Dodaj do ulubionych

mBank se jaja robi

IP: 157.25.130.* 24.08.01, 12:49
właśnie dzwoniłem na mLinię i tam leci reklama.
Nie osłabiłbym się gdybym nie dowiedział się, że za połącznie z mLinią płaci
się jak za rozmowę lokalną, a nie tylko za jeden impuls bez względu na czas
rozmowy.
Całe szczęście, że da się przerwać odsłuchiwanie reklam oraz, że w obecnych
czasach zmiana banku jest coraz prostsza.
Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: DANI Re: mBank se jaja robi IP: *.acn.waw.pl 24.08.01, 13:36
      TO SAMO JA MIALEM mBANK TO KWAS INTELIGO MA BEZPŁATNA INFOLINIĘ A mBANK !!!!!!!
      • Gość: Wacek Re: mBank se jaja robi IP: 195.205.132.* 09.10.01, 09:53
        Gość portalu: DANI napisał(a):

> TO SAMO JA MIALEM mBANK TO KWAS INTELIGO MA BEZPŁATNA INFOLINIĘ A mBANK !!!!!!!

Może i Inteligo ma bezpłatna infolinię, ale za to jego właściciel - niemiecki
        bank jest na krawędzi bankructwa. No cóż, może wkrótce przez bezpłatną infolinię,
        dowiesz się, że Inteligo nie ma już Twoich pieniędzy.

Pzdr

Wacek

• Gość: olga Re: mBank se jaja robi IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 14:24
      a cala reklama trwa 4 sekundy :> bez przesady chlopaki ;)
      • Gość: Edward Re: mBank se jaja robi IP: 157.25.130.* 24.08.01, 16:59
        Gość portalu: olga napisał(a):
        > a cala reklama trwa 4 sekundy :> bez przesady chlopaki ;)

być może, jak pisałem wyłączyłem ją, chodzi mi bardziej o zasady.
        Fakt, że gorzej to się Citi zachowuje, ich linia informacyjna o kredytach
        mieszkaniowych kosztuje impuls co miniutę, więc pewnie i na tym może zarabiają.
        Pozdro
    • Gość: Kaerd Re: mBank se jaja robi IP: *.waw.prokom.pl 04.09.01, 13:32
      1. Można ją przerwać - jak sam wiesz - klawiszem "zero" na przykład
      2. Przecież mB na tym nie zarabia, nie rozumiem Twojego oburzenia.
      • Gość: cQ Re: mBank se jaja robi IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 14:17
        hmm...
        czytam i czytam.. i tak sobie myślę...

założyłem konto bo chciałbym aby tytułowe "moje pieniądze" w jakiś minimalny
        sposób procentowały. ok... bank zatem powinien racjonalnie nimi dysponować i
        mnożyć kapitał jak sie da i gdzie się da. powinien też maksymalnie ograniczać
        koszty i prowadzić odpowiednią politykę marketingową. tylko to gwarantuje, że
        moje pieniądze będą w tym banku bezpieczne!

a tu patrzę... człowiek się buntuje, bo bank zamiast reklamy swoich usług
        skierowanych i tak do własnych kilentów w tv puszczać - puszcza je w mLinii.
        Człowiecze... przecież za 0801 i tak płacisz jeden impuls... nie podoba się?
        zmień bank! Ale do tego, że bank MUSI ZARABIAĆ i NIE MARNOWAĆ pieniądzy
        powinieneś się przyzwyczaić, a jeśli nie... śpij smacznie... ja Ci nic już
        tłumaczył nie będę. 0801, a nie 0800 jest po to... żebyś co 3 minuty nie
        sprawdzał salda na koszt innych kientów banku, od tego jest internet, WAP i
        SMS. Czy naprawdę jesteś taki naiwny i wierzysz, że w innych bankach 0800 jest
        dla Ciebie darmowym połączeniem? i tak za nie płacisz, tyle, że prowizjami w
        bankomatach, albo z przelewy, a nawet jeśli nie jesteś tego w stanie dostrzec,
        albo oferta innego banku jest i tak korzystniejsza - przenieś się tam i nie
        marudź!

lekko uniesiony doradca informatyczny

PS. szkoda, że ja wciąż trafiam na podobnych klientów, z którymi wciąż trzeba
        walczyć bo słusznych argumentów słuchać nie potrafią
        • mikaej Re: mBank se jaja robi 08.10.01, 09:01
          Popieram Tego Pana!

Mogę tylko dolożyć, że na 0800 dzwonią nie tylko klienci, ale też dzieciaki,
          które korzystają z każdej okazji, by podzwonić z budki za darmo. A więc, jeżeli
          taka chmara dzieciaków dzwoni to czas oczekiwania na odebranie mojego telefonu
          przez jakąś panią w banku wydłuża się...

Dla mnie czs jest ważniejszy. A do tego ja wiem jak kożystać z mB nie płacąc.
        • Gość: Edward Re: mBank se jaja robi IP: 157.25.130.* 08.10.01, 12:09
          Gość portalu: cQ napisał(a):
          > Człowiecze... przecież za 0801 i tak płacisz jeden impuls...

Nieprawda.
          Jeśli po 0801 jest cyfra 1 to tak,
          jeśli następną cyrfą jest 3 to się płaci jak za rozmowę lokalną
          jeśli zaś 6 to się płaci impuls co minutę bratku drogi

> PS. szkoda, że ja wciąż trafiam na podobnych klientów, z którymi wciąż trzeba
          > walczyć bo słusznych argumentów słuchać nie potrafią

Jak nie masz cierpliwości do klientów to zmień pracę bo jesteś szkodliwy dla
          swojej firmy - odstraszasz klientów

Kłaniam się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka