ania Presja psychiczna i straszenie - tak Eurobank o... IP: *.torun.mm.pl 05.10.11, 20:21
      To samo i ja usłyszałam od windykacji w eurobanku...nic tylko krzyki, zastraszanie...szkoda, że nie nagrywałam rozmów żeby mieć dowód...z gorszym chamstwem niż pracownicy windykacji w tym banku nigdy się nie spotkałam...a kara za mała...co to dla nich 1,2 mln złotych...
    • ulanzalasem Presja psychiczna i straszenie - tak Eurobank o... 05.10.11, 22:53
      Banki świadomie pożyczają kasę osobom, które nie są w stanie spłacić kredytów/pożyczek. Bank widzi, że klient ma 1200zł dochodu, że ma już jedną czy dwie raty na sumę 400-600zł, ale mimo to udziela kolejnej pożyczki czy kredytu - takim lichwiarzom nie powinien przysługiwać zwrot, brak prawa odzyskania długu. Dotyczy to też firm jak Probident czy tzw. chwilówek, tym też powinien zająć się KNF.
    • Gość: chamstwuMÓWIĘnie Presja psychiczna i straszenie - tak Eurobank o... IP: *.multimo.pl 09.10.11, 08:03
      gdzie jest Agnieszka Browarna, która na forach tak dyskutowała i wyjaśniała, iż bank działa w granicach prawa i ma prawo tak traktować swoich klientów?
      życzę eurobankowi zwinięcia interesu. rekomendacje KNFu już podcięły działalność tego banku. mam szczerą nadzieję, że przekształcenie eurobanku w bank o profilu uniwersalnym się nie powiedzie i bank zostanie przejęty lub jego działalność zostanie zakończona. to tyle. dziękuje "francuzom", za to, co pokazali w tym banku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka